Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Ψευδείς οι φήμες για παραίτηση του Σπύρου Σαγιά
  • [02] Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο, ο Τσίπρας έχει δίκιο, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Γαβράς
  • [03] Αλέξης Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη, σημαίνει ισχυρή πίεση
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη
  • [05] Πρόντι: Τελική λύση η περικοπή του ελληνικού χρέους
  • [06] Ανοιχτά τα διόδια ενόψει του δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης
  • [07] Σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο για το "Μάθε που ψηφίζεις"
  • [08] Με drones στο Σύνταγμα δυο νεαροί ηθοποιοί έστειλαν μήνυμα φιλίας και αξιοπρέπειας στους λαούς της Ευρώπης
  • [09] Γ. Σακελλαρίδης: Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση
  • [10] Αντ. Σαμαράς: Ιδεολογικά τυφλός, μη ρεαλιστής και ανεύθυνος ο Τσίπρας
  • [11] ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας
  • [12] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Λειτουργούν 1155 τραπεζικά καταστήματα
  • [13] Ο Χολέμπας από τη Ρόμα στη Γουότφορντ
  • [14] Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» ο Ολυμπιακός

  • [01] Μαξίμου: Ψευδείς οι φήμες για παραίτηση του Σπύρου Σαγιά

    Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς δεν υπέβαλε ποτέ παραίτηση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Οι φήμες για παραίτησή του είναι ψευδείς, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

    [02] Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο, ο Τσίπρας έχει δίκιο, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Γαβράς

    «Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να κάνει το δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο. Νομίζω άλλωστε ότι κι η δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Τσίπρας είναι τελείως απαραίτητη, κι ελπίζω τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με τις ελπίδες του» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γαβράς.

    Και προσθέτει πως «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη κι απ ό,τι καταλαβαίνω είναι και θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη είτε κυριαρχήσει το Ναι στο δημοψήφισμα είτε το Όχι».

    «Είμαι δημοκράτης και επομένως δεν θα υποδείξω εγώ στον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει» επισημαίνει ο διεθνής φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Αρκετά το έκαναν όλοι ψηφίστε ναι, ψηφίστε όχι, ψηφίστε εκείνο, ψηφίστε το άλλο. Να του εξηγήσουν οι πολιτικοί και τα μίντια τι σημαίνει το ?Ναι? και τι σημαίνει το ?Όχι? και ο λαός ν' απαντήσει με τη συνείδηση και την ελευθερία του».

    Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης για τον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που το επισήμανε και στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: « Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαντικός ηγέτης. Σκέφτομαι πάντα αυτόν τον νέο άνθρωπο, ηλικίας 40 χρόνων, που φτάνει στις Βρυξέλλες μέσα σ΄ αυτό το τρομερό μέρος μ? όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια πείρα, πολιτική οικονομική κ.ο.κ. Μένω κατάπληκτος ότι μπόρεσε ν΄ αμυνθεί και να φτάσει εκεί που έφτασε. Τέτοιους ηγέτες δεν είχαμε συχνά στην Ελλάδα ή μάλλον δεν έχω δει κάποιους ανάλογους τα τελευταία 70 χρόνια».

    Και καταλήγει ότι «η αξιοπρέπεια και η περηφάνια για έναν λαό είναι απαραίτητη. Γιατί αλλιώς γινόμαστε δούλοι του καθενός».

    [03] Αλέξης Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη, σημαίνει ισχυρή πίεση

    Αυτό το δημοψήφισμα έχει αργήσει 5 χρόνια, ο ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί θα κληθεί να ψηφίσει αυτή την Κυριακή, ανέφερε σε συνέντευξή του στον AΝΤ1 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Ο ελληνικός λαός ζητάει να μπορέσει να προχωρήσει με αισιοδοξία. Μένουμε στην Ευρώπη αλλά θέλουμε να προκόψουμε. Θέλουμε να είμαστε ίσοι στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι 5 χρόνια η συνταγή που εφαρμόστηκε στη χώρα απέτυχε. Για το δημοψήφισμα της Κυριακής είπε πως το «όχι σε μια βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη αλλά ισχυρή πίεση ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει πλέον με μεγαλύτερο ρεαλισμό την Ελλάδα».

    Αναφερόμενος στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση είπε, πως ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να κάνει ότι έκαναν οι άλλοι πρωθυπουργοί. Να γυρίσει δηλαδή πίσω με ένα πρόγραμμα πεντάμηνο που θα δημιουργούσε ανάγκη νέου δανεισμού και να πει ότι πέτυχε στις διαπραγματεύσεις.

    Την Παρασκευή μας είπαν πάρτε ένα πρόγραμμα μέτρων που θα φέρει νέα ύφεση χωρίς να σας εξασφαλίσουμε ότι θα έρθουν οι επενδυτές στην Ελλάδα διότι δεν θα λύνεται το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη

    "Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και πουθενά αλλού. Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη πρέπει να διασώσει το αμετάκλητο της συμμετοχής μιας χώρας και την ενότητά της. Δεν είναι μια ένωση σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, είναι ένα κοινό νόμισμα και έχουμε πολιτικό συμφέρον να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Ξέρουμε ότι η αβεβαιότητα κρύβει κινδύνους και θέλουμε να το αποφύγουμε".

    Αυτά υπογράμμισε μιλώντας σήμερα σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

    "Παίξαμε το ρόλο μας μέχρι τελευταία στιγμή έτσι ώστε να βρούμε ένα συμβιβασμό, ακόμα και μέχρι χτες το βράδυ. Τελικά η κυβέρνηση διάλεξε το δημοψήφισμα και διάλεξε να εισηγηθεί ένα όχι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν πολύ δύσκολο, αδύνατο για το Eurogroup να πει ναι σε αυτά που έστειλα οι θεσμοί χτες το βράδυ" είπε ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε τα εξής:

    "Εάν ο κ. Τσίπρας υιοθετούσε άλλη στάση χτες το βράδυ, κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του Eurogroup. Αλλά είπε όχι και έπρεπε να το λάβουμε υπόψη. Τώρα περιμένουμε το αποτέλεσμα".

    [05] Πρόντι: Τελική λύση η περικοπή του ελληνικού χρέους

    «Αν κερδίσει το «ναι», αλλά και αν κερδίσει το «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα είναι αναγκασμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα» δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    Μιλώντας στο κανάλι Rai Tre, ο κ. Πρόντι υποστήριξε πως «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχισθούν για εξεύρεση συμφωνίας, είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ μετά από τις αστοχίες της τρόικας και την έλλειψη μιας ενιαίας στάσης της Ευρώπης».

    «Αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει ένα μικρό πρόβλημα σαν και αυτό της Ελλάδας, νομίζετε ότι θα είναι σε θέση να χειριστεί τα μεγάλα διεθνή προβλήματα;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν. «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα έστελνε στον υπόλοιπο κόσμο το μήνυμα ότι δεν είναι πια Ευρώπη», συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με τον Πρόντι, «ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ ήθελε να λάβει υπόψη του τις τελευταίες προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά υπήρξε γερμανικό βέτο. Υπερίσχυσε η αδιαλλαξία του Βερολίνου, διότι η Μέρκελ βρίσκεται ανάμεσα στους Βαυαρούς συμμάχους της που θα ήθελαν μια ακραία προσέγγιση και στις διεθνείς πιέσεις που της ζητούν να δείξει κατανόηση».

    «Η Γερμανία υπερέχει χάρη στις αδυναμίες των υπόλοιπων. Στην Ευρώπη υπάρχει η κυριαρχία μιας μόνον χώρας, που δυσκολεύεται να ασκήσει μια ηγεσία η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων. Είναι το σημερινό ευρωπαϊκό δράμα», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και κατέληξε: «Αν το Ταμείο τασσόταν υπέρ της περικοπής του ελληνικού χρέους από την αρχή, πριν τέσσερα χρόνια, θα είχαμε λύσει όλο το θέμα. Αυτή θα είναι, θεωρώ, και η τελική λύση», ολοκλήρωσε ο Ρομάνο Πρόντι.

    [06] Ανοιχτά τα διόδια ενόψει του δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης

    Ανοιχτά θα είναι τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

    Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη). Στην Αττική οδό, οι διελεύσεις χωρίς διόδια θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

    Η διευκόλυνση αυτή ήρθε μετά τις συζητήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός με τους ιδιώτες παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων του.

    ΚΤΕΛ

    Σε οτι αφορά τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος.

    Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ? επιστροφής (αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Υπενθυμίζεται πως και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει από χθες έως και τις 6 Ιουλίου 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

    AEGEAN

    Η Aegean προσφέρει ειδικό ναύλο 50 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων.

    [07] Σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο για το "Μάθε που ψηφίζεις"

    Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που θα ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Έτσι, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου(www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.

    [08] Με drones στο Σύνταγμα δυο νεαροί ηθοποιοί έστειλαν μήνυμα φιλίας και αξιοπρέπειας στους λαούς της Ευρώπης

    Mήνυμα συμφιλίωσης έστειλαν από την πλατεία Συντάγματος δυο νέοι ηθοποιοί που όπως αναφέρουν επιβιώνουν κάνοντας κριτική σε προϊόντα. Ο Βασίλης Ζώης και η Ναταλία Δήμου από τα mamounia.gr χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους νέους με άποψη που δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους. Από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν ένα ειδικά διαμορφωμένο DRONE δεμένο με πλακάτ στον ουρανό του κοινοβουλίου.

    «Θέλουμε τουλάχιστον η ιστορία να πει ότι δεν ήμασταν δειλοί και κυνηγήσαμε την αξιοπρέπεια μας» λένε οι δυο νεαροί «Δεν φοβόμαστε και λέμε ΟΧΙ τονίζουν ενώ σημειώνουν ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πιο Ευρωπαίοι από όλους και για αυτό λέμε ΝΑΙ στο ευρώ

    Στο δημοψήφισμα ψηφίζουμε ΟΧΙ λένε γιατί δεν φοβόμαστε γιατί έχουμε μαζί μας απλούς πολίτες σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης και στέλνουν μήνυμα συμφιλίωσης και αξιοπρέπειας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης

    [09] Γ. Σακελλαρίδης: Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση

    «Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του και τονίζει ότι η έκθεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου, που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του.

    Ειδικότερα, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «με τη σημερινή έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση, τόσο ως προς την άποψή της για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όσο και προς την επιμονή της η όποια νέα συμφωνία με τους δανειστές να περιλαμβάνει οπωσδήποτε αναδιάρθρωση/κούρεμα του χρέους».

    Υπογράμμισε δε ότι «πέρα από τις γνωστές ιδεολογικές εμμονές του ΔΝΤ στην υφεσιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η έκθεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Ομολογία που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του».

    [10] Αντ. Σαμαράς: Ιδεολογικά τυφλός, μη ρεαλιστής και ανεύθυνος ο Τσίπρας

    Μήνυμα προς τους πολίτες, πως με την θετική τους ψήφο την Κυριακή στο δημοψήφισμα, θα έρθει και η απαραίτητη βοήθεια που χρειαζόμαστε από την Ευρώπη, στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως το δίλλημα των εκλογών είναι ?το ευρώ εναντίον της δραχμής?, και όπως λέει, «είμαστε όλοι υπέρ του ευρώ».

    «Αν πάμε πίσω στη δραχμή, αυτό θα σκοτώσει τον αγροτικό τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους ανθρώπους με το Erasmus, τα start ? ups. Αυτά όλα θα ήταν ό,τι χειρότερο» δηλώνει ο κ. Σαμαράς ρίχνοντας τα βέλη του κατά του Πρωθυπουργού.

    «Ο Τσίπρας έχει πει μόνο μία αλήθεια: Β¨Ότι η Ελλάδα θα γίνει «αγνώριστη» σε έξι μήνες! Και σίγουρα αυτό το καταφέρνει. Αλλά εμείς δεν θα τον αφήσουμε να μας πάει πίσω στη δραχμή! Αυτό θα σκοτώσει την οικονομία μας, θα σκοτώσει τις ελπίδες των Ελλήνων. Εμείς είμαστε υπέρ του ευρώ και θα κερδίσουμε την Κυριακή» δηλώνει. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να υπενθυμίσει πως η Ευρώπη έχει δώσει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, 300 δισ ευρώ.

    [11] ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

    Κούρεμα του xρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.

    Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.

    [12] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Λειτουργούν 1155 τραπεζικά καταστήματα

    Για την καταβολή συντάξεων στους δικαιούχους λειτουργούν 1155 τραπεζικά καταστήματα από τις τράπεζες-μέλη της Ελληνική Ένωση Τραπεζών ,τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ ΜΠΕ η πρόεδρος τηςΕΕΤ ,Λούκα Κατσέλη.

    «Από χθες, και κατά τη υπόλοιπη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, από τα τραπεζικά καταστήματα που καταβάλλουν συντάξεις στους δικαιούχους ή από τα Κέντρα Ειδικών Συναλλαγών πραγματοποιούνται παράλληλα καταθέσεις καθώς και έκδοση νέων χρεωστικών καρτών και πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από κάθε τράπεζα»τονίζει η κ.Κατσέλη και προσθέτει:

    «Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από τις ανακοινώσεις της τράπεζας συνεργασίας τους. Για συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στακέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (callcenters)των πιστωτικών ιδρυμάτων ή/και μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στις ιστοσελίδες των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η Τράπεζα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και αξιολογεί την έγκριση του συνόλου ή μέρους του ποσού των εν λόγω συναλλαγών.

    Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν στο από 30 ΙουνίουΔελτίο Τύπου της ΕΕΤ.»

    [13] Ο Χολέμπας από τη Ρόμα στη Γουότφορντ

    Από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα και από το Καμπιονάτο στην Πρέμιερ Λιγκ ο Χοσέ Χολέμπας, καθώς ο διεθνής ακραίος αμυντικός θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο με τη φανέλα της «νεοφώτιστης» Γουόφορντ.

    Τη μεταγραφή του πρώην «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή ανακοίνωσαν οι «τζαλορόσι», που κατέληξαν σε συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ συν 500.000 μπόνους επίτευξης στόχων.

    Ο Χολέμπας, που έμεινε μόνο για ένα χρόνο στην «αιώνια πόλη», είχε πέρυσι μια πολύ καλή χρονιά στη Ρόμα, καθώς μέτρησε 24 συμμετοχές κι ένα γκολ με την ομάδα της πρωτεύουσας.

    [14] Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» ο Ολυμπιακός

    Με τρεις διαδοχικές ανακοινώσεις, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών από το ελληνικό πρωτάθλημα. Του 29χρονου Γεωργιανού τερματοφύλακα του ΟΦΗ Γκιόργκι Λόρια, του 22χρονου μέσου του ΠΑΟΚ Φάνη Τζανδάρη και του 28χρονου Αργεντινού μέσου του Παναιτωλικού Νίκολας Μαρτίνες.

    «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας και θα κάνω τα πάντα για να τους ευχαριστήσω με την απόδοσή μου», δήλωσε ο Λόρια. «Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν για να προσφέρω ό,τι περισσότερο μπορώ και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν», τόνισε ο Τζανδάρης. «Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα και να παίξω στο Champions League», είπε ο Μαρτίνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 July 2015 - 18:32:20 UTC