Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τη συμφωνία
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Ολάντ
  • [03] Ν. Βούτσης: Μπορούν να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν τα επώδυνα μέτρα
  • [04] Μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου κλειστό το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [05] Συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [06] Δύο εκρήξεις και πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στη Μασσαλία
  • [07] Με μια ένεση και τη χρήση ιών η θεραπεία του καρκίνου τις επόμενες δεκαετίες
  • [08] Η Βρετανία δεν δέχεται να δοθεί δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα μέσω ESM
  • [09] Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Επικρίσεις στη Γερμανία κατά της Μέρκελ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τη συμφωνία

    «Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή». Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ακόμη τα εξής:

    «Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους "Θεσμούς" είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.

    Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ' όλα το γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και "οικονομικοί δολοφόνοι".

    Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.

    Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.

    Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία.

    Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση».

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Ολάντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφενός εξέφρασε στον Γάλλο ομόλογό του συγχαρητήρια για την αυριανή Εθνική Εορτή της Γαλλίας και, αφετέρου, τον ευχαρίστησε θερμώς για την, καθοριστικής σημασίας, συμβολή του ως προς την επίτευξη της Συμφωνίας κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

    [03] Ν. Βούτσης: Μπορούν να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν τα επώδυνα μέτρα

    «Άνοιξε ο δρόμος με επώδυνες και σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά ο κόσμος εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη συμφωνία με τους εταίρους. Επισήμανε ότι «μπορούν άνετα να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν αυτά τα κοινωνικά επώδυνα μέτρα. Εκεί είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι το στοίχημα αυτής της κυβέρνησης και δεν είναι στο να ανατραπεί η κυβέρνηση».

    «Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξαέρωση καταθέσεων, δεν βρισκόμαστε σε κοινωνική καταστροφή στην οποία οδηγούμασταν από την απίστευτη σκληρότητα τιμωρητικής υφής ενός μέρους ηγετικού των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν ρωγμές και τέθηκαν επί της ουσίας τα ζητήματα πάνω στο τραπέζι. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα και της ελληνικής κυβέρνησης, που εκπροσώπησε αυτή την αντίσταση στις στρατηγικές της λιτότητας, θα φανεί τώρα και κυρίως θα φανεί στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

    [04] Μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου κλειστό το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Να παραμείνει κλειστή η οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και η ηλεκτρονική δευτερογενής αγορά τίτλων μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 αποφάσισε η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    [05] Συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Δυτική πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε σήμερα πως το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν σε συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Ναι, υπάρχει συμφωνία», δήλωσε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ιρανός διπλωμάτης είχε δηλώσει νωρίτερα πως επιτεύχθηκε συμφωνία.

    [06] Δύο εκρήξεις και πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στη Μασσαλία

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στο πετροχημικό εργοστάσιο LyondellBassel στη νότια Γαλλία, έπειτα από δύο διαδοχικές εκρήξεις, σύμφωνα με τις αρχές.

    Περί τις 03.00 τοπική ώρα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στη μονάδα στο Μπερ-λ' Ετάν, κοντά στο αεροδρόμιο της Μασαλίας-Μαρινιάν. Επλήγησαν δύο δεξαμενές που απείχαν μεταξύ τους 500 μέτρα και περιείχαν χημικά προϊόντα. «Δεν υπάρχουν τραυματίες», εξήγησε πηγή της έρευνας.

    [07] Με μια ένεση και τη χρήση ιών η θεραπεία του καρκίνου τις επόμενες δεκαετίες

    Με μία ένεση τοπικά και τη χρήση ιών θα μπορεί να γίνεται μελλοντικά η θεραπεία του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθεί ο ασθενής σε χημειοθεραπείες. Οι επιστημονικές έρευνες για την θεραπεία του καρκίνου έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στη χρήση ιών και ήδη υπάρχουν δέκα ιοί με τους οποίους, στις ΗΠΑ γίνονται κλινικές μελέτες πρώτου και δεύτερου σταδίου για τη δημιουργία θεραπευτικών σχημάτων για διάφορες μορφές της νόσου. Πρόσφατα πήρε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών (FDA) η πρώτη θεραπεία του μελανώματος με ερπητοϊό «φορτωμένο» με ένα πεπτίδιο, την λεμφοκίνη. Το φάρμακο αυτό (Talimogene Laherparepvec -T-VEC) αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και θα είναι το πρώτο προϊόν βιολογικού ιού που θα καταπολεμά τον καρκίνο.

    Τα παραπάνω επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας των ΗΠΑ, καθηγητής Κωνσταντίνος Κούσουλας, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2015, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χτες.

    Σύμφωνα με τον κ. Κούσουλα ο ερπητοϊός που πήρε έγκριση για την θεραπεία του μελανώματος έχει το μειονέκτημα ότι μπαίνει στα νευροκύτταρα, ενώ η έρευνα της δικής του ομάδας είναι επικεντρωμένη στη θεραπεία του καρκίνου με έναν μεταλλαγμένο ερπητοϊό ο οποίος έχει το πλεονέκτημα να μην μπαίνει στα νευροκύτταρα.

    [08] Η Βρετανία δεν δέχεται να δοθεί δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα μέσω ESM

    O Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν απέκλεισε κάθε συμμετοχή της χώρας του σε μία χρηματοδότηση - γέφυρα της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), στον οποίο συμμετέχουν και οι 28 χώρες της ΕΕ.

    Ο Όσμπορν μίλησε χθες με υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς αυτοί επρόκειτο να αναζητήσουν τρόπους για να χορηγήσουν στην Ελλάδα ένα ενδιάμεσο δάνειο, έως την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το δάνειο που θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δηλαδή το ταμείο για τη στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης.

    Η παρέμβαση του Βρετανού υπουργού είχε σκοπό να μη χρησιμοποιηθεί ο ΕΜΧΣ - όπως προβλέπει μία από τις πολλές προτάσεις που εξετάζονται στις Βρυξέλλες - για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Ο ΕΜΧΣ ιδρύθηκε το 2010 και χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

    [09] Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.Τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία, θα κατατεθούν το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και στη συνέχεια θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Σώματος.

    [10] Επικρίσεις στη Γερμανία κατά της Μέρκελ

    Σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκαν στις Βρυξέλλες άσκησαν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γερμανοί πολιτικοί τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και τους Σοσιαλδημοκράτες που ανήκουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Η στάση της γερμανικής κυβέρνησης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες, έχει προκαλέσει την οργή της γερμανικής αντιπολίτευσης.

    Ο πρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ επέκρινε την καγκελάριο ότι δεν έχει ξεκάθαρη τακτική αναφορικά με την ελληνική κρίση.

    Ανάλογη ήταν η στάση και του ειδικού σε θέματα οικονομίας των Πρασίνων Γκέρχαρτ Σικ.

    «Ο Σόιμπλε με το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προκάλεσε τον κίνδυνο διχασμού της Ευρώπης», είπε ο Σικ μιλώντας στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.

    Η συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη». Ο Σόιμπλε χωρίς να συνεννοηθεί με το γερμανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε μια εντελώς νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης, εξήγησε ο ίδιος.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Ντίτμαρ Μπάρτς επεσήμανε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι μια γερμανική διαταγή και τίποτε διαφορετικό από εκβιασμός».

    Παρόλα αυτά η πλειονότητα των Γερμανών εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε η γερμανική κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 July 2015 - 8:32:13 UTC