Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά-Παυλόπουλου για το δημοψήφισμα
  • [02] Τηλεδιάσκεψη της G7 για την κρίση στην Ελλάδα
  • [03] Έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων συγκάλεσε για αύριο η Μέρκελ
  • [04] Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό καταθέτει η ΕΔΕΚ. Θέμα για τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ θέτει το ΑΚΕΛ
  • [05] ΕΣΕΕ:Λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα το δημοψήφισμα
  • [06] Γ. Βαρουφάκης: Τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης
  • [07] Β. Φάιμαν: Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά-Παυλόπουλου για το δημοψήφισμα

    «Την άλλη Κυριακή ο Ελληνικός Λαός θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει την μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος «η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη» και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από την κοινή προσπάθεια όλων, που τώρα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».Μάλιστα, επισήμανε ότι εν όψει της επικαιρότητας « αυτό το διακύβευμα, το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η υπεράσπιση της θέσεως της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την παράταξή του και πρόσθεσε ότι «είναι μια θέση, η οποία, πραγματικά στηρίζει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος».

    Ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση το απόγευμα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,στη Βουλή.

    [02] Τηλεδιάσκεψη της G7 για την κρίση στην Ελλάδα

    Τηλεδιάσκεψη, σε επίπεδο υφυπουργών, των χωρών της G7, των επτά πλουσιότερων κρατών του πλανήτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, προκειμένου «να ενημερωθούν οι μη ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τις εξελίξεις σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα», επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», επικαλούμενη πηγή της Ευρωζώνης.

    [03] Έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων συγκάλεσε για αύριο η Μέρκελ

    H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους αρχηγούς όλων των μεγάλων κομμάτων της χώρας σε μία έκτατη σύσκεψη στην καγκελαρία στο Βερολίνο για αύριο Δευτέρα

    Η σύσκεψη γίνεται προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Γερμανία.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», από την συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, ενώ κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η καγκελάριος «συμμετέχει στην διπλωματία για την κρίση».

    [04] Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό καταθέτει η ΕΔΕΚ. Θέμα για τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ θέτει το ΑΚΕΛ

    Την κατάθεση αύριο από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στην κυπριακή Βουλή ψηφίσματος με το οποίο να εκφράζεται έμπρακτα η «πλήρης συμπαράσταση προς τους φυσικούς και ηθικούς συμμάχους της Κύπρου, δηλαδή τον ελληνικό λαό», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κινήματος, Κωστής Ευσταθίου.

    Με το ψήφισμα, δήλωσε, θα τονίζεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον αγώνα του ελληνικού λαού «για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία απέναντι στα υπερσυντηρητικά κέντρα αποφάσεων που καταπιέζουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου».

    Η ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, τις επόμενες μέρες θα εξετάσει και σειρά άλλων ενεργειών συμπαράστασης στον ελληνικό λαό σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

    Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι το Κίνημα αναμένει, επίσης, απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα που έθεσε από χθες βράδυ για τη στάση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, στη Σύνοδο του Eurogroup.

    «Ευχόμαστε πραγματικά να αποδείξει ο ίδιος ότι δεν επέδειξε αχαριστία απέναντι στην Ελλάδα, η οποία μέσα από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της, αποτελεί και αποτελούσε πάντοτε το στήριγμα του Κυπριακού Ελληνισμού», πρόσθεσε ο κ. Ευσταθίου.

    Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, τόνισε ότι στην πολιτική θα πρέπει να πρυτανεύουν αρχές και αξίες, η βασικότερη των οποίων, σημείωσε, «είναι η εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων μέσω της προσήλωσης στους φίλους και στους συμμάχους». Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι και η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει στηρίξει την Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να την είχε στηρίξει, όπως υπογράμμισε, και διερωτήθηκε ποια ήταν η στάση την οποία τήρησε ο υπουργός Οικονομικών στο περιβόητο Eurogroup, που ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να αποχωρήσει.

    Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «είναι αδιανόητη η σε βάρος της Ελλάδας ταύτιση του Χάρη Γεωργιάδη με εκείνους οι οποίοι δυόμιση χρόνια προηγουμένως είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του Προέδρου Αναστασιάδη και οδήγησαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας».

    Το γραφείο Τύπου του ΔΗΚΟ εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται: «Η Ελλάδα εισέρχεται στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, αφού στις 30 Ιουνίου λήγει το πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης της χώρας. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι καθόλα σεβαστή».

    Το ΔΗΚΟ δηλώνει πως η Κυπριακή Δημοκρατία και ο κυπριακός ελληνισμός «χρειάζονται την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ευρωζώνης. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης».

    Το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, Παναγιώτης Σαββίδης, δήλωσε ότι το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων το επέλεξαν και το επέβαλαν οι δανειστές. Η κυβέρνηση Τσίπρα, επισήμανε, απέδειξε τη βούληση της για συμφωνία, υποβάλλοντας κοστολογημένη πρόταση 8 δισ. ευρώ. «Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι ο χρόνος που απέμεινε είναι αρκετός για να υπάρξει συμφωνία, φτάνει οι Θεσμοί και οι εταίροι μας στην ΕΕ να έχουν την πολιτική βούληση», κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

    [05] ΕΣΕΕ:Λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα το δημοψήφισμα

    «Λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα, σε λάθος στιγμή και με απρόβλεπτες συνέπειες» χαρακτηρίζει την απόφαση για δημοψήφισμα το ελληνικό εμπόριο. Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση, στη Λάρισα, με συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορίου από την Θεσσαλία και το σύνολο της επικράτειας.

    Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ασχολήθηκε εκτεταμένα με τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και την απόφαση του κοινοβουλίου για διενέργεια δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η χώρα μας οδεύει στις κάλπες, για ένα «ναι» ή ένα «όχι», που ενδέχεται να καθορίσει την πορεία και το μέλλον μας, τις πολιτικές εξελίξεις και την ευρωπαϊκή προοπτική μας. Έπειτα από την πεντάμηνη, άκαρπη και δυστυχώς, κοστοβόρα διαπραγμάτευση, κυριολεκτικά στο και πέντε «ημέρες» από την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος της 30ης Ιουνίου, η κυβέρνηση επέλεξε να πετάξει τελικά «την μπάλα στο γήπεδο» του ελληνικού λαού. Όπως όλα δείχνουν, τα γεγονότα μας ξεπέρασαν και μετά τις αιφνιδιαστικές πολιτικές επιλογές, αναμφίβολα θα «παγώσουν» τα πάντα στην αγορά την εβδομάδα του «διαβόλου», αφού κανείς δεν θα πληρώνει κανέναν, με ότι αυτό συνεπάγεται στο τέλος του μήνα

    [06] Γ. Βαρουφάκης: Τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο υπουργός «αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

    [07] Β. Φάιμαν: Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη

    Προειδοποίηση ότι ένα Grexit, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική τόσο για τους Ελληνες, «που δεν φταίνε σε τίποτα», όσο και για την Ευρωζώνη, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ».

    Σε αντίθεση με τη διαφορετική άποψη άλλων Ευρωπαίων ηγετών που ισχυρίζονται ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη και οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας θα ήταν ελεγχόμενες, ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά ει στη συνέντευξή του, ότι οι συνέπειες ενός Grexit για την Αυστρία μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.

    Χθες, και σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Βέρνερ Φάιμαν είχε τονίσει την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και απευθύνοντας έκκληση προς όλους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να καταβάλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί μια τελευταία προσέγγιση.

    Παράλληλα, ο καγκελάριος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνουν περαιτέρω περικοπές στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει μία κατάσταση που οι περισσότερο αδύναμοι άνθρωποι και ιδιαίτερα ο πληθυσμός στις πόλεις, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 June 2015 - 14:32:14 UTC