Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] O Γερούν Ντάισελμπλουμ επιθυμεί να σταματούσαν οι συζητήσεις για Grexit
  • [03] Η Δανία προτίθεται να συμβάλει στο δάνειο-γέφυρα
  • [04] Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τον Σόιμπλε
  • [05] Τέσσερις νεκροί από πυρά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στo Tενεσί
  • [06] Ελληνικό νησάκι αγόρασε ο Τζόνι Ντεπ
  • [07] O Μακ έδωσε ελπίδα στις καθυστερήσεις
  • [08] Επέστρεψε στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης η Αλεξία Καμμένου
  • [09] Ο Μουρίνιο κορυφαίος στον κόσμο για το 2015
  • [10] Η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά του compact SUV HR-V

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ολοκληρώθηκε η συνεργασία που είχε απο τις πέντε το απόγευμα με στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] O Γερούν Ντάισελμπλουμ επιθυμεί να σταματούσαν οι συζητήσεις για Grexit

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως επιθυμεί να σταματήσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    «Θα ήμουν σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενος εάν η συζήτηση για ένα Grexit σταματούσε και να μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με πολιτικούς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)

    [03] Η Δανία προτίθεται να συμβάλει στο δάνειο-γέφυρα

    Η κυβέρνηση της Δανίας προτίθεται να συνεισφέρει στο δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα για να αποτραπεί μια ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα καθώς τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συζητούν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ανέφερε ο Δανός υπουργός Οικονομικών.

    "Η ευρωζώνη ανέλαβε μια μεγάλη ευθύνη για την Ελλάδα. Η Δανία είναι έτοιμη να βοηθήσει υποστηρίζοντας ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο της ΕΕ στην Ελλάδα για το μεσοδιάστημα", ανέφερε ο Κλάους Φρέντρικσεν, ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η Δανία δεν είναι κράτος-μέλος της ευρωζώνης. Ο Φρέντρικσεν ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στη νομισματική ένωση πρέπει να προστατευθούν από τις ενδεχόμενες ζημίες εάν η Ελλάδα αθετήσει την αποπληρωμή του δανείου των 7 δισεκ. ευρώ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Για τη συνεισφορά αυτή της Δανίας δεν απαιτείται η έγκριση της Βουλής. Νωρίτερα σήμερα, πολλά από τα κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση τόνισαν ότι δεν συμφωνούν με μια τέτοια συνεισφορά, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

    Το υπουργείο Οικονομικών της Δανίας δεν ανέφερε ποιο θα είναι το ποσό που θα συμβάλει η Κοπεγχάγη.

    Η Σουηδία και η Βρετανία έχουν εκφράσει ανησυχίες για το δάνειο αυτό διότι θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), ένα ταμείο στο οποίο συμβάλλουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνον αυτά της ευρωζώνης.

    [04] Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τον Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω Βουλής, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του σχεδιαζόμενου τρίτου πακέτου στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας.

    Η δόση αυτή πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα του Αυγούστου του 2015, σύμφωνα με την επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Με την επιστολή αυτή ο Σόιμπλε ζητεί από τη γερμανική Βουλή να συναινέσει στην έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πακέτο στήριξης.

    Η επιστολή Σόιμπλε αναφέρει ακόμη ότι η περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2015 και την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.

    [05] Τέσσερις νεκροί από πυρά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στo Tενεσί

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Τσατανούγκα του Τενεσί όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε μια βάση πεζοναυτών και σε ένα στρατολογικό γραφείο, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα όλα τα θύματα ήταν στρατιωτικοί.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους από την περιοχή, μετέδωσε ότι στους τέσσερις νεκρούς περιλαμβάνεται και ο δράστης ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

    [06] Ελληνικό νησάκι αγόρασε ο Τζόνι Ντεπ

    Σε πόλο έλξης των διασημοτήτων του Χόλυγουντ έχει μετατραπεί η Ελλάδα, αφού πολλοί είναι οι σταρ που θέλουν να αποκτήσουν μία μεγάλη έκταση ή το δικό τους νησάκι στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών.

    Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στίβεν Τέιλορ, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ακινήτων Proto Organization Ltd στο Λονδίνο, η Ελλάδα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών διασημοτήτων και μάλιστα αποκάλυψε ότι περί τα τέλη Ιουλίου την χώρα θα επισκεφτεί ο Τζόνι Ντεπ για να δει το νησάκι Stroggilo, το οποίο και απέκτησε μόλις πριν από δυο 24ωρα.

    Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός αποφάσισε να διαθέσει 4.200.000 ευρώ για να αποκτήσει το νησάκι που έχει έκταση 0,20 χιλιόμετρα και σήμερα είναι ακατοίκητο. Ο Τζόνι Ντεπ την περίοδο αυτή βρίσκεται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

    Η Proto Organization Ltd είναι η εταιρεία που επίσης μεσολάβησε, όπως σημείωσε ο κ. Τέιλορ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μια άλλη αγορά στη χώρα μας, αυτή του ζεύγους Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ που έχει πλέον στην κατοχή του το νησάκι «Gaia».

    Η Proto Organization Ltd είναι σύμβουλος ακινήτων πολλών ηθοποιών του Χόλυγουντ και αθλητών παγκόσμιας φήμης, όπως ο Τζόνι Ντεμπ, Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλοι.

    [07] O Μακ έδωσε ελπίδα στις καθυστερήσεις

    Το γκολ του Μακ στις καθυστερήσεις του αγώνα γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από ήττα με σκορ δύσκολα ανατρέψιμο απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, καθώς οι Κροάτες νίκησαν τη μακεδονική ομάδα με 2-1 στο Ζάγκρεμπ, με γκολ των Κόλαρ (30΄) και Αντριγιάσεβιτς (45΄). Η μείωση του σκορ όμως από τον Σλοβάκο έδωσε αρκετές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς της άλλης Πέμπτης (23/7), στην Τούμπα.

    [08] Επέστρεψε στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης η Αλεξία Καμμένου

    Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης ανακοίνωσε την επιστροφή της Αλεξίας Καμμένου στην τεχνική ηγεσία του ΝΟΒ, μετά από τέσσερα χρόνια.

    [09] Ο Μουρίνιο κορυφαίος στον κόσμο για το 2015

    Ο Ζοσέ Μουρίνιο, είναι σύμφωνα με το αγγλικό περιοδικό, "FourFourTwo" ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2015.

    Εκπληξη δεν είναι η παρουσία του Πορτογάλου προπονητή της Τσέλσι στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, ενός από τα κορυφαία περιοδικά στον κόσμο, ούτε βέβαια η δεύτερη θέση του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά και η τρίτη που... περιορίστηκε ο Λουίς Ενρίκε, αφού πρώτα είχε οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στο τρεμπλ.

    Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η απουσία των Βραζιλιάνων, μιας και το περιοδικό θυμήθηκε από την Βραζιλία, μονάχα τον Κολομβιανό Χουάν Κάρλος Οσόριο, που κάθεται στον πάγκο της Σάο Πάολο.

    [10] Η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά του compact SUV HR-V

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ

    Η Honda μετά από απουσία οκτώ ετών επανέρχεται στη κατηγορία των μικρομεσαίων compact SUV. Στη Λισαβόνα παρουσίασε τη νέα γενιά του HRV. Η ιαπωνική φίρμα ουσιαστικά ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δημιούργησε την κατηγορία των compact SUV. Η ιδέα της υλοποιήθηκε με την πρώτη γενιά του HR-V. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο με τις πολλές αρετές γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην Ελλάδα. Όμως η καριέρα του διεκόπη το 2008 όταν το εργοστάσιο αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή αυτού του μοντέλου.

    Η νέα γενιά διακρίνεται για την κουπέ εμφάνιση, στιβαρότητα, ευρυχωρία, πολυμορφικότητα χώρου αποσκευών, σχεδίαση εσωτερικού, τα υλικά υψηλής ποιότητας και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας. Η Honda εκτιμά ότι το 70% των πελατών του νέου HR-V θα είναι πελάτες που θα κατακτήσει από άλλες μάρκες, κυρίως ιδιοκτήτες MPV και hatchback κατηγορίας C. Το πεντάθυρο μήκους 4.3 μέτρα απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς εργένηδες και ζευγάρια που δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα οικογένεια, ενδιαφέρονται για το lifestyle και παρακολουθούν τις τάσεις του design.

    Οι σχεδιαστές έδωσαν μεγάλο βάρος στην αεροδυναμική. Εκτός από το κατάλληλο σχήμα, κάτω από το όχημα υπάρχουν τρία καλύμματα (κάτω από τον κινητήρα, το εμπρός πάτωμα και το πίσω πάτωμα) τα οποία βοηθούν στην εξομάλυνση και βελτιστοποίηση της ροής του αέρα, αυξάνοντας την απόδοση του καυσίμου. Επίσης βελτιώνουν την ηχομόνωση προς όφελος της άνεσης στο εσωτερικό. Οι αεροδυναμικές εργασίες εξέλιξης επικεντρώθηκαν στη βελτιστοποίηση της εμπρός και πίσω αεροδυναμικής άντωσης για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 July 2015 - 20:32:11 UTC