Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 6 το απόγευμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [02] Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστων στο Κάιρο
  • [03] Χρηματική βοήθεια για τα παιδιά στην Ελλάδα προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS ΗΠΑ
  • [04] Για απάτη μέσω «πυραμίδας» κατηγορούνται πέντε άτομα στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Στις 6 το απόγευμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν σήμερα στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο διαμονής των θεσμών.

    Χθες το απόγευμα συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Κυβερνητικό Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν.

    «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    [02] Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστων στο Κάιρο

    Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο νοτιοδυτικό Κάιρο από τα πυρά που δέχθηκε από αγνώστους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

    Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι είχαν κρυφτεί, άνοιξαν πυρ σε μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε δύο κρατούμενους, προτού διαφύγουν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.

    Η επίθεση αυτή σημειώνεται πέντε ημέρες μετά τον θάνατο από τα πυρά της αστυνομίας πέντε υπόπτων για μια άλλη επίθεση στην επαρχία Φαγιούμ, νοτιοδυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    [03] Χρηματική βοήθεια για τα παιδιά στην Ελλάδα προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS ΗΠΑ

    Τα Παιδικά Χωριά SOS ΗΠΑ συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε μόλις δύο ημέρες για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η οργάνωση αυτή.

    Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από δωρεές που έκαναν ιδιώτες μέσω των Παιδικών Χωριών SOS ΗΠΑ και μέσω Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη (The Jaharis Family Foundation, Inc.) να προσφέρει το αντίστοιχο ποσό αν επιτευχθεί η πρόκληση για την συγκέντρωση 50.000 δολαρίων.

    Η συγκέντρωση του ποσού αυτού επετεύχθη γρήγορα όταν το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council, HALC), που εδρεύει στο Σικάγο, ξεκίνησε εκστρατεία, την #HELPGREECENOW campaign, με την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 50.000 δολάρια για τα Παιδικά Χωριά SOS σε μόλις δύο ημέρες. Η επιτυχία της εκστρατείας αυτής ενέπνευσε τον ιδρυτή του HALC να προτείνει και αυτός την χορήγηση 50.000 δολαρίων αν επιτευχθεί νέα πρόκληση για την συγκέντρωση ανάλογου ποσού από δωρητές.

    «Η ελληνική διασπορά και πολλοί φιλέλληνες απέδειξαν την δέσμευσή τους να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας. Το γεγονός ότι εκατοντάδες Έλληνες και φιλέλληνες δώρισαν πάνω από 50.000 δολάρια σε λιγότερο από 50 ώρες μου προκαλεί δέος», δήλωσε ο Νίκος Μούγιαρης, ιδρυτής του HΑLC και ιδιοκτήτης της εταιρείας MANA Products.

    «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τα Παιδικά Χωριά SOS - τα παιδιά είναι πάντα η πιο ευάλωτη ομάδα σε οποιαδήποτε κρίση, έναν πόλεμο ή μια οικονομική» κρίση, σημείωσε παράλληλα ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του HALC. «Τα SOS έχουν σε όλη την πορεία τους κάνει τη διαφορά στις ζωές των ευάλωτων παιδιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που στεκόμαστε στο πλάι τους για λογαριασμό των παιδιών στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

    [04] Για απάτη μέσω «πυραμίδας» κατηγορούνται πέντε άτομα στη Θεσσαλονίκη

    Απάτη, το ύψος της οποίας υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, μέσω «πυραμίδας» την οποία είχαν στήσει επιτήδειοι, υπόσχοντας στα θύματά τους, που στο σύνολό τους είναι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα, αποκάλυψε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε ανδρόγυνο Αυστριακών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, που εκτός από το ζευγάρι των αλλοδαπών, περιλαμβάνει και τρεις Έλληνες. Σχεδόν μέσα σε μία 3ετία, και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013, τα πέντε εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής.

    Ως «όχημα» της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρίες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται. Ο 50χρονος Αυστριακός και η 46χρονη σύζυγός του εμφανίζονταν κατά περίπτωση ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα συνεργάζονταν τα θύματα δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου -όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία- προγράμματος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 14:32:08 UTC