Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ευρώπη στοχεύει τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποδυναμώσει το Podemos, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης στην El Mundo
  • [02] Κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να στηριχθούν οι συνταξιούχοι, λέει ο Δημήτρης Στρατούλης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] Το δημοψήφισμα δεν αφορά «το παραμύθι του Grexit», λέει ο Ν. Κοτζιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Σαπέν: Το ελληνικό «όχι» θα οδηγούσε σε «άγνωστα εδάφη»
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: H θέση της χώρας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη
  • [06] Ώρα να προχωρήσει η Μέρκελ σε απομείωση του χρέους
  • [07] Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα
  • [08] Τη λήψη μέτρων για τον εφοδιασμό των πρατηρίων, ζητά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων
  • [09] Δύσκολες ώρες για τον ΕΔΟΕΑΠ. Οριακά καλύπτονται οι ταμειακές ανάγκες του
  • [10] Δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη
  • [11] Εξοργίζομαι γιατί δεν φέρονται τίμια στην Ελλάδα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γκεζίνε Σβαν
  • [12] Υεμένη: Τουλάχιστον 28 τραυματίες από παγιδευμένο αυτοκίνητο
  • [13] Η Adobe προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του Flash

  • [01] Η Ευρώπη στοχεύει τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποδυναμώσει το Podemos, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης στην El Mundo

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να «βυθίσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ για να παρεμποδίσουν την άνοδο άλλων κομμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς, όπως το κίνημα PODEMOS στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες «φοβούνται την ανοδική πορεία δυνάμεων όπως οι Podemos και θέλουν να τις αναδυναμώσουν με κάθε τρόπο. Και ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να μας "βυθίσουν", ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να μην μπορεί να είναι παράδειγμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε μια παρόμοια κατάσταση», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε "πρόκληση" την έκκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προς τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ του προγράμματος βοήθειας που προτείνουν στην Αθήνα οι πιστωτές, στο δημοψήφισμα της Κυριακής. «Σήμερα παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Ελλάδας, αύριο θα το κάνουν στην Ισπανία και την Ιταλία», τόνισε.

    [02] Κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να στηριχθούν οι συνταξιούχοι, λέει ο Δημήτρης Στρατούλης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Εμείς δίνουμε τη μάχη για τους συνταξιούχους και όχι ο Γιούνκερ» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, διαβεβαιώνοντας ότι«κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να στηριχθούν οι συνταξιούχοι».

    «Η προσπάθεια γίνεται για να ανοίξουν 1000 υποκαταστήματα αύριο,ώστε να καταβληθεί αφενός μεν μέρος των συντάξεων και αφετέρου ταυτόχρονα με το μέρος της σύνταξης το οποίο θα εισπράττουν να παίρνουν και κάρτα cash για να μπορούν με αυτή την κάρτα να ψωνίζουν και στα σούπερ μάρκετ, να παίρνουν βενζίνη ή οτιδήποτε άλλο παροχές χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν σε μετρητά» προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση έδωσε «μια μεγάλη μάχη χθες για το ΝΑΤ και το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το λύσαμε τώρα αν ακόμα δεν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί για το ΤΑΠ-ΟΤΕ είναι θέμα ελάχιστων ωρών θα μπουν,όπως και τα χρήματα για τις συντάξεις της ΔΕΗ.Στο ΙΚΑ έχουν μπει όλα,όπως γνωρίζετε,από την Παρασκευή. Ευτυχώς τα είχαμε βάλει δυόμιση μέρες μπροστά από την ημερομηνία και αύριο είναι να πληρωθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ,που κάνουμε συνεχώς από το πρωί συνεννοήσεις με τις τράπεζες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Επομένως κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να στηριχθούν οι συνταξιούχοι. Επίσης,το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει να έχουν κατανόηση σ΄αυτές τις δυσκολίες αυτής της εβδομάδας οι συνταξιούχοι,γιατί η μάχη γίνεται κυρίως γι αυτούς,διότιη πρόταση την οποία έκαναν οι θεσμοί και επιβεβαίωσε χθες ο κ. Γιούνκερ αυτοδιαψευδόμενος , κυρίως χτυπάει τους συνταξιούχους»

    [03] Το δημοψήφισμα δεν αφορά «το παραμύθι του Grexit», λέει ο Ν. Κοτζιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Για μένα δεν υπάρχει ούτε έξοδος από το ευρώ, ούτε υποταγή - υπάρχει η Ευρώπη ως πεδίο μάχης, όπου χρησιμοποιώ όλα τα εργαλεία που μου επιτρέπουν οι θεσμοί και οι συνθήκες της Ε.Ε.» τονίζει σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να εκφράσει την άποψή του και δεν αφορά καθόλου «το παραμύθι του Grexit», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να πάψουν να δραματοποιούν ένα πάρα πολύ φυσιολογικό γεγονός, την έκφραση της δημοκρατικής έκφρασης του λαού σε ένα καυτό για εμάς ζήτημα».

    «Ήμασταν λίγο απρόβλεπτοι. Δηλαδή περίμεναν να τα είχαμε παραδώσει όλα και γι αυτό στεναχωριούνται;» αναρωτιέται.

    Ο κ. Κοτζιάς παρατηρεί πως μόνον στην Ελλάδα θεωρείται «αμαρτωλό» το δημοψήφισμα ? και αυτό εξ αιτίας «εγχώριων δυνάμεων» που προσπαθούν να βάλουν πλαστά διλήμματα στο λαό, γιατί ντρέπονται για το περιεχόμενο της συμφωνίας που πρότειναν οι θεσμοί και δεν επιθυμούν να το υπερασπιστούν.

    Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει ίδια δικαιώματα με κάθε άλλη, συνεχίζει ο κ. Κοτζιάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν χώρες όπως η Γαλλία έχουν βάλει βέτο για το πού θα είναι το οικόπεδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το δικαιούμαστε κι εμείς για την υπεράσπιση θεμελιακών εθνικών μας συμφερόντων».

    Τέλος, σε απάντηση προς τις δηλώσεις της κας Μέρκελ περί έλλειψης διάθεσης συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Κοτζιάς εκτιμά πως η καγκελάριος «ενδιαφέρεται πιο πολύ σε ποιόν θα χρεωθεί το όποιο πρόβλημα προκύψει παρά για την πραγματική λύση των προβλημάτων».

    [04] Σαπέν: Το ελληνικό «όχι» θα οδηγούσε σε «άγνωστα εδάφη»

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως ενδεχόμενη απόρριψη από τους Έλληνες στο επικείμενο δημοψήφισμα της τελευταίας προσφοράς που έγινε στην Ελλάδα από τους πιστωτές της θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε «άγνωστα εδάφη».

    Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή πριν από τη λήξη αργότερα σήμερα τις προθεσμίας για την αποπληρωμή από την Αθήνα δανείου προς το ΔΝΤ, ο Σαπέν απέρριψε την ερώτηση και υπογράμμισε πως το πραγματικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το σαββατοκύριακο.

    «Είναι μια ψήφος με συνέπειες. Αν πουν ναι, συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε ... Με ένα όχι, μπαίνουμε σε άγνωστα εδάφη», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. Ο Γάλλος υπουργός, μολονότι υπογράμμισε πως συνεχίζει να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ευρωζώνης, υποστήριξε ότι, αν η Ελλάδα αποχωρήσει, «δεν θα είναι κάτι δραματικό» για την περιοχή.

    "Για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη θα ήταν πρόβλημα, αλλά όχι κάτι δραματικό αν η Ελλάδα έφευγε, δεν θα επικρατούσε ξαφνικά οικονομική αναταραχή», δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε τις χθεσινές απώλειες στις χρηματοοικονομικές αγορές απλή διόρθωση περασμένων κερδών.

    [05] Γ. Βαρουφάκης: H θέση της χώρας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη

    «Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της» διότι «η θέση της χώρας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αρνούμαστε να διανοηθούμε έξοδο από το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα Telegraph. Μάλιστα, είπε ο υπουργός, η χώρα ασφαλώς θα σκεφτεί και την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

    Το συγκεκριμένο απόσπασμα της δήλωσης του κ. Βαρουφάκη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, είναι το εξής: «Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της. Λαμβάνουμε νομικές συμβουλές και ασφαλώς θα σκεφτούμε την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, την οποία αρνούμαστε να διανοηθούμε. Η θέση μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη».

    [06] Ώρα να προχωρήσει η Μέρκελ σε απομείωση του χρέους

    «Έχει έρθει η ώρα η Μέρκελ να προχωρήσει σε μια απομείωση του χρέους», εκτιμά σε άρθρο γνώμης η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάσωση του ευρώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολούθησαν κυρίως τη λογική των αγορών, εκτιμά η εφημερίδα. Όμως τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ θέλει να αποτρέψει μια ολοκληρωτική καταστροφή στην Ελλάδα, με κάθε τίμημα.

    «Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη», αυτή είναι μια φράση που χρησιμοποιεί η Μέρκελ από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα πριν πέντε χρόνια. Την χρησιμοποίησε και πάλι χθες κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όμως, διερωτάται η Tagesspiegel, ως τι μίλησε η Μέρκελ: ως υπομονετική Ευρωπαία ή ως η ηγέτης της χώρας στην οποία η Ελλάδα οφείλει τα περισσότερα χρήματα, η οποία φοβάται ότι θα χάσει τα δισεκατομμύριά της;

    Με τη διάσωση της Ελλάδας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανέλαβαν τον ρόλο των επενδυτών. Περισσότερο από τους Έλληνες προστατεύθηκαν οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι, εκτιμά η εφημερίδα.

    Στην πραγματικότητα, προσθέτει η Tagesspiegel, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολούθησαν τη λογική των χρηματαγορών.

    Σκοπός των θεσμών είναι να διατηρήσουν την αυταπάτη ότι η διάσωση της Ελλάδας μπορεί να γίνει χωρίς κόστος. Γι? αυτό η Μέρκελ δεν κάνει αυτό που είναι προφανώς απαραίτητο: δεν διευκολύνει μια απομείωση του χρέους της Ελλάδας, σημειώνει η εφημερίδα.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί με κάθε κόστος να αποφύγει να χαθούν τα σχεδόν 90 δισεκ. που έχει καταβάλει η χώρα της για τη διάσωση της Ελλάδας.

    Αν όμως, καταλήγει η Tagesspiegel, η Μέρκελ ήταν μια ιδιώτης επενδύτρια, τότε θα προσπαθούσε να περιορίσει τις ζημιές της. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους έχει χαθεί, ακόμη κι αν η Αθήνα παραμείνει στην ευρωζώνη.

    Έχει έρθει η ώρα η Μέρκελ να προχωρήσει σε μια απομείωση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

    [07] Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα

    H ρωσική ηγεσία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ερωτηθείς εάν συζητείται σε υψηλό επίπεδο στη Ρωσία το ζήτημα της βοήθειας προς την Αθήνα.

    «Το ζήτημα αυτό είναι της Ελλάδας πρωτίστως και ζήτημα των σχέσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά πώς εξελίσσονται τα γεγονότα».

    Απαντώντας σε παρόμοιο ερώτημα χθες, ο κ. Πεσκόφ είχε εκφράσει την ανησυχία της ρωσικής ηγεσίας «λόγω των πιθανών αρνητικών συνεπειών για ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ», ενώ κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Β.Πούτιν στις 19 Ιουλίου, ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι θέμα της οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία δεν συζητήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών.

    Πριν από τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Βλαντίμιρ Πούτιν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε παρατηρήσει ότι για να εξετάσει η Μόσχα παρόμοιο ζήτημα (σ.σ. την οικονομική βοήθεια) «χρειάζεται αρχικώς να ακούσουμε κάποιες προτάσεις, είτε κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Ελλήνων εταίρων μας».

    [08] Τη λήψη μέτρων για τον εφοδιασμό των πρατηρίων, ζητά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων

    Τη διασφάλιση του απρόσκοπτου εφοδιασμού των πρατηρίων καυσίμων και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων σε αυτά, από πιθανές εγκληματικές ενέργειες, καθώς στα πρατήρια συγκεντρώνονται μεγάλα ποσά σε μετρητά, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης.

    Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι αν και υπάρχει επάρκεια καυσίμων, ο ανεφοδιασμός αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς η αγορά καυσίμων από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϋποθέτει την καταβολή χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, τα οποία όμως είναι μπλοκαρισμένα στις κλειστές τράπεζες.

    Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων από τους Πρατηριούχους προς τις εταιρίες εμπορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί από ελάχιστους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πρατηριούχους που διαθέτουν κωδικούς στην υπηρεσία του web banking, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία web banking, εφόσον οι τράπεζες είναι κλειστές.

    [09] Δύσκολες ώρες για τον ΕΔΟΕΑΠ. Οριακά καλύπτονται οι ταμειακές ανάγκες του

    Νέα ένεση ρευστότητας ζήτησε από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ), ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), προκειμένου να μπορέσει να καταβάλλει στους συνταξιούχους τις επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού είχε ζητήσει κατ' αρχήν από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ προκαταβολή 10 εκατ. ευρώ από τον πόρο του αγγελιοσήμου. Αυτό το αίτημα απορρίφθηκε επειδή προσέκρουε στις διατάξεις της νομοθεσίας που απαγορεύει τον δανεισμό των φορέων ιδιωτικού δικαίου από τους κρατικούς φορείς.

    Τελικά, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ αποφάσισε να προκαταβάλει το ποσό ενός μήνα από το αγγελιόσημο, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ και κατέστη δυνατή η καταβολή των συντάξεων.

    [10] Δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη

    Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

    «Επιτέλους οι «εταίροι» θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντάς τη σαν καινούργια; 'Αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει:

    -Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

    -Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού

    -Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)

    -Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους

    Μόνο έτσι μπορεί ο ελληνικός λαός να ανασάνει, η οικονομία να επανεκκινήσει, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξεκινήσει. Μόνο έτσι η αξιοπρέπειά μας θα αποκατασταθεί».

    [11] Εξοργίζομαι γιατί δεν φέρονται τίμια στην Ελλάδα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γκεζίνε Σβαν

    «Εξοργίζομαι γιατί δεν φέρονται τίμια στην Ελλάδα» δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕηΓκεζίνε Σβαν, ηγετικό στέλεχος του γερμανικού ΣοσιαλδημοκρατικούΚόμματος και δύο φορές υποψήφια πρόεδρος της Γερμανίας.

    «Υποδαυλίζονται αυτήντη στιγμή πολλές προκαταλήψεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης και εν μέρει,ενίοτε και κατά του ελληνικού λαού. Υποδαυλίζονται εθνικιστικά συναισθήματα εναντίον της χώρας σας και αυτό με εξοργίζει. Το θεωρώ δηλητηριώδες» σημειώνει η κ.Σβαν. «Με θυμώνει όταν ακούω ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ ο κ. Σόιμπλε προ των ελληνικών εκλογών έλεγε με ενθουσιασμό πόσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ελληνικός λαός. Πρόκειται για μία πολιτική τοποθέτηση των Χριστιανοδημοκρατών και δυστυχώς οιΣοσιαλδημοκράτες δεν αντιτάσσονται σε αυτή. Είμαι σοσιαλδημοκράτης και αυτό με εξοργίζει, διότι το κόμμα μου επέκρινε, δεν το αρνούμαι, την πολιτική λιτότητας τα τελευταία χρόνια και είχε δίκιο»προσθέτει.

    Η κ.Σβαν θεωρεί ότι «το δημοψήφισμα σε αυτό το βασικό θέμα καταρχήν είναικαλό. Αλλά θα έπρεπε τα ερωτήματα να δίνουν μία θετική προοπτική. Μόνο η συμβουλή να υπερψηφιστεί το"όχι"δεν αρκεί. Και αν πλειοψηφήσει το"ναι",σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ της αυστηρής λιτότητας; Η δική μου γνώμη είναι να τεθεί προς ψήφιση το ερώτημα: "Αποδέχεσθε τις σκληρές περικοπές, αν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, όπως το έχει προτείνει η κυβέρνηση"; Και να υποστηριχθεί μετά το"ναι"».

    Ερωτηθείσα για τις προτάσεις των θεσμών,ηΓερμανίδα πολιτικός τονίζει: «Η συνολική προσέγγιση δεν είναι ορθή, ορισμένα σημεία, βέβαια, όπως η μείωση των αμυντικών δαπανών είναι σωστά, αλλά οι περικοπές συντάξεων σε συνδυασμό με αύξηση των ιατροφαρμακευτικών εισφορών όχι. Απαιτείται βιώσιμη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, στη διοίκηση, αλλά δεν γίνεται σε μίαημέρα. Ούτε,όμως,γίνεται να μην υπάρχει βασική σύνταξη αν κάποιος στα 55 δενβρίσκει δουλειά και δεν υπάρχει και ασφάλεια ανεργίας. Γνωρίζω τα κείμενα του ΟΟΣΑ που επεξεργάστηκε με την ελληνική κυβέρνηση που προβλέπουν σχετικές λύσεις. Δεν της δόθηκε, όμως,ο χρόνος να αναπνεύσει και να τις εφαρμόσει. Πώς να το κάνει,άλλωστε, όταν επικρέμεται συνεχώς επί της κεφαλής της ως δαμόκλειος σπάθη ο κίνδυνος της χρεοκοπίας».

    Η Γκεζίνε Σβαν πιστεύει ότι «η ένταση και η διαμάχη θα συνεχιστούν, οι θεσμοί θα προσπαθήσουν,βέβαια,να μην επέλθει η κατάρρευση, αλλά θα κρατήσουν ταυτόχρονα την Ελλάδα ανάμεσα στη μέγγενη. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, έτσι είναι στην πολιτική και γι'αυτό υποθέτω ότι την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κάνει δύσκολες παραχωρήσεις. Θα διευκόλυνε αν υπήρχε μία προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους, μία προοπτική για μία αλλαγή. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με διάφορα projects. Με διάρκεια και υπομονή».

    Επίσης, η κ.Σβαν εκτιμά ότι «η πλευρά των θεσμών δεν είναι διατεθειμένη έως τώρα να δημιουργήσει την αποφασιστική προϋπόθεση για την επιτυχή κατάληξητων διαπραγματεύσεων και την αναδιάρθρωση του χρέους»Όμως, όπως σημειώνει:«Διάβασα με ικανοποίηση τις δηλώσεις του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τουΣοσιαλδημοκρατικούΚόμματος, ¶ξελ Σέφερ, ο οποίος,επιτέλους,είπε επίσημα ότι χρειάζεται μία τέτοια αναδιάρθρωση. Είναι μία σημαντική είδηση, διότι συμβάλλει ώστε σιγά-σιγά να ενεργοποιηθούν οιΣοσιαλδημοκράτες (προς αυτή τηνκατεύθυνση) και αυτό θα ήταν καλό, ενώ μέχρι τώρα, κυρίως η ηγεσία του κόμματος, ήταν εντελώς κουμπωμένη στο θέμα αυτό. Η κ. Μέρκελ,από την άλλη πλευρά, πιστεύω πως δεν έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει την ολοκληρωτική τους αποτυχία και νομίζω πως έτσι θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή?.Η γερμανική πλευρά προσπαθεί διαρκώς να παρουσιάσει την κρίση των τραπεζών ως κρατική κρίση χρέους, ως εθνική (ελληνική) κρίση, παραγνωρίζοντας την ανάμειξη διεθνών παικτών, όπως οι ιδιώτες επενδυτές και οι τράπεζες, τους οποίους δεν μπορεί κανείς να τους κατατάξει με εθνικό κριτήριο. Προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους άλλους. Διατείνεται πως οι Γερμανοί κάνουν το σωστό, οι άλλοι όχι. Φυσικά και έχει κάνει πολλά λάθη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά βρίσκεται μπροστά σε μία εντελώς νέα κατάσταση».

    Ερωτηθείσα για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο,η κ.Σβανυπογραμμίζει:«Αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαιτέρως στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης. Δεδομένου του τρόπου που αντιμετώπισαν οι σύμμαχοι τα χρέη της Γερμανίας μετά τον πόλεμο, πίσω από τα οποία βρίσκοντανπραγματικά εγκλήματα των ναζί, είναι μικρόψυχο εκ μέρους της, ακόμα και αν αντιλαμβάνομαι τη θέση της νομικά, ότι δηλαδή θα ενεπλέκετο σε μία δίνη απαιτήσεων, θα μπορούσε να βρει άλλες λύσεις, όπως έγινε με την Πολωνία.Σε ό,τι αφορά το θέμα του αναγκαστικού δανείου, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ξανασκεφτεί αν πρέπει σήμερα να είναι εντελώς αρνητική στο θέμα αυτό, αλλά συγχρόνως να επιμένει πεισματικά στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Λιθοβολεί άλλους,τη στιγμή που εγκαλείται η ίδια. Βρίσκω τη στάση της εντελώς προβληματική. Χαίρομαι που συμπίπτει η άποψή μου με αυτήν του Χέλμουτ Σμιτ, διότι εξακολουθεί να έχει στη Γερμανία μεγάλο κύρος και με θυμώνει το γεγονός ότι ο πρόεδρος τουΣοσιαλδημοκρατικούΚόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,χαρακτήρισε τη σχετική ελληνική απαίτηση ανόητη. Φυσικά θα πρέπει να διαχωριστεί το θέμα αυτό από το ελληνικό χρέος, αλλά ακόμα και αν η Ελλάδα δεν χρωστούσε θα έπρεπε να καταβληθεί. Θεωρώ, όμως,κατανοητό, σε μία περίοδο γενικευμένης επικριτικής στάσης των γερμανικών ΜΜΕ κατά της Ελλάδας, να υπενθυμίζεται το ηθικό χρέος που έχουμε ακόμα».

    [12] Υεμένη: Τουλάχιστον 28 τραυματίες από παγιδευμένο αυτοκίνητο

    Τουλάχιστον 28 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τιμήσουν τη μνήμη θυμάτων μιας επίθεσης στις αρχές Ιουνίου τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τη Δευτέρα το βράδυ, είπαν γιατροί. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

    Ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης είπε ότι οι δυνάμεις της χώρας είχαν εκτοξεύσει έναν πύραυλο Σκουντ σε μια Σαουδαραβική βάση τη Τρίτη, σημάδι ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες έχει ενταθεί.

    [13] Η Adobe προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του Flash

    Πριν από περίπου μία εβδομάδα η εταιρεία λογισμικού Adobe είχε ανακοινώσει ότι εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να αναπτύξει ένα διορθωτικό για μια σοβαρή ευπάθεια που ανακαλύφθηκε στο Flash Player και καθιστούσε δυνατή την εκμετάλλευσή της από χάκερς. Σήμερα, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση προτρέποντας τους χρήστες να εγκαταστήσουν άμεσα την τελευταία έκδοση του Flash για τη διόρθωση του σφάλματος, ειδάλλως προειδοποιεί ότι θα μπορούσαν να πέσουν θύματα καλόβουλων επιθέσεων.

    Η ευπάθεια, η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το Flash Player αναπαράγει τα αρχεία βίντεο, επιτρέπει στους χάκερς, με τη χρήση ενός ειδικού οπτικοακουστικού αρχείου, να καταλάβουν τον έλεγχο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το σφάλμα αυτό δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Fireeye, η οποία ανακάλυψε την ευπάθεια και στη συνέχεια ενημέρωσε την Adobe.

    Μέχρι να δημοσιοποιηθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, η ευπάθεια είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε «επιθέσεις» από μια κινέζικη ομάδα χάκερς γνωστή ως APT3 (Advanced Persistent Threat 3). Η ομάδα απέστειλε κακόβουλα emails σε οργανισμούς αεροδιαστημικής, άμυνας, κατασκευών, τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών. Τα emails αυτά «άνοιγαν ένα παράθυρο» για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών των οργανισμών αυτών, σύμφωνα με την Fireeye.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 June 2015 - 10:32:20 UTC