Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κορωνάκης: Η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν και οι εκλογές δεν είναι όπλο
  • [02] Δημ. Κουτσούμπας: Κανένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Υπ. Οικονομίας: Φορολογικά κίνητρα αντί των άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου
  • [04] Δ. Μάρδας: Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου
  • [05] Να ενταχθούν στην ανακεφαλαιοποίηση οι συνεταιριστικές τράπεζες, προτείνει ο Ευ. Τσακαλώτος
  • [06] Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις ζητά εκπρόσωπος του SPD
  • [07] Συνελήφθη Βρετανός για τον θάνατο του 18χρονου ομοεθνή του, στην Κρήτη
  • [08] Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς

  • [01] Τ. Κορωνάκης: Η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν και οι εκλογές δεν είναι όπλο

    Στη διαπραγμάτευση «κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά ηττηθήκαμε» δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και σημειώνει ότι «κόμμα, κοινοβουλευτική ομάδα και κυβέρνηση ναρκωθήκαμε από τη διαπραγμάτευση και δεν βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις στην εφαρμογή ενός πιο συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, ενός συνολικά διαφορετικού σχεδίου κοινωνικής ενεργοποίησης που θα αξιοποιούσε ανθρώπους, ικανότητες και δυνατότητες και θα έδινε δύναμη στη διαπραγματευτική διαδικασία, πετυχαίνοντας νίκες και στην καθημερινότητα του πολίτη».

    Ο κ. Κορωνάκης τονίζει ότι «αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια για να μπορέσουμε μαζί με τον λαό να χαράξουμε ένα σχέδιο απεμπλοκής από τους εκβιασμούς και τα μνημόνια».

    Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν και οι εκλογές δεν είναι όπλο. Η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Η κοινωνία δεν αμφισβητεί την κυβέρνηση, η αντιπολίτευση δεν θέτει θέμα εμπιστοσύνης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τη δυνατότητα να κουβεντιάσουν ανοικτά στις διαδικασίες του κόμματος, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς απειλές, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και μεταξύ μας».

    [02] Δημ. Κουτσούμπας: Κανένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

    «Μόνον η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική και γνήσια φιλολαϊκή, αφού την αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την ΕΕ τη συνδέει με συνολικό σχέδιο και πρόγραμμα για την οικονομία και την κοινωνία, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, διαγραφή του χρέους, με τον λαό αποφασισμένο και οργανωμένο, στο πλαίσιο μιας γνήσιας εργατικής- λαϊκής εξουσίας» δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «είναι άλλο πράγμα φυσικά, οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των άλλων κομμάτων, στους οποίους το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συζήτησης και συστράτευσης».

    [03] Υπ. Οικονομίας: Φορολογικά κίνητρα αντί των άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου

    Την αντικατάσταση των άμεσων ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου με φοροαπαλλαγές ή/και συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στον νόμο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν οι επενδύσεις χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση.

    Πρόκειται, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, για 6.300 επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο τα προηγούμενα χρόνια. Το ποσό των άμεσων ενισχύσεων που οφείλει το Δημόσιο (οι οποίες καταβάλλονται σταδιακά, σε βάθος χρόνου και ανάλογα με την πορεία υλοποίησης των επενδύσεων) κυμαίνεται στα 5,7 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος που μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπροσθέτως, σε αυτά περιλαμβάνονται ώριμα επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται είτε στη φάση της υλοποίησης ή ακόμη και της ολοκλήρωσης αν και υπάρχουν αρκετά που ενώ έχουν εγκριθεί, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

    [04] Δ. Μάρδας: Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου

    Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

    "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου", είπε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε την Παρασκευή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις από τα capital controls και κυρίως στις συναλλαγές με το εξωτερικό.

    Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Η χαλάρωση έρχεται προοδευτικά και τη βλέπετε, με την έννοια ότι διαρκώς παρέχουν οι Τράπεζες όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Το ζητούμενο είναι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πια - κατά κύριο λόγο - γιατί τα φυσικά πρόσωπα εξυπηρετούνται, να λυθούν το ταχύτερο δυνατό σε αυτή τη χρονική περίοδο του Αυγούστου, όπου λόγω διακοπών υπάρχει μια κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οπότε έχουμε όλο το χρόνο να ετοιμαστούμε ώστε ο Σεπτέμβριος να μας βρει πλήρως έτοιμους".

    [05] Να ενταχθούν στην ανακεφαλαιοποίηση οι συνεταιριστικές τράπεζες, προτείνει ο Ευ. Τσακαλώτος

    Σε επίσημη δήλωση για το θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να ενισχυθεί ο συγκεκριμένος κλάδος.

    Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:"Στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος υποστηρίζει πρωτίστως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας και την τοπική ανάπτυξη.Βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο συνεταιριστικός τραπεζικός κλάδος να ενισχυθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης, με κύριους άξονες τη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, την κεντροποίηση λειτουργιών και συστημάτων με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές.Στην κατεύθυνση αυτή, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ένταξη των συναιτεριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

    [06] Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις ζητά εκπρόσωπος του SPD

    Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ζητά ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για θέματα Προϋπολογισμού Γιοχάνες Καρς και προτείνει, αν χρειαστεί, η ΕΚΤ να δεχθεί την καθυστέρηση της πληρωμής που πρέπει να της καταβάλει η Αθήνα στις 20 Αυγούστου.

    «Η επιμέλεια πρέπει να προέχει της ταχύτητας. Αποφάσεις που αφορούν δισεκατομμύρια δεν επιτρέπεται να τις παίρνεις "στο πόδι"», δηλώνει ο κ.Καρς στο γερμανικό περιοδικό Focus και προσθέτει ότι, εν ανάγκη, πρέπει η ΕΚΤ να κάνει δυνατή μια καθυστέρηση της πληρωμής από την Ελλάδα.

    Ο κ. Καρς αξιολογεί ακόμη ως μη εποικοδομητικές τις δηλώσεις από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών ( CDU) ότι τίθεται ερωτηματικό στην γερμανική βοήθεια χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ. «Αυτοί στο CDU και στο SCU που σκέφτονται καθαρά γνωρίζουν ότι το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στη δανειοδότηση μόνο μετά το 2016», τονίζει ο κ. Καρς.

    [07] Συνελήφθη Βρετανός για τον θάνατο του 18χρονου ομοεθνή του, στην Κρήτη

    Εικοσιτριάχρονος Βρετανός συνελήφθη για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βάρος 18χρονου ομοεθνή του, στο Σίσι Λασίθιου μετά τη νεκροψία που «έδειξε» ότι ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ύστερα από πτώση του στο έδαφος και όχι από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

    Ο 18χρονος Βρετανός τουρίστας εντοπίσθηκε νεκρός το μεσημέρι της Πέμπτης από φίλους του στο δωμάτιο που διέμενε και αφού το προηγούμενο βράδυ είχε βγει με την παρέα του για νυχτερινή διασκέδαση στα Μάλια και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

    Από την πρώτη στιγμή ή αστυνομία εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο του 18χρονου Βρετανού και έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση και τις έρευνες, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 23χρονου Βρετανού στον θανάσιμο τραυματισμό τού 18χρονου ομοεθνή του. Σύμφωνα με την αστυνομία «από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε κεντρικό δρόμο του δήμου Χερσονήσου, ο 23χρονος, ύστερα από φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον 18χρονο, τον χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από τις οποίες στη συνέχεια επήλθε ο θάνατός του».

    Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

    [08] Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς

    Συνεχίζονται σήμερα, από τις 11:00, οισυζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται επίσης:

    1) το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,

    2) τα «κόκκινα» δάνεια,

    3) η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και το θέμα της

    4) πρόωρης συνταξιοδότησης.

    «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, την Παρασκευή.

    Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι: «υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 8:32:13 UTC