Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού» κάνει λόγο η Ρ. Σβίγκου
  • [02] Στη Σάμο, αύριο και μεθαύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Σε ξένες αγορές στρέφονται οι ακτοπλοϊκές, λόγω επισφαλούς χρηματοδότησης
  • [04] Το βρετανικό Δημόσιο ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland
  • [05] Δεν έγινε συζήτηση για χάρτες, ούτε για ονόματα χωριών, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί
  • [06] Διαζύγιο για την Γκουέν Στεφάνι και τον Γκάβιν Ρόσντεϊλ
  • [07] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Ο κλιματισμός έχει εξ αρχής ρυθμιστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα

  • [01] Για «συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού» κάνει λόγο η Ρ. Σβίγκου

    Ατυχείς και προβληματικές, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, η εκπρόσωπος του Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συνολική του στάση δεν βοηθά στο έργο της κυβέρνησης.

    Με συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Ράνια Σβίγκου αναφέρεται στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ένα συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού, το οποίο θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα στη νέα συνθήκη και το κόμμα θα απαντήσει συλλογικά στα ερωτήματα που προκύπτουν, τόσο με τη διακυβέρνηση της χώρας όσο και με τη βιωσιμότητα του αριστερού σχεδίου στην Ευρώπη.

    Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τραυματιστεί σοβαρά την προηγούμενη περίοδο και γι΄ αυτό είναι στο χέρι όλων να λειτουργήσουν συλλογικά και από κοινού να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα.

    [02] Στη Σάμο, αύριο και μεθαύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Στην Σάμο θα μεταβεί αύριο το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την 191η επέτειο από την ναυμαχία της Σάμου άλλα και να παρευρεθεί στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

    Αύριο το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην αναπαράσταση της ναυμαχίας που θα γίνει στο λιμάνι του νησιού.

    Την Πέμπτη, ο κ. Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο νησί και μετά θα μεταβεί στο δημαρχείο, όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της Σάμου.

    [03] Σε ξένες αγορές στρέφονται οι ακτοπλοϊκές, λόγω επισφαλούς χρηματοδότησης

    Η πορεία της ελληνικής ακτοπλοΐας αυτή τη στιγμή εξαρτάται πάρα πολύ από την εξομάλυνση και σταθεροποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, που λόγω των απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων και εν αναμονή ενός δύσκολου χειμώνα, μπορεί να οδηγήσει και σε νέα φυγή πλοίων από το Αιγαίο προς το εξωτερικό, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ναυτιλιακής χρηματοδότησης XRTC Γιώργος Ξηραδάκης.

    Προσθέτει, ότι οποιαδήποτε αναγκαιότητα για πιθανή αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου και τη δημιουργία ενός νέου χάρτη θα γίνει μόνο από τις ίδιες εταιρείες, καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας δεν μπορεί πλέον να προσφέρει κάτι συγκεκριμένο από το να παρέχει μόνο διευκολύνσεις

    Ο κ. Ξηραδάκης συμπληρώνει ότι όλοι εκεί που ήλπιζαν ότι τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 θα ακολουθούσαν μία καλύτερη χρονιά για την απόσβεση των ζημιών προηγούμενων ετών, αφού πλέον δεν υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και οι τιμές του πετρελαίου ήταν πολύ χαμηλές, οι πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα, τα capital control στις τράπεζες, η αναμονή για την υπογραφή νέας συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και οι αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις με το ενδεχόμενο πιθανότητας εκλογών, δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στον κλάδο και στροφή προς ξένες αγορές.

    Ο σύμβουλος της XRTC δηλώνει ότι το 2013 οι εταιρίες δρομολόγησαν 57 πλοία, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και τα πέντε ακινητοποιημένα πλοία της ΝΕΛ μέγεθος που έχει υποχωρήσει κατά 40% περίπου σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και ότι η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την υποχώρηση της επιβατικής κίνησης που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.

    [04] Το βρετανικό Δημόσιο ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland

    Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland (RBS), που διασώθηκε χάρη σε κρατικά κεφάλαια κατά τη διάρκεια της κρίσης, πουλώντας το 5,4% της τράπεζας.Τα 2,1 δισ. λιρών (περίπου 3 δισ. ευρώ) που αντλήθηκαν από την πώληση αυτή στην τιμή των 330 πενών ανά μετοχή θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του δημόσιου χρέους, είπε το υπουργείο Οικονομικών.

    «Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να επιστρέψει η τράπεζα σε ιδιώτες, κάτι που είναι σωστό για τον φορολογούμενο και τις βρετανικές επιχειρήσεις. Αυτό θα ενθαρρύνει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, θα οδηγήσει σε ένα τραπεζικό κλάδο περισσότερο ανταγωνιστικό και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της οικονομίας συνολικά» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

    [05] Δεν έγινε συζήτηση για χάρτες, ούτε για ονόματα χωριών, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί

    Η συζήτηση για το περιουσιακό βρίσκεται ακόμη στην αρχή, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επεσήμανε ότι «ούτε χάρτες, ούτε ποσοστώσεις, ούτε ακόμα το όνομα ενός χωριού, έχουν συζητηθεί στις συνομιλίες. Ωστόσο όταν έρθει η ώρα θα συζητηθούν, αλλά ακόμη δεν ήρθε».

    Ο Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης των «δημοσίων» υπαλλήλων (KAMU-SEN) μίλησε για προσπάθεια παραπληροφόρησης σε αυτό το θέμα. «Δεν θα γίνει ούτε ένα βήμα που θα θέτει τους Τουρκοκύπριους σε κίνδυνο και θα τους σπρώξει να ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν τους αξίζει. Θέλω ο «λαός να ζει ήρεμα» είπε.

    Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και οι εξελίξεις γύρω από αυτό αφορούν το μέλλον μας, υποστήριξε και ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει για τις εξελίξεις την «κυβέρνηση» και τα κόμματα, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου. Σημείωσε, επίσης, ότι «η αποδοχή των κανόνων της ΕΕ δεν σημαίνει πως εγκαταλείπεται η διζωνικότητα».

    [06] Διαζύγιο για την Γκουέν Στεφάνι και τον Γκάβιν Ρόσντεϊλ

    Η τραγουδίστρια Γκουέν Στεφάνι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της και τραγουδιστή της ροκ Γκάβιν Ρόσντεϊλ έπειτα από 13 χρόνια γάμου, ανέφεραν χθεσινά δημοσιεύματα.

    Στην αίτησή της, η 45χρονη τραγουδίστρια επικαλείται αγεφύρωτες διαφορές και ζητεί την κοινή επιμέλεια των τριών παιδιών τους ? ηλικίας εννέα, έξι και ενός ετών, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες TMZ και People.com.Ο 49χρονος Ρόσντεϊλ επίσης ζητεί κοινή επιμέλεια των παιδιών, σύμφωνα με το TMZ.

    [07] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Θέματα σχετικά με την διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα και σύμφωνα με κομματικές πηγές θα συζητήσει θέματα σχετικά με την συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θέσεων.

    Με τη σημερινή συνεδρίαση εγκαινιάζονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ωστόσο, αναμένεται να ενταθούν μετά τις 15 Αυγούστου.

    [08] Ο κλιματισμός έχει εξ αρχής ρυθμιστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα

    Τώρα εξηγείται γιατί μια γυναίκα, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, διαμαρτύρεται κάθε λίγο και λιγάκι ότι έχει ξεπαγιάσει από το αιρ-κοντίσιον, ενώ ο άνδρας δίπλα της -σύζυγος ή συνάδελφος- περνά μια χαρά. Απλούστατα, στο θέμα του κλιματισμού υπάρχει μια μεγάλη (ανδρική) συνωμοσία κατά των γυναικών.

    Μία νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα έρχεται να δικαιώσει τις γυναίκες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι από την πρώτη στιγμή που φτιάχθηκαν τα κλιματιστικά, είχαν μια...σεξιστική τάση. Ήσαν -και είναι ακόμη- ρυθμισμένα με βάση τον ταχύτερο ανδρικό μεταβολισμό, που παράγει περισσότερη εσωτερική θερμότητα, αγνοώντας έτσι τις ιδιαιτερότητες του πιο αργού γυναικείου μεταβολισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 8:35:20 UTC