Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ
  • [02] Τσίπρας: Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι
  • [03] Γάμος στη σουηδική αυλή επισφραγίζει μία ακόμη ιστορία σύγχρονης "Σταχτοπούτας"
  • [04] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί
  • [05] Πλούσια η δράση των τριών ληστών του κοσμηματοπωλείου στη Χερσονήσου Ηρακλείου
  • [06] Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα 59-50 την Πολωνία και «αγκαλιάζει» την πρόκριση
  • [07] Πήρε νίκη και προβάδισμα ο ΠΑΟΚ
  • [08] Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ η Κυριακοπούλου
  • [09] Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς
  • [10] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας
  • [11] Καταστροφικό για εμάς τυχόν Grexit, δηλώνει ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων,
  • [12] Μπακού: Στον τελικό του κόμπο η Εθνική ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης

  • [01] Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

    Λύση στο πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αναμένεται να εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

    Εκτός από την επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων στον επόμενο διαγωνισμό, την οποία εξήγγειλε χθες ο κ. Στρατούλης, εξετάζεται η αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

    Ειδικότερα για τον ΟΑΕΕ αναμένεται να γίνουν 150 προσλήψεις, αντί για τις 50 που είχαν αρχικά προγραμματισθεί.

    Τα μέτρα αυτά εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση στη Βουλή, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

    [02] Τσίπρας: Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι

    Τον Εθνικό κήπο επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για μια μικρή έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο ενώ επιστρέφοντας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, τον σταμάτησαν οι δημοσιογράφοι και τον ρώτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων. "Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι", δήλωσε χαμογελαστός ο πρωθυπουργός προτού επιστρέψει στο γραφείο του.

    [03] Γάμος στη σουηδική αυλή επισφραγίζει μία ακόμη ιστορία σύγχρονης "Σταχτοπούτας"

    Ο πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας, και τρίτος στη σειρά διαδοχής, παντρεύτηκε την εκλεκτή του Σοφία Χέλκβιστ, πρώην σταρ τηλεριάλιτι, πρώην τόπλες μοντέλο, πρώην σερβιτόρα και εκπαιδεύτρια της γιόγκα, επισφραγίζοντας μία ακόμη ιστορία σύγχρονης "Σταχτοπούτας" σε ευρωπαϊκό βασιλικό οίκο.

    Ο 36χρονος πρίγκιπας γνώρισε την 30χρονη το 2010 σε εστιατόριο και οι λεπτομέρειες της σχέσης τους, μαζί με το παρελθόν της νύφης, έδωσαν τα τελευταία χρόνια τροφή στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Παρά τη μείωση της δημοτικότητας της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι είναι πολύ δημοφιλές και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα κρατώντας σουηδικές σημαίες στους δρόμους γύρω από το παλάτι, σε παρεκκλήσι του οποίου πραγματοποιήθηκε η γαμήλια τελετή, για να δουν τη βασιλική πομπή.

    Η Σοφία Χέλκβιστ απάντησε στη σουηδική τηλεόραση ότι έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν της. "Δεν μετανιώνω για τίποτε. Όλες αυτές οι εμπειρίες με έκαναν αυτό που είμαι. Σήμερα δεν θα είχα κάνει τις ίδιες επιλογές".

    Απαντώντας στις φήμες που έκαναν λόγο για δυσφορία στη βασιλική οικογένεια για το παρελθόν της Σοφία Χέλκβιστ, το παλάτι έδωσε έμφαση στη φιλανθρωπική δράση της, και ειδικότερα στη δράση της οργάνωσης Project Playground, της οποίας είναι συνιδρύτρια από το 2010 και ασχολείται με τη φροντίδα μη προνομιούχων παιδιών στη Νότια Αφρική και στην εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει σε αφρικανικές χώρες.

    [04] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί "σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της", και όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), "παραμένουν στις επάλξεις έτοιμοι για κινητοποιήσεις".

    Η ΓΣ του ΠΦΣ εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την προκήρυξη άμεσης κινητοποίησης, όποτε χρειαστεί, ενώ σε ψήφισμά της ζητά, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση την μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), την μη αύξηση της τιμής τους και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε, όπως ανέφεραν "να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία των Φαρμακείων και η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στην λειτουργία τους, που προέρχεται από την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ".

    Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, ανέφερε ότι "ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει εξεγερθεί με αφορμή την συνεχιζόμενη καθυστέρηση που εμφανίζει σήμερα η κυβέρνηση στην επίλυση των θεμάτων που νομοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια".

    Προειδοποίησε μάλιστα ότι "οι φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά" και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί όπως το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, του ωραρίου και τα άλλα μνημονικά μέτρα που απορύθμισαν τη λειτουργία του κλάδου χωρίς να προσφέρουν τίποτα θετικό στην Φαρμακευτική Περίθαλψη".

    Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συμμετοχή των υγειονομικών και κοινωνικών φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα.

    [05] Πλούσια η δράση των τριών ληστών του κοσμηματοπωλείου στη Χερσονήσου Ηρακλείου

    Πλούσια δράση είχαν αναπτύξει οι τρεις ένοπλοι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται μέσα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου Ηρακλείου και τραυματίσθηκαν όταν προσπάθησαν να διαφύγουν, πυροβολώντας κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.

    Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ με τη σύλληψη των τριών εξιχνιάστηκαν επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μετακίνηση και διαφυγή τους, ενώ στη συνέχεια τους έβαζαν φωτιά για εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

    [06] Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα 59-50 την Πολωνία και «αγκαλιάζει» την πρόκριση

    Με δεύτερη ανατροπή σε ισάριθμα παιχνίδια, η Εθνική μπάσκετ των γυναικών βρίσκεται πλέον "αγκαλιά" με την πρόκριση στη Β΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται σε Ουγγαρία και Ρουμανία. Η ελληνική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στον 2ο όμιλο της Α΄ φάσης, ο οποίος φιλοξενείται στην Οραντέα, καθώς επιβλήθηκε 59-50 της Πολωνίας, παρότι ήταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

    Πλέον το συγκρότημα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου έχει σχεδόν "καπαρώσει" τουλάχιστον την τρίτη θέση του ομίλου και θα κυνηγήσει την υπέρβαση στα δύο εναπομείναντα ματς, αύριο με την Τουρκία και τη Δευτέρα με τη Λευκορωσία.

    Τα δεκάλεπτα: 25-15, 29-26, 38-46, 50-59

    [07] Πήρε νίκη και προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

    Το 2-1 στη σειρά των "μικρών" τελικών της Α1 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καθώς ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια νίκησε στην Πυλαία τον Άρη με 62-51. Έτσι πήρε προβάδισμα για την 3η θέση, που κρίνεται στις τρεις νίκες.

    Το νέο "ραντεβού" των δύο ομάδων είναι την Τετάρτη 17/6 (19:30), στο άδειο και πάλι -λόγω τιμωρίας- Αλεξάνδρειο.

    Τα δεκάλεπτα: 22-13, 40-26, 51-35, 62-51

    [08] Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ η Κυριακοπούλου

    Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες και για πρώτη στη θερινή περίοδο, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να περάσει τα 4,80 μέτρα στο επί κοντώ. Στο Diamond League της Νέας Υόρκης η αθλήτρια του Μανώλη Καραγάννη πήρε τη 2η θέση και ταυτόχρονα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει η ίδια από τις 21/2 στο Μπέρμιγχαμ.

    Αντίθετα, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό 4,44 και ακυρώθηκε. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, επίσης με 4.80, αλλά με καλύτερες προσπάθειες από την Κυριακοπούλου, ενώ τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ με 4.54μ.

    [09] Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς

    Αποκλειστικά διαδικαστικά θέματα αφορά η συνάντηση που έχει στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

    Οι συνομιλίες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες είναι στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της Κομισιόν.

    [10] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, στη θέση Άμμος, κοντά στο σκουπιδότοπο, κι επεκτάθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μ' ελαιόδεντρα.

    Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μεσσηνία με 15 πυροσβεστικά οχήματα και 34 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμει κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέφθασε από την Ανδραβίδα. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Π.Υ. η φωτιά έκαψε περίπου 60 στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα.

    [11] Καταστροφικό για εμάς τυχόν Grexit, δηλώνει ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων,

    "Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, στην φάση αυτή, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ιταλική οικονομία" δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων, Σέρτζιο Σκουίντσι. Ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, διότι θα έφερνε κλυδωνισμούς στην ζώνη του ευρώ. "Όταν αρχίζουν οι κλυδωνισμοί ξέρεις από πού ξεκινάς αλλά δεν γνωρίζεις που πρόκειται να καταλήξεις", ολοκλήρωσε ο επικεφαλής των Ιταλών επιχειρηματιών.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι "είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις", "Στην Ευρώπη υπάρχει μια διαρχία που αποτελείται από την Γερμανία και την Γαλλία", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων ο οποίος δεν έκρυψε πως "δεν βρίσκει σωστή την διαρχία αυτή" και εξέφρασε την ελπίδα να δοθεί και πάλι, στην Ιταλία, η θέση που της αξίζει.

    "Το ότι η Μέρκελ μιλά από θέση ισχύος είναι αδιάψευστο, αλλά το ότι η γνώμη του Ολάντ μετρά περισσότερο από την δική μας, δυσκολεύομαι να το κατανοήσω" τόνισε ο Σκουίντσι.

    [12] Μπακού: Στον τελικό του κόμπο η Εθνική ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης

    Στον τελικό του κόμπο προκρίθηκε η Εθνική ομάδα νεανίδων της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, που επέχουν παράλληλα και θέση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

    Η ελληνική ομάδα, την οποία απαρτίζουν οι Μαρία-Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία-Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη, Αναστασία Ταξοπούλου, Αννα-Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα, κατετάγη έκτη στον προκριματικό του αγωνίσματος με 81.9000 βαθμούς και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της Τρίτης.

    Στον προκριματικό του σόλο, η Αθανασία Τσόλα κατετάγη έβδομη με 81.3000 βαθμούς και αναμένεται να "σφραγίσει" την πρόκρισή της στον τελικό, μετά και τις φιγούρες (υποχρεωτικό τεχνικό πρόγραμμα).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 18:32:17 UTC