Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Για «κομματική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο» στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΕΡΤ, κάνει λόγο η ΝΔ
  • [03] Ναι σε συμφωνία όχι σε μνημόνιο υποστηρίζει το ΠΟΤΑΜΙ
  • [04] Ο Δημ. Στρατούλης για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις συντάξεις
  • [05] Η μη καταβολή πληρωμής προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την S&P
  • [06] Π. Λιαργκόβας: Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση
  • [07] Πάπας Φραγκίσκος: Η πρόσβαση στην τροφή και στο νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου
  • [08] «Η υγεία είναι επένδυση και όχι δαπάνη»
  • [09] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι
  • [10] Ο Κώστας Καζάκος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
  • [11] Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • [12] Η Καρίν Βιάρ μιλά το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την «Οικογένεια Μπελιέ» που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες
  • [13] Χωρίς τον Φορτούνη στα Νησιά Φερόε
  • [14] Σημαιοφόρος ο Πετρούνιας στο Μπακού
  • [15] Γ. Πανούσης: Nα εξετάζονται από ψυχιάτρους και οι πολιτικοί, «για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο»
  • [16] Την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος
  • [17] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος παιδοκτόνος
  • [18] Ντ. Τουσκ: Είναι ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις, δεν υπάρχει άλλος χρόνος

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

    "Να ξαναβρεί η ΔΗΜΑΡ τον δρόμο της, γιατί μπορεί να συμβάλλει, με βάση την παράδοσή της, στην σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας", ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νέο Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, δήλωσε ότι "αυτός είναι ο στόχος, να μπορέσουμε να συμβάλουμε από την μεριά μας στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - όπως πολύ σωστά είπατε - και της Ευρωζώνης, με στόχο να προχωρήσουμε μπροστά και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα".

    Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι "χρειάζεται εθνική συνεννόηση για όλα αυτά τα ζητήματα".

    [02] Για «κομματική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο» στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΕΡΤ, κάνει λόγο η ΝΔ

    Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΡΤ ασκεί η ΝΔ κάνοντας λόγο για κομματική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.

    Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως "σήμερα, θαυμάσαμε την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη "νέα" ΕΡΤ" και επισημαίνει πως "αφού έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του προγράμματος η κ. Κωνσταντοπούλου, παρέλασε από το πρωί το μισό υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τους γενικούς γραμματείς, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με σύνδεση με τον επίσης ακομμάτιστο ραδιοφωνικό σταθμό "στο Κόκκινο" για την ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας".

    Στη ΝΔ τονίζουν πως η ΕΡΤ θα κοστίσει αρκετά παραπάνω στον ελληνικό λαό, αλλά όπως λένε "θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο". "Αν ήταν άλλοι θα ντρέπονταν, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία ντροπή" καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

    [03] Ναι σε συμφωνία όχι σε μνημόνιο υποστηρίζει το ΠΟΤΑΜΙ

    "H εντατικοποίηση των συνομιλιών που συμφώνησε χθες ο κ.Τσίπρας -4 μήνες μετά την έναρξη των συνομιλιών!- μαρτυρά την απουσία σχεδίου και στόχου της κυβέρνησης", αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του και προσθέτει ότι η αβεβαιότητα απειλεί να σκοτώσει και τα εναπομείναντα ζωντανά κομμάτια της ελληνικής οικονομίας.

    "Μόνη λύση είναι μια συμφωνία που θα σταματήσει τον κατήφορο και θα ανοίξει το δρόμο για μια οριστική λύση, που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Παράταση του μνημονίου για άλλους 9 μήνες, σημαίνει παράταση του μαρτυρίου. Σημαίνει ακινησία, χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο - ίσα ίσα για να πληρώνονται οι δόσεις-, μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων και επιστροφή στα πρώτα μνημονιακά χρόνια", καταλήγει το Ποτάμι.

    [04] Ο Δημ. Στρατούλης για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις συντάξεις

    Η κυβέρνηση θα μελετήσει σοβαρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν το 2012 στις συντάξεις, δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε ότι "σε κάθε περίπτωση η κυβέρνησή μας έχει πει και έχει διακηρύξει και το κάνει μέχρι τώρα, ότι θα σεβαστεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις".

    Ο Δημ. Στρατούλης επισκέφθηκε την Πάτρα για να παραστεί στο συνέδριο της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, που πραγματοποιείται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις διαπραγματεύσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι "η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη να αποκρούσει τις μεγάλες πιέσεις και τους εκβιασμούς των λεγόμενων εταίρων, που στην πράξη όλους αυτούς τους μήνες έχουν λειτουργήσει ως αδίστακτοι και αμείλικτοι δανειστές, ώστε να πετύχουμε μια συμφωνία, που να μην ακυρώνει βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δηλώσεων και δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό".

    Συνεχίζοντας την αναφορά του στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι "απαιτήσεις όπως αυτές για νέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες φορομπηχτικές πολιτικές και για ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας, δεν περνάνε".

    [05] Η μη καταβολή πληρωμής προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την S&P

    Η μη καταβολή μιας πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ή άλλο επίσημο πιστωτή από την πλευρά της Ελλάδας δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την Standard & Poor's, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του διεθνούς οίκου.

    Ο Κρέμερ πρόσθεσε πως, καθώς η ταμειακή κατάσταση της Ελλάδας να επιδεινώνεται, ίσως είναι θέμα χρόνου η χώρα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τους ομολογιούχους ή τις τράπεζες.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η "πραγματική προθεσμία" θα είναι τον Ιούλιο, όταν η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). "Εάν χάσουν αυτή την πληρωμή, εκτιμώ πως θα ήταν αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα" είπε.

    Χθες, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας μετά την μη καταβολή της πληρωμής προς το ΔΝΤ, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης δείχνει πως η τελευταία θέτει ως προτεραιότητα τις συντάξεις και άλλες εσωτερικές οικονομικές ανάγκες έναντι των προγραμματισμένων υποχρεώσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Ο Κρέμερ είπε ότι το δανειακό βάρος μπορεί να είναι υπέρογκο για την χώρα χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη.

    [06] Π. Λιαργκόβας: Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση

    Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη υπερφορολόγηση των πολιτών, υπάρχει πολύ μεγάλο βάρος στην έμμεση φορολογία ΦΠΑ και ο Ελληνας πληρώνει πολύ σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας.

    Σε ερώτηση αν όντος υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα, ή έλλειψη πολιτικής βούλησης να συλληφθεί η τεράστια φοροδιαφυγή και οι, αφορολόγητες τις περισσότερες φορές, καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και σε φορολογικούς παραδείσους, απάντησε ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με την κατανομή των βαρών και δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν οι περίφημες λίστες. Αν γινόταν κάτι - προσθέτει - σίγουρα θα υπήρχε η δυνατότητα να ελαφρυνθεί το βάρος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και μικρομεσαία στρώματα.

    Για το τι μέλλει γίνεσθε στο προσεχές μέλλον, ο κ. Λιαρκόβας επισήμανε, ότι τρεις είναι οι ορατές λύσεις. Πρώτο: Η Ελλάδα να μπορέσει να βγει στις αγορές και να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν και υπό τις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν φαντάζει ρεαλιστικό. Δεύτερο: η χώρα να καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), δεδομένου ότι, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2017 χρειάζεται 30 - 40 δισ. ευρώ. Προσθέτει όμως ότι ο νέος αυτός δανεισμός θα συνοδευτεί και με νέο μνημόνιο, γι΄ αυτό και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ανέφερε, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μνημόνιο ως το 2018. Τρίτο: η αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς εκτιμά, ότι στη περίπτωση αυτή θα εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι, οι οποίοι θα δώσουν μια ανάσα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

    [07] Πάπας Φραγκίσκος: Η πρόσβαση στην τροφή και στο νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου

    "Η πρόσβαση στην τροφή και στο νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου", τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος υποδεχόμενος στο Βατικανό τους αντιπροσώπους του Οργανισμού για τον Επισιτισμό και την Γεωργία (FAO), ο οποίος ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη και εδρεύει στην Ρώμη. "Για να θρέψουμε τους κατοίκους του πλανήτη, μας ανησυχούν δικαιολογημένα οι κλιματικές αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την κερδοσκοπία", πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

    Παράλληλα ζήτησε από τους εκπροσώπους του FAO "να πείσουν τους ανθρώπους ότι τα προϊόντα της γης έχουν μια αξία που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε "ιερή", διότι είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς ατόμων, οικογενειών, κοινοτήτων, γεωργών".

    "Πρέπει να σταματήσει η αποκλειστική εκμετάλλευση της γης από πολυεθνικές", οι οποίες αφαιρούν το νερό από τους λαούς και τους πολίτες, κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος.

    [08] «Η υγεία είναι επένδυση και όχι δαπάνη»

    "Η Υγεία είναι επένδυση και όχι δαπάνη", και αποτελεί "αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής, οικονομικής και βιώσιμης ανάπτυξης", ανέφερε ο διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο Γραφείο της Ευρώπης, Άγις Τσουρός, σημειώνοντας ότι η πρόληψη πρέπει να ξεκινάει από πολύ νωρίς.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 41ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ), ο κ. Τσουρός σημείωσε ότι "η Υγεία, είναι πολιτική επιλογή και είναι υπόθεση όλων", προσθέτοντας ότι πρέπει "να γίνει δείκτης της επίδοσης του έργου μιας ολόκληρης κυβέρνησης και όχι μόνο του υπουργείου Υγείας". Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στην πρόληψη των προώρων θανάτων, μόνο το 20% αντιστοιχεί στο υπουργείο Υγείας, το υπόλοιπο αφορά σε συλλογικές παρεμβάσεις και άλλων φορέων, που σχετίζονται με τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής.

    Ο κ. Τσουρός αναφέρθηκε και στις παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημόσια Υγεία, λέγοντας ότι η επιδημία των μη-μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, έχει "επιβάλλει τίμημα βαρύ σε ανθρώπινες ζωές και στις οικονομίες όλων των χωρών".

    Η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη φυσικής άσκησης, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με ενημερωτικές καμπάνιες, είπε ο κ. Τσουρός, χρειάζονται τη συνεργασία ολόκληρης της κοινωνίας και πολιτική δέσμευση.

    [09] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι

    Ο βρετανός ηθοποιός Κρίστοφερ Λι, ο οποίος στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του στον κινηματογράφο υποδύθηκε κυρίως "κακούς", περιλαμβανομένου του Δράκουλα σε κλασικές ταινίες φρίκης, ενώ αργότερα εμφανίσθηκε στον "Πόλεμο των Άστρων" και τον "Βασιλιά των Δαχτυλιδιών", απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών.

    Ο Κρίστοφερ Λι απεβίωσε την Κυριακή σε νοσοκομείο στο οποίο είχε εισαχθεί με αναπνευστικά προβλήματα, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο καλλιτεχνικός πράκτορας του ηθοποιού ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα πως η οικογένεια του εκλιπόντος "δεν επιθυμεί να κάνει σχόλιο".

    [10] Ο Κώστας Καζάκος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

    Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ύστερα από σχετική απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο.

    Σε δηλώσεις του για την επιλογή του Κώστα Καζάκου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε: "Είναι μεγάλη τιμή για το θέατρό μας να έχει έναν άνθρωπο, που όλη του η ζωή είναι ταυτισμένη με το θέατρο και τις αξίες του". "Είναι μεγάλη χαρά για τον πατραϊκό λαό να έχει κοντά του τον άνθρωπό του, τον Κώστα Καζάκο. Τον περιμένουμε και είμαστε σίγουροι και για το αποτέλεσμα της δουλειάς του" πρόσθεσε.

    Σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο δήμαρχος Πατρέων σημείωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επελέγη ο καλύτερος, ένα στολίδι για την πόλη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. "Είναι τιμή μας να έχουμε ανθρώπους τέτοιου βεληνεκούς στην Πάτρα, που είναι στα σπίτια και τις καρδιές όλων μας" υπογράμμισε ο κ. Πελετίδης. "Μόνο οι πικρόχολοι διαφωνούν με την επιλογή του Κώστα Καζάκου" συμπλήρωσε.

    [11] Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Σε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, που θα διεξαχθούν για ένα μήνα, από τις 23 Ιουνίου ως τις 23 Ιουλίου 2015, προσκαλεί τους μικρούς φίλους του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για δράσεις, μέσα από τις οποίες τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

    Συγκεκριμένα, οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλά εικαστικά εργαστήρια, φτιάχνοντας και παίρνοντας μαζί τους μικρά έργα τέχνης, εμπνεόμενα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο με παιχνίδια αναζήτησης και να λάβουν αναμνηστικά δώρα.

    [12] Η Καρίν Βιάρ μιλά το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την «Οικογένεια Μπελιέ» που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες

    Χαρακτηρίζεται ως η "πιο συγκινητική κωμωδία της χρονιάς" και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γαλλία φέτος. Μετά τους "'Άθικτους", αλλά και την περσινή κωμωδία "Θεέ Μου, Τι Σου Κάναμε;", η "Οικογένεια Μπελιέ" του Ερίκ Λαρτιγκό -που βγαίνει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες- μετρά πάνω από 7 εκατ. εισιτήρια στα γαλλικά ταμεία και 6 υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, ενώ έχει εξασφαλίσει διανομή σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

    Όλη αυτή η επιτυχία ήταν αναπάντεχη για τους συντελεστές της, που είδαν μία σχετικά μικρή παραγωγή να κερδίζει τις καρδιές των απανταχού σινεφίλ, και μάλιστα του απαιτητικού κοινού της Γαλλίας.

    "Δεν περιμέναμε εξαρχής ότι θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην αμεσότητα της ταινίας που μιλάει απευθείας στην καρδιά του θεατή" αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρωταγωνίστρια Καρίν Βιαρ, την οποία συναντήσαμε τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο του 16ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου η "Οικογένεια Μπελιέ" κέρδισε το βραβείο Κοινού της διοργάνωσης.

    [13] Χωρίς τον Φορτούνη στα Νησιά Φερόε

    Πλήγμα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για την Εθνική ομάδα, καθώς μερικές ώρες πριν την αναχώρηση για τα Νησιά Φερόε "έχασε" τον Κώστα Φορτούνη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στην αριστερή γάμπα στην πρωινή προπόνηση, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για θλάση.

    Έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή που θα ταξιδέψει για το Τόρσαβν, όπου η Εθνική το Σάββατο θα αναζητήσει την πρώτη νίκη της στον προκριματικό όμιλο του EURO 2016. Το πλήγμα είναι αρκετά μεγάλο για τον Σέρχιο Μαρκαριάν, καθώς ο Φορτούνης προοριζόταν για βασικός.

    [14] Σημαιοφόρος ο Πετρούνιας στο Μπακού

    O Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ο Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, αύριο βράδυ στην Τελετή Έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, στο Μπακού. Ένας τραυματισμός στο δάχτυλο, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, είναι αδύνατον να σταθεί εμπόδιο για τον πρωταθλητής Ευρώπης στη γυμναστική, ο οποίος θα ανταποκριθεί με συγκίνηση στην τιμή που του γίνεται, να κρατήσει την ελληνική σημαία.

    "Ακόμα και με ένα δάχτυλο να έχω μείνει, δεν χάνω αυτή τη μεγάλη τιμή. Θα κρατήσω τη σημαία ό,τι και να γίνει, αρκεί να έχω έστω ένα δάχτυλο διαθέσιμο", δήλωσε με έμφαση και πρόσθεσε: "Η τιμή είναι τεράστια και όταν το έμαθα, ότι θα είμαι ο σημαιοφόρος της ομάδας, πραγματικά συγκινήθηκα. Περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα μπει η ομάδα μας πρώτη στο στάδιο και σίγουρα είναι από αυτές που σου μένουν για πάντα στο μυαλό σου".

    [15] Γ. Πανούσης: Nα εξετάζονται από ψυχιάτρους και οι πολιτικοί, «για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο»

    "Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατία. Δεν δέχομαι να μου κάνουν μαθήματα κάποιοι με μισά πτυχία. Δεν έχω τις φωτογραφίες των αντιπάλων μου στον τοίχο για να τους πετάω βελάκια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα όσα είπε σήμερα στην Βουλή, ενώ πρότεινε να εξετάζονται από ψυχίατρους και οι πολιτικοί, "για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο", κατά την ρήση του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή.

    Ο κ. Πανούσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, σχολίασε χωρίς δισταγμό τα όσα τον κατηγορούν τον τελευταίο καρό, από διάφορες πλευρές.

    [16] Την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

    Τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Εξ άλλου, η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε η απόφαση για την προμήθεια τηλεφωνικών συσκευών της εταιρείας Siemens (σ.σ. για τις ανάγκες των τηλεφωνικών κέντρων των κτιρίων της Βουλής), επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι "αυτοί που σκέφτηκαν να εμφυτεύσουν μια τέτοια συμφωνία, ενώ είναι σε εξέλιξη μια μάχη, είχαν μια πολύ κακή ιδέα".

    Και πρόσθεσε: "Η απόφαση ανακλήθηκε, αλλά θα ερευνηθεί ποιοί είναι αυτοί που υπονομεύουν τη μάχη του Κοινοβουλίου κατά της διαφθοράς".

    [17] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος παιδοκτόνος

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του, στον Εύοσμο.

    Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος ως παιδοκτόνος επέστρεψε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, απ' όπου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες φυλακές θα κρατηθεί.

    Κατά την 20λεπτή απολογία του, φέρεται ότι ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αίτημα για το οποίο θα αποφασίσει ο ανακριτής.

    [18] Ντ. Τουσκ: Είναι ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις, δεν υπάρχει άλλος χρόνος

    Την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις στο ελληνικό ζήτημα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντ.Τουσκ και πρόσθεσε: "κατά τη γνώμη μου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια. Δεν υπάρχει πια χώρος για παιχνίδια. Θα έρθει η μέρα που κάποιος θα πει ότι τα παιχνίδια τέλειωσαν".

    Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι το επόμενο Eurogroup θα είναι κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα και κατέληξε λέγοντας πως "δεν υπάρχει χρόνος".

    Εξάλλου, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ αρκέστηκε να πει ότι χθες είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας τις "καλές σχέσεις" μεταξύ τους. Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά τη συνέντευξη θα συναντηθεί και πάλι με τον Αλέξη Τσίπρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2015 - 14:32:21 UTC