Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα
  • [02] Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τον Σόιμπλε
  • [03] Σήμερα στη Μπούντεσταγκ η συμφωνία για την Ελλάδα
  • [04] ΗΠΑ: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές υπηρεσίες μετά την επίθεση στο Τενεσί
  • [05] Τη Δευτέρα η επικύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν
  • [06] Die Zeit : Ενωμένοι κατά του Σόιμπλε λόγω των απόψεών του περί Grexit
  • [07] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
  • [08] Στη δημοσιότητα βίντεο με σκηνές από τη λεηλασία των αποσκευών της πτήσης MH17, στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα

    «Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού» είπε ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικο σχήμα μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα» ενώ πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Ως πιθανότερο χρόνο για την εκλογική διαδικασία μίλησε για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

    Προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεχτήκαμε» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

    Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, τη χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

    [02] Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τον Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω Βουλής, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του σχεδιαζόμενου τρίτου πακέτου στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας.

    Η δόση αυτή πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα του Αυγούστου του 2015, σύμφωνα με την επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Με την επιστολή αυτή ο Σόιμπλε ζητεί από τη γερμανική Βουλή να συναινέσει στην έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πακέτο στήριξης.

    Η επιστολή Σόιμπλε αναφέρει ακόμη ότι η περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2015 και την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.

    [03] Σήμερα στη Μπούντεσταγκ η συμφωνία για την Ελλάδα

    Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την γερμανική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η συζήτηση έχει προβλεφθεί να διαρκέσει 185 λεπτά.

    Εξάλλου, μοιρασμένη εμφανίζεται η γερμανική κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά το πώς θα πρέπει να ψηφίσει σήμερα το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει την πρόταση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 46%.

    Στην ίδια έρευνα, το 85% πιστεύει ότι, παρά το νέο πακέτο βοήθειας, η Ελλάδα θα παραμείνει μακροπρόθεσμα εξαρτημένη από την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 11% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα προχωρήσει προς τα εμπρός.

    [04] ΗΠΑ: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές υπηρεσίες μετά την επίθεση στο Τενεσί

    Οι αμερικανικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές υπηρεσίες χθες για προληπτικούς λόγους μετά από δύο ένοπλες επιθέσεις στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις πεζοναύτες και ο ίδιος ο δράστης, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμα πεζοναύτης.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε χθες ότι ταυτοποίησε τους τέσσερις νεκρούς, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν αφού πρώτα ενημερωθούν οι συγγενείς τους. Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη, ενώ ο τραυματίας πεζοναύτης χτυπήθηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού σε όχι τόσο μακρινή απόσταση.

    Οι αμερικανικές αρχές, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Χώρας συνεργάζονται στις έρευνες με το Εφ-Μπι-Άι το οποίο ταυτοποίησε τον δράστη ως Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ, 24 ετών, για να διαπιστωθεί αν είχε εμπνευστεί από κάποια τρομοκρατική οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος. Το περιστατικό διερευνάται ως μια «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας», δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι αμερικανικές αρχές θα διερευνήσουν ενδελεχώς και άμεσα τα επεισόδια, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες.

    Διαβάστε επίσης: Πέντε νεκροί από πυρά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τενεσί

    [05] Τη Δευτέρα η επικύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ψηφίσει για την επικύρωση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και για τον τερματισμό ορισμένων από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν τη Δευτέρα (20/7), είπε αμερικανός διπλωμάτης. Η ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

    Σύμφωνα με προσχέδιο ψηφίσματος, επτά προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Ιράν θα παυθούν όταν η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας παραδώσει μια έκθεση στο Συμβούλιο που επιβεβαιώνει ότι το Ιράν έχει θέσει σε εφαρμογή ορισμένα μέτρα που αφορούν τα πυρηνικά.

    Η ιστορική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και έξι μεγάλων δυνάμεων επιτεύχθηκε στη Βιέννη στις 14 Ιουλίου, και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι κυρώσεις θα ξαναεπιβληθούν αν το Ιράν αθετήσει τις υποχρεώσεις του. Το εμπάργκο όπλων και μια απαγόρευση της τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων θα διατηρηθούν.

    [06] Die Zeit : Ενωμένοι κατά του Σόιμπλε λόγω των απόψεών του περί Grexit

    «Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ,οι Πράσινοι και η Αριστερά εμφανίζονται οργισμένοι με τις νέες δηλώσεις περί Grexit του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»γράφει η εφημερίδα Die Zeit.

    H γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι λίγο πριν από την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην Μπούντεστανγκ «μια ασυνήθιστη ενότητα» κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς «πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη»

    «Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει τον Σόιμπλε», δήλωσε η πρόεδρος των Πρασίνων,Κατρίν Γκέρινγκ Εκαρντ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο ηγέτης της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δηλώνει οργισμένος με τη στάση του Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως καγκελάριος χωρίς να ακούει κανέναν».

    Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Οπερμαν τόνισε επίσης ότι από την στιγμή που η ελληνική βουλή αποδέχτηκε τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί ο Σόιμπλε να βάζει θέμα προσωρινού Grexit σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

    Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι στο μέτωπο των επικριτών του Σόιμπλε μετέχουν τόσο ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [07] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.

    Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρήψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

    Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

    Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου.

    Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

    [08] Στη δημοσιότητα βίντεο με σκηνές από τη λεηλασία των αποσκευών της πτήσης MH17, στην ανατολική Ουκρανία

    Αποστροφή προκάλεσε στην Αυστραλία η δημοσίευση νέου βίντεο που δείχνει τη λεηλασία των αποσκευών της πτήσης MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε πριν από έναν ακριβώς χρόνο στην ανατολική Ουκρανία.

    Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε σε ζώνη κοντά στη γραμμή του μετώπου των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλορωσικές αυτονομιστικές και τις ουκρανικές δυνάμεις. ΟΙ 298 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί και Αυστραλοί.

    Η Daily Telegraph του Σίδνεϊ η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο σήμερα, αναφέρει ότι αυτό προέρχεται από την βάση των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και ότι βρίσκεται στην κατοχή της εδώ και μόλις μία εβδομάδα. Μαγνητοσκοπήθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αμέσως μετά τη συντριβή, όταν αυτοί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

    Στο ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζονται ένοπλοι με στρατιωτικές στολές ανάμεσα στα συντρίμμια και τα πτώματα να ανοίγουν τις αποσκευές των επιβατών και του πληρώματος για να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2015 - 6:32:14 UTC