Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Viva Tsipras», «Viva New Greece» αναφωνεί o Όλιβερ Στόουν, στο facebook
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control
  • [03] Μ. Σαπέν : Ένα ενδεχόμενο Grexit θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα
  • [04] Γ. Βάιντμαν: Η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
  • [05] ΟΗΕ: Εξήντα εκατομμύρια εκτοπισμένοι και πρόσφυγες το 2014
  • [06] Οι ασθενείς με επιπλοκές, είναι πιθανότερο να σωθούν αν επανεισαχθούν στο ίδιο νοσοκομείο
  • [07] «Εάν υπάρχει η βούληση των πολιτικών στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμη δυνατότητα συμφωνίας»
  • [08] Στον ανακριτή Διαφθοράς ο Βαγγέλης Μαρινάκης
  • [09] Άσκηση και διατροφή το καλοκαίρι
  • [10] Σύλληψη τριών ατόμων για εκβιασμό 66χρονου, στην Καβάλα
  • [11] Γενέθλια με τα "Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης" γιορτάζει το Μουσείο Ακρόπολης
  • [12] Στη Ρωσία ο πρωθυπουργός για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ
  • [13] Η Ελλάδα στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup
  • [14] Τουρκία: Η συναλλαγματική αστάθεια της λίρας πλήττει την καταναλωτική εμπιστοσύνη

  • [01] «Viva Tsipras», «Viva New Greece» αναφωνεί o Όλιβερ Στόουν, στο facebook

    «Viva Tsipras», «Viva New Greece», αναφωνεί μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν.Β Γνωστός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα ο Όλιβερ Στόουν σε μία μακροσκελή ανάρτηση, γράφει για το «Grexit», κατακεραυνώνει τα αμερικάνικα media, αναφέρεται στο «Z» του Κώστα Γαβρά και γιορτάζει μια «νέα Ελλάδα».

    Αρχικά, ο Στόουν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε καιρό να γράψει κάτι στο facebook, αφού για έξι μήνες βρισκόταν στη Γερμανία και τη Χαβάη για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας για τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Β  Β Στη συνέχεια αναφέρει ότι γνώρισε πριν δύο χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα στην Κροατία. Και προτείνει στους αναγνώστες το άρθρο με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece» του Αμερικανού οικονομολόγου Μαρκ Βάισμπροτ που, κατά την γνώμη του, εξηγεί την κρίση σε αντίθεση με αυτά που λένε τα αμερικάνικα media.

    Κατακεραυνώνει λοιπόν την Αμερική -«αν κρίνουμε από την επαίσχυντη ιστορία μας στην Ελλάδα» σχολιάζει ο Στόουν -, μιλά «για την προδοσία του Τσόρτσιλ στον εμφύλιο», την υποστήριξη του Νίξον στην δικτατορία του '67, φέρνει ως παράδειγμα το «Z» του Κώστα Γαβρά και καταλήγει: «Είναι καθαρό πως δεν υπήρξε ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση την οποία ο κόσμος μπορούσε να σεβαστεί - μέχρι τώρα».

    «Λέω "Ζήτω ο Τσίπρας!", "Ζήτω μια νέα Ελλάδα!" - και μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στα αμερικανικά ΜΜΕ. Το μόνο που ελπίζω είναι πως η Ευρώπη θα διαχωρίσει τη θέση της από τους ιμπεριαλιστικούς μας στόχους» καταλήγει η ανάρτηση του Όλιβερ Στόουν.

    Β 

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Online» του Mega, στην οποία ήταν καλεσμένος.

    Σημείωσε ότι η μάχη της κυβέρνησης είναι για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ότι γι' αυτό συζητά πάνω σε προτάσεις που μπορεί να έχουν μια λογική και μια δυνατότητα να δώσουν ανάσα στην κοινωνία. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως δεν πιστεύει ότι είναι λογικό να επιμείνουν οι συνομιλητές της κυβέρνησης σε μια πρόταση που δεν έχει καν τη νομιμοποίηση καμίας κοινοβουλευτικής ομάδας στο ελληνικό κοινοβούλιο και πως εάν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν από το 5σέλιδο κείμενο προφανώς δεν μπορεί να συναινέσει η κυβέρνηση. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τη χώρα ξεκρέμαστη», υπογράμμισε.

    Υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές που κάθονται στο τραπέζι αντιλαμβάνονται ότι δεν συμφέρει κανέναν να μη γεφυρωθούν οι διαφωνίες, και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή κανένας δεν θέλει τη ρήξη, κι ο τρόπος που το δηλώνω αυτό τώρα μπορεί να σημαίνει και μια σειρά από πράγματα, όχι μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των θεσμών».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και αυτό που ζητάει από την κεντρική τράπεζα είναι να σέβεται και εκείνη την ανεξαρτησία της», δήλωσε και υποστήριξε ότι υπήρχαν διατυπώσεις στο κείμενο της έκθεσης που δεν συνάδουν με τον ρόλο της κεντρικής τράπεζας.

    [03] Μ. Σαπέν : Ένα ενδεχόμενο Grexit θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα

    Απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα χαρακτήρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση λύσης.Β «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να βρούμε μια συμφωνία με την Ελλάδα», είπε ο Σαπέν στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.Β 

    Β 

    [04] Γ. Βάιντμαν: Η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα είναι σε θέση να παρέχει χρηματοδότηση στην Ελλάδα αν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της αποτύχουν οριστικά, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Βάιντμαν, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τόνισε ότι αν αποτύχουν οι συνομιλίες, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να συνεχίσει να χορηγεί ρευστότητα στην Ελλάδα. «Δεν είναι ο ρόλος της ΕΚΤ να χρηματοδοτεί χώρες ? στην πραγματικότητα, αυτό απαγορεύεται»Β  απάντησε ερωτηθείς για την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ταυτόχρονα σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες, τη La Stampa, την El Mundo κα την Les Echos.

    «Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν στο πολιτικό επίπεδο, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί παρά να καταλήξει στα αναγκαία συμπεράσματα. Η απόφαση για το εάν θα χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές (αποφάσεις), από τις κυβερνήσεις και από τα κοινοβούλια», πρόσθεσε.

    Ο Βάιντμαν απέφυγε να αναφερθεί άμεσα στον μηχανισμό ELA, επισήμανε ωστόσο ότι «η ευθύνη για το αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ ανήκει πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση», ενώ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αποτυχίας της Αθήνας να αποπληρώσει κάποια δόση του δανείου «οι συνέπειες θα ήταν δύσκολο να ελεγχθούν».

    Η επιβίωση του ευρώ δεν θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, επισήμανε ο Βάιντμαν, αλλά μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει τη μετάδοση της κρίσης σε άλλα κράτη μέλη και να «μεταβάλει τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης».

    [05] ΟΗΕ: Εξήντα εκατομμύρια εκτοπισμένοι και πρόσφυγες το 2014

    Ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων μετά τις πολλαπλές συγκρούσεις στον κόσμο έφθασε το επίπεδο ρεκόρ των 60 εκατομμυρίων ανθρώπων το 2014, επισημαίνει η ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    Η Ύπατη Αρμοστεία διαπιστώνει «εντυπωσιακά ταχύτατη αύξηση» του αριθμού των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να διαφύγουν" από εμπόλεμες περιοχές, «με 59,5 εκατομμύρια ξεριζωμένους στα τέλη του 2014, σε σχέση με 51,2 εκατομμύρια το 2013».

    Πριν από μια δεκαετία, ο αριθμός τους ήταν 37,5 εκατομμύρια, υπενθύμισε η UNHCR. Η αύξηση από το 2013 είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ μέσα σε μια μόνο χρονιά. Το 2014, κάθε μέρα, 42.500 άνθρωποι γίνονταν πρόσφυγες, εκτοπισμένοι μέσα στη χώρα τους, αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

    Β 

    [06] Οι ασθενείς με επιπλοκές, είναι πιθανότερο να σωθούν αν επανεισαχθούν στο ίδιο νοσοκομείο

    Οι ασθενείς που εμφανίζουν επιπλοκές έπειτα από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση, έχουν σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν, εφόσον κάνουν εισαγωγή ξανά στο ίδιο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκαν, σε σχέση με όσους εισάγονται σε διαφορετικό νοσοκομείο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Β 

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μπένζαμιν Μπρουκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9 εκατ. ασθενείς για μια περίοδο δεκαετίας,.

    Η ανάλυση έδειξε ότι όταν εμφανίζονται επιπλοκές μέσα στον επόμενο μήνα μετά από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αν γίνει επανεισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο, τότε αυξάνονται κατά 26% κατά μέσο όρο οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.Β 

    Εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ασθενείς εμφανίζει επιπλοκές μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο (καρδιολογικό, γαστρεντερολογικό, ορθοπεδικό κ.α.) και πρέπει να εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο μπορεί να σώσει πολλές ζωές, εφόσον την φροντίδα των ασθενών αναλάβουν οι γιατροί που είχαν εξ αρχής ασχοληθεί με την περίπτωσή τους.Β 

    Β 

    [07] «Εάν υπάρχει η βούληση των πολιτικών στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμη δυνατότητα συμφωνίας»

    Εξακολουθεί να ισχύει ότι «οι προσπάθειες της Γερμανίας έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ώστε οι άνθρωποι στην Ελλάδα να διατηρήσουν την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος», όπως στην Ιρλανδία, την Κύπρο κλπ, δήλωσε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα στην Βουλή, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

    «Παραμένω πεπεισμένη ότι, όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει δρόμος. Εάν οι πολιτικά υπεύθυνοι στην Ελλάδα επιδείξουν αυτή την πολιτική βούληση, τότε μια συμφωνία με τους τρεις θεσμούς είναι ακόμη εφικτή. Αυτή θα ήταν η απαραίτητη βάση για τις μετέπειτα αποφάσεις στο Εurogroup και στην γερμανική Βουλή», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και επανέλαβε ότι η αλληλεγγύη πηγαίνει χέρι-χέρι με την ίδια ευθύνη και τις ίδιες προσπάθειες. «Ήταν και είναι σωστό και απαραίτητο ότι όλα τα βήματα - και για την κατάσταση στην Ελλάδα - πάντα τα σκεφτόμασταν πολύ προσεκτικά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο», τόνισε.

    «Στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια δόθηκε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που χρειάστηκε βοήθεια. Σε αυτό πάντα ίσχυε η αρχή ?βοήθεια με αντάλλαγμα την ίδια προσπάθεια'. Διαφορετικά από ό,τι στην Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματά τους βοήθειας και στέκονται και πάλι στα δικά τους πόδια. Και η Κύπρος είναι σε καλό δρόμο. Και η Ελλάδα ήταν σε καλό δρόμο, αλλά όχι πλέον», σημείωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι αυτές οι χώρες αξιοποίησαν την ευκαιρία τους.Β 

    «Μέσω οδυνηρών μεταρρυθμίσεων έθεσαν τη βάση για νέα ανάπτυξη, νέα ανταγωνιστικότητα και νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και όταν ο δρόμος ως εκεί δεν ήταν εύκολος. Και οι χώρες αυτές έχουν ακόμη και σήμερα να παλέψουν με τις συνέπειες της απαραίτητης προσαρμογής», ανέφερε, ενώ, ειδικά για την Ελλάδα τόνισε ότι ήταν ήδη σε έναν καλό δρόμο, αλλά βεβαίως ( ο δρόμος) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.Β 

    «Δυστυχώς, ξανά και ξανά κάποιες απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναβάλλονταν. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι όμως μόνο προϋπόθεση ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς το δεύτερο πρόγραμμα, είναι και προϋπόθεση ώστε να δείξει βιώσιμα αποτελέσματα η βοήθεια για την αυτοβοήθεια. Στην Νομισματική Ένωση πηγαίνουν χέρι-χέρι η αλληλεγγύη με την ίδια ευθύνη. Σε αυτό το πνεύμα οι υπουργοί Οικονομικών στις συμφώνησαν στις 20 Φεβρουαρίου με την ελληνική κυβέρνηση σε μια βάση για την περαιτέρω δουλειά. Αυτή η συμφωνία θα επέτρεπε στην ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος και στη βάση των όρων του, να θέσουν τις δικές τους προτεραιότητες. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε με αυτή τη συμφωνία σε ευρείες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές τώρα πρέπει αποφασιστικά να προχωρήσουν και οι τρεις θεσμοί πρέπει αυτό να το επικυρώσουν. Στην ίδια συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαιώνει την ?ξεκάθαρη συγκατάθεσή της στην πλήρη και έγκαιρη εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων έναντι των δανειστών της'», δήλωσε.

    Β 

    Β 

    Β 

    Β 

    Β 

    [08] Στον ανακριτή Διαφθοράς ο Βαγγέλης Μαρινάκης

    Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκεται, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00, καλείται να λογοδοτήσει στον ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είχε κεντρικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η διεύθυνση της οποίας του αποδίδεται.

    Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν: 1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

    Β 

    [09] Άσκηση και διατροφή το καλοκαίρι

    Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή περίοδος να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, να κάνουμε άσκηση και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή να βελτιώσουμε τόσο την υγεία μας όσο και την εικόνα του σώματός μας.Β 

    Αυτά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δρ. Βασίλειος Γεροδήμος, αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο ίδιος στη συνέχεια, προχωρά σε προτάσεις για την άσκηση και τη διατροφή.Β 

    [10] Σύλληψη τριών ατόμων για εκβιασμό 66χρονου, στην Καβάλα

    Τρεις άντρες (ηλικίας 39, 44 και 58 ετών αντίστοιχα) συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Χρυσούπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, με την κατηγορία της εκβίασης και ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βάρος 66χρονου από την Καβάλα.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 66χρονου, σύμφωνα με την οποία, το βράδυ της 22-5-2015, ο 39χρονος και ο 44χρονος μετέβησαν στο σπίτι του, όπου τον απείλησαν και απαίτησαν εκβιαστικά να τους παραδώσει, για λογαριασμό του 58χρονου, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, για την εξόφληση δανείου (10.000 ευρώ), που είχε λάβει ο 66χρονος από τραπεζικό ίδρυμα, στο οποίο εγγυητής ήταν ο 58χρονος.Β 

    Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ο 39χρονος και ο 44χρονος, οι οποίοι εμφανίσθηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση στο σπίτι του 66χρονου και παρέλαβαν από αυτόν, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού που απαιτούσαν εκβιαστικά.Β Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 58χρονος.Β 

    [11] Γενέθλια με τα "Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης" γιορτάζει το Μουσείο Ακρόπολης

    Με μια σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά την παρουσίαση μοναδικών έργων από αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, τα οποία για διάφορους λόγους -κυρίως απόστασης και δυσκολίας προσβασιμότητας- δεν είναι γνωστά, γιορτάζει τα έκτα του γενέθλια το Μουσείο Ακρόπολης. Πρώτη επιλογή το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, ένα από τα σπουδαιότερα λόγω σημασίας ευρημάτων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανανέωσης και παραμένει κλειστό, συνεπώς τα 252 αντικείμενα που θα το «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα δεν θα λείψουν από τους επισκέπτες του.

    Η έκθεση, που ξεκινά το Σάββατο 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, αλλά και του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο νησί.

    Η έκθεση έχει θέμα τα περίφημα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, οι οποίοι θεωρούνταν ότι προστάτευαν τους μυημένους από τους κινδύνους της θάλασσας, ενώ οι ίδιοι οι μύστες πίστευαν ότι γίνονταν ευσεβέστεροι και πιο δίκαιοι άνθρωποι.

    Με αφορμή τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης, ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής στη συνέντευξη Τύπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία του Μουσείου την περασμένη χρονιά, που παρά την κρίση πήγε πολύ καλά. Μεταξύ άλλων, το μουσείο κατάφερε:

    - Οι επισκέπτες του να αυξηθούν κατά 300.000 σε σχέση με το 2013-2014, ενώ ο συνολικός αριθμός τους από το άνοιγμα του μουσείου είναι περίπου 8.200.000.

    - Να αναβαθμίσει την παρουσία των εκθεμάτων με τεχνικές βελτίωσης, προσθήκες νέων έργων, αλλαγές στο στήσιμο των αγαλμάτων και συντήρηση γνωστών αριστουργημάτων.

    - Να αποκαταστήσει ψηφιακά τη δυτική ζωφόρο του Παρθενώνα, κάνοντας χρήση κινούμενου φωτισμού, προσθέτοντας χρώμα και συμπληρώνοντας τα χαμένα σήμερα χάλκινα χαλινάρια των αλόγων και τα όπλα των ιππέων.

    - Να είναι έτοιμο (αναμένοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση) ως προς τη σύνταξη προκαταρκτικής μελέτης για τη διαμόρφωση της ανασκαφής που εκτείνεται στη βάση του Μουσείου σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο και την έκθεση των κινητών ευρημάτων της.

    -Να παράσχει σχολικά προγράμματα σε περισσότερα από 170.000 παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και 1.123 τρισδιάστατες προβολές για την Ακρόπολη.

    - Να συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που παρουσιάζεται με επιτυχία στον Καναδά και θα συνεχίσει στις ΗΠΑ.

    [12] Στη Ρωσία ο πρωθυπουργός για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ

    Με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο το απόγευμα, στην Αγία Πετρόπουλη, όπου μεταβαίνει σήμερα, Β προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

    Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

    Σημειώνεται πως το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, διεξάγεται από το 1997 με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

    [13] Η Ελλάδα στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup

    Εν μέσω διεθνών ανησυχιών για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Λουξεμβούργο το Eurogroup, όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Το θέμα της Ελλάδας είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη των εργασιών, χωρίς ωστόσο - με βάση τα τελευταία δεδομένα - να αναμένεται η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αφού η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων δεν έχει προς το παρόν κλείσει. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσαν χθες αρμόδιοι παράγοντες της Επιτροπής που δεν θέλησαν να προβούν σε αλλά σχόλια.Β 

    Εν τω μεταξύ, διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάθεσης της υπόθεσης από το υπουργικό επίπεδο στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πιθανολογούν τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής εντός των προσεχών ημερών. Προς το παρόν, πάντως, οι φήμες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους του καθ? ύλην αρμόδιου για τη σύγκλησή της, Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ

    [14] Τουρκία: Η συναλλαγματική αστάθεια της λίρας πλήττει την καταναλωτική εμπιστοσύνη

    Η αστάθεια στη συναλλαγματική- νομισματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας πλήττει την καταναλωτική εμπιστοσύνη, σύμφωνα με την άποψη οικονομικών αναλυτών, στην Άγκυρα.Β Ο τουρκικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει μία κλίμακα από το 1 έως το 200, ενώ η κίνηση του δείκτη κάτω από το 100, προδιαγράφει αρνητική τάση στη διαμόρφωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

    Τον Οκτώβριο του 2014, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην τουρκική οικονομία καταγράφηκε στο 74, το Δεκέμβριο στο 68,67, ενώ τον Απρίλιο του 2015 καταγράφηκε στο 64,39, ενώ το Μάιο η αρνητική πορεία του συνεχίστηκε με τιμή στο 64,29.Β Το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ήταν με τιμή 60, τον Μάρτιο του 2009. (1 ευρώ = 3,08 τουρκικές λίρες)

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2015 - 8:32:15 UTC