Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων
  • [02] Στην Ολλανδική βουλή την Τετάρτη η συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας
  • [03] Αεροπλάνο με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Ινδονησία
  • [04] Το Βερολίνο χαρακτηρίζει «εκρηκτική» την κατάστση στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Α. Μέρκελ: Υπάρχουν τρόποι για χαλάρωση του ελληνικού χρέους
  • [06] Ήχος και θέαμα στα 38α Ελύμνια
  • [07] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού
  • [08] Μεταφέρθηκαν στις εγαταστάσεις του Βοτανικού οι μετανάστες
  • [09] Σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Ελαιώνα
  • [10] Συλλήψεις για τη ληστεία στην Ύδρα

  • [01] Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων

    Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

    [02] Στην Ολλανδική βουλή την Τετάρτη η συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας

    Οι Ολλανδοί βουλευτές διέκοψαν τις θερινές τους διακοπές για να ψηφίσουν το έκτακτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, ανακοινώθηκε σήμερα από το ολλανδικό κοινοβούλιο.

    Η συζήτηση στην 150μελή κάτω βουλή του ολλανδικού κονοβουλίου θα αρχίσει το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κοινοβούλιο.

    Το πρακτορείο Ρόιτερς υπενθυμίζει πως η Ολλανδία είχε τηρήσει σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό της Ελλάδας και επισημαίνει πως στη συζήτηση της Τετάρτης η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα βρεθεί αντιμέτωπη με έντονες αντιρρήσεις για πρόσθετα δάνεια.

    [03] Αεροπλάνο με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Ινδονησία

    Ένα αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στην απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Παπούα στην Ινδονησία, ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

    "Η τελευταία πληροφορία είναι ότι το αεροπλάνο της Trigana, με το οποίο χάθηκε η επαφή, βρέθηκε στην περιφέρεια Οκ Μπάπε, στα Όρη Μπριντάνγκ" δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών στρατηγός Σουπρασέτιο. "Κάτοικοι έδωσαν την πληροφορία πως το αεροσκάφος συνετρίβη στο όρος Τανγκόκ".

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποιος επιζών.

    Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια.

    Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

    Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ATR 42-300 που έχει εξαφανισθεί είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.

    Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.

    [04] Το Βερολίνο χαρακτηρίζει «εκρηκτική» την κατάστση στην ανατολική Ουκρανία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε "εκρηκτική" την κατάσταση στην Ουκρανία και κάλεσε τις δύο πλευρές στη σύγκρουση να πραγματοποιήσουν γρήγορα συνομιλίες για να αποφύγουν έναν φαύλο κύκλο βίας.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δηλώνει ότι πρότεινε σε συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ουκρανίας και της Ρωσίας να συνεδριάσουν επειγόντως το Κίεβο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές μαζί με αντιπροσώπους του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) για να προσπαθήσουν να μειώσουν τις εντάσεις.

    «Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι εκρηκτική», δήλωσε ο Στάινμαϊερ στην Bild am Sonntag.

    «Διακυβεύονται πολλά. Αν τα δύο μέρη της σύγκρουσης δεν επιστρέψουν στην ειρηνευτική διαδικασία, μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή νέα στρατιωτική κλιμάκωση», πρόσθεσε ο υπουργός

    [05] Α. Μέρκελ: Υπάρχουν τρόποι για χαλάρωση του ελληνικού χρέους

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει από το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας και πρόσθεσε πως η επικεφαλής του θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ έχει υποσχεθεί ότι θα ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση αυτή στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

    "Το ΔΝΤ έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις. Υποστηρίζει (τη συμφωνία για την Ελλάδα)", δήλωσε η Μέρκελ στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF. "Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που είπε η κα Λαγκάρντ θα γίνει πραγματικότητα".

    Η Μέρκελ απέκλεισε ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, αλλά δήλωσε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να υπάρξει χαλάρωση, με την παράταση των ωριμάνσεων του χρέους και τη μείωση των επιτοκίων.

    [06] Ήχος και θέαμα στα 38α Ελύμνια

    Τα Ελύμνια είναι η γιορτή του ήχου και του θεάματος που γίνεται κάθε χρόνο από την 1 έως -15 Αυγούστου στην Λίμνη Ευβοίας, και η οποία ολοκληρώνεται το βράδυ του δεκαπενταύγουστου. Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός με πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα στην πόλη της Λίμνης. Είναι η κορύφωση ενός θαλασσινού ηχοράματος με τη συμμετοχή σκαφών στα ανοιχτά της Λίμνης, όπου παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης, οι αγώνες για την απελευθέρωση, αλλά και οι αγώνες της ναυτοσύνης.

    Και φέτος στα 38α Ελύμνια ο παράκτιος δρόμος, αλλά και οι παραλίες της Λίμνης, γέμισαν από χιλιάδες επισκέπτες με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να ανεβάζουν τον αριθμό τους σε περίπου 10000 ανθρώπους, οι οποίοι με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησαν το θέαμα.

    Χαιρετισμό στη σπουδαία εκδήλωση απηύθυνε ο δημαρχος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης Εκφωνητής της φετινής εκδήλωσης ο ιστορικός Δημήτρης Αποστόλου -Ελύμνιος

    Η γιορτή αρχίζει με δεκάδες σκαφάκια που αρμενίζουν και με τους σχηματισμούς τους δημιουργούν μια φαντασμαγορική εικόνα που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

    Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Λίμνης προετοιμάζουν επί πολλούς μήνες τα Ελύμνια, έτσι ώστε την ημέρα της Παναγίας να παρουσιάσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα στους χιλιάδες επισκέπτες.

    Η Λίμνη είναι όμορφη, γραφική, γαλήνια παραθαλάσσια πόλη χτισμένη σε λόφο με πανοραμική θέα, συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του τοπίου τριγύρω, δίνοντας την εντύπωση κυκλαδίτικου νησιού. Γενικά στο σύνολο της η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, διαθέτει θεσπέσια σημεία φυσικού πλούτου αξιοποιημένα με γραφικά κιόσκια και μονοπατάκια που οδηγούν σε ονειρεμένες τοποθεσίες. Τα πολυάριθμα γραφικά δρομάκια της περιοχής που θυμίζουν λαβύρινθο, διατηρούν στο σύνολο τους πλακόστρωτη εικόνα και καταλήγουν σε υπέροχες αυλές διώροφων σπιτιών που σφύζουν από πανέμορφα άνθη και λεμονιές. Σπίτια αρχοντικά, με έντονο το ναυτικό στοιχείο και την αίγλη των παλιών καραβοκύρηδων.

    Φωτογραφία από τον Γ. Φαφούτη.

    [07] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Ειδικότερα, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν απόψε στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    [08] Μεταφέρθηκαν στις εγαταστάσεις του Βοτανικού οι μετανάστες

    Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

    Πριν από λίγο αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

    Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της. Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

    [09] Σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Ελαιώνα

    Εν εξελίξει βρίσκεται αυτή την ώρα η μεταφορά περίπου 400 - 450 μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως, όπου φιλοξενούνταν, στον Ελαιώνα, στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού.

    Η επιχείρηση μετεγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς απομένουν μόνον 100 πρόσφυγες προς μεταφορά.

    Όλα κυλούν ομαλά, παρουσία δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, ανθρώπων του δήμου Αθηναίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της οποίας τα οχήματα φέρουν τους μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως στον Βοτανικό, σε ασφαλείς και ομαλές συνθήκες.

    Η επιχείρηση ξεκίνησε σταδιακά στις 4.30 το απόγευμα, με τους πρόσφυγες να μετεγκαθίστανται σε οικόπεδο του Ελαιώνα εκτάσεως περίπου 40 στρεμμάτων και σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές.

    [10] Συλλήψεις για τη ληστεία στην Ύδρα

    Από κλιμάκιο της ασφάλειας που έχει μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Ύδρας, ανακρίνονται οι επτά Γεωργιανοί που τα ξημερώματα εισέβαλαν σε κατοικία και λήστεψαν ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες ταβέρνας, με αποτέλεσμα ένας 67χρονος να χάσει τη ζωή του.

    Οι δράστες, αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο άνδρα και την 58χρονη σύζυγό του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν.

    Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία όταν έφθασε στην κατοικία διαπίστωσε ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια η εγκληματική ενέργεια.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλα πέντε άτομα προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν αλλά ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

    Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με θαλάσσιο ταξί κατάφερε να διαφύγει λίγη ώρα νωρίτερα ένα ζευγάρι Γεωργιανών, που πιθανόν είναι συνεργοί των επτά συλληφθέντων και σε αυτούς πιθανόν οι δράστες φέρεται να παρέδωσαν τα χρήματα από τη ληστεία, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται περίπου σε 40.000 ευρώ.

    Το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και αναζητείται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 August 2015 - 16:32:11 UTC