Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ. Κωνσταντοπούλου, το μεσημέρι
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές
  • [03] Στο Λουξεμβούργο η Σία Αναγνωστοπούλου για συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [04] Προσωρινή διακοπή των λεωφορειακών γραμμών 242 και Ε90, από αύριο
  • [05] Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη
  • [06] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ. Κωνσταντοπούλου, το μεσημέρι

    Συνάντηση θα έχουν στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημά της να συναντηθούν, ενώ επίκεντρο της συζήτησής τους θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές

    Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας: «Όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές».

    Ο κίνδυνος του grexit και τα σχέδιο του Σόιμπλε παραμένουν στο επάνω συρτάρι, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας.

    Από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απάντηση μέχρι πότε θα ανέχεται τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Με την επιστολή της κάνει μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η πρόεδρος της Βουλής «πρέπει να κατέβει από την έδρα της , να αφήσει το κανάλι της και να περιοριστεί στα βουλευτικά της καθήκοντα».

    Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης έφεραν τη χώρα σε χειρότερη θέση από τους προηγούμενους και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια στο λαό. «Θυμίζετε τα κακομαθημένα πριγκιπόπουλα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «το μνημόνιό σας θέλει προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης». «Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η κοινωνία , προέχει η σωτηρία της χώρας κι όχι τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα», είπε.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για καθαρά παιχνίδια από την κυβέρνηση κι όχι για προσπάθειες να στηθούν κομματικά δίκτυα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την πρώην υπουργό Νάντια Βαλαβάνη για τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει καλώντας τη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

    [03] Στο Λουξεμβούργο η Σία Αναγνωστοπούλου για συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ

    Το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό, ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, πραγματοποιεί η Σία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στο επίκεντρο της άτυπης συνάντησης, που διεξάγεται σήμερα και αύριο Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, είναι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η τόνωση των επενδύσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας (μέσω, μεταξύ άλλων, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων), η εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης της ΕΕ, η αναζωογόνηση της ενιαίας αγοράς με έμφαση στην ψηφιακή διάσταση, η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της ΕΕ.

    [04] Προσωρινή διακοπή των λεωφορειακών γραμμών 242 και Ε90, από αύριο

    Διακόπτεται προσωρινά, για περίπου ένα μήνα, από αύριο Παρασκευή έως τις 31 Αυγούστου, η λειτουργία δύο λεωφορειακών γραμμών στην Αθήνα.Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, πρόκειται για τις γραμμές 242 Στ. Κατεχάκη - Πολυτεχνειούπολη (Κυκλική) Σχολική και Ε90 Πειραιάς - Πανεπιστημιούπολη (Σχολική Express).

    Eπίσης, η γραμμή 250 Πανεπιστημιούπολη - Στ. Ευαγγελισμού (κυκλική) Σχολική θα εκτελεί δρομολόγια μειωμένα έως τις 31 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ όλες οι γραμμές θα επαναλειτουργήσουν από την 31η Αυγούστου 2015.

    [05] Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

    Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, μετά τις ολονύχτιες προσπάθειες για την κατάσβεσή της, με τη συμμετοχή των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, του δήμου, του στρατού, αλλά και τη βοήθεια που έφτασε νωρίς το πρωί, από την περιφέρεια Έβρου, με το πλοίο «ΣΑΟΣ».

    Από το πρωί ελέγχονται πλέον όλες οι εστίες αναζωπυρώσεων, ενώ η φωτιά έκαψε καλλιέργειες και ένα τοπικό δάσος, χωρίς να υπάρχει ακόμη σαφή εικόνα.

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες και 15 οχήματα.Οι προσπάθειες ολικής κατάσβεσης θα συνεχιστούν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

    [06] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας

    «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

    «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2015 - 4:32:08 UTC