Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός τζογάρει με το μέλλον της χώρας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Κ. Καραγκούνης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυτοκτονήσει οι Έλληνες δεν θα τον ακολουθήσουν
  • [03] Ο λαός θα κληθεί να πεί την άποψή του εάν έχουμε να διαλέξουμε «λιτότητα» ή «έξοδος», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος στη Liberation
  • [04] Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας, τόνισε η Λούκα Κατσέλη σε ομιλία της σε εκδήλωση της ΟΤΟΕ
  • [05] Μηνύματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα μέσα στη γερμανική βουλή
  • [06] Γενική πτώση των βάσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, την ερχόμενη Τρίτη οι βαθμοί
  • [07] Η Ραχήλ Μακρή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα
  • [08] Θεσσαλονίκη: Κάνει να πίνουμε καφέ; Η αλήθεια για τον καφέ και την καφεΐνη
  • [09] H κυβέρνηση απέτυχε στη διαπραγμάτευση, δήλωσε στη DW ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [10] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση
  • [11] Η Αθήνα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, λέει ο υφυπουργός Σεργκέι Στόρτσακ
  • [12] Π. Μοσκοβισί: Να μην μετατραπεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα σε επανάληψη της μάχης του Βατερλό
  • [13] Κενό ασφαλείας σε εκατομμύρια φορητές συσκευές της Samsung
  • [14] Κυκλοφορεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία το «Grey», το νέο μυθιστόρημα της Ε.Λ Τζέιμς

  • [01] Ο πρωθυπουργός τζογάρει με το μέλλον της χώρας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Οι πολίτες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, προειδοποιεί ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επικρίνει, με σκληρή γλώσσα, τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση και τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και καταθέτει τις δικές του κοστολογημένες προτάσεις περιστολής δαπανών, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να δώσουν διέξοδο και να επιτευχθεί συμφωνία.

    Παράλληλα επιμένει στην πρότασή του για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σε μία συνεδρίαση όπου θα κρατηθούν και πρακτικά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι εάν έρθει συμφωνία στη Βουλή και χρειάζεται να ψηφιστεί και από τη ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα κάνει το καθήκον του». Πάντως, εκφράζει την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν επιδιώκει συμφωνία και τον κατηγορεί ότι «τζογάρει με το μέλλον της χώρας».

    Β 

    [02] Κ. Καραγκούνης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυτοκτονήσει οι Έλληνες δεν θα τον ακολουθήσουν

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν από το Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για Grexit και τονίζει πως στην κυβέρνηση «τα έχουν πραγματικά χαμένα»

    «Αν θέλει να αυτοκτονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες δεν θα τους ακολουθήσουν στην αυτοκτονία» προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης.

    [03] Ο λαός θα κληθεί να πεί την άποψή του εάν έχουμε να διαλέξουμε «λιτότητα» ή «έξοδος», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος στη Liberation

    Β «Θα πρέπει να μας αφήσετε να δοκιμάσουμε μια διαφορετική συνταγή», είναι ο τίτλος δισέλιδου αφιερώματος της εφημερίδας «Liberation» που φιλοξενεί συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

    Στο ερώτημα, για το εάν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε δημοψήφισμα στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός εξηγεί :

    «Επιθυμούμε μια συμφωνία με ένα σωστό πρόγραμμα στο εσωτερικό της ευρωζώνης (...) Εάν όμως η επιλογή θα είναι η συνέχιση της λιτότητας μέσα στο ευρώ, ή έξοδος από το ευρώ, ανήκει στον ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του», δήλωσε.

    Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Τσακαλώτος αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του για το περιθώριο χρόνου που θα πρέπει να παραχωρηθεί στην Ελλάδα.

    «Θα πρέπει να μας δοθεί ένα έτος », εξηγεί, «με μια συμφωνία για το χρέος και ένα πρόγραμμα επενδύσεων. Να μας δοθεί ο χρόνος να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να αγωνισθούμε κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και να μεταρρυθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση», τονίζει.

    Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί απέτυχε η συνάντηση με το Brussels Group στις 14-15 Ιουνίου, ο κ. Τσακαλώτος εξηγεί ότι η ελληνική αποστολή βρέθηκε απέναντι σε εκπροσώπους των θεσμών που δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματευθούν.

    Στη δε άποψη, ότι «η ελληνική πλευρά ήταν απροετοίμαστη», την οποία του μετέφερε ο δημοσιογράφος, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε : « Είναι λάθος. Εμείς είχαμε πάει με μια σειρά προτάσεων για τον δημοσιονομικό τομέα. Βεβαίως δεν συμφωνούμε με τους πιστωτές στις εκτιμήσεις για το προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό το 2016. Θα μπορούσαμε όμως να προσεγγίσουμε τις απόψεις μας (...) οι συνομιλητές μας όμως δεν δείχνουν διατεθειμένοι για συναίνεση (...) κάθε φορά επιμένουν για μείωση των συντάξεων, πράγμα εξωπραγματικό για μια χώρα που εδώ και πέντε χρόνια τις έχει σημαντικά μειώσει.(...) Στην πραγματικότητα οι συνομιλητές μας δεν εξελίσσονται. Μας κάνουν μονίμως τις ίδιες προτάσεις. Μια διαπραγμάτευση όμως είναι «δούναι και λαβείν».

    Στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι «οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής παράδοσης για τα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.(...) Μας ζητούν να είμαστε πιο ευέλικτοι; Εντάξει, αλλά θα πρέπει να μας αφήσουν να δοκιμάσουμε μια διαφορετική συνταγή», τονίζει ο υπουργός.

    Ο κ. Τσακαλώτος αναπτύσσει στη συνέχεια την άποψή του, ότι «οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα η γαλλική κυβέρνηση, θα πρέπει να θέσουν το ερώτημα και να διαλέξουν : Μπορεί άραγε η Ευρώπη να αποδεχθεί μια κυβέρνηση της οποίας το πρόγραμμα δεν συμβαδίζει με την κυριαρχούσα ιδεολογία; Εάν η απάντηση είναι «όχι», τότε η Γαλλία και η Γερμανία, μια δεδομένη στιγμή θα έχουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Διότι σε αυτήν την περίπτωση, το μήνυμα προς όλους τους Ευρωπαίους θα είναι : «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με την προϋπόθεση ότι θα υπακούετε στην ευρωπαϊκή ελίτ», υπογραμμίζει.

    Β Σχετικά με το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος αναρωτιέται γιατί έχει καταστεί αδύνατη μια συζήτηση για την αναζήτηση λύσεων.

    Αναφέρει για παράδειγμα την ιδέα να επιτραπεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να αναλάβει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ.

    «Θα μπορούσαμε έτσι να έχουμε μια πιο σταθερή κλιμάκωση των εξοφλήσεων, και ένα ελαφρύτερο ποσοστό, χωρίς να θέτουμε σε επιπρόσθετους κινδύνους τους ευρωπαίους εταίρους μας. Εγώ σαν οικονομολόγος δεν βλέπω το λόγο που τους κάνει να αρνούνται την αλλαγή του καθεστώτος των ομολόγων. Ισως ο αληθινός λόγος να είναι πολιτικός. Είναι δύσπιστοι απέναντι σε μια κυβέρνηση με κοινωνικές προτεραιότητες, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

    [04] Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας, τόνισε η Λούκα Κατσέλη σε ομιλία της σε εκδήλωση της ΟΤΟΕ

    Για την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας έκανε λόγο η Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της σε εκδήλωση της ΟΤΟΕ, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν θέματα που αφορούν τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό στη νέα εποχή.

    Επιδίωξη όλων, κυβέρνησης και εταίρων, οφείλει να είναι -και πιστεύω ότι είναι- η οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων και η κατάληξή τους σε μια αποτελεσματική συμφωνία, δηλαδή μια συμφωνία υλοποιήσιμη, σταθεροποιητική με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, που θα διώξει την αβεβαιότητα και τέλος αναπτυξιακή με διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά μέτρα που θα προάγουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

    Β 

    [05] Μηνύματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα μέσα στη γερμανική βουλή

    Αφίσες με συνθήματα υπέρ της Ελλάδας εμφάνιση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη γερμανική Βουλή, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς, Die Linke, αμέσως μετά την ομιλία της καγκελαρίου Μέρκελ.

    Το μήνυμα στα πλακάτ των βουλευτών του Die Linke είχε αποτυπωμένο το σύνθημα, «Αλληλεγγύη με την Ελλάδα». Η ενέργεια της κοινοβουλευτικής ομάδας Β Β προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

    [06] Γενική πτώση των βάσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, την ερχόμενη Τρίτη οι βαθμοί

    Ακόμη και κατά 1.000 μόρια αναμένεται να πέσουν σε ορισμένες σχολές φέτος οι βάσεις, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της βαθμολόγησης των γραπτών, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή.

    Πιο σαφής εικόνα θα υπάρξει μετά την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουνίου, οπότε -όπως όλα δείχνουν- θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα σχολεία. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι η αποτυχία στα Μαθηματικά μπορεί να φτάσει το 80%, να ξεπεράσει δηλαδή τα επίπεδα του 2013, όταν το 78% των μαθητών είχε γράψει κάτω από τη βάση. Ο άλλος παράγοντας που αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στο ύψος το βάσεων είναι τα αυστηρότερα κριτήρια που θα ισχύσουν στις μετεγγραφές.

    Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, φέτος ο αριθμός των μετεγγραφομένων δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 15% των εισακτέων σε μια σχολή. Η ρύθμιση αυτή δεν έχει λάβει την τελική της μορφή, αφού το πολυνομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα αναμένεται να αναρτηθεί στη Διαύγεια, όπου θα παραμείνει για περίπου μία εβδομάδα για δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να πάρει από εκεί τον δρόμο του για τη Βουλή.

    [07] Η Ραχήλ Μακρή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα

    Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

    Η κα Μακρή αποδίδει στον κ. Στουρνάρα, πιθανό δόλο για όσα αναφέρει στην έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής που υπέβαλλε χθες στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τελικά δεν έγινε αποδεκτή.

    Η βουλευτής, τόνισε ότι οι αναφορές του κ. Στουρνάρα περί grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο του, καθώς και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, αλλά κατ? ιδίαν σε πολιτικούς αρχηγούς, και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης.

    Και προσέθεσε η βουλευτής ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

    Ακόμα, ανέφερε ότι από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο Χρηματιστήριο.

    Επίσης, η κ. Μακρή έκανε λόγο και για δόλο από την πλευρά του κ. Στουρνάρα, λέγοντας ενδεικτικά ότι ο δόλος ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.

    Β 

    [08] Θεσσαλονίκη: Κάνει να πίνουμε καφέ; Η αλήθεια για τον καφέ και την καφεΐνη

    Β Ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, οι ενήλικες καταναλώνουν 200mg ημερησίως, κατά μέσο όρο, με τους Έλληνες στην πλειονότητά τους να πίνουν τουλάχιστον έναν καφέ την ημέρα. Κάνει όμως να πίνουμε καφέ; Ποια είναι η πραγματικότητα για την κατανάλωση του καφέ και σε ποιες περιπτώσεις ο καφές μπορεί να είναι τοξικός; Έχει πεθάνει κανείς από καφεΐνη; Ξεμεθάει ο καφές;

    Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνουν η επίκουρη καθηγήτρια Φυσιολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας/ Τμήμα ΙατρικήςΒ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δωροθέα Καπουκρανίδου και ο βιολόγος, υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα Φυσιολογίας Φαρμακολογίας/ Ιατρικό Τμήμα ΑΠΘ Θεοφάνης Βαβίλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή εκδήλωση με θέμα "Καφές - Αισθήσεις - Υγεία", που πραγματοποιείται σήμερα στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας, στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

    [09] H κυβέρνηση απέτυχε στη διαπραγμάτευση, δήλωσε στη DW ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στηΒ DeutscheΒ Welle, επέκρινε την κυβέρνηση πως απέτυχε στη διαπραγματευτική τακτική της και πρόσθεσε ότι η συμφωνία έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, μέχρι το τέλος Μαρτίου.

    «Όμως, ακόμη και μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε την ελπίδα «να μην συμπεριφέρονται κάποιοι είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, ως τζογαδόροι».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι σταθερή θέση του «είναι να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια». Όμως, υποστήριξε πως «αν ο Αλ. Τσίπρας αδυνατεί να δώσει μία λύση, αν εξαρτάται πάρα πολύ η καθημερινή του κυβερνητική πρακτική από κάποιες παράταιρες συνιστώσες, οι οποίες τον τραβούν πότε προς την ακροδεξιά, πότε προς την ακροαριστερά, τότε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να προσφύγει στις εκλογές».

    Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας

    Β 

    [10] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί στο ακέραιο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα το πρωί, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με άλλα σώματα, θωρακίζει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση και τους κινδύνους που εμπεριέχει» και πρόσθεσε: «Όπως εμείς εφαρμόζουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όλους, πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή των διατάξεων, επομένως όλων εκείνων των θεμάτων που άπτονται και των δικών της αρμοδιοτήτων».

    Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και σε θέματα τρομοκρατίας και γενικότερα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη μέσα σε όρους Δημοκρατίας.

    Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση. Την ώρα που η Ευρώπη μάς πιέζει, και με σκληρότητα καμιά φορά, εμείς στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό» και κατέληξε: «Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα».

    Β 

    Β 

    [11] Η Αθήνα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, λέει ο υφυπουργός Σεργκέι Στόρτσακ

    Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερεΒ ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ.

    Όπως είπε ο κ Στόρτσακ ο Έλληνας πρωθυπουργόςΒ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε στην Αγία Πετρούπολη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στη Ρωσία για συνομιλίες για κοινά προγράμματα μάλλον, παρά για να ζητήσει μετρητά .

    «Δεν υπήρξαν αιτήματα», δήλωσε ο Στόρτσακ προς το πρακτορείο Ρόιτερς στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων», πρόσθεσε.

    [12] Π. Μοσκοβισί: Να μην μετατραπεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα σε επανάληψη της μάχης του Βατερλό

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα να μετατραπεί σε μια επανάληψη της μάχης του Βατερλό κατά τη 200ή επέτειο της ιστορικής ήττας της Γαλλίας.

    «Σήμερα είναι μια σημαντική ημερομηνία και δεν έχω καμία όρεξη να επιστρέψουμε στην εποχή του Βατερλό, όταν οι Ευρωπαίοι παρατάχθηκαν απέναντι σε ένα μόνο κράτος», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

    Β 

    [13] Κενό ασφαλείας σε εκατομμύρια φορητές συσκευές της Samsung

    Εκατομμύρια κάτοχοι κινητών τηλεφώνων Samsung τα οποία ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, θα μπορούσαν να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης από χάκερς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, εξαιτίας μιας ευπάθειας (bug) που υπάρχει στο πληκτρολόγιο αφής που είναι εγκατεστημένο στις συσκευές.

    Η ευπάθεια, η οποία έχει εντοπιστεί στο πληκτρολόγιο που είναι εγκατεστημένο σε φορητές συσκευές της Samsung με Android, παρέχει τη δυνατότητα σε χάκερς να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο μιας από τις 600 εκατομμύρια φορητές συσκευές που είναι ευάλωτες στο bug. Οι χάκερς αποκτούν τη δυνατότητα να υποκλέψουν κλήσεις, δεδομένα, να ενεργοποιήσουν εξ αποστάσεως την κάμερα, το μικρόφωνο, αλλά και το GPS της εκάστοτε συσκευής.

    Η ευπάθεια αυτή έχει ανακαλυφθεί εδώ και μήνες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν έχει διατεθεί το ανάλογο διορθωτικό. Το σφάλμα αφορά στον μηχανισμό ενημέρωσης του ενσωματωμένου πληκτρολογίου. Ο μηχανισμός αυτός αναζητά, είτε καθημερινά είτε σε εβδομαδιαία βάση, ενημερώσεις που αφορούν στη γλώσσα του πληκτρολογίου.

    [14] Κυκλοφορεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία το «Grey», το νέο μυθιστόρημα της Ε.Λ Τζέιμς

    Η Ε.Λ Τζέιμς, η βρετανή συγγραφέας της επιτυχημένης τριλογίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του πρωταγωνιστή του μυθιστορήματός της με την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο «Γκρέι», το οποίο όπως φαίνεται θα γίνει επίσης μπεστ-σέλερ.

    Ο εκδοτικός οίκος Vintage Books ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για το μυθιστόρημα, το οποίο αυτή τη φορά θα είναι ειδωμένο από την πλευρά του μεγιστάνα Κρίστιαν Γκρέι, θα είναι ανάλογη με τα άλλα βιβλία της τριλογίας, τα οποία πούλησαν περισσότερα από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    Ο Vintage, ένα παράρτημα του Knopf Doubleday Publishing Group, σχεδιάζει να διαθέσει από σήμεραΒ στα βιβλιοπωλεία ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

    Το νέο μυθιστόρημα «Grey» υπήρξε πρώτο στις παραγγελίες του Kindle για το 2015 στο Amazon, ενώ τεράστιες πωλήσεις αναμένονται και από το ebook του τίτλου που κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα. Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία και σε ηχητικό βιβλίο καθώς και στα ισπανικά.

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2015 - 12:32:14 UTC