Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι
  • [02] Νοτιοκορεάτης με συμπτώματα του κορονοϊού MERS σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα
  • [03] Χίλαρι Κλίντον: Θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ
  • [04] Η ώρα της αλήθειας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

  • [01] Τσίπρας: Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι

    Τον Εθνικό κήπο επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για μια μικρή έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο ενώ επιστρέφοντας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, τον σταμάτησαν οι δημοσιογράφοι και τον ρώτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων. "Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι", δήλωσε χαμογελαστός ο πρωθυπουργός προτού επιστρέψει στο γραφείο του.

    [02] Νοτιοκορεάτης με συμπτώματα του κορονοϊού MERS σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα

    Ένας νοτιοκορεάτης εισήχθη επειγόντως σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα, με τη υποψία ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό MERS, έγινε γνωστό από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας.

    "Πρόκειται για πολίτη της Νότιας Κορέας 38 ετών. Υποφέρει από διάρροια, πυρετό και έχει εμφανίσει εξάνθημα", ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, διευκρινίζοντας ότι τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο το βράδυ.

    Δεκατέσσερις θάνατοι που οφείλονται στον κορονοϊό MERS, για τον οποίο δεν υπάρχει αγωγή, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στη Νότια Κορέα.

    [03] Χίλαρι Κλίντον: Θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ

    Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, 67 ετών, έκοψε τη συζήτηση γύρω από την ηλικία της κατά την πρώτη μεγάλη προεκλογική της ομιλία στη Νέα Υόρκη, υπενθυμίζοντας ότι, εάν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    "Ίσως δεν είμαι η νεότερη από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές ... αλλά θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ", είπε η Χίλαρι Κλίντον μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές της εμφανιζόμενη, με φόντο τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, ως προστάτιδα της μεσαίας τάξης και δεσμευόμενη για μία σειρά οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων,

    "Είμαι υποψήφια για να βρεθεί η οικονομία στην υπηρεσία τη δική σας και κάθε Αμερικανού", δήλωσε η Κλίντον.

    "Η ευημερία δεν μπορεί να προορίζεται μόνο για τους διευθυντές των επιχειρήσεων και για τα αφεντικά των επενδυτικών ταμείων. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία των δισεκατομμυριούχων", πρόσθεσε εντείνοντας την κριτική της απέναντι στη Γουόλ Στριτ και επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι 25 μεγαλύτεροι διαχειριστές επενδυτικών ταμείων κερδίζουν περισσότερα από όλους μαζί τους νηπιαγωγούς της χώρας.

    Για την πρώτη της αυτή μεγάλη προεκλογική ομιλία, δύο μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε έναν τόπο υψηλού συμβολισμού, το νησί Φράνκλιν Ρούζβελτ, του δημοκρατικού προέδρου του, πατέρα του New Deal.

    [04] Η ώρα της αλήθειας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

    Σαράντα λεπτά μακριά από την κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του και πρώτου από το 2012 βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το τζάμπολ του 3ου τελικού με τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 19:30 στο ΣΕΦ και το 2-0 υπέρ των "ερυθρόλευκων" δεν αφήνει περιθώριο για άλλο σενάριο... Ή σ-κούπα του Ολυμπιακού ή "break" και παράταση στο όνειρο για τον Παναθηναϊκό των 34 τίτλων.

    Με νίκη στο Φάληρο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πανηγυρίσουν το πρώτο "sweep" (3-0) απέναντι στον "αιώνιο" σε τελικούς, κάτι που οι "πράσινοι" έχουν πετύχει δύο φορές, τις σεζόν 2005-06 και 2012-13.

    Τα ευχάριστα νέα για τους "πράσινους" είναι πως ο Εστεμπάν Μπατίστα τέθηκε στη διάθεση του Σωτήρη Μανωλόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 20:32:15 UTC