Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποτάμι :Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει στο περιβάλλον του, όπου θα βρει πολλά πρωτοπαλίκαρα του παλαιού συστήματος
  • [02] Συνάντηση της πρωθυπουργού Β.Θάνου με την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου
  • [03] Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αρκεί για να γίνει βιώσιμο, σύμφωνα με τη Kριστίν Λαγκάρντ
  • [04] Από ασφυξία νεκρός σε θαλαμηγό 15χρονος μετανάστης
  • [05] Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.488 μετανάστες
  • [07] Π. Σκουρλέτης: Δεν έχουμε δικαίωμα το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να ηττηθεί
  • [08] Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι απέρριψε πρόταση του για εκλογική συμπαράταξη
  • [09] Άλλοι 2.163 πρόσφυγες φτάνουν απόψε στον Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

  • [01] Ποτάμι :Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει στο περιβάλλον του, όπου θα βρει πολλά πρωτοπαλίκαρα του παλαιού συστήματος

    «Θα ήταν φρόνιμο πριν σκεφτεί να κατατάξει το Ποτάμι στο "παλιό σύστημα" να κοιτάξει στο περιβάλλον του, όπου θα βρει πολλά πρωτοπαλίκαρα του παλαιού συστήματος (μέχρι και τους έμπιστους συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου)» σχολίασε το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ανακοίνωσή του συνεχίζει πως τα πρωτοπαλίκαρα αυτά έχουν αναβαθμιστεί υπηρετώντας με συνέπεια αυτούς τους επτά μήνες τη συνιστώσα του παλαιοκομματισμού στην «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

    Τα πολιτικά παραμύθια που επανέλαβε και σήμερα μονότονα κ. Τσίπρας, δεν τα πιστεύουν πλέον ούτε τα στελέχη του που καθημερινά τον εγκαταλείπουν, καταλήγει το Ποτάμι.

    [02] Συνάντηση της πρωθυπουργού Β.Θάνου με την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου

    Εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση της πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρωθυπουργός που δέχτηκε την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, είχε συνομιλία μαζί της για μια ώρα.

    Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού συνεχάρη την πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της, την ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Βουλής κατά το προσεχές διάστημα και ιδιαιτέρως για την προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα σύγκληση της «Βουλής των Εφήβων».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκάλεσε την πρωθυπουργό στην εφετινή Σύνοδο Βουλής των Εφήβων. Η πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής και δήλωσε ότι εάν και οι λοιπές υποχρεώσεις της το επιτρέψουν, θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων.

    [03] Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αρκεί για να γίνει βιώσιμο, σύμφωνα με τη Kριστίν Λαγκάρντ

    Μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ελβετική εφημερίδα.

    Το ΔΝΤ δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα συμμετάσχει στο τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 86 δισεκ. ευρώ, που υπογράφτηκε στις αρχές Αυγούστου, αφού έχει ταχθεί υπέρ μιας μερικής διαγραφής ενός χρέους το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο στην παρούσα μορφή του.

    Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ιδίως η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια διαγραφή του χρέους αλλά είναι πρόθυμες να συζητήσουν άλλες μορφές αναδιάρθρωσης όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

    Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές αυτές, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάνρντ δήλωσε στη σαββατιάτικη έκδοση της Le Temps: «Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν ήταν ποτέ ανοικτή, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε αν τα πράγματα πάνε καλά...».

    «Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους».

    Στη συνέντευξη δεν γίνεται καμία αναφορά στο κατά πόσον το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, κάτι για το οποίο η Λαγκάρντ έχει πει στο παρελθόν ότι θα αποφασιστεί μέχρι τον Οκτώβριο

    [04] Από ασφυξία νεκρός σε θαλαμηγό 15χρονος μετανάστης

    Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν τουλάχιστον 60 παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός ενώ βρέθηκε νεκρός από ασφυξία ένας 15χρονος μετανάστης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος, περιπολικό σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός ανάπτυξε ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκρούστηκε με το σκάφος της frontex με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός.

    Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η καταδίωξη μετέβη και ο λιμενάρχης της Σύμης με ιδιωτικό σκάφος ενώ έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί τρεις διακινητές. Η θαλαμηγός μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

    [05] Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

    Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Αθηναϊδα».

    Να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, «συνέδριο επανακαθορισμού της στάσης μας», ζήτησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Είπε ότι πρέπει να φτιαχτούν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπούν την Αριστερά και όχι, όπως ανέφερε, να παίρνει το χρίσμα του υποψηφίου όποιος περνάει απ' έξω, επισημαίνοντας ότι από τον χαρακτήρα των ψηφοδελτίων θα κρίνει εάν «χωράει» σε αυτά. Είπε ακόμη ότι τα μνημόνια απέδειξαν ότι όλοι είμαστε εφήμεροι, θεωρώντας ότι είναι λάθος να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιήσει τη συμφωνία, στο ακέραιο, δίχως να προβάλει κοινωνικά ισοδύναμα.

    «Στην εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρχουν αριστεροί που θα θέλουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, συμπληρώνοντας ότι ούτε προοδευτικοί ή δημοκράτες ή άνθρωποι των κινημάτων θα θέλουν αυτή την ήττα. «Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συμπαρασύρει πολλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε δοκιμασία οι κοινωνικές μας εκπροσωπήσεις».

    Ο καθηγητής 'Αλκης Ρήγος είπε στην παρέμβασή του ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει αριστερή παρένθεση για να μην ανατραπεί η ελπίδα στη χώρα. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να ανατραπεί το κακό εσωκομματικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με εξωστρέφεια και όχι με εσωστρέφεια για να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο κ. Ρήγος υπογράμμισε ότι έγιναν λάθος επιλογές σε πρόσωπα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για μεγάλο διάστημα αντιδημοκρατική εσωκομματική πορεία και ότι δεν ξεκαθάρισε ότι η πάλη γίνεται εντός της Ευρώπης και ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρος που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας, είπε ότι η μοναδική επιλογή είναι η πάλη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η πάλη πρέπει να γίνει με όλες τις δυνάμεις.

    Ο Αντώνης Κοτσακάς είπε ότι στις καινούριες συνθήκες πλέον είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει προγραμματική και οργανωτική ενότητα. Ιδιαίτερα ως προς την οργανωτική ενότητα, τόνισε ότι έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στη βάση των θέσεων και των απόψεων των τάσεων που η καθεμιά υπερασπιζόταν τις δικές της θέσεις, αλλά τώρα, είπε, είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί αυτό το σχήμα και να κινηθεί σε ένα νέο ενωτικό πλαίσιο.

    «Αριστερή κυβέρνηση χρειάζεται λίστες με αριστερούς ανθρώπους και σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημόνιο» είπε η Βασιλική Κατριβάνου, ασκώντας κριτική για τα ψηφοδέλτια και τη μη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει χωρίς καμία διαδικασία, ούτε στο κόμμα ψηφίζουμε, ούτε στις οργανώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

    [06] Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.488 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1, αναμένεται να καταπλεύσει στις 5:30 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.488 μετανάστες.

    Το πλοίο παρέλαβε από την Κω 140 άτομα, 198 από τη Λέρο και 2.150 από τη Μυτιλήνη.

    Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών, οι οποίοι θα προωθηθούν με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό.

    [07] Π. Σκουρλέτης: Δεν έχουμε δικαίωμα το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να ηττηθεί

    «Δεν έχουμε δικαίωμα το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να ηττηθεί, θα είναι πισωγύρισμα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τόνισε τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, φέρνοντας παραδείγματα από τη δική του εμπειρία από την υπουργική θητεία του, για να σημειώσει ότι «ακολουθήσαμε την παλιά κλασσική λογική της Αριστεράς, τη συλλογική δουλειά», εξαίροντας τη νίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε ως υπουργός ΠΑΠΕΝ σχετικά με τις Σκουριές, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η απόφαση που ελήφθη τις τελευταίες ημέρες δεν θα μπορούσε να είχε ληφθεί μήνες πριν.

    Υποστήριξε ότι ο προκάτοχός του στο υπουργείο (σ.σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης) είχε άλλη αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει η Αριστερά όταν είναι κυβέρνηση, ενώ άσκησε κριτική στην αντίληψη κατά την οποία η Αριστερά πρέπει να είναι στη γωνία και αρνείται να βρεθεί στον αγώνα από όλες τις θέσεις, κάνοντας και συμβιβασμούς και βήματα μπροστά. Ασκώντας περαιτέρω κριτική στον κ. Λαφαζάνη, είπε ότι περίμενε εδώ και δεκαετίες την προσωπική του δικαίωση.

    Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει ένα καθημερινό σχέδιο που επιδιώκει νίκες, για να αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Είπε ότι κατανοεί τους συντρόφους που αισθάνονται την ανάγκη να κουβεντιάσουμε, που ήθελαν να κάνουμε συνέδριο, για να συμπληρώσει πως η επιλογή του συνεδρίου πριν από τις εκλογές δεν θα εκπλήρωνε αυτή την επιθυμία. «Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά σε όσους είναι απογοητευμένοι», επισήμανε και αναφέρθηκε στο ριζοσπαστικό μέρος της νεολαίας που, παρατηρεί ότι, απομακρύνεται

    [08] Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι απέρριψε πρόταση του για εκλογική συμπαράταξη

    Την αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές εισηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στα στελέχη του κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ.

    Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ εξήγησε ότι πρότεινε τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλησε τη συνεργασία, επαναλαμβάνοντας ότι ορισμένοι έριξαν την τότε κυβέρνησή του.

    «Κάποιοι δεν θέλουν να ξεχάσουν -ότι εγώ έφυγα από το κόμμα ενώ με κάθε τρόπο μας έδιωχνε. Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω, ποιος και πώς έριξε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρότεινα όμως, να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί αν συνεχίσω να μιλάω για αποστασία και αυτοί για το ΚΙΝΗΜΑ, τότε απλά θα ανακόψουμε την προοπτική για τον χώρο μας.Το να φύγω εκείνη τη στιγμή ήταν ό,τι πιο ευγενικό μπορούσα να κάνω. Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας. Και να ερευνηθεί το βρώμικο 2011, όπως το βρώμικο 1989. Μπορεί να έριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ξαναχτίσουμε ενωμένοι το σπίτι μας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πρότεινε τη συνεργασία όλων χωρίς προαπαιτούμενα και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει μέλλον εάν δεν έχει πρόταση προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης. «Δεν μπορεί να είναι δεκανίκι της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να είναι ο Μεϊμαράκης. Έθεσα το ερώτημα: Θα συνεχιστεί η σύγκρουση ή όχι; Ο χώρος μας θα έπρεπε να είναι εδώ, ενωμένος, δυνατός, με καθαρή πολιτική προοδευτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση», επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, ενώ δήλωσε δικαιωμένος για την απόφασή του για το πρώτο Μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις που τώρα αποδομούνται. «Για εμάς, δικαίωση δεν είναι η υπογραφή μνημονίων από δεξιές ή φερόμενες αριστερές κυβερνήσεις. Δικαίωση είναι η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος της χώρας» ανέφερε, καλώντας τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ να αποφασίσουν την αυτόνομη κάθοδο ή όχι στις εκλογές

    [09] Άλλοι 2.163 πρόσφυγες φτάνουν απόψε στον Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Mε 2.163 πρόσφυγες αναχώρησε το πρωί, λίγο μετά τις 8.30, από τη Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να τους μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να φτάσει το βράδυ.

    Η επιβίβαση τους έγινε ομαλά και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό πότε το « Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει νέο δρομολόγιο. Ωστόσο, στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να καταπλεύσει περίπου τα μεσάνυχτα το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Tera Jet για να παραλάβει άλλα 1800 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 August 2015 - 14:32:13 UTC