Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο εκσυγχρονισμός του ΚΠΔ σχετίζεται με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς
  • [02] Ν. Παρασκευόπουλος: Η ψήφιση του ν/σ για τον ΚΠΔ αποτρέπει το ενδεχόμενο ενός Grexit
  • [03] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit
  • [04] Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα φέρει συνολική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Σαρωτικοί έλεγχοι «από πάνω προς τα κάτω»
  • [06] Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για να κλείσει το Γκουαντάναμο
  • [07] Πορτογαλία: Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 4η Οκτωβρίου
  • [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σαμοθράκη
  • [09] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit
  • [10] Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο εκσυγχρονισμός του ΚΠΔ σχετίζεται με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή, χαρακτήρισε τα σημερινά μέτρα μόνο ως «προκαταβολή», για την έναρξη των πραγματικών διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία μετά τις 20 Αυγούστου» τονίζοντας ότι «δεν είναι σε καμιά περίπτωση το σύνολο των μέτρων».

    Σε ότι αφορά το χρέος είπε ότι «συνολικά το κρατικό χρέος θα αυξηθεί, παρά τη βελτίωση κάποιων όρων αποπληρωμής του».

    Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται στις διαβεβαιώσεις της προς την λαϊκή οικογένεια πως δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις, διότι το νομοσχέδιο επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση μιας τράπεζας, πριν την παροχή κρατικής ή κοινοτικής βοήθειας, το οποίο σημαίνει πως «όχι μόνο οι μέτοχοι των τραπεζών αλλά και οι καταθέτες υποχρεώνονται να καλύψουν ως 8% των συνολικών υποχρεώσεων, πριν προβεί σε κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών το κράτος».

    Ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρα διασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «μπορείτε να το βεβαιώσετε σήμερα με πραγματικά στοιχεία; Σας ρωτάμε για δεύτερη φορά».

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν απαντά με σαφήνεια τι θα γίνει με τις καταθέσεις των ΟΤΑ, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ, των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ κρύβει ότι θα εξανεμιστούν οι κρατικές μετοχές που χρυσοπλήρωσαν οι φορολογούμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

    [02] Ν. Παρασκευόπουλος: Η ψήφιση του ν/σ για τον ΚΠΔ αποτρέπει το ενδεχόμενο ενός Grexit

    Το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί διότι αποτελεί προαπαιτούμενο της Συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και αποτρέπει ένα grexit με αθεράπευτες συνέπειες για τον λαό μας, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εισηγούμενος στην Ολομέλεια τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος διαφωνεί με δύο διατάξεις (για την αναγκαστική εκτέλεση και την πρωτοβάθμια διαδικασία των πλειστηριασμών) κι όχι με το σύνολο του νομοσχεδίου, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια να αλλάξει τα δύο αυτά κεφάλαια κατόπιν συζήτησης με τους θεσμούς και διατηρώντας εν ισχύ την νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

    Απαντώντας στο θέμα που τέθηκε εκ μέρους της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για ανάληψη των πολιτικών του ευθυνών εφόσον εισηγείται ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως η διαφωνία του αφορά στα συγκεκριμένα κεφάλαια, η οποία δεν αναιρεί την θετική του κρίση για το σύνολο του νομοθετήματος, το οποίο και κάλεσε το Σώμα να το υπερψηφίσει καθώς έχει ευνοϊκές ρυθμίσεις.

    «Ανάμεσα σε δύο κακά, επιλέγω το μικρότερο κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου αποτρέπεται η άτακτη χρεοκοπία της χώρας και οι ολέθριες συνέπειές της, οι οποίες κυρίως έχουν ισχυρό αντίκτυπο στους αδύναμους.

    [03] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit

    «Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα.

    [04] Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα φέρει συνολική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

    Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016 η κυβέρνηση θα έχει φέρει συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας, επισήμανε για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

    Σχετικά με τις απόψεις που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η διαπραγματευτική ομάδα ήταν ενιαία και οι δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν συλλογικά, ανεξάρτητα από το ποιος προ?στατο σ? αυτήν, αλλά, όπως σημείωσε, είχαμε να κάνουμε με ανθρώπους που επέμεναν σε συγκεκριμένη οπτική. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε όσους πριν από τις εκλογές μιλούσανε για grexit, «να κοιτάξουν τη δική τους ευθύνη για το bank run».

    Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ταμείο εξυγίανσης δεν έχει τα χρήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια συστημική κρίση, αλλά, στο ερώτημα αν αυτή η Οδηγία βοηθάει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, απάντησε καταφατικά, αναφέροντας τα σημεία που έχουν να κάνουν με την εγγύηση των καταθέσεων, αλλά και την εποπτεία του εξυγιαντικού μηχανισμού.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Σαρωτικοί έλεγχοι «από πάνω προς τα κάτω»

    Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σε όλη την Ελλάδα, «από πάνω προς τα κάτω», δηλαδή πρώτα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μετά στις μικρότερες, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησή του με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

    Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των πλαστών ταμειακών μηχανών.

    Σημειώνεται ότι το ΟΕΕ είναι ο πρώτος φορέας, που επέλεξε να συναντήσει ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της κεντρικής διοίκησης και της συνέλευσης των αντιπροσώπων του ΟΕΕ.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύθηκε και ζήτησε από το προεδρείο του Επιμελητηρίου ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτεχνικούς, που είναι μέλη του ΟΕΕ, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής και κάνοντας λόγο για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

    [06] Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για να κλείσει το Γκουαντάναμο

    Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας ενός σχεδίου για το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής των ΗΠΑ στον Κόλπο Γκουαντάναμο στην Κούβα.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως η κυβέρνηση ελπίζει να υπερβεί την αντίσταση που προβάλλουν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, οι οποίοι θέτουν εμπόδια στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει την φυλακή, κάτι που αποτελούσε προτεραιότητά του όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του το 2009.

    Η φυλακή αυτή είναι το επίκεντρο καταγγελιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως του εικονικού πνιγμού κρατουμένων που ανακρίνονταν, ενώ ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας από εξτρεμιστικές οργανώσεις για τη στρατολόγηση υποστηρικτών τους για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, η Σούζαν Ράις, συναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργό Άμυνας Ας Κάρτερ και του παρουσίασε υπόμνημα στο οποίο αναφερόταν ότι έχει 30 ημέρες προθεσμία για να πάρει αποφάσεις όσον αφορά την μεταγωγή των κρατουμένων εκτός του Γκουαντάναμο.

    [07] Πορτογαλία: Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 4η Οκτωβρίου

    Την 4η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε απόψε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    «Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της Πορτογαλίας», καθώς η χώρα συνεχίζει να υπόκειται «στους ιδιαίτερα απαιτητικούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας», έναν χρόνο μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της, υπενθύμισε ο Καβάκο Σίλβα.

    Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κουέλιου, 50 ετών, που βρίσκεται στον θώκο από τον Ιούνιο του 2011, διεκδικεί δεύτερη τετραετή θητεία και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον αντίπαλό του της κεντροαριστεράς, τον γενικό γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιου Κόστα, 54 ετών.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), που θεωρείτο επί μακρόν το επικρατέστερο βάσει των δημοσκοπήσεων, έχει αρχίσει να χάνει έδαφος, προς όφελος των κομμάτων της συμπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD, κεντροδεξιά) και του CDS-PP (δεξιά).

    Η αξιωματική αντιπολίτευση δυσκολεύεται να ξεπεράσει το σοκ της έρευνας για διαφθορά που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού των Σοσιαλιστών Ζουζέ Σόκρατες (2005-2011).

    [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου μετά τις 9.30 το βράδυ στη Σαμοθράκη, σε θαμνώδη περιοχή μεταξύ Καμαριώτισσας και Χώρας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί. Στο σημείο βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού καθώς και μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε ότι η περιφέρεια προχώρησε άμεσα στην ενοικίαση του πλοίου «ΣΑΟΣ», το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 12.30 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα από Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.

    [09] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit

    «Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα.

    [10] Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης

    Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, στην Ηλεία.

    Οι επίγειες δυνάμεις που αποτελούνται από 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. που καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις νερού τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 22:32:13 UTC