Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα
  • [02] Η υποδοχή των προσφύγων αναμένεται να στοιχίσει 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία
  • [03] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη ΔΕΘ
  • [04] Τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της, στο Ιράκ
  • [05] Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ κερδίζει έδαφος
  • [06] Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 80ή ΔΕΘ

  • [01] Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα

    «Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    «Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα ΄λεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

    [02] Η υποδοχή των προσφύγων αναμένεται να στοιχίσει 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία

    Η υποδοχή ενός αριθμού αιτούντων άσυλο χωρίς ιστορικό προηγούμενο αναμένεται να στοιχίσει στη Γερμανία περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, ποσό τετραπλάσιο από το περυσινό, με βάση υπολογισμούς που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σημερινή της έκδοση.

    Η άνοδος του εκτιμώμενου προϋπολογισμού από τη FAZ είναι απευθείας ανάλογη προς τον αριθμό των προσφύγων: έως και 800.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία εντός του 2015, από 203.000 την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο το καλοκαίρι.

    Πριν η γερμανική κυβέρνηση αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της, είχε καταρτίσει σε μια σύνοδο για την κρίση των προσφύγων τον Ιούλιο έναν προϋπολογισμό ύψους 5,6 δισ. ευρώ για την υποδοχή 450.000 προσώπων φέτος, υπενθυμίζει η συντηρητική εφημερίδα.

    Με την ραγδαία αύξηση των αφίξεων στο γερμανικό έδαφος, το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μοιάζει να «συνάδει» με τις εκτιμήσεις των διαφόρων κυβερνητικών φορέων της χώρας σε ομοσπονδιακό, κρατιδιακό και τοπικό επίπεδο, αναφέρει η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

    [03] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη ΔΕΘ

    Τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης εξέφρασε η πρόεδρος της Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΤΕ στην 80ή ΔΕΘ.

    «Είμαστε εδώ, τα στελέχη της Τράπεζας, η διοίκηση της Τράπεζας, για να υποστηρίξουμε τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οπως ξέρετε, η Εθνική Τράπεζα είναι επίσημος χορηγός της ΔΕΘ. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία. Είναι μια συνεργασία για το καλό και των δύο φορέων, αλλά και για το καλό της οικονομίας μας» είπε η κ. Κατσέλη.

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπογράμμισε: «Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη Διεθνή Εκθεση. Είναι σημαντικός θεσμός και για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για την Ελλάδα. Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει και σαν θεσμός, αλλά και με τους ανθρώπους της».

    [04] Τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της, στο Ιράκ

    Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της στην Μοσούλη του Ιράκ, μετέδωσε το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμαρίγια, επικαλούμενο την ιρακινή αστυνομία.

    Η δημοσιογράφος και ο πατέρας της, που τουφεκίστηκαν χθες από το ΙΚ, είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές τον Φεβρουάριο.

    Η δημοσιογράφος δούλευε σε μια εφημερίδα της επαρχίας Νινευή, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μουχάμεντ Τζαμπούρι.

    Ο πατέρας της εργαζόταν στη διανομή της εφημερίδας στη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας, πρόσθεσε ο Τζαμπούρι.

    Το ΙΚ, μια ριζοσπαστική σουνιτική οργάνωση που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, είναι διαβόητο για τις ωμότητες τις οποίες διαπράττει ? συμπεριλαμβανομένων μαζικών εκτελέσεων, λιθοβολισμών γυναικών και αποκεφαλισμών ξένων, ειδικά δημοσιογράφων.

    [05] Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ κερδίζει έδαφος

    Περίπου το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων υποστηρίζει την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ έναντι ποσοστού 40% που θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της, ενώ ποσοστό 17% παραμένει αναποφάσιστο, δείχνει δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

    Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Survation για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail δείχνει ότι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014 μια πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε την έξοδο της Βρετανίας από την 28μελή ΕΕ.

    Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη στις 3-4 Σεπτεμβρίου.

    Προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί τον Ιούλιο έδειχνε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αναμένεται να διεξαχθεί πριν από το τέλος του 2016.

    [06] Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 80ή ΔΕΘ

    Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΘ-Helexpo AE διαμορφώνεται ως εξής:

    - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE σήμερα στις 11:00 και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης. Στις 7.30 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    - Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί την 80η ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την Κυριακή θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO AE και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη μία μετά το μεσημέρι.

    - Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Στη μία μετά το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 5.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και στις 7.30 το βράδυ θα επισκεφτεί τους χώρους της έκθεσης.

    - Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού», θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 3 μετά το μεσημέρι.

    - Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Φώτης Γραικός θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στη μία μετά το μεσημέρι.

    - Το δεύτερο Σάββατο της 80ής ΔΕΘ θα βρίσκεται στους χώρους της έκθεσης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    - Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι και το βράδυ θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ. Η ομιλία του που επρόκειτο να γίνει το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου ακυρώθηκε λόγω της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

    -Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στους χώρους της ΔΕΘ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία στις 4 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 10/9 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 11/9 θα δώσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΔΕΘ-Helexpo, συνέντευξη Τύπου.

    -Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Την Τετάρτη 9/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12.30 το μεσημέρι.

    - Στις 11 το πρωί της Δευτέρας 7/9 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 6:32:12 UTC