Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μάρτιν Σουλτς καταγγέλλει τον κυνισμό των χωρών που δεν αναλαμβάνουν ευθύνη στο προσφυγικό
  • [02] ΗΠΑ: Η μεταναστευτική κρίση αποσταθεροποιεί και την Ευρώπη
  • [03] Εφαρμογή εκεχειρίας στην Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου ζητούν Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία
  • [04] Ολοκληρώθηκε στον Πειραιά η αποβίβαση των 2.488 μεταναστών

  • [01] Ο Μάρτιν Σουλτς καταγγέλλει τον κυνισμό των χωρών που δεν αναλαμβάνουν ευθύνη στο προσφυγικό

    Η "καταφανής αποτυχία" ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν πρόσφυγες μετατρέπει τη Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και προκαλεί ανατριχιαστικές σκηνές στα σύνορα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνηθεί ένα κοινό σχέδιο πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία εντείνεται λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

    Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά πως περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο φέτος για να φθάσουν στις ακτές της νότιας Ευρώπης.

    "Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της ΕΕ, αλλά μάλλον με μια καταφανή αποτυχία ορισμένων κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση", δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    "Οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατών-μελών θα πρέπει στο τέλος να απομακρύνουν τα εμπόδια και να σταματήσουν αυτό το ανάξιο παιχνίδι", είπε ο Σουλτς.

    Δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες. Όμως η Ουγγαρία, που είναι μέλος του χώρου Σένγκεν, κατασκευάζει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία προκειμένου να περιορίσει αυτό που αποκαλεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ευημερία και ταυτότητα.

    [02] ΗΠΑ: Η μεταναστευτική κρίση αποσταθεροποιεί και την Ευρώπη

    Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη δείχνει ότι η αναταραχή στη Μέση Ανατολή έχει επιπτώσεις πολύ πέρα από την περιοχή αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ."Η μεταναστευτική κρίση είναι μια περίτρανη απόδειξη... για τον τρόπο που η βία και η αστάθεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή δεν αποσταθεροποιεί μόνο αυτή καθαυτή την περιοχή, αλλά αρχίζει να έχει επιπτώσεις αποσταθεροποίησης και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης", δήλωσε ο Ερνεστ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά χθες.

    Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη καταδεικνύει την ανάγκη η Ευρώπη να διαθέσει περισσότερους πόρους για τη διαχείριση του ζητήματος των προσφύγων που την πλήττει. Η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι η ΕΕ θα μπορέσει να βοηθήσει τις χώρες που αποτελούν το νότο της, τις πλέον πληγείσες από τη μεταναστευτική κρίση, ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση "ανθρώπινα", τόνισε.

    Η ΕΕ πρέπει να βρει περισσότερους πόρους για να πατάξει τους παράνομους διακινητές μεταναστών στην Ευρώπη, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας της βίας. Πρέπει επίσης να διασφαλίσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, επισήμανε ο Ερνεστ.

    [03] Εφαρμογή εκεχειρίας στην Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου ζητούν Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, που είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, έκριναν ότι θα ήταν "χρήσιμη" η οργάνωση, εντός των επόμενων εβδομάδων, μιας συνόδου κορυφής με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία και έκαναν έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν "την εφαρμογή των μέτρων που εγκρίθηκαν στο Μινσκ" τον περασμένο Φεβρουάριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

    Οι ηγέτες των τριών χωρών τόνισαν ότι τα βαρέα όπλα, διαμετρήματος άνω των 100 χιλιοστών, θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή το συντομότερο δυνατόν και χαρακτήρισαν τις τοπικές εκλογές στην Ουκρανία, στις 25 Οκτωβρίου, "ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ". Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ζώνες των συγκρούσεων πριν από τα τέλη του 2015, σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο.

    Όπως είπαν εξάλλου, "στηρίζουν σθεναρά" την έκκληση για πλήρη κατάπαυση του πυρός από την 1η Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της έναρξης της εβδομάδας που ξεκινά το σχολικό έτος στην Ουκρανία.

    [04] Ολοκληρώθηκε στον Πειραιά η αποβίβαση των 2.488 μεταναστών

    Με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά, η αποβίβαση των 2.488 μεταναστών από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Οι περισσότεροι από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό το σταθμό του τρένου.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα αναχωρήσει απόψε και με ποιο προορισμό


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 August 2015 - 16:32:10 UTC