Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνει στη δημοσιότητα το κείμενο του Focus για τον Στ. Θεοδωράκη
  • [02] Ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, τόνισε η Ζ.Κωνσταντοπούλου
  • [03] Οι Ευρωπαίοι υπέρ των άμεσων διαπραγματεύσεων
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Κοινό νόμισμα και Δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν
  • [05] Ένα «ναι» από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αναμένει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών
  • [06] NZZ am Sonntag: Η Αθήνα θέλει να διαπραγματευθεί μια φορολογική συμφωνία με την Ελβετία
  • [07] Γ. Βάιντμαν: Ένα Grexit θα κόστιζε πολλά στη Γερμανία
  • [08] Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη
  • [09] Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται το δημοψήφισμα
  • [10] «Gr Nanomedicine»- Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλατφόρμα νανοϊατρικής
  • [11] Ανοιχτά τα διόδια λόγω δημοψηφίσματος

  • [01] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνει στη δημοσιότητα το κείμενο του Focus για τον Στ. Θεοδωράκη

    Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εστάλη ανακοίνωση του Ποταμιού η οποία έχει ως εξής:

    «Ποιος κατασκευάζει τι»

    Στο ΑΠΕ δημοσιεύονται δηλώσεις του Στ.Θεοδωράκη στο περιοδικό Focus. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει κάνει απολύτως καμία δήλωση, ούτε τώρα ούτε παλαιότερα στο συγκεκριμένο περιοδικό. Το Ποτάμι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στους συντάκτες του δημοσιεύματος".

    Για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε παρερμηνεία, το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύσει αυτούσιο το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus (στα συνημμένα σε αρχείο .pdf) καθώς και τη μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά.

    Το κείμενο του Focus έχει ως εξής:

    Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό FOCUS, τεύχος 28/2015

    «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»

    Ο πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης, 52 ετών, αντιπροσωπεύει την ελπίδα για πολλούς Ευρωπαίους

    Με ψυχραιμία και σαφήνεια λειτουργεί το γραφείο του κόμματός του, θα μπορούσε να είναι η έδρα μίας εταιρίας πληροφορικής. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος και ιδρυτής του φιλελεύθερου κινήματος «Το Ποτάμι», περιστοιχίζεται από ψηφοφόρους και συνεργάτες. Εδώ και ώρες έχει το κινητό του στο αυτί. Πολλά από τα τηλεφωνήματά του έχουν αποδέκτες στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες πόλεις της ΕΕ. «Οι δημιουργοί και οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας υποστηρίζουν το ναι στο δημοψήφισμα» διαβεβαιώνει προς Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη.

    Ο Θεοδωράκης, πρώην συντονιστής τηλεοπτικής εκπομπής, είναι ένας Έλληνας, τον οποίον πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί σε περίπτωση νέων εκλογών ή σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα προτιμούσαν ως πρωθυπουργό, ως έναν πραγματιστή, υπέρμαχο των μεταρρυθμίσεων, αποφασισμένο φίλο του Ευρώ και σωτήρα.

    Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Ιανουάριο προτίμησε τον ακροδεξιό ηγέτη Πάνο Καμμένο ως εταίρο στην κυβέρνηση συνεργασίας. Σήμερα δηλώνει ο Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, πρέπει να φύγει.» Ο ηγέτης του Ποταμιού ελπίζει: «Η νεολαία θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης και κατά της βαλκανοποίησης της Ελλάδας».

    [02] Ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, τόνισε η Ζ.Κωνσταντοπούλου

    Σε εκλογικό κέντρο στην Αγία Παρασκευή Αττικής, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος της Βουλής. Αμέσως μετά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε:

    «Σήμερα, τον λόγο έχει ο λαός. Ο λαός έχει στα χέρια του την απόφαση για το μέλλον του, έχει στα χέρια του τη μοίρα του, έχει στα χέρια του την εξουσία, που κατά το Σύνταγμα του ανήκει, πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού και όπως ορίζει το Σύνταγμα» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

    Η κα Κωνσταντοπούλου συμπλήρωσε ότι ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και θα διαψεύσει εκείνους που τον θυματοποίησαν.

    «Είναι μία ιστορική ημέρα την οποία θα θυμόμαστε και στην οποία θα ανατρέχουμε με υπερηφάνεια ως λαός» ανέφερε και ευχαρίστησε όλους όσοι διαδήλωσαν σε όλη την Ευρώπη εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Ευχαρίστησε επίσης τους προέδρους των κοινοβουλίων της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Κύπρου, για τη στάση και την υποστήριξή τους.

    «Αυτή είναι η Ευρώπη» είπε.

    «Η Ευρώπη της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. Όχι η Ευρώπη των εκβιασμών, των εκφοβισμών και των τελεσιγράφων, τα οποία ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά από την ιστορία του να επιστρέφει» τόνισε.

    [03] Οι Ευρωπαίοι υπέρ των άμεσων διαπραγματεύσεων

    Υπέρ της άμεσης επανάληψης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για μια βιώσιμη συμφωνία τάσσονται πλέον αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες στο σημερινό δημοψήφισμα.

    Το έναυσμα έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «είτε οι Έλληνες ψηφίσουν "ναι" είτε "όχι" θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ», όπως ανέφεραν πηγές του περιβάλλοντός του στην εφημερίδα Journal du Dimanche. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα.

    Ο Ολάντ, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος θα συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα. «Θα συζητήσει για την εξεύρεση λύσης» δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή του περιβάλλοντος του Γάλλου Προέδρου.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero» σημειώνει ότι «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες». «Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό του όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι», σημείωσε ο Ρέντσι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα ανοικτά την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να ανοίξει και πάλι την πόρτα της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα. «Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε.

    Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άγγελα Μέρκελ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ματέο Ρέντσι.

    Αλλαγή πλεύσης από τον Μάρτιν Σουλτς

    Αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς ανασκευάζοντας ουσιαστικά προηγούμενες δηλώσεις του «περί διπλού νομίσματος», δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα "όχι", και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις.

    «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα» όποια κι αν είναι η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας, διαβεβαίωσε ο Σουλτς και πρόσθεσε: «Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν», πρόσθεσε, «υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι' αυτό». Υποστήριξε πάντως ότι τέτοιες έκτακτες αρωγές «δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας».

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν , τόνισε τέλος ότι «όποιο κι αν είναι» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι οφείλουν «να επαναλάβουν τις πολιτικές συνομιλίες» με την Αθήνα.

    «Όποια κι αν είναι η ψήφος (στην Ελλάδα), οφείλουμε από αύριο να επαναλάβουμε τις πολιτικές συνομιλίες» δήλωσε. «Έστω κι αν κερδίσει το ελληνικό "όχι", η ευθύνη μας θα είναι να μην κάνουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών της ευρωζώνης».

    Η συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία υπογράφηκε στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, επέβαλε πολύ σκληρούς όρους στη Γερμανία, οι οποίοι ευνόησαν την άνοδο του ναζισμού.

    Ο υπουργός τάχθηκε κατά του πειρασμού «να συντρίψουμε έναν λαό» επειδή «οι μεν θα θεωρήσουν πως κέρδισαν ένα δημοψήφισμα» δήλωσε στη διάρκεια ενός οικονομικού συνεδρίου.

    Η ΕΚΤ έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα ρευστότητας

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν η κατάσταση το απαιτήσει, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.«Στις τρέχουσες συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο, η ΕΚΤ έχει υπάρξει σαφής ότι, αν χρειασθεί να κάνουμε περισσότερα. Θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία», δήλωσε ο Κερέ σε οικονομική διάσκεψη στο Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Κοινό νόμισμα και Δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν

    «Το δημοψήφισμα δίνει την ελπίδα στην Ευρώπη (να διαπιστώσει) πως κοινό νόμισμα και Δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Π. Φάληρο.

    Τα τελευταία χρόνια, οι τεράστιες αποτυχίες της Ευρωομάδας οδηγούσαν σε τελεσίγραφα για τα οποία ο ελληνικός λαός δεν είχε καμία άποψη σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: Σήμερα, μετά από 5 χρόνια τέτοιων αστοχιών και αποτυχιών ο λαός έχει την ευκαιρία να αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο του Eurogroup, των θεσμών, των εταίρων. Πρόκειται, τόνισε, για μια ιερή στιγμή. Μια στιγμή ελπίδας για ολόκληρη την Ευρώπη. Δίνει την ελπίδα στην Ευρώπη (να διαπιστώσει) πως κοινό νόμισμα και Δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν και συμβιώνουν.

    [05] Ένα «ναι» από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αναμένει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών

    Σε μια πλειοψηφία για το «Ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, υπολογίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, θεωρώντας πως «στο τέλος θα νικήσει η λογική, διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται μόνον για το μέλλον του ευρώ, αλλά για το μέλλον της Ελλάδας και ως εκ τούτου για το δικό του μέλλον», όπως τονίζει ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ».

    Στη συνέντευξή του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι με το δημοψήφισμα η ελληνική κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες της.

    Σύμφωνα με τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, οι πιστωτές έχουν κάνει πολύ μεγάλες παραχωρήσεις στους Έλληνες και είναι πρόθυμοι για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά σημασία έχει «να δηλώσει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση τι πραγματικά θέλει και αυτό να γίνει τόσο δημόσια όσο και στις διαπραγματεύσεις».

    «Κατόπιν μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», προσθέτει στη συνέντευξή του στη «Βελτ αμ Ζόνταγκ», ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

    [06] NZZ am Sonntag: Η Αθήνα θέλει να διαπραγματευθεί μια φορολογική συμφωνία με την Ελβετία

    Η Ελλάδα θέλει να συνάψει με την Ελβετία μια συμφωνία για τη φορολογική αμνήστευση Ελλήνων που έχουν χρήματα σε λογαριασμούς σ' αυτή τη χώρα, κάτι που θα μπορούσε να της επιτρέψει να ανακτήσει ποσά τα οποία έχει ιδιαίτερα ανάγκη αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag.

    Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που προτείνεται από την Αθήνα, θα χορηγηθεί αμνηστία σε όσους κατέθεσαν παρανόμως τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία, με αντάλλαγμα μια προσυμφωνημένη πληρωμή που θα ανέρχεται στο 21% του συνόλου των ποσών τα οποία δεν έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με τη NZZ am Sonntag, η οποία επικαλείται «καλά πληροφορημένες πηγές».

    Οι εκτιμήσεις για τα ποσά που έχουν κατατεθεί στην Ελβετία από Έλληνες ποικίλουν πολύ και κυμαίνονται από 2 δισ. έως 200 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη NZZ am Sonntag.

    Ένας εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε πως η Αθήνα έχει κάνει μια νέα πρόταση, όμως δεν έκανε γνωστή καμιά λετπομέρεια.

    [07] Γ. Βάιντμαν: Ένα Grexit θα κόστιζε πολλά στη Γερμανία

    Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα άνοιγε μια τρύπα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, αναφέρει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βάιντμαν προειδοποίησε πως το κόστος ενός Grexit θα έπληττε τα κέρδη της Μπούντεσμπανκ, τα οποία εισρέουν στον προϋπολογισμό.

    Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε πως οι απώλειες της Μπούντεσμπανκ θα ήταν μεγαλύτερες από το ποσό των 14,4 δισ. ευρώ που έχει ήδη μπει στην άκρη ως πρόβλεψη για την κρίση του ευρώ, επειδή θα επέφερε απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την κεντρική τράπεζα.

    «Αυτό δεν θα ήταν αρκετό στην περίπτωση ενός Grexit», ανέφερε η Handelsblatt, χωρίς να διευκρινίσει την πηγή της.

    [08] Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, δηλώνοντας ταυτόχρονα πεπεισμένος πως το μέλλον στη ζώνη του ευρώ «δεν θα είναι εύκολο».

    Σε ομιλία του σε συνέδριο που οργανώθηκε από το FAES, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης ανέφερε όπως έχει κάνει και άλλες φορές, ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από την ευρωπαϊκή στήριξη, από οικονομικές αρωγές που αντιπροσωπεύουν 200 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, και επέμεινε στο γεγονός ότι «η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν αλληλέγγυα και θα παραμείνει».

    «Όμως το ευρώ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια λέσχη α λα καρτ, υπάρχουν προδιαγραφές και κανόνες που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την επιβίωσή του» δήλωσε. «Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», συμπλήρωσε.

    [09] Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται το δημοψήφισμα

    Ομαλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται το δημοψήφισμα στη χώρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η συμμετοχή των ψηφοφόρων αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (είχε κυμανθεί κοντά στο 65%), και πάντως, σίγουρα πάνω από το όριο του 40% που απαιτείται από τον νόμο για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

    Χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής διαδικασίας είναι ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων εμφανίζονται σίγουροι για την τελική τους απόφαση, είτε την έλαβαν από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, είτε σήμερα το πρωί. Κοινός παρονομαστής, είναι ότι, ασχέτως αποτελέσματος, θα πρέπει την επόμενη ημέρα η κοινωνία να μην είναι διχασμένη. «Από αύριο, όλοι μαζί θα είμαστε και θα υποστούμε όλοι ό,τι έρθει», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ψηφοφόρος. «Ο καθένας έχει τις δικές του προσλαμβάνουσες και με βάση αυτές ψηφίζει», πρόσθεσε μια κυρία. Υπήρχαν, ωστόσο, και πιο απαισιόδοξες «φωνές»: «Δυστυχώς, δεν έχουμε μάθει να κάνουμε διάλογο», είπε μια ψηφοφόρος περιμένοντας να ψηφίσει.

    Σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι πολίτες αποφάσισαν να απαντήσουν στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο, οι ψηφοφόροι που σχολίαζαν ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, ούτως ή άλλως. «Την επόμενη ημέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα περάσουμε δύσκολα». «Διαλέγουμε ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο», ανέφεραν κάποιοι.

    Πάντως, οι περισσότεροι πολίτες ανέφεραν ότι προτιμούν το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο, είτε αυτό είναι ένα ξεκάθαρο «ΝΑΙ», είτε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ», καθώς έτσι θα είναι πιο ηχηρό το μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00.

    [10] «Gr Nanomedicine»- Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλατφόρμα νανοϊατρικής

    Πλατφόρμα Νανοϊατρικής, που ως σκοπό έχει τη σύνδεση των ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων που ασχολούνται με τη Νανοιατρική με νοσοκομεία, κλινικούς γιατρούς και φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    «Στόχος της νεοσύστατης ελληνικής πλατφόρμας GR Nanomedicine που αριθμεί ήδη 70 μέλη, είναι η παραγωγή των νανοϊατρικών καινοτόμων προϊόντων να περάσει στην κλινική πράξη» εξηγεί η υπεύθυνη του «Gr Nanomedicine», διδάκτωρ, Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

    Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια του διεθνούς πολυσυνεδρίου «Nanotechnology 2015», που διεξάγεται για 12η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη (4-11 Ιουλίου, ξενοδοχείο Porto Pallas), από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

    [11] Ανοιχτά τα διόδια λόγω δημοψηφίσματος

    Ανοιχτά είναι σήμερα τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και στην Αττική Οδό για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα.

    Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

    ΚΤΕΛ

    Σε ο,τι αφορά τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ ισχύει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος.

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Υπενθυμίζεται πως και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει έως και τις 6 Ιουλίου 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

    AEGEAN

    Η Aegean προσφέρει ειδικό ναύλο 50 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 July 2015 - 14:32:15 UTC