Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Κανένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας τάσσεται ο Κωστής Χατζηδάκης
  • [03] Δ. Βίτσας: Απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση, για τη διαπραγμάτευση του χρέους
  • [04] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς τους παράνομους μετανάστες»
  • [05] Με ορίζοντα 30ετίας και έδρα στην Αθήνα το νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • [06] Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις ζητά εκπρόσωπος του SPD
  • [07] Πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν με στόχο αστυνομική ακαδημία στο Αφγανιστάν
  • [08] Ζευγάρι Γάλλων τουριστών πέθανε εξαιτίας του καύσωνα στην έρημο του Ν. Μεξικού
  • [09] Τέλος στην ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μαλί
  • [10] Μέτρα αντιμετώπισης των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες
  • [11] Χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
  • [12] Πέντε χλμ έκταση έχει το πύρινο μέτωπο στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [13] Για νέο τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης
  • [14] «Συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης οι εκλογές» εκτιμά ο Ν. Φίλης
  • [15] Πυρκαγιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [16] Σε εξέλιξη δασική φωτιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
  • [17] Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος πατέρας του βρέφους, που πέθανε από εμπρησμό

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Κανένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

    «Μόνον η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική και γνήσια φιλολαϊκή, αφού την αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την ΕΕ τη συνδέει με συνολικό σχέδιο και πρόγραμμα για την οικονομία και την κοινωνία, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, διαγραφή του χρέους, με τον λαό αποφασισμένο και οργανωμένο, στο πλαίσιο μιας γνήσιας εργατικής- λαϊκής εξουσίας» δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «είναι άλλο πράγμα φυσικά, οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των άλλων κομμάτων, στους οποίους το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συζήτησης και συστράτευσης».

    [02] Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας τάσσεται ο Κωστής Χατζηδάκης

    Για «απίστευτα λάθη, σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα», κατά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, κατηγορεί την κυβέρνηση το στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και σημειώνει: «Στις θεατρικές παραστάσεις που έδωσε η κυβέρνηση παίρνει πολύ καλό βαθμό. Στη διαπραγμάτευση... μηδέν».

    Ερωτηθείς γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους δανειστές, αναφέρει ότι υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις μέσα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «ήταν στα... κάγκελα» και οι δανειστές, βλέποντας ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησαν να κλείσουν τη συμφωνία με την επόμενη κυβέρνηση.

    Ο κ. Χατζηδάκης τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αν όπως λέει, αυτό είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα, «θα έβλεπα τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου».

    Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει «ευκταίο» να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εντός των χρονοδιαγραμμάτων και επισημαίνει ότι «ένα νέο αδιέξοδο θα ζημίωνε ακόμα περισσότερο την οικονομία και θα ικανοποιούσε τελικά μόνο τους οπαδούς της επιστροφής στη δραχμή, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας».

    Για τη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επισημαίνει ότι το κόμμα πρέπει να μιλήσει για το μέλλον, μακριά από τον λαϊκισμό, με μετριοπάθεια και κοινή λογική και με συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα. «Αν θέλουμε να είμαστε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει ξεκάθαρα να υπερασπιστούμε τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνον τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους και τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα» τονίζει.

    [03] Δ. Βίτσας: Απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση, για τη διαπραγμάτευση του χρέους

    «Η κυβέρνηση, η οποία θα διαχειριστεί το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, πρέπει να είναι μια ισχυρή κυβέρνηση με ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και προσθέτει ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί μία κατάσταση στην οποία θα υπάρχει κυβέρνηση μειοψηφίας, που ανάλογα με τον νόμο, θα ψηφίζεται από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, πολιτικά ετερόκλητες. Άρα, με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία αναβάπτισης και συγκρότησης μιας τέτοιας κυβέρνησης μέσα από τη λαϊκή εντολή».

    Ο κ. Βίτσας τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας ότι «είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει απλή αναλογική σε όλους τους θεσμούς του κράτους, ξεκινώντας από τις βουλευτικές εκλογές, φθάνοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όπου αλλού εκδηλώνεται εκλογική διαδικασία. Η απλή αναλογική πρέπει να θεσμοθετηθεί και συνταγματικά, σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μην είναι το εκλογικό σύστημα αντικείμενο, κάθε φορά, της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και κυβέρνησης».

    [04] Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς τους παράνομους μετανάστες»

    Η γραμματέας πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της μετανάστευσης.Η κ. Βούλτεψη υπενθύμισε ότι και στις 14 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα και με την ίδια σύνθεση -με εξαίρεση τη συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη- σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο και πως τότε είχε ανακοινωθεί οι ίδιες αποφάσεις.

    «Απ' ότι φαίνεται από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο και από "έκτακτη" σύσκεψη σε "έκτακτη" σύσκεψη -και ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά- η μόνη αλλαγή που συνέβη ήταν η ?αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.Επίσης παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε, όπως είπε, να μιλήσει για επαναπροωθήσεις και επαναπατρισμό, ότι προτίμησε να αναφερθεί στην ανάγκη για «ένταξη στον κοινωνικό ιστό», έδωσε συγχαρητήρια στην περιφέρεια και στους εθελοντές αλλά δεν αναφέρθηκε στα στελέχη του Λιμενικού που κατά μέσο όρο προβαίνουν σε 500 διασώσεις ημερησίως.

    Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαχρονικές θέσεις του αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έστειλε και συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος.

    [05] Με ορίζοντα 30ετίας και έδρα στην Αθήνα το νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

    Σε συμφωνία για το νέο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι τη κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μέρος από την ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

    Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων [ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.].

    Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο μ' αυτά που έχουν δημιουργήσει αρκετά κράτη σε όλα τα μέρη του πλανήτη, όπως μεταξύ άλλων η Νορβηγία, η Αυστραλία, κ.ά.

    Τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, γεγονός που δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η επίτευξη, δηλαδή, των εσόδων δεν θα γίνει άμεσα, μέσα σ' ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο με δυσμενείς για την χώρα συνθήκες όπως οι σημερινές, αλλά όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των συνθηκών και οι θεσμοί έχουν «χαλαρώσει» τους στόχους ως προς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, μέχρι το 2018, προβλέπει έσοδα μόλις 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη εκτιμώντας τα έσοδα σε 2,5 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι για το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπονταν έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018, επισημαίνουν πηγές από το ίδιο υπουργείο.

    [06] Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις ζητά εκπρόσωπος του SPD

    Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ζητά ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για θέματα Προϋπολογισμού Γιοχάνες Καρς και προτείνει, αν χρειαστεί, η ΕΚΤ να δεχθεί την καθυστέρηση της πληρωμής που πρέπει να της καταβάλει η Αθήνα στις 20 Αυγούστου.

    «Η επιμέλεια πρέπει να προέχει της ταχύτητας. Αποφάσεις που αφορούν δισεκατομμύρια δεν επιτρέπεται να τις παίρνεις "στο πόδι"», δηλώνει ο κ.Καρς στο γερμανικό περιοδικό Focus και προσθέτει ότι, εν ανάγκη, πρέπει η ΕΚΤ να κάνει δυνατή μια καθυστέρηση της πληρωμής από την Ελλάδα.

    Ο κ. Καρς αξιολογεί ακόμη ως μη εποικοδομητικές τις δηλώσεις από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών ( CDU) ότι τίθεται ερωτηματικό στην γερμανική βοήθεια χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ. «Αυτοί στο CDU και στο SCU που σκέφτονται καθαρά γνωρίζουν ότι το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στη δανειοδότηση μόνο μετά το 2016», τονίζει ο κ. Καρς.

    [07] Πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν με στόχο αστυνομική ακαδημία στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 40 νεοσύλλεκτοι αστυνομικής ακαδημίας και άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αργά χθες το βράδυ σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αστυνομική ακαδημία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενός κύματος πολύνεκρων επιθέσεων στην Καμπούλ, από τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

    [08] Ζευγάρι Γάλλων τουριστών πέθανε εξαιτίας του καύσωνα στην έρημο του Ν. Μεξικού

    Ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών πέθανε εξαιτίας του καύσωνα στην έρημο του Νέου Μεξικού (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) όπου η θερμοκρασία πλησίαζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά ο 9χρονος γιος του επέζησε, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αμερικανικές αρχές.Ο 42χρονος Νταβίντ Στάινερ και η σύζυγός του Ορνέλα, 51 ετών, αμφότεροι από τη βορειοανατολική Γαλλία, είχαν επισκεφθεί με τον γιο τους το εθνικό πάρκο White Sands το μεσημέρι της Τρίτης, όπου και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, δήλωσε ο ερευνητής της κομητείας Οτέρο.

    Ο ίδιος είπε ότι κατά τα φαινόμενα το ζευγάρι υποτίμησε τον κίνδυνο από τον καύσωνα κι ότι ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου τους.Στη διάρκεια μία περιπολίας ρουτίνας, οι δασοφύλακες ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας και εξετάζοντας τη μνήμη της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής της είδαν τη γυναίκα αυτή να εμφανίζεται στις φωτογραφίες μαζί με δύο ακόμη άτομα, διευκρίνισε ο ίδιος.

    Στη συνέχεια, οι αρχές βρήκαν νεκρό τον άνδρα και κοντά του εντοπίστηκε και το ενιάχρονο αγόρι, το οποίο έπασχε από αφυδάτωση, διατηρούσε όμως τις αισθήσεις του και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο.Ο σερίφης της κομητείας Μπένι Χάουζ δήλωσε στον τοπικό τύπο ότι η οικογένεια ταξίδευε στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί τα εθνικά πάρκα και τα μνημεία.

    [09] Τέλος στην ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μαλί

    Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού του Μαλί σε συνεργασία με τις γαλλικές δυνάμεις έδωσαν τέλος, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στην κατάσταση ομηρίας που εκτυλίχθηκε από χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, όπου διαμένουν πολλοί ξένοι υπήκοοι και εργαζόμενοι του ΟΗΕ, μετά την εισβολή, πιθανώς ισλαμιστών, ενόπλων οι οποίοι συνέλαβαν ομήρους, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικές πηγές.

    Οπως μετέδωσε το Ρόιτερς, το υπουργείο Άμυνας του Μαλί ανακοίνωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και οι γαλλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο και απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους, ενώ μέσα στους χώρους του κτιρίου βρέθηκαν τρία πτώματα.

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες κι ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και στη MINUSMA. Ένας Ουκρανός υπήκοος που κατάφερε να αποδράσει από το ξενοδοχείο χθες είπε στις αρχές πως οι «περίπου τέσσερις ή πέντε» ένοπλοι κρατούσαν «τουλάχιστον δέκα» ομήρους.

    [10] Μέτρα αντιμετώπισης των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες

    Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίο του Άρεως, λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αλληλέγγυους πολίτες που έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

    Καθημερινά βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και οι υγειονομικοί της σε συνεργασία με την Ομάδα Υγείας της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και με τους διαμεσολαβητές της αφγανικής κοινότητας, προσπαθούν να επιλύουν θέματα που προκύπτουν.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναμένεται η διανομή μεταφρασμένου έντυπου υλικού για την ανάγκη τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης απέναντι στους υγειονομικούς που βρίσκονται στον χώρο. Άμεσα θα γίνει επιδημιολογική καταγραφή του πληθυσμού που διαμένει στο Πεδίο του Άρεως και λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας της υγείας του, καθημερινά καταγράφονται οι ανάγκες και γίνεται διανομή φαρμάκων και αντισηπτικών σε συνεννόηση με την ομάδα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και τους Γιατρούς του Κόσμου και ήδη έχει αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος στην 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια για τη δωρεάν εξέταση των προσφύγων που διακομίζονται στα νοσοκομεία.

    Επίσης, όπως αναφέρεται, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τις επόμενες μέρες, με τη μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στα παιδιά και σε όσους ενήλικες απαιτείται.

    Έχουν παραχωρηθεί 35 σκηνές που ήταν αποθηκευμένες στην Κεντρική Αποθήκη του Υπουργείου Υγείας, για τη μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα, καθώς και 70 κρεβάτια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στον Ελαιώνα θα υπάρχει κλιματιζόμενος οικίσκος, όπου θα στεγαστεί ιατρείο στελεχωμένο από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, των ΓτΚ, του ΙΣΑ και αρκετούς γιατρούς που δουλεύουν στο σύστημα υγείας και έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.

    Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τις αυτο-οργανωμένες ομάδες αλληλέγγυων πολιτών «που όλες αυτές τις μέρες αντιμετώπισαν εθελοντικά αυτή την ανθρωπιστική κρίση με εξαιρετική οργάνωση και υπευθυνότητα, ξεπερνώντας τα προβλήματα που έθετε η έλλειψη οργάνωσης και γρήγορων αντανακλαστικών του κρατικού μηχανισμού» και δεσμεύεται για τη λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στέγασης, συνθηκών διαβίωσης και υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων.

    [11] Χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    Με τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται το έργο τής κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα, περιορίζοντας σημαντικά τις πύρινες φλόγες, που μέχρι στιγμής έχουν κάνει στάχτη περίπου έξι στρέμματα πευκοδάσους.

    Από την πρώτη στιγμή κατευθύνθηκαν στην περιοχή -η οποία βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής- δύο πυροσβεστικά «Καναντέρ», που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος. Εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού της φωτιάς, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αποχώρησαν από την περιοχή, πριν το μεσημέρι.

    Επί τόπου έφτασαν από νωρίς δώδεκα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, το έργο των οποίων ενισχύθηκε από πεζοπόρα τμήματα.

    Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες ή τουριστικές εγκαταστάσεις.

    [12] Πέντε χλμ έκταση έχει το πύρινο μέτωπο στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μην πλησιάσει την κοινότητα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην γειτονική περιοχή Σκλάβαινα.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

    Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    Φωτογραφία: Ειρ. Ρόζου

    [13] Για νέο τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης

    «Πάμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μιντιακό τοπίο, που δεν θα ελέγχει και δεν θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

    Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ΜΜΕ, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «όποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες προσφέρει μεγαλύτερη τιμή, δηλαδή περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο, θα αποκτήσει άδεια» και θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου την «επί της ουσίας διαφάνεια στη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου». Απευθυνόμενος στους διαφωνούντες με το νομοσχέδιο, επισημαίνει ότι «αν κάποιοι φοβούνται τον ελεύθερο ανταγωνισμό και δεν θέλουν να πληρώσουν, ας συνεχίσουν να διακινούν μυθεύματα. Δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους. Εμείς θα υπηρετήσουμε πολιτικές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» και καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρέη τους.

    Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της διαδικασίας ανάδειξης των νέων μελών του ΕΣΡ, ο κ. Σπίρτζης, σημειώνει ότι «όποιοι καθυστερούν την ανανέωση του ΕΣΡ, έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση εφαρμογής και των όσων προβλέπονται στο σχέδιο νόμου. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θα λυθεί πολύ σύντομα».

    Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι θα «αναζητηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ομογενοποίηση στον χώρο των κομμάτων και των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».

    [14] «Συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης οι εκλογές» εκτιμά ο Ν. Φίλης

    «Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

    Αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν στήριξαν με την ψήφο τους στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επισημαίνει ότι «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της» και ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος εάν διαφωνούσε με «την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματος σε τόσο σοβαρά ζητήματα» θα επέλεγε τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα. Τάσσεται, ωστόσο, κατά των «βιαστικών κινήσεων» που όπως λέει «βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά». Κλείνοντας την αναφορά του στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης εκφράζει την πεποίθηση ότι η «πορεία προς το έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη μπορεί να δώσει δυνατότητες για την πολιτική αλληλοκατανόηση και τη συνθετική έκφραση των διαφορετικών απόψεων».

    Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει στη συνέντευξη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά όρια και εκτιμά ότι «αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση, τότε η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη και να έρθει στη Βουλή νωρίτερα».

    [15] Πυρκαγιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 05:30 το πρωί στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.Στην περιοχή έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερα.

    Στην Πάλαιρο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την 19η Ιουλίου, η οποία πάντως δεν είχε απειλήσει κατοικίες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η οποία είχε κάνει χρήση και εναέριων μέσων.

    Φωτογραφία: Ειρ. Ρόζου

    [16] Σε εξέλιξη δασική φωτιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    Σε εξέλιξη είναι δασική φωτιά στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Στην περιοχή βρίσκονται οκτώ υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο Καναντέρ.

    Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

    [17] Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος πατέρας του βρέφους, που πέθανε από εμπρησμό

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος Σαάντ Νταουαμπέχ, ο πατέρας του βρέφους το οποίο την περασμένη εβδομάδα κάηκε ζωντανό μέσα στο σπίτι του που πυρπόλησαν εξτρεμιστές Εβραίοι. Ο Σαάντ κατέληξε στο ισραηλινό νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, ανακοίνωσε σήμερα ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Ο Γκασάν Νταγκλάς, υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Αρχής για τη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου βρίσκεται το χωριό Ντούμα, όπου διέμενε η οικογένεια Νταουαμπέχ, πρόσθεσε ότι οι παλαιστινιακές και οι ισραηλινές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία για να οργανώσουν την μεταφορά της σορού του Σαάντ για την κηδεία του που προβλέπεται να τελεστεί εντός της ημέρας.

    Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στο Ντούμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 10:32:20 UTC