Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο, λένε κυβερνητικές πηγές
  • [02] Μ. Ομπάμα: Να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Τηλεδιάσκεψη αύριο του Eurogroup
  • [04] Η Western Union ενεργοποιεί τις υπηρεσίες αποστολής χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα
  • [05] Ολάντ: Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε
  • [06] Με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ συναντάται στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας
  • [07] Γιούνκερ: Η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται ώστε να βρει μια λύση
  • [08] Α. Μέρκελ: Η επίτευξη συμφωνίας δεν είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά ημερών

  • [01] Το Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο, λένε κυβερνητικές πηγές

    Το Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης και σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις.

    Υπογραμμίζουν ακόμη ότι οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος. Συμφωνία, όπως υπογραμμίζουν, που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

    [02] Μ. Ομπάμα: Να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ Τσίπρας εξέφρασε στον Αμερικανό πρόεδρο την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο Ομπαμα να ζητά να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Τηλεδιάσκεψη αύριο του Eurogroup

    Αναμένουμε αύριο τις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

    Όπως είπε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας όλοι γνωρίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση.

    Ο κ Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι δεν θα πιεστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να παρέμβει καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή.

    Όπως είπε επίσης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το Eurogroup θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στην τηλεδιάσκεψη θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις που θα κατατεθούν αύριο και η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοήθειας.

    [04] Η Western Union ενεργοποιεί τις υπηρεσίες αποστολής χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα

    Η εταιρία Western Union επανενεργοποιεί τις υπηρεσίες αποστολής χρημάτων από 31 χώρες του εξωτερικού προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω του Business Wire.

    Τα χρήματα θα πιστώνονται βάσει του συμφωνηθέντος ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών, ανέφερε η εταιρία, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να ισχύει το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ.

    [05] Ολάντ: Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε

    Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε σήμερα το βράδυ, δήλωσε προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

    Εξηγώντας είπε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα από την πλευρά της Ελλάδας έτσι ώστε να καταθέσει προτάσεις αξιόπιστες, αλληλεγγύη από την Ευρώπη γιατί το διακύβευμα είναι ευρωπαϊκό και ταχύτητα απ? όλους γιατί μέσα στην εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

    Ο πρόεδρος Ολάντ είπε επίσης ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε στο Eurogroup προτάσεις, οι οποίες όμως πρέπει να συμπληρωθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν. Συζητάμε, συνέχισε, για ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι βραχυπρόθεσμο για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες και ένα μεσοπρόθεσμο γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για την Ελλάδα κάθε τρεις μήνες.

    Και τα δύο, σημείωσε θα υπόκεινται σε αιρεσιμότητα.

    [06] Με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ συναντάται στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας

    Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

    Η συνάντηση γίνεται πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

    Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης, κατά την οποία θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα θα ξεκινήσει με καθυστέρηση, περίπου στις 19.30 ώρα Ελλάδας.

    [07] Γιούνκερ: Η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται ώστε να βρει μια λύση

    H αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα μετέφερε με ανάρτησή της στο Twitter δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται έτσι ώστε να βρει μια λύση.

    Θα εξαρτηθεί, πρόσθεσε, από το τι θα μας πει ο Αλέξης Τσίπρας.

    [08] Α. Μέρκελ: Η επίτευξη συμφωνίας δεν είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά ημερών

    «Μετά τη λήξη του δεύτερου προγράμματος και έπειτα από το πολύ ξεκάθαρο ΟΧΙ' στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν υπάρχει ακόμη η βάση για διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΕΜΣ», δήλωσε προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

    «Πιστεύουμε ακόμη ότι η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η υπευθυνότητα σε εθνικό επίπεδο, που προσφέρει η κάθε πλευρά, συνδέονται άρρηκτα. Με άλλα λόγια, χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει πιθανότητα να προσφερθεί βοήθεια, χωρίς αλληλεγγύη και μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να πάμε εκεί που θέλουμε να πάμε», συνέχισε η Μέρκελ.

    «Στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο θα συζητήσουμε για το πώς θα συνεχίσουμε, αλλά δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία. Θα έλεγα ότι δεν είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά μερικών ημερών. Θα δούμε τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 July 2015 - 16:32:44 UTC