Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς
  • [02] Η κινεζική κεντρική τράπεζα ενισχύει την αγορά με 50 δισ. γιουάν σε αντίστροφα repos
  • [03] Σεισμός 7 βαθμών στην Ινδονησία
  • [04] ΗΠΑ: Οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε ναυάγιο του 1715
  • [05] Εγκύκλιος για την αντιμετώπιση του καύσωνα
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης

  • [01] Συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς

    Συνεχίζονται σήμερα οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα. «Θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) .

    Ταυτόχρονα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

    Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

    [02] Η κινεζική κεντρική τράπεζα ενισχύει την αγορά με 50 δισ. γιουάν σε αντίστροφα repos

    Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα εισαγάγει σήμερα 50 δισ. γιουάν (8,05 δισ. δολάρια) στις χρηματαγορές μέσω αντίστροφων repos επταήμερης διάρκειας, είπαν επενδυτές.Η ενίσχυση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέσω πράξης ανοιχτής αγοράς από τις 7 Ιουλίου. Χθες, ο βασικός δείκτης της Κίνας CSI 300 έπεσε κατά 8,5%, αντιστρέφοντας μια ανάκαμψη που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο.

    Αντίστροφα repos που λήγουν αυτή την εβδομάδα θα αποστραγγίσουν 70 δισ. γιουάν (καθαρά) από το τραπεζικό σύστημα.Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας είπε ότι θα χρησιμοποιήσει διάφορα νομισματικά εργαλεία για να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα ρευστότητας έως το τέλος του χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες της χώρας βελτιώνονται σταδιακά.

    [03] Σεισμός 7 βαθμών στην Ινδονησία

    Δεν υπήρξαν αναφορές ζημιών ή τραυματισμών, ούτε φόβος για τσουνάμι, είπαν αξιωματούχοι της Ινδονησίας μετά από σεισμό 7,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 12:24 π.μ. σήμερα στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας από το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

    Η εστία του σεισμού ήταν 247,8 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαγιαπούρα, στη δυτική Νέα Γουϊνέα, και σε βάθος 52,8 χιλιομέτρων.

    Αξιωματούχοι του οργανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών είπαν ότι παρότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές και δημιούργησε πανικό στους κατοίκους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς, και απέκλεισαν την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι.

    Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών, πρόσθεσαν. Η χώρα βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι Φωτιάς του Ειρηνικού», μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιώνται οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

    [04] ΗΠΑ: Οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε ναυάγιο του 1715

    Μια οικογένεια στην πολιτεία της Φλόριντα που επιδίδεται στο κυνήγι θησαυρών εδώ και πολλά χρόνια βρήκε αυτό το καλοκαίρι χρυσά νομίσματα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1715, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μιάς εταιρείας ανέλκυσης ναυαγίων.

    Τα ευρήματα συμπεριλαμβάνουν 51 χρυσά νομίσματα διάφορων ονομαστικών αξιών και 12 μέτρα συνολικά χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση, είπε ο Μπρεντ Μπρίσμπεν, του οποίου η εταιρεία, 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, κατέχει τα δικαιώματα στο ναυάγιο.

    Δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία προς το παρόν με μέλη της οικογένειας Σμιτ - οι γονείς, Ρικ και Λίσα, και οι δύο γιοί τους μαζί με τη σύζυγο του ενός - που χρησιμοποιούν το πλοίο τους Aarrr Booty για ανέλκυση θησαυρών.

    [05] Εγκύκλιος για την αντιμετώπιση του καύσωνα

    Την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για τον επερχόμενο καύσωνα εφιστά με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και αναφέρει λεπτομερώς τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών, στον πληθυσμό.

    Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα τα οποία περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο είναι :

    α) Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

    β) Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

    γ) Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή. Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

    δ) Συχνά μπάνια και ντους .

    ε)Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π.

    ζ) Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι: Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π. Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

    η) Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

    θ) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης

    Συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τη Δευτέρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια κυβέρνηση με κύριο πόλο την αριστερά έχει σήμερα να παίξει κομβικό ρόλο σε πολλαπλά επίπεδα και τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η συνεδριακή διαδικασία.

    «Με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, έκλεισε ένας κύκλος 6μηνης πολιτικής πρωτοβουλίας. Ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά. Να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση (χαμηλότοκο δάνειο 85 δισ. για 3 χρόνια, δέσμευση για απομείωση του χρέους, μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, 35 δισ. αναπτυξιακό πακέτο). Να συζητηθούν επίσης τα λάθη που κάναμε», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

    «Οφείλουμε να απαντήσουμε ευθέως στα ερωτήματα που τίθενται για την μέχρι τώρα πορεία», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

    «Έκανε η κυβέρνηση όλα όσα μπορούσαν να γίνουν, ή όχι; Υπάρχουν πράγματα που παρέλειψε ή απέφυγε να κάνει, και ποια είναι αυτά; Τι δεν χειρίστηκε με τον σωστό τρόπο.

    Υπήρξε κάποιο ρεαλιστικό και βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο που δεν υιοθετήθηκε; Ποια θα μπορούσε να είναι σήμερα αυτή η εναλλακτική βιώσιμη λύση;

    Τι πρέπει να κάνει σήμερα η Αριστερά; Να εγκαταλείψει την κυβέρνηση στους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος; Ή να δώσει την μάχη στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί;».

    Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι «επ' αυτού, πρέπει να γίνει απόλυτη συνείδηση όλων ότι μια διακυβέρνηση με κύριο πόλο την αριστερά, έχει σήμερα να παίξει εξαιρετικά κομβικό και καθοριστικό ρόλο σε πολλαπλά επίπεδα».

    Η στρατηγική μας πρέπει να αποσαφηνιστεί με νηφαλιότητα και ωριμότητα, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες που εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων, τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι γι αυτό πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η συνεδριακή διαδικασία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος, κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας..

    Νέα συνεδρίαση την Τρίτη

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει και πάλι την Τρίτη στις τέσσερις το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, καθώς και η εσωκομματική διαδικασία εφεξής - δηλαδή θέματα, όπως το αν και το πότε θα συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή και με ποια ατζέντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 July 2015 - 4:32:16 UTC