Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενότητα και εθνική συσπείρωση ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη
  • [02] Βέβαιος για συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ανακοίνωσε η Ν. Βαλαβάνη
  • [04] Bundesbank: Το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει χρηματοδότηση - γέφυρα
  • [05] Αίσιο τέλος «βλέπει» ο Ντ. Τουσκ
  • [06] Πακιστάν: Περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον καύσωνα
  • [07] Δημ. Κουτσούμπας: Έρχεται συμφωνία-λαιμητόμος για τον εργαζόμενο λαό
  • [08] Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

  • [01] Ενότητα και εθνική συσπείρωση ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη

    Ενότητα και εθνική συσπείρωση στη μάχη που δίνει η Ελλάδα, με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ζήτησε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Αυτές τις κρίσιμες ώρες περισσότερο παρά ποτέ όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι η ώρα της εθνικής συσπείρωσης, να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η χώρα μας», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, η οποία επισκέφθηκε συσσίτια αγάπης που οργανώνει η Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

    Η βουλευτής της Ν.Δ. επισκέφθηκε, επίσης, το Κοινωνικό Ιατρείο-Παντοπωλείο στη Νεάπολη, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του και τόνισε πως γίνεται ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο για τους πιο αδύναμους συμπατριώτες μας.

    [02] Βέβαιος για συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Βέβαιος ότι θα επέλθει συμβιβασμός που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να βγουν από την κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

    «Η Ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες και διαπραγματεύσεις που στο τέλος επέρχεται συμβιβασμός. Μετά τις συνολικές ελληνικές προτάσεις είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμβιβασμό που θα βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ανακοίνωσε η Ν. Βαλαβάνη

    Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.

    Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015.

    Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015.

    [04] Bundesbank: Το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει χρηματοδότηση - γέφυρα

    «Πρέπει να είναι σαφές προς όλους τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ότι το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα αποδεσμευθούν αργότερα χρήματα προς τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν αναφερόμενος στους κανόνες λειτουργίας της ΕΚΤ.

    Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης άσκησε κριτική και για το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες αγοράζουν, με τα δάνεια βοήθειας, βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα. Αυτό, προειδοποίησε, προκαλεί κίνδυνο «κρατικής χρηματοδότησης», η οποία απαγορεύεται.

    Ο κ. Βάιντμαν σημείωσε ακόμη ότι τα έκτακτα δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η μοναδική πηγή χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, και αυτό δίνει τροφή στην αμφισβήτηση για τη σταθερότητά τους, παρέπεμψε δε στις αρχές της Νομισματικής Ένωσης, τονίζοντας ότι ο σεβασμός τους «δεν αποτελεί δογματικό γερμανικό στρουθοκαμηλισμό», αλλά προϋπόθεση για την ευημερία στην Ευρωζώνη.

    [05] Αίσιο τέλος «βλέπει» ο Ντ. Τουσκ

    Οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας «θα απαιτήσουν ακόμη πολλές ώρες», όμως «ένα χάπι εντ» είναι ενόψει, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, πριν από τη σύνοδο κορυφής των 28 στις Βρυξέλλες.

    «Η δουλειά βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι βέβαιο ότι θα χρειασθούν ακόμη πολλές ώρες» για να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές, «όμως έχω την αίσθηση πως, αντίθετα από τις τραγωδίες του Σοφοκλή, αυτή η ελληνική ιστορία θα έχει ένα χάπι εντ», δήλωσε.

    [06] Πακιστάν: Περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον καύσωνα

    Ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νότιο Πακιστάν και είναι ο χειρότερος εδώ και σχεδόν 35 χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα νοσοκομεία και τις τοπικές ΜΚΟ.

    Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς σημειώθηκαν στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 20 εκατ. κατοίκους, όπου η αποπνικτική θερμοκρασία έφθασε τους 45 βαθμούς Κελσίου, πριν πέσει από χθες, Τετάρτη.

    Τα νεκροτομεία δεν έχουν πλέον χώρο για να υποδεχθούν σωρούς. Ο καύσωνας πλήττει περισσότερο τους πιο φτωχούς από τους κατοίκους, κυρίως τους επαίτες και χειρώνακτες που εργάζονται στο ύπαιθρο. Παρόλο που η κατάσταση βελτιώθηκε από χθες με την πτώση της θερμοκρασίας, θύματα του καύσωνα συνεχίζουν να συρρέουν στα νοσοκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, τα οποία έχουν επιστρατεύσει φοιτητές της Ιατρικής που εργάζονται επιπλέον σε βάρδιες. Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία πολίτες αφήνουν φορτία με παγωμένο νερό και άλλα εφόδια.

    Οι θερμοκρασίες έπεσαν σήμερα στους 34 βαθμούς Κελσίου στο Καράτσι, όπου επικρατεί συννεφιά και οι άνεμοι που πνέουν είναι πιο δροσεροί.

    [00]

    [07] Δημ. Κουτσούμπας: Έρχεται συμφωνία-λαιμητόμος για τον εργαζόμενο λαό

    «Η εκτίμησή μας είναι ότι η νέα συμφωνία - γιατί προς τα κει βαίνουν τα πράγματα, θα υπάρξει συμφωνία - θα είναι πραγματικά καρμανιόλα, λαιμητόμος για τον εργαζόμενο λαό, για το λαό της χώρας μας» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Real FM.

    Ο κ. Κουτσούμπας απέδωσε τις αντιφάσεις και τις εμπλοκές που προκύπτουν στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και στο πλαίσιο της ευρωζώνης και συνολικότερα της ΕΕ και σε κυβερνήσεις και σε διαφορετικά συμφέροντα που υπηρετούν αυτές.

    [08] Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

    Δύο κείμενα θα τεθούν προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Eurogroup, ένα της ελληνικής πλευράς και ένα των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Αλλαγές στην προηγούμενη πρόταση τους για τον ΦΠΑ περιλαμβάνει η νέα πρόταση που κατέθεσαν σήμερα οι θεσμοί.

    Στη νέα πρόταση οι δανειστές περιλαμβάνουν και τα βασικά τρόφιμα (γάλα, ψωμί, λάδι κ.ά.) στον συντελεστή 13%, μαζί με την ενέργεια και το νερό. Στην προηγούμενη πρότασή τους περιελάμβαναν στον συντελεστή 13% μόνο τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα (φρέσκα).

    Ωστόσο μεταφέρουν στον υψηλότερο συντελεστή 23% και τα ξενοδοχεία εκτός από τα εστιατόρια και τα κέτερινγκ.

    Στον συντελεστή 6%, με βάση την πρόταση αυτή, παραμένουν φάρμακα, βιβλία και θέατρα.

    Προτείνεται επίσης η κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

    Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δυνατότητα αναθεώρησης των συντελεστών του ΦΠΑ και των κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται σε αυτούς τους συντελεστές στο τέλος του 2016, εφόσον υπάρξουν τα περιθώρια από την αύξηση των εσόδων από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.

    Επίσης προτείνεται η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών και η αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις. Στην πρόταση των δανειστών περιλαμβάνεται επίσης η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για τους αγρότες και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 και 2016 με την ίδια απόδοση εσόδων ( 2,65 δις ευρώ) ακόμη και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

    Προβλέπεται ακόμη η αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος το Σεπτέμβριο του 2015, με σκοπό την απλοποίηση του συστήματος tax credit και την εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας που θα ενσωματώνει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

    Ακόμη προτείνεται η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 28% και η αύξηση από το 10% στο 13% του συντελεστή του φόρου πολυτελείας ο οποίος θα επιβληθεί και στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 June 2015 - 14:32:14 UTC