Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμετακίνητη για ΕΚΑΣ και ΦΠΑ σε τρόφιμα-ρεύμα η πλειοψηφία, σε έρευνα της Prorata για το «Στο Κόκκινο»
  • [02] Στην Αγία Πετρούπολη έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] «Λάθος»η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα λέει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Die Linke
  • [04] Εννέα νεκροί από πυρά ενόπλου μέσα σε ιστορική εκκλησία μαύρων, στις ΗΠΑ
  • [05] Η Ελλάδα 33η στον παγκόσμιο δείκτη επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου
  • [06] Στον ανακριτή Διαφθοράς ο Βαγγέλης Μαρινάκης
  • [07] Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya
  • [08] Στο «μικρόβιο» της ποιότητας οφείλεται η επιτυχία του φεστιβάλ μουσικής του Ναυπλίου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Βακαρέλης
  • [09] Επικαιροποίησε τη λίστα μαρτύρων η Εξεταστική για τα μνημόνια
  • [10] Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας στην εφημερίδα «Έστεραϊχ»
  • [11] Η Ελλάδα στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup
  • [12] EURO 2016: Η «ακτινογραφία» των προκριματικών και τα σενάρια πρόκρισης

  • [01] Αμετακίνητη για ΕΚΑΣ και ΦΠΑ σε τρόφιμα-ρεύμα η πλειοψηφία, σε έρευνα της Prorata για το «Στο Κόκκινο»

    Θετικά αποτιμά την προσπάθεια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις το 52% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για τον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε το διάστημα 15-16 Ιουνίου, στο ερώτημα «πως αποτιμάτε την προσπάθεια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις» το 28% απαντά «μάλλον θετικά», το 24% απαντά «πολύ θετικά», το 16% «ούτε θετικά ούτε αρνητικά», το 12% «μάλλον αρνητικά», το 18% «πολύ αρνητικά και το 2% δηλώνει «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

    Για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις σε κρίσιμους τομείς, οι πολίτες απαντούν ότι:

    -στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ: 58% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί και το 42% απαντά να κρατήσει αμετακίνητη θέση.

    -στην πώληση των αεροδρομίων: το 44% δηλώνει να συμβιβαστεί και το 56% να τηρήσει αμετακίνητη θέση

    -στην κατάργηση του ΕΚΑΣ: το 23% δηλώνει ότι πρέπει να συμβιβαστεί και το 77% ζητά αμετακίνητη θέση

    -στην πρόωρη συνταξιοδότηση: το 63% λέει ότι πρέπει συμβιβαστεί και το 37% να κρατήσει αμετακίνητη στάση

    -για τη μείωση συντάξεων: το 17% απαντά να συμβιβαστεί και το 83% να παραμείνει αμετακίνητη

    -για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων: το 23% απαντά να συμβιβαστεί και το 77% να είναι αμετακίνητη

    -στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα: το 11% λέει να συμβιβαστεί και το 89% λέει να μείνει αμετακίνητη

    -στην αύξηση ΦΠΑ στο ρεύμα: το 12% απαντά να συμβιβαστεί και το 88% να είναι αμετακίνητη.

    Για το κείμενο των προτάσεων των δανειστών οι πολίτες απαντούν:

    Η κυβέρνηση να το διαπραγματευτεί (59%), να το απορρίψει (25%), να το αποδεχθεί (7%), δεν ξέρω -δεν απαντώ (9%).

    Σε περίπτωση συμφωνίας οι πολίτες απαντούν ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των όρων της συμφωνίας (40%), πρόωρες εκλογές (16%), αποδοχή των όρων (21%), δεν ξέρω - δεν απαντώ (23%).

    Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5%, η ΝΔ 13,5, η ΧΑ 6%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 3%, το Κίνημα Δημοκρατικών Πολιτών 1%, Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 5% και ΔΞ-ΔΑ 22%.

    Στο ερώτημα «πως αξιολογείτε τη μέχρι τώρα στάση των πολιτικών αρχηγών» απαντούν: για τον Αλέξη Τσίπρα το 60% θετικά και 22% αρνητικά, για τον Αντώνη Σαμαρά 15% θετικά και 65% αρνητικά, για το Νίκο Μιχαλολιάκο 4% θετικά και 88% αρνητικά, για το Σταύρο Θεοδωράκη 28% θετικά και 50% αρνητικά, για το Δημήτρη Κουτσούμπα 20% θετικά και 50% αρνητικά, για τον Πάνο Καμμένο 30% θετικά και 43% αρνητικά, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο 17% θετικά και 67% αρνητικά, για τη Φώφη Γεννηματά 29% θετικά και 38% αρνητικά

    [02] Στην Αγία Πετρούπολη έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας

    Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στην ρωσική μεγαλούπολη.

    Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ως τιμώμενο πρόσωπο θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

    Σημειώνεται πως το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, διεξάγεται από το 1997 με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

    [03] «Λάθος»η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα λέει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Die Linke

    «Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες ...θα είχαν ατυχήσει»», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στην γερμανική Βουλή και τόνισε ότι χρειαζόμαστε για την Ελλάδα ένα σχέδιο ανοικοδόμησης.

    «Θέτετε σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του και μαζί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο κ. Γκίζι απευθυνόμενος στην 'Αγγελα Μέρκελ και, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι κληρονόμησε το «χάος» από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, αλλά τελευταία αποπλήρωσε ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση - όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα. «Στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών», πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Linke σημείωσε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για τον Δημόσιο Τομέα, ενώ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος ηλικίας για σύνταξη σε Γερμανία και Ελλάδα βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο.

    Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, βουλευτές της Αριστεράς ύψωσαν πλακάτ με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», γεγονός το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

    Β 

    [04] Εννέα νεκροί από πυρά ενόπλου μέσα σε ιστορική εκκλησία μαύρων, στις ΗΠΑ

    Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσάρλεστον Γκρεγκ Μιούλεν ανακοίνωσε ότι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα (βράδυ Τετάρτης τοπική ώρα) μέσα σε μια ιστορική εκκλησία στο κέντρο του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WCSC, το FBI βρίσκεται στην περιοχή.

    «Είναι ένα έγκλημα μίσους. Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

    [05] Η Ελλάδα 33η στον παγκόσμιο δείκτη επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου

    Η Ελλάδα κατατάχθηκε 33η χώρα στον κόσμο στον δείκτη «Nature Index 2015 Global» του περιοδικού «Nature», το οποίο είναι, μαζί με το «Science», τα δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά διεθνώς. Ο δείκτης κατατάσσει τις χώρες με βάση τη συμβολή τους στην έρευνα υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με ορισμένα αντικειμενικά κριτήρια, όπως οι δημοσιεύσεις σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά.

    Πέρυσι, η Ελλάδα είχε βρεθεί μία θέση ψηλότερα (32η). Όμως, παρά τη μικρή αυτή υποχώρηση στην κατάταξη, αριθμητικά η Ελλάδα εμφάνισε οριακή βελτίωση σε «μόρια» το 2014 (91,77) έναντι του 2013 (90,15). Ο αριθμός των κορυφαίων ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων που συμπεριελήφθησαν στον δείκτη το 2014, έφθασε τις 320.Β 

    Την πρώτη θέση κατέλαβαν και φέτος οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Κίνα, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιαπωνία. Από τις γειτονικές χώρες, η Τουρκία βρίσκεται στην 36η θέση (από την 38η πέρυσι), η Κύπρος στην 54η (από την 53η πέρυσι) και η Βουλγαρία στην 60ή (από την 56η).

    Β 

    [06] Στον ανακριτή Διαφθοράς ο Βαγγέλης Μαρινάκης

    Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκεται, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00, καλείται να λογοδοτήσει στον ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είχε κεντρικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η διεύθυνση της οποίας του αποδίδεται.

    Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν: 1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

    Β 

    [07] Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya

    Συμφωνία συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya (Ρωσία Σεγκόντνια) υπογράφεται σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Rossiya Segodnya θα υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα που θα καλύπτουν την ειδησεογραφία στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό τομέα.

    Η συμφωνία μεταξύ των δύο ειδησεογραφικών οργανισμών προβλέπει επίσης την δημιουργία υπηρεσίας που θα εστιάζεται στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

    Tο Rossiya Segodnya είναι ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός όμιλος στη Ρωσία και περιλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο RIA Novosti, και τον διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

    Τη συμφωνία συνεργασίας υπογράφουν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο γενικός διευθυντής του Rossiya Segodnya, Ντμίτρι Κισελιόφ.

    [08] Στο «μικρόβιο» της ποιότητας οφείλεται η επιτυχία του φεστιβάλ μουσικής του Ναυπλίου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Βακαρέλης

    Έχουμε περάσει το «μικρόβιο» της ποιότητας και σ' αυτό οφείλεται η επιτυχία και η μακροβιότητα του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης.

    Ο διεθνούς φήμης πιανίστας αναφέρει ότι η φετινή διοργάνωση αγγίζει τα όρια του θαύματος, ενώ επισημαίνει πως δεν υπάρχει καμιά οικονομική βοήθεια από το υπουργείο Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βακαρέλης, το φεστιβάλ είναι γνωστό στην Ευρώπη κι έχει καλό όνομα, γι' αυτό και φιλοξενεί μεγάλα ονόματα.

    --- Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής

    Το 24ο φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου ανοίγει τις πύλες του αύριο βράδυ και θα διαρκέσει ως την επόμενη Κυριακή 28 Ιουνίου και αξίζει να σημειώσουμε ότι το εισιτήριο είναι στην συμβολική τιμή των 5.00 ευρώ για κάθε παράσταση

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

    - Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 21:00

    Ένα από τα πλέον ιδιαίτερα νεανικά σύνολα των Η.Π.Α, το CHICAGO CONSORT, εγκαινιάζει το φετινό 24ο Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου. Στη λαμπερή πλατεία του Αγίου Γεωργίου, νεαροί δεξιοτέχνες του βιολιού θα παρουσιάσουν ένα ποικιλόχρωμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταγραφές κλασικών κομματιών, ταγκό αλλά και μουσική από τον κινηματογράφο καθώς θα εναλλάσσονται στα σολιστικά μέρη παίζοντας όρθιοι και από μνήμης.

    - Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, στο ΦΟΥΓΑΡΟ, 21:00 "Paris-Istanbul": μουσικά τοπία πάνω στις ράγες του Orient Express.

    Ένα μουσικό πρόγραμμα που ταξιδεύει στην Ευρώπη των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με μουσικές στάσεις από τη Δύση ως την Ανατολή με την Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, το Φώτη Μυλωνά στα, πνευστά, κιθάρα, μαντολίνο και την 'Αλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Η διάσημη πορεία του μυθικού τρένου από το πολύβουο Παρίσι στην τόσο εκφραστική Κωνσταντινούπολη μέσα από τραγούδια - σταθμούς που φέρνουν στο νου αναμνήσεις και ευχές.

    - Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, στο Βουλευτικό, 21:00 ?'39th International Maria Callas Grand Prix - PIANO''.

    Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, μαζί με έναν από τους σημαντικότερους Διαγωνισμούς Πιάνου της Ευρώπης, που φέρει το όνομα της Μαρίας Κάλλας. Η κορυφαία βράβευση του φετινού διαγωνισμού - που διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 30 διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο - είναι ο εξαίρετος Έλληνας Κωνσταντίνος Δεστούνης που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Chopin, Lizst και Beethoven.

    - Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, στο Βουλευτικό, 21:00, Αφιέρωμα στον Τζον Τάβενερ.

    Ένα αφιέρωμα στον φιλέλληνα βρετανό συνθέτη John Tavener από τον Νίκο Λαάρη, που έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο». Ο σπουδαίος σολίστ και διδάκτορας του Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης καταφθάνει στο Ναύπλιο έχοντας κερδίζει τον θαυμασμό του αθηναϊκού κοινού και εγκωμιαστικές κριτικές για το εν λόγω πρόγραμμα.

    - Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, στο Βουλευτικό, 21:00, In Stil Μodernο: Συνθέσεις του 17ου και του 21ου αιώνα με άρωμα Βενετίας.

    Το καινοτόμο Duo Vita Brevis, με τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις σε διαγωνισμούς, φέρνει στο Ναύπλιο έναν βενετσιάνικο αέρα. Το πρωτότυπο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, συνδυάζει το μπαρόκ με τον ηλεκτρονικό ήχο και συνθέσεις του τότε -17ος αιώνας- και του σήμερα σε μια μοναδική «σύγχρονη» μουσική εμπειρία με συνδετικό κρίκο τη Βενετία. Να αναφέρουμε ότι, η συναυλία εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων «Της Βενετιάς τ΄Ανάπλι: 300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής» που διοργανώνει το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιστορικής Έρευνας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, για τα 300 χρόνια από τη λήξη της βενετοκρατίας στο Ναύπλιο.

    - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, Βουλευτικό, 21:00, Βουβός κινηματογράφος συνοδεία μουσικής: Αστέρω (1929).

    Η πιο γνωστή βουβή ταινία του ελληνικού σινεμά και ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου των αρχών του 20ου αιώνα, σε αποκατεστημένη κόπια από την ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ζωντανή συνοδεία μουσικής από τον συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού κινηματογραφιστή της Μικρασιατικής Εκστρατείας και ενός πραγματικού πρωτοπόρου της 7ης τέχνης, Δημήτρη Γαζιάδη (1899-1959), σενάριο Πάυλου Νιρβάνα και Ορέστη Λάσκου, με τους Αλίκη Θεοδωρίδου, Αιμίλιο Βεάκη, Κώστα Μουσούρη στους κύριους ρόλους.

    - Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, Βουλευτικό, 21:00, Ελληνικές Εμπνεύσεις.

    Η καταξιωμένη μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία έχει ενθουσιάσει με τη διακριτική χροιά της φωνής της τους μουσικοκριτικούς και το κοινό σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, θα παρουσιάσει με τον μετρ του πιάνου, Δημήτρη Γιάκα, ένα πρόγραμμα βαθιάς ελληνικής έμπνευσης.

    - Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, στην Πλατεία Συντάγματος, 21:00, συναυλία

    Η Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ θα δώσει μια μοναδική συναυλία με την συμμετοχή της μεσοφώνου Ειρήνης Καράγιαννη, του βαθέφωνου Τάσου Αποστόλου και υπό την διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

    - Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, στο Βουλευτικό, 21:00, βραδιά όπερας.

    Το Τρίο εγχόρδων της Όπερας του Παρισιού - όλοι τους κάτοχοι οργάνων - κειμηλίων του θρυλικού κατασκευαστή Jean-Baptiste Vuillaume (1798-1895) από όπου και πήραν το όνομά τους - απαρτίζεται από ιδιοφυείς μουσικούς διάσημους για τη βιρτουοζιτέ τους. Η σύμπραξη τους με τον έχοντα σημαντική καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, Θανάση Αποστολόπουλο, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα θα χαρίσει άλλη μια βραδιά διεθνούς εμβέλειας στο Φεστιβάλ.

    - Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015, στο Παλαμήδι, 21:00, ENSEMBLE WIEN - Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

    Το ENSEMBLE WIEN απαρτίζεται από μουσικούς που κατέχουν θέσεις στις κορυφαίες ορχήστρες της Βιέννης και έχει να επιδείξει πλήθος διακρίσεων και σημαντικών εμφανίσεων. Η βραδιά θα αποτελέσει το ιδανικό κλείσιμο του Φεστιβάλ, με το διάσημο σύνολο που θα ταξιδεύσει το κοινό στη μουσική της Αυστρίας και όχι μόνο

    [09] Επικαιροποίησε τη λίστα μαρτύρων η Εξεταστική για τα μνημόνια

    Στην επικαιροποίηση της λίστας μαρτύρων προχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της Εξεταστικής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια Δημήτρης Βίτσας και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εξεταστικής Επιτροπής, που σε αυτή τη φάση ερευνά τα ελλείμματα της χώρας την περίοδο 2009, πριν δηλαδή την υπογραφή των μνημονίων θα κληθούν για το επόμενο διάστημα κατά σειρά:

    -Στις 30 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

    -Στις 2 Ιουλίου, η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ η οποία είχε υποστηρίξει ότι διογκώθηκε τεχνητά το έλλειμμα της χώρας και είχε επιρρίψει προσωπικές ευθύνες, στον επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου.

    -Στις 7 Ιουλίου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    -Στις 8 Ιουλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου.

    -Στις 9 Ιουλίου, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος

    [10] Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας στην εφημερίδα «Έστεραϊχ»

    Σαφέστατο μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραϊχ».

    Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας, και όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

    «Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, ο πρωθυπουργός παρατηρεί ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.

    «Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας στην ερώτηση, «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit» ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ».

    [11] Η Ελλάδα στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup

    Εν μέσω διεθνών ανησυχιών για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Λουξεμβούργο το Eurogroup, όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Το θέμα της Ελλάδας είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη των εργασιών, χωρίς ωστόσο - με βάση τα τελευταία δεδομένα - να αναμένεται η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αφού η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων δεν έχει προς το παρόν κλείσει. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσαν χθες αρμόδιοι παράγοντες της Επιτροπής που δεν θέλησαν να προβούν σε αλλά σχόλια.Β 

    Εν τω μεταξύ, διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάθεσης της υπόθεσης από το υπουργικό επίπεδο στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πιθανολογούν τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής εντός των προσεχών ημερών. Προς το παρόν, πάντως, οι φήμες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους του καθ' ύλην αρμόδιου για τη σύγκλησή της, Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ

    [12] EURO 2016: Η «ακτινογραφία» των προκριματικών και τα σενάρια πρόκρισης

    Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν στους 9 προκριματικούς ομίλους του EURO 2016. Στους αγώνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα γίνουν γνωστές οι 19 ομάδες (οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και η καλύτερη τρίτη) που μαζί με τη διοργανώτρια Γαλλία θα λάβουν μέρος στους τελικούς. Για τις υπόλοιπες τέσσερις, θα χρειαστεί να διεξαχθούν τα μπαράζ του Νοεμβρίου.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι έως τώρα, καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά θέση στην τελική φάση. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση τις 7ης αγωνιστικής (3-4-5/9) μόνο η Αγγλία θα έχει "καθαρίσει", καθώς παίζει με το Σαν Μαρίνο και ίσως η Αυστρία. Γενικά η προκριματική φάση ήταν ίσως η πιο αμφίρροπη στα χρονικά και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις την "παρθενική" τους συμμετοχή σε τελικούς της διοργάνωσης, όπως η Ισλανδία και η Ουαλία.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει μια αναλυτική "ακτινογραφία" της κατάστασης που επικρατεί σε κάθε προκριματικό όμιλο ξεχωριστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2015 - 10:32:27 UTC