Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,884 δισ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2015
  • [03] Κατά πόσο είναι διατεθειμένος ο Τσίπρας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, διερωτάται η Suddeutsche Zeitung
  • [04] Σώοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Μαγούλα Αττικής
  • [06] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ. Κωνσταντοπούλου, το μεσημέρι
  • [07] Μαρκαριάν: «Βρήκα εμπόδια από ανθρώπους που δεν περίμενα»
  • [08] Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τον Βιδάλ
  • [09] Η Τίγκρες προκρίθηκε στον τελικό του Copa Libertadores

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνέρχεται το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18:00.

    [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,884 δισ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 1,884 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 707 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,235 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού το εξάμηνο το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 1,414 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,419 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 4, 606 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 21,828 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 898 εκατ. ευρώ ή 4,0 % έναντι του στόχου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 19,799 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,657 δισ. ευρώ ή 7,7 % έναντι του στόχου.

    Ειδικότερα, η υστέρηση, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015, έναντι του στόχου οφείλεται:

    - στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 468 εκατ. ευρώ ή 13,3%

    - στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 883 εκατ. ευρώ ή 84%

    - στο ΦΠΑ κατά 534 εκατ. ευρώ ή 8% (ειδικότερα στο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων κατά 474 εκατ. ευρώ)

    - στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs) κατά 264 εκατ. ευρώ ή 47,6%

    - στα έσοδα αποκρατικοποιήσεων κατά 105 εκατ. ευρώ ή 34,3%

    Αυξημένοι έναντι του στόχου είναι:

    Β· οι φόροι στην περιουσία κατά 185 εκατ. ευρώ ή 23%,

    Β· τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 327 εκατ. ευρώ ή 18,1%, και

    Β· τα έσοδα του προγράμματος από την ενίσχυση της ρευστότητας λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης κατά 805 εκατ. ευρώ ή 1317%.

    [03] Κατά πόσο είναι διατεθειμένος ο Τσίπρας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, διερωτάται η Suddeutsche Zeitung

    Σε άρθρο σχόλιο με τίτλο «Ο απρόθυμος Τσίπρας» η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung εκτιμά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει. Καθώς πιστεύει σε μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκεί αυτή τη στιγμή, οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες, προσθέτει.

    Πόσο έτοιμος για μεταρρυθμίσεις είναι ένας πολιτικός που δεν πιστεύει αυτά που πρέπει να εφαρμόσει; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μόνο τα βήματα που είναι απαραίτητα, επισημαίνει.

    Όπως εξηγεί η Suddeutsche Zeitung, από το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή έλειπαν τα μέτρα που αφορούν στην άρση κάποιων φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αλλά και μέτρα που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι Βρυξέλλες δεν είχαν επιμείνει ότι αυτά πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, σημειώνει.

    «Απλώς εφαρμόστε», είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό από τους Έλληνες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όμως αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να προχωρήσει στην Αθήνα με τον Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, παρουσίασε στους πολίτες της χώρας του τη συμφωνία με τους πιστωτές της Αθήνας ως αποτέλεσμα πίεσης.

    Αυτή η κυβέρνηση, εκτιμά η εφημερίδα, έχει μόνο έναν στόχο: να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε η Ελλάδα να λάβει χρήματα.

    Είναι μόνο θέμα χρόνου το πότε ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τους Έλληνες από την φερόμενη πίεση των πιστωτών τους, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung. Και καταλήγει τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, γεγονός που καθιστά τη διεξαγωγή νέων εκλογών αναπόφευκτη.

    [04] Σώοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση

    Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι οι δύο επιβαίνοντες του ιδιωτικού ελικοπτέρου που σήμερα το πρωί πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στην περιοχή Αυλάκι Πόρτο Ράφτη. Τα δύο άτομα περισυνελέγησαν από ελικόπτερο «sikorsky» του πολεμικού ναυτικού που έφθασε στο σημείο και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Το ελικόπτερο, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή παραμένει ημιβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν ενέργειες για την απομάκρυνσή του. Στο σημείο βρίσκεται πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Μαγούλα Αττικής

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί, στην περιοχή Μαγούλα Αττικής.

    Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής, είναι θέμα χρόνου η οριοθέτησή της.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

    [06] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ. Κωνσταντοπούλου, το μεσημέρι

    Συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημά της να συναντηθούν, ενώ επίκεντρο της συζήτησής τους θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [07] Μαρκαριάν: «Βρήκα εμπόδια από ανθρώπους που δεν περίμενα»

    Ο Σέρχιο Μαρκαριάν επανήλθε στο θέμα της παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας με νέα δήλωση, στην οποία διευκρινίζει και τους λόγους που τον ώθησαν να την υποβάλει. Σε αυτήν ο Ουρουγουανός προπονητής αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Με την προχθεσινή μου δήλωση γνωστοποίησα μια πολύ δύσκολη για μένα απόφαση. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τον κύριο Γκιρτζίκη και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να εργαστώ. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου ήταν αυτή, που παρά τα αποτελέσματα, με έκανε να θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι στην Εθνική Ελλάδας. Υπήρξε πλήρης σύμπνοια με τον κ. Πρόεδρο στα επόμενα απαραίτητα βήματα για να οδηγήσουμε την Εθνική Ελλάδας στον δρόμο των επιτυχιών. Δυστυχώς βρήκα εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των βημάτων από ανθρώπους που δεν ανέμενα. Για αυτό ο ηθικός μου κώδικας και η ευθύνη μου απέναντι στην Ομοσπονδία, στους παίκτες της Εθνικής και στους Έλληνες φιλάθλους με ώθησαν σε αυτή τη δήλωση την Τρίτη».

    [08] Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τον Βιδάλ

    Ο Αρτούρο Βιδάλ είναι και επίσημα παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, καθώς Η πρωταθλήτρια Γερμανίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Χιλιανού διεθνή μέσου, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Νότιας Αμερικής με την εθνική ομάδα της χώρας του στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, από τη Γιουβέντους.

    Ο πρόεδρος της ομάδας του Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της σπουδαίας, αυτής, μεταγραφής, το κόστος της οποία άγγιξε τα 40 εκατ. ευρώ. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο Βιδάλ είναι παίκτης της Μπάγερν. Το μόνο που απομένει είναι να περάσει ο Αρτούρο τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τα συμβόλαια» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος των Βαυαρών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της αποστολής για φιλικά παιχνίδια στην Κίνα.

    Οι πρωταθλητές Γερμανίας ήθελαν τον Χιλιανό σταρ για αντικαταστάτη του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος κατέληξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πρόσφεραν στον 28χρονο άσο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με ετήσιες αποδοχές 6,5 εκατ. ευρώ.

    [09] Η Τίγκρες προκρίθηκε στον τελικό του Copa Libertadores

    H Τίγκρες έγινε η τρίτη ομάδα από το Μεξικό που φτάνει στον τελικό του Copa Libertadores, αφού νίκησε 3-1 την Ιντερνασιονάλ, ανατρέποντας την ήττα (2-1) που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα στην Βραζιλία, και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ.

    Τα τέρματα της Τίγκρες σημείωσαν οι Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ (18΄), Τζέφερσον (41΄, αυτογκόλ) και Εγκίντιο Αρέβαλο Ρίος (55΄), ενώ η Ιντερνασιονάλ, νικήτρια της διοργάνωσης το 2006 και το 2010, μείωσε με τον Λισάντρο Λόπες στο 88΄.

    Τώρα η Τίγκρες θα τεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με τη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία έχει κατακτήσει το τρόπαιο το 1986 και το 1996, σε αντίθεση με τους Μεξικανούς που δεν έχουν να παρουσιάσουν τίτλο στο Copa Libertadores, έχοντας κάνει μάλιστα την είσοδό τους στο τουρνουά το 1998.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2015 - 10:32:24 UTC