Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φορτηγό έπεσε πάνω σε πομπή με προσκυνητές, στο Μεξικό
  • [02] Ινδία: Εκτελέστηκε 53χρονος για τον ρόλο του στη βομβιστική επίθεση το 1993
  • [03] FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να περιοριστούν οι εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [04] Προσάραξη φορτηγού πλοίου ανατολικά των Κυθήρων
  • [05] Η πορεία του ηλεκτρονικού βιβλίου στην Ελλάδα
  • [06] Χιλιάδες θεατές γιόρτασαν στον Κήπο του Μεγάρου τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη
  • [07] Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου
  • [08] Οι χρήστες του Facebook άγγιξαν το ενάμισι δισεκατομμύριο, αλλά τα κέρδη του μειώθηκαν
  • [09] Δημιουργήθηκε το πρώτο τεχνητό ριβόσωμα κυττάρου

  • [01] Φορτηγό έπεσε πάνω σε πομπή με προσκυνητές, στο Μεξικό

    Φορτηγό έπεσε πάνω σε θρησκευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 προσκυνητές, στο κεντρικό Μεξικό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 άνθρωποι να σκοτωθούν και 30 να τραυματιστούν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.Γύρω στις 19:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας), «τα φρένα του φορτηγού κατά τα φαινόμενα είχαν χαλάσει και το βαρύ όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος» των πιστών που κατευθυνόταν σε μια εκκλησία στην κοινότητα Μαζαπίλ της πολιτείας Ζακατέκας, σύμφωνα με πηγή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

    Ο γενικός γραμματέας της πολιτείας Ζακατέκας, Χάιμε Σαντόγιο Κάστρο, ανακοίνωσε ότι στο τραγικό αυτό συμβάν σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30.Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και ο Ερυθρός Σταυρός είχαν αρχικά κάνει λόγο για 12 νεκρούς.Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να διέφυγε πεζός μετά το δυστύχημα.Εικόνες που δημοσίευσε τοπική εφημερίδα δείχνει ένα ανατραπέν φορτηγό στη μέση του δρόμου.

    [02] Ινδία: Εκτελέστηκε 53χρονος για τον ρόλο του στη βομβιστική επίθεση το 1993

    Η Ινδία εκτέλεσε με κρεμάλα τον Γιακούμπ Μέμον για τον ρόλο του στη χειρότερη βομβιστική επίθεση της χώρας που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 257 άτομα στη Βομβάη το 1993, ανέφεραν δύο ινδικά τηλεοπτικά κανάλια σήμερα.Ο Μέμον θανατώθηκε την ημέρα που έκλεινε τα 53 του χρόνια στο συγκρότητμα φυλακών της δυτικής πόλης Νάγκπουρ στις 4:30 π.μ. ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τα κανάλια NDTV και CNN-IBN.

    Η περίπτωσή του δημιούργησε αντιπαράθεση στην Ινδία γιατί η αστυνομία εξακολουθεί να πιστεύει πως ο αδερφός του και ένας μαφιόζος αρχηγός ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που είχαν διαπραχθεί ως αντίποινα για την καταστροφή ενός αρχαίου ισλαμικού τεμένους από φανατικούς ινδουϊστές το 1992. Και οι δύο αυτοί άντρες καταζητούνται.

    [03] FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να περιοριστούν οι εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιοριστούν οι εξουσίες της Κομισιόν σε κάποιους τομείς και να αναδιαρθρωθούν ριζικά, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική Frankfurter Allgemeine zeitung. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε θέλει να ανατεθούν κάποιες από τις εξουσίες της Κομισιόν σε πολιτικά ανεξάρτητες αρχές- για παράδειγμα μια ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνιστικότητας και εσωτερικής αγοράς- υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να δρα ως η κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να φροντίζει για την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της FAZ, ο Γερμανός υπουργός θέλει να πετύχει τον διαχωρισμό του αρχικού καθήκοντος των Βρυξελλών ως θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών συνθηκών από τις ολοένα και αυξανόμενες πολιτικές της δραστηριότητες.

    Όπως επεσήμαναν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, κατά τη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη συζήτηση για το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορέσει να εκπληρώσει και πάλι το αρχικό, βασικό της καθήκον, δηλαδή την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων.

    Ο Σόιμπλε ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να δρα ταυτόχρονα ως θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών και παράλληλα να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο ως μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει την ιδέα μιας πολιτικής Κομισιόν, αναφέρουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, αλλά ταυτόχρονα πιστεύει ότι μια τέτοια Επιτροπή δεν μπορεί να φροντίζει για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων. Αυτό θα πρέπει να το αναλάβουν ανεξάρτητοι θεσμοί, για παράδειγμα μια ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνιστικότητας και εσωτερικής αγοράς.

    Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ από την πλευρά του επιθυμεί να αναγάγει το ζήτημα σε κεντρικό θέμα όταν η Ολλανδία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

    Μετά τις ευρωεκλογές του 2014, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του αποτελούν μια«πολιτική Κομισιόν» και προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών.

    Ακόμα και στην ελληνική κρίση ο Γιούνκερ δεν επιθυμούσε η Κομισιόν να εμφανίζεται ως μέρος της τρόικας των πιστωτών, η οποία ελέγχει την εφαρμογή από την Αθήνα των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων και διαπραγματεύεται τις τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

    Κυρίως ο πρόεδρος της Κομισιόν φρόντισε να συζητήσει απευθείας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια«πολιτική» συμφωνία για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα και για μια απομείωση του ελληνικού χρέους.

    Από την πλευρά του, ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε επανειλημμένα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά από το Eurogroup.

    Προφανώς ο Σόιμπλε επιθυμεί να συμπεριλάβει την ιδέα του για τον περιορισμό των εξουσιών της Επιτροπής στις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση στην ΕΕ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο εξαιτίας του δημοψηφίσματος που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ένωση.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμεί σε αντάλλαγμα για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ να κερδίσει κάποιες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με περιορισμό των εξουσιών της Κομισιόν. Το Βερολίνο ελπίζει στην υποστήριξη του Λονδίνου στο θέμα αυτό. Τόσο οι ιδέες της Βρετανίας όσο και του Γερμανού υπουργού απαιτούν αλλαγή στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

    Καθώς μάλιστα αυτό ισχύει και για την υλοποίηση του αιτήματος που εξέφρασε πρόσφατα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ περί δημιουργίας μιας οικονομικής κυβέρνησης στην ευρωζώνη, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο μιας αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών.

    [04] Προσάραξη φορτηγού πλοίου ανατολικά των Κυθήρων

    Φορτηγό πλοίο με 3.000 τόνους σιδηρομετάλλευμα και 8 αλλοδαπούς πλήρωμα προσάραξε τις πρωινές ώρες σε αβαθή, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Κυθήρων χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων.

    Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο WITTENBERGEN, σημαίας Αντίγκουα Μπαρμπούντα, που είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκία με προορισμό τη Βόρεια Ιρλανδία.

    Στο σημείο όπου έχει προσαράξει το πλοίο σπεύδει ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

    [05] Η πορεία του ηλεκτρονικού βιβλίου στην Ελλάδα

    Το ηλεκτρονικό βιβλίο έχει μπει εδώ και πέντε χρόνια στη ζωή μας, πιο συγκεκριμένα από το 2010, όταν οι Έλληνες εκδότες αποφάσισαν να στραφούν συστηματικά στην παραγωγή του, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι μέχρι στιγμής θεαματικά. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συνομολογούν παράγοντες της εκδοτικής αγοράς, χωρίς, πάντως, να υποτιμούν τη μέχρι τώρα πορεία και, κυρίως, χωρίς να αποκλείουν καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

    «Το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν έχει αποδώσει όσο ενδεχομένως θα περίμενε κανείς», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκδότης Χάρης Ψυχογιός, μιλώντας εκ μέρους του ομώνυμου οίκου: «Ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ηλεκτρονικό βιβλίο αποσπά από το 6% έως και το 12% των συνολικών πωλήσεων, στην Ελλάδα το ίδιο ποσοστό είναι κάτω από το 1%».

    Σε τι οφείλεται αυτή η έλλειψη ανταπόκρισης; Έχει άραγε να κάνει με το γεγονός πως ως κοινωνία εξακολουθούμε να μην έχουμε εξοικειωθεί με τα ηλεκτρονικά μέσα; «Αυτό γενικά ισχύει, το κυριότερο, όμως, πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει διαθέσιμη στην ελληνική αγορά μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανάγνωσης, όπως το Kindle της Amazon», παρατηρεί ο Αργύρης Καστανιώτης από τις ομώνυμες εκδόσεις.

    [06] Χιλιάδες θεατές γιόρτασαν στον Κήπο του Μεγάρου τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

    Δύο κεράκια που συμβολίζουν 90 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας «έσβησαν» οι 3.500 θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν χθες βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να ευχηθούν στον Μίκη Θεοδωράκη την ημέρα των γενεθλίων του.

    Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί δεν του το επέτρεψε η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, αλλά σε μήνυμα του - που διαβάστηκε στην έναρξη της βραδιάς - μετέφερε τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης για την πραγματοποίηση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης. Ωστόσο, σημείωσε , «αισθάνομαι πολύ άβολα που γίνονται αφιερώματα στη μουσική μου και ακούγονται τα τραγούδια μου σε μία εποχή που κυριαρχείται από τον μεγάλο πόνο των γερόντων που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή, ειδικά εγώ που ενώ κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια, έχω το προνόμιο την ίδια στιγμή, να απολαμβάνω την μεγάλη χαρά ενός ανθρώπου της Τέχνης, που βλέπει το έργο του να παρουσιάζεται μπροστά στο κοινό».

    «Το μόνο που με παρηγορεί», συνέχισε, «είναι ο συμβολισμός από την συνύπαρξη μέσα στον ίδιο λαό του πόνου και της ελπίδας αλλά και της βεβαιότητας ότι κάποτε ο πόνος θα εξαλειφθεί, ενώ η ελπίδα θα γιγαντωθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Γιατί η ελπίδα είναι αυτή που θριαμβεύει πάντοτε όταν έχει κανείς μέσα του αληθινή πίστη στον άνθρωπο και στη ζωή», κατέληξε.

    Η βραδιά άνοιξε με το ορχηστρικό κομμάτι από τη «Γειτονιά των αγγέλων» και συνεχίστηκε με τους τρεις ερμηνευτές να τιμούν τις συνθέσεις του Μ. Θεοδωράκη σε στίχους Ελύτη («Μαρίνα»), Γκάτσου («Μυρτιά»), Ρίτσου («Μέρα Μαγιού»), Σεφέρη («Κράτησα τη ζωή μου») και Λειβαδίτη («Δραπετσώνα», «Σαββατόβραδο»). Στο τέλος του πρώτου μέρους ανέβηκε στη σκηνή η κόρη του, Μαργαρίτα, η οποία μαζί με τους θεατές τραγούδησε και ευχήθηκε στον μεγάλο δημιουργό να μείνει πολλά ακόμα χρόνια στο πλευρό μας. Ευχή που συνόδεψαν με το εύρημα μιας γενέθλιας τούρτας που είχε ετοιμάσει ο Στέλιος Παρλιάρος, με δύο κεράκια που σχημάτιζαν τον αριθμό ενενήντα. Τη σκυτάλη πήρε η Αλέξια, που ερμήνευσε δύο τραγούδια του συνθέτη.

    Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πολιτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που καθόρισαν τη δημιουργική του πορεία και τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ελλήνων και που εξακολουθούν να νοηματοδοτούν πολλά για την πατρίδα μας, όπως το «Γελαστό παιδί» (στίχοι Brendan Behan, αποδ. Βασίλη Ρώτα), «Κάποτε θα' ρθουν να σου πουν» (στ. Λ. Παπαδόπουλου), «Το σφαγείο» (στ. Μ.Θεοδωράκη), «Είμαστε δυό» (στ. Μ.Θεοδωράκη), «Ένα το χελιδόνι» (στ. Οδ. Ελύτη), «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις» (στ. Γ. Ρίτσου) και με κορύφωμα τον ύμνο του Οδ. Ελύτη «Της δικαιοσύνης», ερμηνευμένο από την Ελένη Βιτάλη, με το κοινό να τη συνοδεύει και να χειροκροτά όρθιο.

    [07] Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Με στόχο τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, δύο χωρών που οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων όξυναν τις μεταξύ τους σχέσεις, τον προσεχή Ιανουάριο εγκαινιάζεται το ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ "Hellas Filmbox Berlin" (HFBB), το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.» (ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο), που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης.

    Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του γερμανικού κοινού και του γερμανικού Tύπου ειδικότερα, δημιουργίες της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, προκειμένου να διευρύνει συνολικά τη ματιά, κοινού και ΜΜΕ, πάνω στην Ελλάδα. Έτσι, το γερμανικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας στο πρώτο Φεστιβάλ που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου στο Babylon, έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.

    Η υποβολή ταινιών αρχίζει το Σάββατο 1η Αυγούστου, και οι κινηματογραφιστές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα τμήματα του φεστιβάλ θα βρίσκονται στη σελίδα http://www.hellasfilmbox.de/el/film-submission/

    [08] Οι χρήστες του Facebook άγγιξαν το ενάμισι δισεκατομμύριο, αλλά τα κέρδη του μειώθηκαν

    Τα 1,49 δισεκατομμύρια έφθασαν οι χρήστες που «μπαίνουν» στο Facebook έστω μια φορά τον μήνα. Η αύξηση των ενεργών χρηστών συνέχισε με σταθερό ρυθμό, καθώς ήταν της τάξης του 13% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.Υπολογίζεται ότι περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός των χρηστών του διαδικτύου -γύρω στα 3 δισεκατομμύρια- είναι πλέον χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

    Σχεδόν δύο στους τρεις χρήστες του Facebook (968 εκατομμύρια ή ποσοστό 65% του συνόλου) το χρησιμοποιούν καθημερινά, 17% περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, πράγμα που σημαίνει ότι ολοένα περισσότεροι χρήστες «κολλάνε». Αυξάνεται επίσης συνεχώς ο χρόνος χρήσης μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου και οι εν κινήσει χρήστες έχουν φθάσει τα 1,31 δισεκατομμύρια (αύξηση 23% έναντι του 2014).

    Από την άλλη όμως, μειωμένα κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο ήσαν τα κέρδη του Facebook, στα 715 εκατ. δολάρια, καθώς «ροκανίσθηκαν» από τις κατά 82% αυξημένες δαπάνες και επενδύσεις (υποδομές, νέες τεχνολογίες, προσλήψεις, εξαγορές κ.α.), που έφθασαν τα 2,8 δισ. δολ.

    [09] Δημιουργήθηκε το πρώτο τεχνητό ριβόσωμα κυττάρου

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν το πρώτο τεχνητό ριβόσωμα κυττάρου, το οποίο «δουλεύει» σχεδόν όπως το πραγματικό κυτταρικό οργανίδιο, παράγοντας πρωτεϊνες και ένζυμα.

    Το σημαντικό αυτό επίτευγμα -που αναμένεται να τελειοποιηθεί στο μέλλον- ανοίγει νέους δρόμους στα πεδία της συνθετικής βιολογίας και της βιομοριακής μηχανικής. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να επιτρέψει την παραγωγή νέων φαρμάκων και βιο-υλικών, ενώ θα βοηθήσει τους βιολόγους να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργούν αυτά τα ζωτικά συστατικά του κυττάρου.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Ιλινόις και Northwestern στο Σικάγο, με επικεφαλής τον διευθυντή του Κέντρου Βιομοριακών Επιστημών του Κολλεγίου Φαρμακευτικής βιοχημικό Αλεξάντερ Μάνκιν και τον επίκουρο καθηγητή χημικής και βιολογικής μηχανικής Μάικλ Τζούιτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ονόμασαν το πρώτο τεχνητό ριβόσωμα «Ribo-T».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 6:32:26 UTC