Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μετά τα προαπαιτούμενα θα ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση
  • [02] Ο υποδιοικητής, το 1974, της ΕΛΔΥΚ Π. Σταυρουλόπουλος μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τριήμερη επική μάχη
  • [03] Οι κλιματιζόμενοι χώροι για τις ημέρες του καύσωνα στην Αττική
  • [04] Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
  • [05] Η «Κάρμεν» του Μπιζέ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
  • [06] Μέχρι τις 20 Αυγούστου η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
  • [07] Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος γνωστού εφοπλιστή
  • [08] Πυρκαγιά στο Κουνουπέλι Αχαΐας - Απειλείται το δάσος της Στροφυλιάς
  • [09] H Volvo εξασφαλίζει γρήγορη παράδοση των μοντέλων της

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μετά τα προαπαιτούμενα θα ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση

    Μηνύματα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, τόνισε ότι μετά την αυριανή ψήφιση των προκαταρκτικών δράσεων πρέπει η κυβέρνηση ρίξει το βάρος στη διαπραγμάτευση για την νέα δανειακή σύμβαση και περιέγραψε τους άξονες στους οποίους επικεντρώσει η κυβερνητική πολιτική. Ανέφερε ακόμα ότι την επόμενη μέρα της συμφωνίας είναι αναγκαίο να υπάρξει απολογισμός και να χαραχθεί συλλογικά η στρατηγική με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα να οδηγηθεί τον Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες «ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε:

    «Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

    «Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», πρόσθεσε, για να τονίσει ότι «έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε».

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση». Τόνισε ότι «η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

    Σημείωσε ότι «ταυτόχρονα, κατά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στους τέσσερεις παρακάτω άξονες:

    -Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,

    -Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα

    -Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων

    -Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία».

    «Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας», είπε,

    «είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας».

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «ο "κομματικός" ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον "κοινωνικό". Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του».

    «Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς», συμπλήρωσε, «να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

    [02] Ο υποδιοικητής, το 1974, της ΕΛΔΥΚ Π. Σταυρουλόπουλος μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τριήμερη επική μάχη

    Σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο της επικής μάχης, που έδωσε το 1974 στο στρατόπεδό της η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), βρέθηκε το πρωί ο τότε υποδιοικητής της, και σήμερα ταξίαρχος εν αποστρατεία, Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος.

    Ο 80χρονος σήμερα Π. Σταυρουλόπουλος ήταν το 1974 αντισυνταγματάρχης. Στηριγμένος στο μπαστούνι του και με μάτια βουρκωμένα περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επική μάχη κατά τον δεύτερο γύρο της τουρκικής εισβολής στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, που κράτησε από τις 14 μέχρι και τις 16 Αυγούστου 1974 και είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της κατάληψης της Λευκωσίας. Ο ίδιος τονίζει ότι το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά της ΕΛΔΥΚ «διέσωσαν την αξιοπρέπεια της Ελλάδος».

    «Στις 5.30 το πρωί έπεσε η πρώτη βόμβα NAPALM και μετά συνεχής βομβαρδισμός από πυροβολικό και αεροπορία. Στις 10.00 δεχτήκαμε συνδυασμένη επίθεση πεζικού και αρμάτων. Το κύριο μέρος της επίθεσης δέχτηκε ο 4ος λόχος και ο λόχος διοικήσεως, που βρισκόταν στο πλέον πεδινό μέρος. Ο λόχος διοικήσεως, άγνωστο ποιος τον διέταξε, έβαλε μπροστά τη διμοιρία μηχανικού, που αποτελείτο από έναν λοχαγό και 20 στρατιώτες. Ο λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος, παλικάρι με όλη τη σημασία της λέξεως, παρότι το σώμα του μηχανικού δεν είχε βέβαια την ίδια εκπαίδευση με το πεζικό, κατάφερε και κράτησε τα άρματα και το πεζικό των Τούρκων. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει 16 από τους 20 άντρες του και να αποκεφαλιστεί ο ίδιος από βολή άρματος. Με την κατάρρευση του λόχου διοικήσεως και με την πίεση που δέχονταν οι άλλοι λόχοι, η θέση μας ήταν πολύ δεινή. Από την προηγούμενη μέρα είχα πει σε όλους πως δεν θα αποχωρήσει κανένας, εάν δεν δώσω εγώ εντολή».

    Στη 1.30 το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου, ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος έδωσε εντολή να αρχίσει η σύμπτυξη. Ο επιλοχίας Κέδρος, με μια ομάδα 12 αντρών, έμεινε πίσω και θυσιάστηκε για να σωθούν όλοι οι υπόλοιποι καλύπτοντας την υποχώρηση τους.

    Μετά τη μάχη μέσα στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, οι εισβολείς επιδόθηκαν σε απερίγραπτες ωμότητες. Όπως δείχνει φωτογραφία που περιήλθε στα χέρια ξένου πολεμικού ανταποκριτή, οι Τούρκοι αποκεφάλισαν δέκα σορούς νεκρών της ΕΛΔΥΚ και τοποθέτησαν τα κεφάλια στο οδόστρωμα, στην είσοδο του στρατοπέδου, όπου έσπευδαν, ο ένας μετά τον άλλο, να φωτογραφηθούν. Στο ίδιο σημείο, άφησαν εκτεθειμένα επί ημέρες άλλα πτώματα, αφού πρώτα τα έγδυσαν.

    Ο Δημήτρης Σπανογιάννης, λοχίας το 1974 του 4ου Λόχου της ΕΛΔΥΚ και πρόεδρος σήμερα του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών ΕΛΔΥΚ 1974, βαθιά συγκινημένος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα ήθελα να μπορούσα να πάω μέχρι το στρατόπεδο να δω τι έχει γίνει. Η τρίτη ημέρα της μάχης, 16 Αυγούστου, ήταν πραγματική κόλαση. Πολεμήσαμε σώμα με σώμα. Ο τουρκικός στρατός μάς είχε κυκλώσει. Ο Σταυριανάκος έπεσε στο ύψωμα Β πίσω από το Grammar School. Ήταν το πιο προωθημένο σημείο».

    [03] Οι κλιματιζόμενοι χώροι για τις ημέρες του καύσωνα στην Αττική

    Τους κλιματιζόμενους χώρους, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους. Οι χώροι βρίσκονται μεταξύ άλλων σε αίθουσες των δήμων, σε δημοτικά γυμναστήρια, σε ΚΑΠΗ, σε δημοτικά ιατρεία, σε πνευματικά κέντρα κ.α.

    Οι πίνακες με τους κλιματιζόμενους χώρους ανά Περιφερειακή Ενότητα ΕΔΩ

    [04] Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

    Στις 10.873 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την έναρξη της προθεσμίας για την υποβολή τους, η οποία λήγει στις 5 Αυγούστου.

    Το πρόγραμμα εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με κοινωνικές συμπράξεις στις οποίες συμμετέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Εκκλησία, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου .

    Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

    Στους ωφελούμενους θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων, και μαγειρεμένα σχολικά γεύματα, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων όλης της Επικράτειας. Θα παρέχονται επίσης, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, και βρεφικά ή παιδικά είδη.

    Για την επιλογή των δικαιούχων, έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει, για κάθε μεμονωμένο άτομο τα 3.000 ευρώ, για διμελείς οικογένειες τα 4.500 ευρώ, για τριμελείς οικογένειες τα 5.400 ευρώ, για τετραμελείς οικογένειες τα 6.300 ευρώ και για πενταμελείς οικογένειες τα 7.200 ευρώ. Ακόμα η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ' άτομο,

    προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο - και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια, το ποσό των 250.000 ευρώ.

    [05] Η «Κάρμεν» του Μπιζέ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

    Την «Κάρμεν», το εμβληματικό έργο του Ζορζ Μπιζέ, παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διακεκριμένους καλλιτέχνες από το χώρο του λυρικού θεάτρου, το Σάββατο, 25 Ιουλίου, στις 9 μμ, στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο.

    Στην παράσταση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρίτα Παπαρίζου (Κάρμεν), Χρήστος Δεληζώνας (Ντον Χοσέ), Σωτήρης Τριάντης (Εσκαμίγιο), Μάιρα Μηλολιδάκη (Μικαέλα), Μαριάννα Μανσόλα (Φρασκίτα), Ρόζα Πουλημένου (Μερσέδες), Γιώργος Ματθαιαδάκης (Ντανκάιρε), Γιάννης Κάβουρας (Ρεμεντάδο), Βασίλης Ασημακόπουλος (Θουνίγα). Την αφήγηση θα κάνει η Έφη Μηνακούλη.

    Το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου και περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων με παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 52 84 800 ή να επισκεφτούν το www.opanda.gr

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [06] Μέχρι τις 20 Αυγούστου η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

    Αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στα προαπαιτούμενα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες.

    Όπως ειδικότερα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «σύμφωνα με την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 και η οποία κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80), τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

    Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

    Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου».

    «Αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων ,θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη».

    Συνάντηση Γεροβασίλη με Χριστοδουλίδη

    Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και ο Κύπριος ομόλογός της, Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Κατά τον διάλογο που είχαν πριν από την κατ' ιδίαν συνάντηση τους, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας της κυβέρνησης οφείλεται και στη δουλειά της κυβερνητικής εκπροσώπου, με την κ. Γεροβασίλη να τονίζει ότι: "Παλεύουμε πολύ, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, η συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη και κυρίως είναι δύσκολα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά. Με επιλογές που δεν ήταν στις προθέσεις μας, αλλά υποχρεωθήκαμε να τις κάνουμε". Τόνισε ακόμη ότι "είναι μεγάλο το στοίχημα προκειμένου να δώσουμε χώρο, χρόνο, στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να αντισταθμίσει, τα μέτρα".

    Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι "όλα θα πάνε καλά", για να προσθέσει ότι βλέποντας πώς ο πρωθυπουργός χειρίστηκε την όλη κατάσταση στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξεί ότι θα πετύχει η δύσκολη αυτή προσπάθεια. "Εξάλλου ο ελληνισμός δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά είμαι σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός χειρίστηκε την κατάσταση πραγμάτων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", συμπλήρωσε.

    [07] Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος γνωστού εφοπλιστή

    Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς και πλούσια δράση εκβιασμών, ληστειών ,εκρήξεων και σωρείας σκληρών μεθόδων προς επίλυση οικονομικών διαφορών ,κατηγορείται από την Εισαγγελία γνωστός εφοπλιστής.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από πολύμηνη έρευνα που διενέργησαν τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής την κ. Ελένη Τουλουπάκη , απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες κατά του γνωστού εφοπλιστή και ενός στενού συνεργάτη του, για σωρεία ποινικών αδικημάτων ενώ ήδη διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου από την χώρα τόσο για τον βασικό κατηγορούμενο όσο και για τον θεωρούμενο «δεξί του χέρι».

    Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη ο εφοπλιστής , που πριν δύο χρόνια είχε κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση δανειοδοτήσεων από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος, συγκρότησε ομάδα στην οποία μετείχαν πρώην αστυνομικοί και «μπράβοι» με σκοπό μέσω ιδιαίτερα σκληρών μεθόδων να διευθετεί οικονομικά θέματα.

    Οι Εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση υπό την κυρία Τουλουπάκη , Χρ.Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη, διαθέτουν επίσης στοιχεία για συγκεκριμένη περίπτωση που διαπράχθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας από την ομάδα. Στο 30 σελίδων πόρισμα περιγράφονται σειρά εκβιασμών , απειλών , ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων πρακτικών.

    Για την δράση της ομάδας υπήρξαν καταγγελίες θυμάτων μεταξύ των οποίων δικηγόρος ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε «ανηλεώς», ενώ την εγκληματική συμπεριφορά της οργάνωσης φαίνεται να βίωσαν και γνωστοί επιχειρηματίες που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κλπ.

    Σε βάρος του εφοπλιστή αλλά και του συνεργάτη του, ο οποίος επίσης είχε εμπλοκή με την Δικαιοσύνη για υπόθεση όπλων, απαγγέλθηκε κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    [08] Πυρκαγιά στο Κουνουπέλι Αχαΐας - Απειλείται το δάσος της Στροφυλιάς

    Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε στην παραλιακή περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας και απειλεί το δάσος της Στροφυλιάς στην δυτική Αχαΐα.

    Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ηλεία και την Αχαΐα με 35 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άνδρες, ενώ από αέρος. πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

    [09] H Volvo εξασφαλίζει γρήγορη παράδοση των μοντέλων της

    Μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη της στην ελληνική αγορά ακόμη και αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    Η Volvo Car Hellas, με την βοήθεια της μητρικής εταιρείας προχώρησε σε μια νέα προωθητική ενέργεια. Η σουηδική μάρκα με τα premium μοντέλα, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, ότι δεσμεύεται να παραδώσει τα μοντέλα της στον πελάτη μέσα σε 48 ώρες. Αφορά τα εκτελωνισμένα αυτοκίνητα που έχουν ήδη αφιχθεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα με μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, στοιχείων πρόσθετου εξοπλισμού, χρωμάτων κλπ.

    Περιλαμβάνονται τα V40, V40 Cross Country, S60 και V60. Κινητήρες βενζίνης και ντίζελ σε διάφορες εκδόσεις ισχύος. Το ενδιαφέρον τώρα λόγω των εξελίξεων και της προσπάθειας περιορισμού του κόστους χρήσης εστιάζεται στις μονάδες 1.600 κ.εκ. Επιλογή ανάμεσα σε δυο τύπους κιβωτίων, χειροκίνητο είτε αυτόματο. Διαθέσιμες και οι εκδόσεις Livstyl, οι οποίες προσφέρουν επιπλέον εξοπλισμό αξίας από 3.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Τέλος, η δέσμευση παράδοσης εντός 48 ωρών ισχύει και για το XC60, το μεσαίο SUV της Volvo και παγκόσμιο best-seller της μάρκας, με τη νέα γενιά κινητήρων 2.000 κ.εκ. Drive-E με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Περισσότερες πληροφορίες, στο δίκτυο των επισήμων διανομέων Volvo.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 July 2015 - 16:32:10 UTC