Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: H απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για το ελληνικό χρέος είναι σε ισχύ
  • [02] Κομισιόν: Ο Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία
  • [03] Ο λαός θα κληθεί να πει την άποψή του εάν έχουμε να διαλέξουμε «λιτότητα» ή «έξοδος», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος στη Liberation
  • [04] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ
  • [05] Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya
  • [06] Ν. Κωνσταντόπουλος: Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται την ιστορική οντότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας
  • [07] Τριήμερο ταξίδι στο χρόνο υπόσχεται το «Matala Beach Festival»
  • [08] Ο Τόμας Οστερμάγερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Μικρές αλεπούδες» της Λ. Χέλλμαν
  • [09] Σαπέν: Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν είναι μεγάλες, χρειάζεται διάλογος
  • [10] Βαρουφάκης:Σκοπός μας να αντικαταστήσουμε τις δαπανηρές διαφωνίες με τη συναίνεση

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: H απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για το ελληνικό χρέος είναι σε ισχύ

    H απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 είναι ακόμα σε ισχύ, όπως είναι και οι προϋποθέσεις που τη συνοδεύουν δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Λουξεμβούργο.

    Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ αμέσως μετά την ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣ, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί μια συμφωνία για το τι θα υπάρχει στο πρόγραμμα και μετά να γίνει η συζήτηση για το τι θα ακολουθήσει. Ερωτηθείς σχετικά με την ελληνική πρόταση για αγορά χρέους από τον ΕΜΣ, επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε νέο πρόγραμμα, με καινούργια χρήματα από τον ΕΜΣ και ως εκ τούτου θα συνοδευόταν από νέους όρους και προϋποθέσεις.

    Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι δεν έχει συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και οι ωριμάνσεις είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκά, καθιστώντας την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους «εύκολη».

    [02] Κομισιόν: Ο Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία

    Τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι «οι δύο άνδρες αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία».

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι ο επόμενος σταθμός είναι το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας. «Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε το ρολόι, όμως ο χρόνος περνάει», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.

    Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο Γιούνκερ δέχθηκε σήμερα το πρωί τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Γιούνκερ για τις προσπάθειες που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η Επιτροπή σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της ΕΕ» και δεν θέλησε να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο.

    [03] Ο λαός θα κληθεί να πει την άποψή του εάν έχουμε να διαλέξουμε «λιτότητα» ή «έξοδος», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος στη Liberation

    Β «Θα πρέπει να μας αφήσετε να δοκιμάσουμε μια διαφορετική συνταγή», είναι ο τίτλος δισέλιδου αφιερώματος της εφημερίδας «Liberation» που φιλοξενεί συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

    Στο ερώτημα, για το εάν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε δημοψήφισμα στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός εξηγεί :

    «Επιθυμούμε μια συμφωνία με ένα σωστό πρόγραμμα στο εσωτερικό της ευρωζώνης (...) Εάν όμως η επιλογή θα είναι η συνέχιση της λιτότητας μέσα στο ευρώ, ή έξοδος από το ευρώ, ανήκει στον ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του», δήλωσε.

    Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Τσακαλώτος αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του για το περιθώριο χρόνου που θα πρέπει να παραχωρηθεί στην Ελλάδα.

    «Θα πρέπει να μας δοθεί ένα έτος », εξηγεί, «με μια συμφωνία για το χρέος και ένα πρόγραμμα επενδύσεων. Να μας δοθεί ο χρόνος να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να αγωνισθούμε κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και να μεταρρυθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση», τονίζει.

    Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί απέτυχε η συνάντηση με το Brussels Group στις 14-15 Ιουνίου, ο κ. Τσακαλώτος εξηγεί ότι η ελληνική αποστολή βρέθηκε απέναντι σε εκπροσώπους των θεσμών που δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματευθούν.

    Στη δε άποψη, ότι «η ελληνική πλευρά ήταν απροετοίμαστη», την οποία του μετέφερε ο δημοσιογράφος, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε : « Είναι λάθος. Εμείς είχαμε πάει με μια σειρά προτάσεων για τον δημοσιονομικό τομέα. Βεβαίως δεν συμφωνούμε με τους πιστωτές στις εκτιμήσεις για το προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό το 2016. Θα μπορούσαμε όμως να προσεγγίσουμε τις απόψεις μας (...) οι συνομιλητές μας όμως δεν δείχνουν διατεθειμένοι για συναίνεση (...) κάθε φορά επιμένουν για μείωση των συντάξεων, πράγμα εξωπραγματικό για μια χώρα που εδώ και πέντε χρόνια τις έχει σημαντικά μειώσει.(...) Στην πραγματικότητα οι συνομιλητές μας δεν εξελίσσονται. Μας κάνουν μονίμως τις ίδιες προτάσεις. Μια διαπραγμάτευση όμως είναι «δούναι και λαβείν».

    Στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι «οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής παράδοσης για τα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.(...) Μας ζητούν να είμαστε πιο ευέλικτοι; Εντάξει, αλλά θα πρέπει να μας αφήσουν να δοκιμάσουμε μια διαφορετική συνταγή», τονίζει ο υπουργός.

    Ο κ. Τσακαλώτος αναπτύσσει στη συνέχεια την άποψή του, ότι «οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα η γαλλική κυβέρνηση, θα πρέπει να θέσουν το ερώτημα και να διαλέξουν : Μπορεί άραγε η Ευρώπη να αποδεχθεί μια κυβέρνηση της οποίας το πρόγραμμα δεν συμβαδίζει με την κυριαρχούσα ιδεολογία; Εάν η απάντηση είναι «όχι», τότε η Γαλλία και η Γερμανία, μια δεδομένη στιγμή θα έχουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Διότι σε αυτήν την περίπτωση, το μήνυμα προς όλους τους Ευρωπαίους θα είναι : «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με την προϋπόθεση ότι θα υπακούετε στην ευρωπαϊκή ελίτ», υπογραμμίζει.

    Β Σχετικά με το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος αναρωτιέται γιατί έχει καταστεί αδύνατη μια συζήτηση για την αναζήτηση λύσεων.

    Αναφέρει για παράδειγμα την ιδέα να επιτραπεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να αναλάβει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ.

    «Θα μπορούσαμε έτσι να έχουμε μια πιο σταθερή κλιμάκωση των εξοφλήσεων, και ένα ελαφρύτερο ποσοστό, χωρίς να θέτουμε σε επιπρόσθετους κινδύνους τους ευρωπαίους εταίρους μας. Εγώ σαν οικονομολόγος δεν βλέπω το λόγο που τους κάνει να αρνούνται την αλλαγή του καθεστώτος των ομολόγων. Ισως ο αληθινός λόγος να είναι πολιτικός. Είναι δύσπιστοι απέναντι σε μια κυβέρνηση με κοινωνικές προτεραιότητες, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

    [04] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

    Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν κατά περιόδους μέχρι και αύριο το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Β 

    [05] Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya

    Υπογράφηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η συμφωνία συνεργασίας τουΒ ΑΠΕ-ΜΠΕΒ με τον μεγαλύτερο ειδησεογραφικό οργανισμό της χώραςΒ Rossiya Segodnya. Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΒ Λευτέρη Κρέτσου, η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ,Β Μιχάλη ΨύλοΒ και τον γενικό διευθυντή του Ρωσία Σεγκόντνια,Ντμίτρι Κισελιόφ. Tο Rossiya Segodnya περιλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο RIA Novosti, και τον διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανταλλαγή άρθρων γνώμης Ελλήνων και Ρώσων δημοσιογράφων, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Ρωσία Σεγκόντνια, προς τα ΜΜΕ των δύο χωρών, καθώς και οπτικοακουστικού υλικού. Εκφράστηκε μάλιστα ενδιαφέρον για την αποστολή ελληνικών ειδήσεων στη ρωσική γλώσσα για χρήση από τα ΜΜΕ του ομίλου Ρωσία Σεγκόντνια.

    Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών σημείωσε ο κ.Β Μ. Ψύλος, ο οποίος εξέφρασε τη θέληση του ΑΠΕ-ΜΠΕ να συμβάλει στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών «μέσω μιας ειλικρινούς ανταλλαγής ενημέρωσης».

    Θέλουμε τη συνεργασία, θέλουμε να φτάνουν οι ρωσικές ειδήσεις στην Ελλάδα «χωρίς παραμορφωτικούς φακούς», δήλωσε από την πλευρά του, ο κ.Β Ντ. Κισελιόφ.

    «Ξεκινάμε από την Αγ. Πετρούπολη την αναγέννηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω της συνεργασίας του με διεθνή πρακτορεία και ομίλους ενημέρωσης με στόχο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ να καταστεί το μεγαλύτερο πρακτορείο στη Νοτιανατολική Ευρώπη» τόνισε σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

    Η συμφωνία, που υπογράφηκε στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προβλέπει την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Β 

    [06] Ν. Κωνσταντόπουλος: Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται την ιστορική οντότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας

    «Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά και υπερασπίζεται την ιστορική οντότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

    «Είναι ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που δίνει αγώνα ύπαρξης, για λύσεις πολιτικά έντιμες, δίκαιες και αξιοπρεπείς, μέσα στην Ευρώπη. Τα τεχνοκρατικά χρηματοπιστωτικά διευθυντήρια δεν πρέπει να επιβάλουν μια μεταλλαγμένη μεταδημοκρατία προτεκτοράτων σε καμιά χώρα, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πουθενά αλλού. Η κοινή προοπτική λαών και κοινωνιών, η ιστορία τους κι ο πολιτισμός τους δεν επιτρέπει σε κανέναν να νομιμοποιεί ως αναγκαστικό μονόδρομο τον αυτοεξευτελισμό του», δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του, «την ώρα που προσπαθεί κι αυτός, σε κρίσιμες συνθήκες, μέσα στις θεσμικές του ευχέρειες».

    [07] Τριήμερο ταξίδι στο χρόνο υπόσχεται το «Matala Beach Festival»

    Για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα της Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το πολύχρωμο μουσικό χορευτικό φεστιβάλ τους που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου με τον γενικό τίτλο Matala Beach Festival συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές με ένα ταξίδι στο χρόνο.

    Το φεστιβάλ οργανώνεται από την «ΜΑΤΑΛΑ Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε» του Δήμου Φαιστού, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, και αποτελεί μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής δραστηριότητας, με δυνατές συγκινήσεις από καλλιτέχνες και εξαιρετικά μουσικά σχήματα, αλλά και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, όπως θεατρικά και άλλα εργαστήρια, παιδικές δράσεις και εκπλήξεις.

    «Το Φεστιβάλ των Ματάλων επιστρέφει για 5η χρονιά με πολλούς και σημαντικούς, καταξιωμένους και νεότερους καλλιτέχνες, που θα μας μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής, των Παιδιών των Λουλουδιών, και μέσα από τη μουσική τους θα μας περάσουν τα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας, έμπνευσης αλλά και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τον άνθρωπο, τη ζωή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης.

    «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ αυτό να καθιερωθεί ως ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός. Μία μεγάλη γιορτή στην οποία όχι μόνο θα αναβιώνουν στοιχεία από το κίνημα των χίπις, αλλά θα αναδεικνύουν και υπογραμμίζουν την πολιτιστική ιστορία και παράδοση, καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία που κάνουν τα Μάταλα να ξεχωρίζουν», προσέθεσε ο κ Αρμουτάκης.

    Β 

    [08] Ο Τόμας Οστερμάγερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Μικρές αλεπούδες» της Λ. Χέλλμαν

    «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βρίσκει τους χαρακτήρες του καλούς ή κακούς. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο όταν γράφεις για ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι που το κρίνουν πάντοτε οι άλλοι». Σε όλη της τη ζωή, η δραματουργός Λίλλιαν Χέλλμαν θεωρούσε ακατανόητη την άποψη ότι σκιαγράφησε ως μοχθηρή και ψυχρή γυναίκα τη Ρεγγίνα, την πρωταγωνίστρια του κορυφαίου έργου της «Μικρές Αλεπούδες». Ωστόσο, αυτή η ανάγνωση της ηρωίδας φαίνεται πως επικρατούσε στις ερμηνείες της εποχής, όπως στην πρεμιέρα του 1939 στο Μπρόντγουεϊ, που ακολούθησαν 600 παραστάσεις, και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της Χέλλμαν.

    Το γνωστό έργο της Αμερικανίδας συγγραφέως και κοινωνικής ακτιβίστριας -που έμεινε στην ιστορία και για τη γενναία στάση της μπροστά στη μακαρθική Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων, αρνούμενη να καταδώσει κομουνιστές φίλους της- αναβιώνει μέσα από την ομώνυμη παράσταση του Τόμας Οστερμάγερ και του διεθνούς φήμης βερολινέζικου θεάτρου Σαουμπίνε.

    Κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης θεατρικής σκηνής και φίλος της Ελλάδας και του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Οστερμάγερ επιστρέφει στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ') από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, δύο χρόνια μετά την επεισοδιακή και πολυσυζητημένη εμφάνισή του με το ιψενικό έργο «Ο εχθρός του λαού».

    [09] Σαπέν: Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν είναι μεγάλες, χρειάζεται διάλογος

    «Πρέπει να σταματήσει να επικρατεί η αντίληψη ότι μας χωρίζει χάσμα, οι διαφορές έχουν περιοριστεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε τις επόμενες μέρες φτάνοντας σε μια επωφελή λύση για όλους», δήλωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

    O M. Σαπέν τόνισε ότι οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν είναι μεγάλες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω του διαλόγου οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν. «Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι χρειάζεται διάλογος, συζήτηση ή και αντιπαράθεση, αλλά πάνω απ΄όλα πρέπει να δούμε πρόοδο», ανέφερε ο Μ. Σαπέν, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι να υπάρξει σύγκλιση εντός των επομένων ημερών.

    Β 

    Β 

    Β 

    [10] Βαρουφάκης:Σκοπός μας να αντικαταστήσουμε τις δαπανηρές διαφωνίες με τη συναίνεση

    «Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις ιδέες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο σκοπός είναι να αντικαταστήσουμε τις δαπανηρές διαφωνίες με τη συναίνεση», δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο Eurogroup.

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2015 - 14:32:20 UTC