Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ομπάμα ανακοίνωσε το σχέδιό του για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
  • [02] Κατασχέθηκε, σε σκάφος στην Κορσική, πίνακας του Πικάσο αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ
  • [03] Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας σε θέματα ραδιοτηλεόρασης
  • [04] Η S&P υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική της ΕE
  • [05] Η πατρότητα σε νεαρή ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου του άνδρα

  • [01] Ο Ομπάμα ανακοίνωσε το σχέδιό του για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αμερική και την διεθνή κοινότητα να εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας επίσημα το αμφιλεγόμενο σχέδιο της κυβέρνησής του για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια της χώρας του.

    Αποκαλώντας την κλιματική αλλαγή τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα, ο Ομπάμα τόνισε ότι το σχέδιο προβλέπει ότι οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ θα μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 32% εν σχέσει με τα επίπεδα του 2005 ως το 2030, κάτι που θα μειώσει τα ποσά που δαπανούν οι Αμερικανοί για ενέργεια και θα βελτιώσει την κατάσταση για την υγεία των πιο ευάλωτων πολιτών σε όλη τη χώρα.

    [02] Κατασχέθηκε, σε σκάφος στην Κορσική, πίνακας του Πικάσο αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ

    Ένας πίνακας του Πικάσο, η αξία του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ και οι ισπανικές αρχές είχαν κρίνει ότι δεν μπορεί να εξαχθεί, κατασχέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε ένα σκάφος στην Κορσική, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη τα γαλλικά τελωνεία, τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Μία προσπάθεια εξαγωγής προς την Ελβετία από το γραφείο τελωνείων της Μπαστιά (πόλης της Κορσικής) ενός πίνακα του Πικάσο, "Κεφάλι νεαρής γυναίκας", την περασμένη Πέμπτη, τράβηξε την προσοχή των Γάλλων λειτουργών», εξηγούν σε ανακοίνωσή τους τα τελωνεία.Την επομένη, οι πράκτορες των τελωνείων του Καλβί (Κορσική) «ανέβηκαν στο σκάφος που μετέφερε το έργο, το οποίο είχε προσδεθεί στη μαρίνα του Καλβί» και ζήτησαν «τα σχετικά με την κατάσταση του πίνακα έγγραφα», αναφέρεται στο κείμενο. «Ο καπετάνιος του σκάφους παρουσίασε μόνο ένα έγγραφο αξιολόγησης του έργου καθώς και μία περίληψη δικαστικής απόφασης γραμμένη στην ισπανική γλώσσα τον Μάιο του 2015 που προερχόταν από την ισπανική Audencia Nacional, η οποία επιβεβαίωνε ότι επρόκειτο για ισπανικό εθνικό θησαυρό που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να βγει από την Ισπανία».

    Ο πίνακας, «η αξία του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με τα τελωνεία, ανήκει στον Χάιμε Μποτίν, διάσημο Ισπανό τραπεζίτη.

    [03] Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας σε θέματα ραδιοτηλεόρασης

    Σημαντικές εκτιμώνται οι προοπτικές για τη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα μας και την Κίνα σε θέματα ραδιοτηλεόρασης, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα η Κινέζα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα ραδιοτηλεόρασης, Λι Κιούφανγκ, με τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον προέδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Λι Κιούφανγκ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θεσμικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία και τον ρόλο της ΕΡΤ.

    Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την υφυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής, Μητρώου on-liine μέσων ενημέρωσης και Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

    «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνέχιση μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της CCTV, η οποία διακόπηκε βίαια με το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κ. Διονύσης Τσακνής.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του CCTV στους τομείς της ανταλλαγής προγραμμάτων με έμφαση στις ειδήσεις και τον πολιτισμό αλλά και στις διμερείς συμπαραγωγές.

    [04] Η S&P υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική της ΕE

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το βράδυ της Δευτέρας την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αρνητική από σταθερή, καθώς αναμένει ότι η ΕΕ θα παράσχει χρηματοδοτικές εγγυήσεις στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ.

    Η απόφαση του οίκου σχετίζεται επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του S&P (http://bit.ly/1M11XEI) με την εκτίμησή του ότι υπάρχουν πτωτικές πιέσεις για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της.

    Στο σκεπτικό που παραθέτει ο οίκος, αναφέρεται ως ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση για την υποβάθμιση η «έκθεση» των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

    [05] Η πατρότητα σε νεαρή ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου του άνδρα

    Όσοι άνδρες γίνονται πατέρες σε ηλικία κάτω των 25 ετών, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα στην μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η πατρότητα σε νεαρή ηλικία σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα ο άνδρας να έχει χειρότερη υγεία αργότερα στη ζωή του και να πεθάνει νωρίτερα, σε σχέση με όσους συνομηλίκους του γίνονται πατέρες σε μεγαλύτερη ηλικία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ελίνα Εϊνίο του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology & Community Health», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 30.500 άνδρες που έγιναν μπαμπάδες έως την ηλικία των 45 ετών.Οι άνδρες αυτοί παρακολουθήθηκαν επί μια δεκαετία ή εωσότου πεθάνουν πρόωρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 6:32:20 UTC