Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης
  • [02] Α. Μέρκελ: Το τρίτο πακέτο στήριξης θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της
  • [03] Τ. Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα και για άλλους χώρους για φιλοξενία μεταναστών ο Βοτανικός
  • [04] Στις εγαταστάσεις του Βοτανικού μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως
  • [05] Τουλάχιστον 82 νεκροί από επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας σε αγορά

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

    «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των Τσίπρα - Καμμένου και φυσικά δεν θα την παράσχουμε εάν μας ζητηθεί» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση που θα τηρήσει στις όποιες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η υπογραφή της νέας συμφωνίας για την ελληνική Οικονομία. «Η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο» τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και τους πολίτες, φέρουν τις υπογραφές των κκ Τσίπρα και Καμμένου. Το copyright ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς».

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η θετική ψήφος των βουλευτών του στα νομοσχέδια της κυβέρνησης μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητη και συνέβαλλε στο «να μείνει η χώρα όρθια, να μη βρεθούμε εκτός ευρωζώνης, να μη βιώσει ο λαός μας την φτωχοποίηση και το Grexit». Ωστόσο, αυτός ο κύκλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση έκλεισε.

    «Στο εξής, κάθε κυβερνητική και νομοθετική πρωτοβουλία θα κρίνεται και θα αξιολογείται κατά περίπτωση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ που ζητά από τον πρωθυπουργό «να δράσει και να μην αποδράσει με πρόωρες εκλογές και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

    [02] Α. Μέρκελ: Το τρίτο πακέτο στήριξης θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της

    Πεπεισμένη ότι το τρίτο πακέτο στήριξης θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενώ, υπερασπιζόμενη την σκληρή στάση της κυβέρνησής της στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι οδήγησε στην δέσμευση της Αθήνας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ τελικά θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων.

    «Δεν βοηθά αν είμαστε όλοι καλοί μεταξύ μας και σε τρία ή τέσσερα χρόνια είναι όλα χειρότερα από ό,τι είναι σήμερα. Η κρίση του ευρώ έχει ήδη διαρκέσει πάρα πολύ», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο βρέθηκε απομονωμένο ή ότι επιθυμεί μια «γερμανική Ευρώπη». Αναφερόμενη στην ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι άλλαξε την προσέγγισή της «χάρη στην σκληρή στάση πολλών χωρών, αλλά και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της γερμανικής κυβέρνησης». Η Αθήνα «βλέπει τώρα ότι η χώρα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της μόνο εάν πραγματικά μεταρρυθμιστεί», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν «εάν συνεχίζεται η ένταση αυτής της δουλειάς», τονίζοντας ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα «αν θέλουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

    [03] Τ. Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα και για άλλους χώρους για φιλοξενία μεταναστών ο Βοτανικός

    Την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό, που σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε τους πρώτους 207 πρόσφυγες, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.

    Η αναπληρώτρια υπουργός βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στον Ελαιώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της μεταφοράς των προσφύγων. Συνολικά, όπως δήλωσε, έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, σε έναν χώρο, ο οποίος «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.

    [04] Στις εγαταστάσεις του Βοτανικού μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως

    Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

    Πριν από λίγο αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

    Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της. Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

    [05] Τουλάχιστον 82 νεκροί από επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας σε αγορά

    Τουλάχιστον 82 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον μιας αγοράς βορειανατολικά της Δαμασκού, γνωστοποίησαν μέλη των ομάδων διάσωσης στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και επιβεβαίωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στη Ντούμα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη Δαμασκό, σύμφωνα με τη μκο και τα μέλη του τοπικού παραρτήματος της Συριακής Πολιτικής Προστασίας, μιας ομάδας εθελοντών που δηλώνει ότι παρέχει βοήθεια στους αμάχους.

    «Το καθεστώς βομβάρδισε έξι φορές μία πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της Ντούμας και τέσσερις φορές τα περίχωρα. Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 August 2015 - 18:32:08 UTC