Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι σχέσεις ΕΕ και Λατινικής Αμερικής να είναι ισοτιμίας και ισονομίας, τονίζει ο Κώστας Ήσυχος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [02] Εύχομαι να κλείσουμε το οδυνηρό κεφάλαιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει ο Μ. Γλέζος στον Μ. Ροτ
  • [03] Τ. Χριστοδουλοπούλου: Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας
  • [04] Ν. Κοτζιάς: Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο της διαπραγμάτευσης, διαβούλευσης, διαιτησίας
  • [05] Βαρουφάκης: Καμία συμφωνία δεν υπάρχει για πρωτογενές πλεόνασμα 1%
  • [06] Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο Μοσκοβισί
  • [07] Μαρδάς: Μισθούς και συντάξεις με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε
  • [08] Ο Ερντογάν κάλεσε τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση «το ταχύτερο δυνατό»
  • [09] Το Spotify έχει ξεπεράσει τους 75 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας
  • [10] Πολιτική θύελλα για το ταξίδι του Μανουέλ Βαλς, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [11] Ντ. Τουσκ: Είναι ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις, δεν υπάρχει άλλος χρόνος
  • [12] Επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από τις 16 Ιουνίου
  • [13] Ο Κώστας Καζάκος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
  • [14] Ο Ολυμπιακός αγκαλιάζει τον τίτλο
  • [15] Μέρκελ: Η Ελλάδα συμφώνησε να εργαστεί ενταντικά με τους πιστωτές
  • [16] Έγγραφο του Νίκου Κοτζιά για τη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαμιμίκου σε ΜΚΟ
  • [17] Η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ιράν στην ατζέντα της συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

  • [01] Οι σχέσεις ΕΕ και Λατινικής Αμερικής να είναι ισοτιμίας και ισονομίας, τονίζει ο Κώστας Ήσυχος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για τις προοπτικές ανάπτυξης σχέσεων στρατηγικού χαρακτήρας της Ευρώπης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και ιδιαίτερα με τη Ελλάδα, μίλησε ο αν. υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι των άλλων χωρών που δεν έχει να κάνει στην οικονομική της ευχέρεια αυτή την περίοδο αλλά στο ότι πολιτικά είναι ιδιαίτερα συμπαθής στη Λατινική Αμερική και άρα η συμπάθεια μεταφράζεται σε πολύ εύκολες διαδικασίες πολιτικής συναντίληψης σε βασικά θέματα και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο πρέπει και εμείς να το αξιοποιήσουμε" εκτίμησε ο κ. Ήσυχος.

    [02] Εύχομαι να κλείσουμε το οδυνηρό κεφάλαιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει ο Μ. Γλέζος στον Μ. Ροτ

    "Εύχομαι να έχει φθάσει επιτέλους η ώρα να κλείσουμε με δίκαιο τρόπο το οδυνηρό για τους λαούς μας κεφάλαιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής κυβέρνησης Μίχαελ Ροτ.

    Ο κ. Γλέζος, σε απάντηση επιστολής τού Μίχαελ Ρότ εκφράζει τη χαρά του διότι από την επιστολή του Γερμανού υφυπουργού, επιβεβαιώνεται η κοινή τους επιθυμία για καλές σχέσεις και ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης των δύο λαών.

    "Χάρηκα επίσης γιατί είδα να συμφωνείς ότι το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον δεν σχετίζεται με το ζήτημα των απαιτήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας, αλλά αποτελεί, αφενός, μια έκφραση συγγνώμης για τα δεινά που υπέστη η Ελλάδα και, αφετέρου, μια προσπάθεια να γίνουν γνωστές οι αδικίες που έχουν διαπραχθεί", σημειώνει ο Μανώλης Γλέζος και υπογραμμίζει ότι μετά από τόσα χρόνια η επιστολή αυτή "αποτελεί την πρώτη επίσημη απάντηση από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία".

    [03] Τ. Χριστοδουλοπούλου: Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας

    Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM".

    "Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, υπολογίζοντας ποιοι έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα και ποιοι έχουν παιδιά που φοιτούν ακόμα στα σχολεία και δεν έχουν υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας τους, υπολογίσαμε ότι είναι κοντά στις 100.000. Καλό είναι να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις αιτήσεις από αυτούς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση και μετά να πάμε στα μωρά" ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, σημείωσε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν. "Έχασαν τα πάντα και αποφάσισαν έτσι πως με όσα χρήματα τους απέμειναν, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ευρώπη" πρόσθεσε.

    [04] Ν. Κοτζιάς: Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο της διαπραγμάτευσης, διαβούλευσης, διαιτησίας

    "Η ελληνική εξωτερική πολιτική στον καιρό της κρίσης είναι μια πολιτική, ενεργητική, υπεύθυνη, που υλοποιείται μέσω πρωτοβουλιών. Είναι μια πολιτική που δεν θέλει να χωρίζει, αλλά να ενώνει. Που δεν θέλει να υποτάσσεται στο παρελθόν, αλλά να αξιοποιεί για το αύριο". Αυτό ήταν ένα από τα βασικά σημεία της ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ετήσια διάλεξη του κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών και Νότιο Ανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του κολεγίου St Antony's του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

    Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε πως η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο της διαπραγμάτευσης, διαβούλευσης, διαιτησίας "τα τρία Δέλτα" όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ειδικεύεται όλο και περισσότερο σε αυτούς τους τομείς και εκμεταλλευόμενη τις καλές σχέσεις της με πολλές χώρες, να συμβάλει καταλυτικά στην επίλυση διμερών προβλημάτων.

    Ο κ. Κοτζιάς άσκησε έντονη κριτική στην ΕΕ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να διαχειρίζεται το μέλλον ως στιγμιαία ενέργεια ή ως συμβούλιο μετόχων που σκέφτεται μόνο τα κέρδη του τριμήνου.

    Εκτενή αναφορά έκανε στο θέμα των προσφύγων και στην κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως αν από τη Λιβύη μετακινούνται 1 με 2 εκατ. πρόσφυγες, από την Συρία φεύγουν 12 εκατ., ενώ ανάλογος αριθμός προσφύγων ακολουθούν από άλλες χώρες.

    Για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκία ανέφερε ότι τα δύο κράτη συνυπάρχουν πολλά χρόνια στην ίδια περιοχή και ότι μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. " Ο Αλλάχ, όπως είπα στην 'Αγκυρα, μας έριξε στα ίδια μέρη. Πρέπει να συμβιώσουμε. Να διαμορφώσουμε συνθήκες συνεργασίας.

    [05] Βαρουφάκης: Καμία συμφωνία δεν υπάρχει για πρωτογενές πλεόνασμα 1%

    Δεν υπάρχει καμία συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς για πρωτογενές πλεόνασμα 1% ,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη.

    "Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει "δημοσιονομικά ασυνεπείς και μισανθρωπικές συμφωνίες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κάνοντας ταυτόχρονα λόγο και για "χαλκείο των Βρυξελών".

    "Δεν υπήρξε μέρα που η Wall Street Journal, οι Financial Times, το χαλκείο των Βρυξελών να μην μιλά για Grexit".Κάνουμε διαπραγμάτευση και ο λαός και η Βουλή είναι στο σκοτάδι. Θεωρείτε casus belli να επικοινωνήσουμε στη χώρα μας αυτά που συζητούνται. Κάποιες φορές που το κάναμε έχει θεωρηθεί ότι ουσιαστικά διακόψαμε τις διαπραγματεύσεις", επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

    Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλη πολιτική που έχει αποτύχει και δεν υπάρχει πλέον καμία αξιοπιστία.

    [06] Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο Μοσκοβισί

    "Οι συνομιλίες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε πλέον κοντά στο διάδρομο προσγείωσης", δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

    "Μου αρέσει πολύ η ελληνική τραγωδία αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει πραγματικά να περάσουμε σε ένα happy end", είπε.

    "Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούμε και θα έχουμε μια κατάληξη" πρόσθεσε. Ωστόσο "δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο".

    Οι διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τις τελευταίες εβδομάδες "επέτρεψαν να υπάρξει σημαντική προσέγγιση απόψεων. Υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις, κυρίως σε αυτά που ονομάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που η Ελλάδα οφείλει να επιτύχει", εξήγησε ο Επίτροπος.

    "Πρέπει πραγματικά να καταλήξουμε σε μια σταθερή συμφωνία ώστε όλα αυτά να είναι οικονομικά βιώσιμα" για την Ελλάδα, για τους πιστωτές και "για τους φορολογούμενους καθώς αυτοί είναι που τελικά θα επωμιστούν το κόστος μιας μη αποπληρωμής του ελληνικού χρέους" πρόσθεσε.

    [07] Μαρδάς: Μισθούς και συντάξεις με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε

    "Είναι μια πάγια αρχή να εφαρμόζονται καταρχάς οι αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και κάποια δεδομένα που συνδέονται με τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣΤΕ για τις περικοπές των συντάξεων.

    Αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου σημείωσε πως "τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε. Και τώρα, το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς, και στο τέλος του μήνα. Αλλά δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις. Για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται κάποια άλλα χρήματα, οπότε εμείς προσαρμόζουμε τις δαπάνες του κράτους που έχουν ένα μη μισθολογικό κόστος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε".

    Όπως εξήγησε "όπου αντιμετωπίζουμε θέμα κάποιας μείωσης ή μετάθεσης των δαπανών στον επόμενο μήνα, συνεννοούμαστε με τους αρμόδιους φορείς και βρίσκουμε τελικά τη λύση". Προσέθεσε δε πως "σύμφωνα και με τη μελέτη που κάνουμε, ένα μέρος των δαπανών που έχει μετατεθεί στο μέλλον δεν θα πραγματοποιηθεί, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο των περιττών δαπανών ή της σπατάλης την οποία συναντούμε... και μέχρι τώρα έχουμε βρει αρκετά κονδύλια τα οποία δεν θα πληρωθούν, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Για παράδειγμα, δαπάνες που συνδέονται με μετακινήσεις και οδοιπορικά"

    [08] Ο Ερντογάν κάλεσε τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση «το ταχύτερο δυνατό»

    Να σχηματίσουν το "ταχύτερο δυνατό" κυβέρνηση συνασπισμού, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τέσσερις ημέρες μετά την υποχώρηση που σημείωσε το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές.

    "Όλοι πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον εγωισμό τους και να εργαστούν για να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατό μία κυβέρνηση συνασπισμού", δήλωσε ο Ερντογάν στην Άγκυρα, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την ημέρα των εκλογών κατά τις οποίες το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε στο Κοινοβούλιο εδώ και δεκατρία χρόνια.

    "Εκείνοι που θα στερήσουν την Τουρκία από μία κυβέρνηση θα πληρώσουν το τίμημα", προειδοποίησε. Η υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί προσωπική αποτυχία για τον Ερντογάν ο οποίος είχε ρίξει όλο το βάρος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προκειμένου να υπερασπιστεί την εγκαθίδρυση μιας ισχυρής προεδρίας. Η αποτυχία του AKP να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να αλλάξει το Σύνταγμα αποτέλεσε μία προειδοποίηση για το σχέδιό του.

    [09] Το Spotify έχει ξεπεράσει τους 75 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας

    Η υπηρεσία διανομής ψηφιακής μουσικής, Spotify, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες της έχουν φτάσει τους 75 εκατομμύρια, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας Apple Music. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, 20 εκατομμύρια επί του συνόλου των χρηστών του Spotify πληρώνουν για την υπηρεσία streaming.

    Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν σημαντική αύξηση του αριθμού των χρηστών σε σχέση με αυτά που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Ιανουάριο (60 εκατομμύρια χρήστες εκ των οποίων 15 εκατομμύρια συνδρομητές).

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, η χρονική στιγμή που το Spotify επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, καθώς λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα η Apple αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC, τη νέα της υπηρεσία παροχής ψηφιακής μουσικής Apple Music. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μουσική της υπηρεσία θα αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστή του Spotify.

    [10] Πολιτική θύελλα για το ταξίδι του Μανουέλ Βαλς, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

    Θα καταβάλει το αντίτιμο του ταξιδιού για τα παιδιά του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας "πολιτικής θύελλας" μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο με κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να παρακολουθήσει με δύο από τα παιδιά του τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    "Στο πλαίσιο αυτής της επίσημης μετακίνησης, χρησιμοποίησα τα μέσα που τίθενται κανονικά στην διάθεση του πρωθυπουργού (...) Αλλά συναισθάνομαι, βεβαίως, την αντίδραση των Γάλλων και οφείλω να υιοθετήσω μια απολύτως αυστηρή συμπεριφορά. Αν ήταν να το ξανακάνω, δεν θα το ξαναέκανα. Και για να απομακρύνω κάθε αμφιβολία, αποφάσισα να αναλάβω τα έξοδα για τα δυο μου παιδιά, δηλαδή 2.500 ευρώ", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

    Αυτά τα 2.500 ευρώ αντιστοιχούν στην μέση τιμή που θα στοίχιζε το ταξίδι μετ'επιστροφής των δυο παιδιών του με μια εμπορική πτήση από την πόλη Πουατιέ, στην κεντροδυτική Γαλλία, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, μέχρι το Βερολίνο, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

    "Θέλω να βάλω μια τελεία σε αυτήν την πολεμική για να επικεντρωθώ στα ουσιώδη", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Την ενέργειά του αυτή επιδοκίμασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς. Είναι μια "συνετή" απόφαση, δήλωσε στο δίκτυο BFMTV, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό "να δώσει τέλος στην πολεμική" που έχει ξεσπάσει.

    Η ιστορία αυτή κατέφερε πλήγμα στην εικόνα του Βαλς ως ακέραιου πολιτικού. Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Γάλλους (77%) "σοκαρίστηκαν" από το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Elabe για λογαριασμό του BFMTV, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού ανήλθε σε ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.

    Ο Βαλς οπαδός της Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε τον αγώνα, διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα επαγγελματικό ταξίδι κι όχι για ένα ταξίδι αναψυχής, επικαλούμενος συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί στο περιθώριο αυτού του αγώνα στο Βερολίνο.

    Η πολεμική αυτή τροφοδοτήθηκε από τα σχόλια πολιτικών, όπως και από αυτά των μέσων ενημέρωσης στην Γαλλία, με τα οποία αμφισβητούνταν η καθαρά επαγγελματική φύση του ταξιδιού αυτού.

    [11] Ντ. Τουσκ: Είναι ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις, δεν υπάρχει άλλος χρόνος

    Την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις στο ελληνικό ζήτημα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντ.Τουσκ και πρόσθεσε: "κατά τη γνώμη μου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια. Δεν υπάρχει πια χώρος για παιχνίδια. Θα έρθει η μέρα που κάποιος θα πει ότι τα παιχνίδια τέλειωσαν".

    Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι το επόμενο Eurogroup θα είναι κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα και κατέληξε λέγοντας πως "δεν υπάρχει χρόνος".

    Εξάλλου, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ αρκέστηκε να πει ότι χθες είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας τις "καλές σχέσεις" μεταξύ τους. Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά τη συνέντευξη θα συναντηθεί και πάλι με τον Αλέξη Τσίπρα.

    [12] Επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από τις 16 Ιουνίου

    Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από την Τρίτη 16 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

    Κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας η Υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

    Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, "παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις, δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες ) από τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2014".

    [13] Ο Κώστας Καζάκος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

    Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ύστερα από σχετική απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο.

    Σε δηλώσεις του για την επιλογή του Κώστα Καζάκου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε: "Είναι μεγάλη τιμή για το θέατρό μας να έχει έναν άνθρωπο, που όλη του η ζωή είναι ταυτισμένη με το θέατρο και τις αξίες του". "Είναι μεγάλη χαρά για τον πατραϊκό λαό να έχει κοντά του τον άνθρωπό του, τον Κώστα Καζάκο. Τον περιμένουμε και είμαστε σίγουροι και για το αποτέλεσμα της δουλειάς του" πρόσθεσε.

    Σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο δήμαρχος Πατρέων σημείωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επελέγη ο καλύτερος, ένα στολίδι για την πόλη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. "Είναι τιμή μας να έχουμε ανθρώπους τέτοιου βεληνεκούς στην Πάτρα, που είναι στα σπίτια και τις καρδιές όλων μας" υπογράμμισε ο κ. Πελετίδης. "Μόνο οι πικρόχολοι διαφωνούν με την επιλογή του Κώστα Καζάκου" συμπλήρωσε.

    [14] Ο Ολυμπιακός αγκαλιάζει τον τίτλο

    "Αγκαλιά" με τον τίτλο του πρωταθλητή βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, που νίκησε 76-69 τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1. Οι Πρίντεζης (17π.) και Ντάρντεν (14π.) ήταν οι κορυφαίοι για τους "ερυθρόλευκους", που την Κυριακή (19:30) στο ΣΕΦ θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το sweep. Η καλύτερη βραδιά της καριέρας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (28π. με 12/16 δίποντα) έμεινε χωρίς αντίκρισμα για την ομάδα του.

    Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76

    [15] Μέρκελ: Η Ελλάδα συμφώνησε να εργαστεί ενταντικά με τους πιστωτές

    Η Ελλάδα διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι έχει δεσμευθεί σε εντατικές συζητήσεις με τους πιστωτές της για να επιλύσει όλα τα ανοιχτά θέματα και να αποφύγει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία στα τέλη του μήνα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

    "Στο τέλος των συνομιλιών υπήρξε απόλυτη ομοφωνία ότι η Ελλάδα θα εργαστεί εντατικά με τους τρεις θεσμούς τις επόμενες ημέρες για να επιλύσει όλα τα ανοιχτά θέματα", δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους φθάνοντας για τη συνάντηση μεταξύ της ΕΕ και των ηγετών της Λατινικής Αμερικής. Η καγκελάριος μίλησε επίσης για "ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων" χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,

    Η Μέρκελ σημείωσε πως αίσθησή της είναι ότι υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί. Κάθε ημέρα μετράει, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος εκφράζοντας την ελπίδα "να γίνουν όλα σωστά".

    [16] Έγγραφο του Νίκου Κοτζιά για τη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαμιμίκου σε ΜΚΟ

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή το απαντητικό έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, σχετικά με τον έλεγχο της χρηματοδότησης της ΜΚΟ "Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ".

    Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού, "ο Ανδρέας Παπαμιμίκος του Ιωάννη παρείχε στο παρελθόν υπηρεσίες επ΄ αμοιβή προς τη ΜΚΟ 'ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ' ("Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη"). Σύμφωνα με Έκθεση Ορκωτών Ελεγκτών για τις χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ελληνικών ΜΚΟ κατά τα έτη 2000-2010 (αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΥΔΑΣ, www.hellenicaid.gr, από τον Απρίλιο 2015), το συνολικό ποσό που εκταμιεύθηκε για τη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ. ανέρχεται σε 2.492.728 ευρώ".

    Ο βουλευτής που είχε καταθέσει την ερώτηση ζητούσε να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ καθώς η έρευνα αυτή αφορούσε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου, της κατ΄ εξακολούθηση απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων".

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν γνωρίζει σε ποια φάση βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ και πότε θα ολοκληρωθεί (αρμοδιότητα υπουργείου Οικονομικών). Σημειώνει όμως ότι ο ίδιος έδωσε εντολή προς τη Γενική Διεύθυνση ΥΔΑΣ από την 16η Απριλίου 2015, και διενεργείται ήδη επανεξέταση προγραμμάτων ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών και τα πορίσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθούν. Όπως αναφέρει επίσης, διερευνώνται κατά προτεραιότητα, υποθέσεις για τις οποίες υφίσταται εισαγγελική παραγγελία, όπως η συγκεκριμένη (σ.σ. εννοεί τη ΜΚΟ ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ.).

    [17] Η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ιράν στην ατζέντα της συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

    Η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ιράν κυρίως περιλαμβάνονται στα θέματα που θα συζητήσει από σήμερα έως την Κυριακή η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία συνεδριάζει φέτος στην περιοχή Τελφς, στο Τιρόλο της δυτικής Αυστρίας.

    Περίπου 140 πολιτικοί ηγέτες, πρόεδροι μεγάλων εταιριών και πρόσωπα που ασκούν επιρροή στους τομείς τους, αναμένονται σε απομονωμένο πολυτελές ξενοδοχείο ορεινής περιοχής κοντά στην περιοχή Τελφς, στο Τιρόλο της δυτικής Αυστρίας, για την προστασία των οποίων έχουν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Τουλάχιστον 2.100 αυστριακοί αστυνομικοί και 300 Γερμανοί συνάδελφοί τους έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της περιοχής γύρω από το ξενοδοχείο.

    Οι σύνεδροι αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την τρομοκρατία, τις τεχνολογίες της πληροφόρησης και τα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα που είναι σε εξέλιξη. Άλλα θέματα της συνεδρίασης είναι η Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ, η "ευρωπαϊκή στρατηγική", οι ΗΠΑ, η Βρετανία, αναφέρει η ιστοσελίδα bilderbergmeetings.org, η μοναδική επίσημη πηγή μέσω της οποίας επικοινωνεί η Λέσχη.

    Το κλίμα, ένα από τα βασικότερα θέματα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στη γειτονική Βαυαρία, δεν θα περιλαμβάνεται στις συνομιλίες.

    Η Λέσχη συνεδριάζει κάθε χρόνο με άκρα μυστικότητα. Στις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες δεν τηρούνται πρακτικά, κάτι που τροφοδοτεί εδώ και καιρό τις θεωρίες συνωμοσίας.

    Όσον αφορά τους πολέμιους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, υπόσχονται ότι θα συγκεντρώσουν 2.000 με 3.000 διαδηλωτές το Σάββατο στο Τιρόλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2015 - 12:32:24 UTC