Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποτάμι: Κακή η συμφωνία, αλλά «προέχει να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης»
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ
  • [03] Εφαρμογή για τον έλεγχο της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών
  • [04] Άνοδος 2,14% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [05] «H Μόσχα θα επιβάλει και σε άλλες χώρες εμπάργκο»
  • [06] Επεισόδια με μετανάστες στην Κω
  • [07] Μουσείο Κεραμικής σε διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στο Λαύριο
  • [08] Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Τσίπρα
  • [09] Β. Μεϊμαράκης: «Εθνικό θέμα» το ζήτημα των αγροτών

  • [01] Ποτάμι: Κακή η συμφωνία, αλλά «προέχει να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης»

    Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι «χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες» εκτιμά το Ποτάμι. Ωστόσο τονίζει ότι «αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης» και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές («δεν θέλω αλλά τι να κάνω;») και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει».

    Το Ποτάμι, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, ότι «η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει» και κάνει λόγο για «παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων «κύκλων» που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο «γέφυρα» μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Β.Μεϊμαράκη είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία των δύο αρχηγών ήταν σύντομη και μίλησαν για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

    [03] Εφαρμογή για τον έλεγχο της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών

    Σε παραγωγική λειτουργία ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου εκ μέρους τόσο των ελεγκτών όσο και των πολιτών, θέτει φόρμα εφαρμογής από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και προς αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων αδήλωτων ταμειακών μηχανών.

    Η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου με αφορμή τη νέα εφαρμογή επισημαίνει ότι: «Θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κυρίως η τεχνολογία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία συνεπάγεται την απώλεια δημοσίων εσόδων που μπορούν να ελαφρύνουν ιδίως τη σημερινή περίοδο, τα βάρη των πολιτών. Με την εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών οι ελεγκτές, αλλά και οι πολίτες - φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο αν η απόδειξη που τους δίνεται έχει εκδοθεί από νομίμως δηλωθείσα ταμειακή μηχανή. Η βοήθεια των πολιτών είναι πολύτιμη, καθώς ενισχύει την καθημερινή προσπάθεια που κάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι υπάλληλοι των ΔΟΥ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

    [04] Άνοδος 2,14% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, η χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 700 μονάδων και έκλεισε στις 705,00 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,14%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 708,29 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,62%.

    Στη διάρκεια των τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη σε ποσοστό 9,60%.

    Ο τραπεζικός δείκτης, μετά τη μεγάλη πτώση 63,81%, που κατέγραψε στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις, μετά την επαναλειτουργία του Χ.Α., έχει ανακάμψει κατά 29,15%.

    Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη σε σχέση με χθες και ανήλθε στα 61,703 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 224.114.481 τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,34%.

    [05] «H Μόσχα θα επιβάλει και σε άλλες χώρες εμπάργκο»

    H ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει και νέες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες έχει επιβάλει εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

    Η Μόσχα, που έχει απαγορεύσει την εισαγωγή τροφίμων από τις περισσότερες χώρες της Δύσης από τον περασμένο Αύγουστο, σχεδιάζει να επιβάλει ανάλογα μέτρα σε χώρες που υποστήριξαν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, επισήμανε ο Ντβόρκοβιτς.

    [06] Επεισόδια με μετανάστες στην Κω

    Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, αναχώρησαν εσπευσμένα από την Αθήνα για την Κω, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς το πρωί η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί με ταχύτατο ρυθμό, φάνηκε ότι ξέφευγε από τον έλεγχο.

    Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση, και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.

    Το πρωί δημιουργήθηκε ένταση έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κω και τους δρόμους της πόλης, καθώς εκατοντάδες αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, απαιτούσαν να μπουν στο κτίριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφά τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο, στο οποίο τους υποδείχτηκε να συγκεντρωθούν ώστε να μπει μια τάξη και να επισπευτεί η ταυτοποίηση, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια για αναχώρηση.

    Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση ακόμα και πυροσβεστήρων για να απωθήσουν τους μετανάστες Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του κόσμου, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για τη χώρα, σε συνδυασμό και με το χτεσινό περιστατικό, στο οποίο αστυνομικός χαστούκισε παράτυπο μετανάστη.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκκληση του δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

    [07] Μουσείο Κεραμικής σε διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στο Λαύριο

    Σε μουσείο Κεραμικής, που θα φέρει το όνομα «Πάνος Βαλσαμάκης» προς τιμή του σπουδαίου εικαστικού και κεραμίστα από το Αϊβαλί, πρόκειται να διαμορφωθεί διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στο Λαύριο.

    Η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. υπέγραψαν σήμερα προγραμματική σύμβαση ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, μετατροπής του σε μουσείο και διαμόρφωσης τού περιβάλλοντος χώρου, που είχαν διακοπεί από τον Ιούνιο του 2012.

    «Το έργο αυτό είναι ένα από σειρά έργων που σχεδιάζουμε, στο πλαίσιο των συνεργειών με το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Λαυρεωτικής, και τα οποία αποσκοπούν στο να καταστεί το Λαύριο σοβαρός πόλος πολιτιστικής δραστηριότητας», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

    [08] Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Τσίπρα

    Τις επιφυλάξεις της γερμανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία, εμμένοντας στην θέση της υπέρ μιας συμφωνίας -γέφυρα, εξέφρασε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με δική της πρωτοβουλία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε η πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών κατά την οποία η κ. Μέρκελ διατύπωσε για πρώτη φορά τον προβληματισμό της.

    Ωστόσο όπως χθες, έτσι και σήμερα ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις θέσεις της κ. Μέρκελ με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της 12ης Ιουλίου ήρθε σε συμφωνία με τους Θεσμούς , την οποία δεν είναι δυνατό να ακυρώσει .

    [09] Β. Μεϊμαράκης: «Εθνικό θέμα» το ζήτημα των αγροτών

    Εθνικό θέμα χαρακτήρισε το ζήτημα των αγροτών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αγροτών τους είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να την βελτιώσει.

    Ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η πατρότητα του τρίτου μνημονίου ανήκει στην κυβέρνηση.

    «Το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών δεν αφορά μια κοινωνική ομάδα αλλά είναι εθνικό. Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κάνει πολλά, καθώς η συμφωνία είναι κατάληξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Η Ν.Δ. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για τους αγρότες», είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 August 2015 - 18:32:12 UTC