Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ενεργοποίηση της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Παυλόπουλος από τον Τουσκ
  • [02] Για "κρυφό πρόγραμμα" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ
  • [03] Στ. Θεοδωράκης:Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο
  • [04] Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άφησε ο Ν. Βούτσης
  • [05] Κατά 0,9% αυξήθηκε το ελληνικό ΑΕΠ το Β' τρίμηνο του 2015
  • [06] Η οικονομική ανάκαμψη Ελλάδας και Κύπρου, στο επίκεντρο του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου
  • [07] Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξ αιτίας αιτήματος διακοπής, λόγω προεκλογικής περιόδου
  • [08] Με τον «Ερωτόκριτο» ξεκινά το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στις 10 Σεπτεμβρίου
  • [09] Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη
  • [10] Άμεση λύση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις προμήθειες και έργα του δημοσίου, προτείνει ο Δ. Μάρδας
  • [11] «Αυθαιρεσίες» της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας, κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην 80η ΔΕΘ
  • [12] Τιμήθηκαν οι «χρυσοί» έφηβοι του μπάσκετ
  • [13] Γ. Καρράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προβλέπω βάθρο και τέσσερα πληρώματα στο Ρίο»
  • [14] Αντεπίθεση Γκουαρντιόλα στον Ισπανό υπουργό Εσωτερικών
  • [15] Παπαθεοδώρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κλειδί στην Εθνική ανδρών η αποδοχή των ρόλων»

  • [01] Την ενεργοποίηση της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Παυλόπουλος από τον Τουσκ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, καθ' οδόν στο ταξίδι του Ευρωπαίου αξιωματούχου προς Κύπρο, Τουρκία και Ισραήλ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος -αφού προσκάλεσε τον κ. Τουσκ στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό- του τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της ΕΕ στην αντιμετώπιση του προβλήματος και του ζήτησε να στηρίξει την πρωτοβουλία του για την σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο της ΕΕ αφιερωμένης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

    «Η εικόνα μιας Ευρώπης που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό τον περασμένο Ιούνιο εντελώς επιδερμικά δεν ταιριάζει στον πολιτισμό, τον οποίο έχουμε στην Ευρώπη, στις αρχές και στις αξίες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη και προσέθεσε:

    «Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουμε αυτή την συνάντηση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις, που στόχο έχουν, όχι μόνο να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό υπό όρους ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου. Γιατί αυτός είναι ο πολιτισμός της Ευρώπης και αυτός είναι ο πολιτισμός της Ελλάδος. Αυτός είναι που μπόλιασε τον πολιτισμό της Ευρώπης γενικότερα».

    Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να πει ότι τους τελευταίες μήνες, παρά τα λίγα μέσα που διαθέτει, κάνει την δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί αναφορικά με το Μεταναστευτικό, και πως αξίζει η χώρα κάθε δυνατή βοήθεια, αρωγή και αναγνώριση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο προσπαθεί να επιτελέσει.

    [02] Για "κρυφό πρόγραμμα" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ

    Για "κρυφό πρόγραμμα" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «η ΝΔ θέλει τη συγκυβέρνηση για να ματαιώσει τη μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην 7μηνη διαπραγμάτευση, αναφορικά με την απομείωση του χρέους», αλλά και «για να βάλει στα συρτάρια τις λίστες φοροδιαφυγής», «για να μην προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» και «για να πει "ναι" σε όλα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα».

    «Αυτό είναι το πρόγραμμά της που προσπαθεί, μάταια, να κρύψει από τον ελληνικό λαό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Παράλληλα, η Κουμουνδούρου παραπέμπει σε σχετικό απόσπασμα -«αποκαλυπτικό για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τη φοροδιαφυγή»- από τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη (https://www.youtube.com/watch?v=zUMGA6OD8KM ), καθώς επίσης και σε ραδιοφωνική συνέντευξη της Σοφίας Βούλτεψη «για την πρόθεση της ΝΔ να διατηρήσει το καθεστώς ασυλίας των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες» (http://www.stokokkino.gr/details.php?id=1000000000015927)

    [03] Στ. Θεοδωράκης:Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο

    «Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων και είναι, όντως, πλουσιόπαιδο. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη ΝΔ, σημειώνοντας: «Μίλησα ευθέως για τη ΝΔ. Είπα ότι είναι το κόμμα που δεν τόλμησε να βγάλει αρχηγό, θέλει να βγάλει κατευθείαν πρωθυπουργό. Καλώ τον Μεϊμαράκη να πει ποια από τις παλιές πολιτικές θα εφαρμόσει».

    Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε "με αυτούς θα κυβερνήσουμε". Βγάλαμε μία λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;».

    Για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών ανέφερε: «Πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες, πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Εμείς θα πάμε στη συζήτηση με μία λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, με έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων».

    Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί θαλάσσιων συνόρων, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε: «Είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα; Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και η φύλαξή τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης».

    [04] Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άφησε ο Ν. Βούτσης

    Η δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας δηλώσεις ευρωπαϊκής πηγής στην εφημερίδα «Τα Νέα» πως προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση περί ρύθμισης του χρέους είναι ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης με ευρεία νομιμοποίηση.

    Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, στόχος της Κουμουνδούρου είναι μία κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση.

    Ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, με βάση προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις, ενώ απέκλεισε κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ξεκάθαρα πως κάθε σενάριο «μεγάλου συνασπισμού» στο μοντέλο της Γερμανίας είναι «εκτός τόπου και χρόνου». «Η ΝΔ είναι παραδοσιακά ο αντίπαλος, ο άλλος πόλος στο πολιτικό σύστημα», σημείωσε.

    [05] Κατά 0,9% αυξήθηκε το ελληνικό ΑΕΠ το Β' τρίμηνο του 2015

    Αύξηση 0,9% παρουσίασε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς και 1,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

    Συνολικά, τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ των 28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% και στις δύο περιοχές.

    Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στην ΕΕ.

    [06] Η οικονομική ανάκαμψη Ελλάδας και Κύπρου, στο επίκεντρο του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) θα συζητήσουν την πρόοδο στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και της Κύπρου όταν συναντηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο, είπε μια πηγή στη γραμματεία της ομάδας χθες.

    «Οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση [στην Ευρωζώνη], και τρόπους να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θα ενημερωθούν επίσης και για τα τρέχοντα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και τη Κύπρο», είπε η πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αποδέσμευσε την πρώτη δόση - περίπου 30 δισ. ευρώ - από ένα δάνειο αξίας 86 δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο οποίο συμφώνησε το Eurogroup στις 14 Αυγούστου.

    [07] Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξ αιτίας αιτήματος διακοπής, λόγω προεκλογικής περιόδου

    Με ένταση έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Αφορμή για το επεισοδιακό κλείσιμο στάθηκε το αίτημα έξι συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για διακοπή των συνεδριάσεων, προκειμένου να διεξάγουν προεκλογικό αγώνα, καθώς είναι υποψήφιοι.

    Το αίτημα αρνήθηκε η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ζήτησε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις. Με τη θέση της εισαγγελέως συντάχθηκε η πολιτική αγωγή, η οποία έκανε λόγο για «πολιτικής φύσης» αίτημα, τονίζοντας ότι είναι αυτό που ζητούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Ελένη Ζαρούλια, θεωρώντας ότι η συνέχιση της δίκης κατά την προεκλόγική περίοδο θα βλάψει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή.

    «Θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β' κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

    Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, λόγω της έναρξης του σχολικού έτους.

    [08] Με τον «Ερωτόκριτο» ξεκινά το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στις 10 Σεπτεμβρίου

    Νέα πνοή παίρνει το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στην 27η διοργάνωσή του, ξεκινώντας στις 10 Σεπτεμβρίου με ολοήμερη μουσική και θεατρική σκυταλοδρομία αφήγησης του Ερωτόκριτου, από όλο το Ρέθυμνο.

    Την ανανέωση του Φεστιβάλ εμπιστεύτηκε ο δήμος Ρεθύμνου στον διακεκριμένο συνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη, που σχεδίασε το φετινό πρόγραμμα με έμφαση στο νεανικό πολιτιστικό δυναμικό της πόλης.

    H δυναμική εκκίνηση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου δίνει το στίγμα, από την πρώτη ημέρα, με μουσική, θέατρο, χορό και τραγούδι από ντόπιους πολιτιστικούς φορείς και εκπαιδευτικά συγκροτήματα που θα αποδώσουν το έμμετρο μυθιστόρημα «Ερωτόκριτος» (17ος αιώνας) του Βιτσέντζου Κορνάρου, για την αγάπη της Αρετούσας με τον Ερωτόκριτο (περίπου 10.000 στίχοι).

    Το αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο θα ξεκινήσει το πρωί από την Παλαιά Πόρτα του Ρεθύμνου και από εκεί σε απρόσμενους χώρους της πόλης έως τις 21:00, οπότε θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, στη ρεθυμνιώτική Φορτέτζα.

    Σημαντικές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου, είναι οι συναυλίες των Latinitas Nostra. Το συγκρότημα παλαιάς μουσικής του Μάρκελου Χρυσικόπουλου θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το έργο «Αντηχήσεις Ι: Κρήνη Rimondi», το οποίο δημιούργησε ο Ρεθυμνιώτης μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κυριακάκης, μετά από πρόταση του Γιώργου Κουμεντάκη και ανάθεση από την επιτροπή του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ.

    Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη (1929-2013).

    [09] Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη

    Μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της σκηνής και της μεγάλης οθόνης, η Βούλα Ζουμπουλάκη, έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών. Γεννημένη στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Σεπτεμβρίου του 1924, η Βούλα Ζουμπουλάκη θέλοντας να κάνει το χατήρι της οικογένειάς της εισάγεται στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου.

    Μαθήτρια ακόμα της σχολής του Εθνικού, γνωρίζει τον Δημήτρη Μυράτ με τον οποίο παντρεύεται στο Κάιρο το 1951. Η Μαρτίριο από το «Σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα», είναι ο πρώτος της σημαντικός ρόλος, στο θέατρο Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Στο ίδιο θέατρο, διευθυντής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Μυράτ θα συνεχίζει με παραστάσεις όπως: «Φαύλος κύκλος» του Ψαθά, «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, «Επτά χρόνια φαγούρα» του 'Αξελροντ, «Η δικηγορίνα» του Βενέιγ, «Λυσσασμένη γάτα» του Ουΐλλιαμς κ.α.

    Από το 1957, πρωταγωνιστεί στον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στην «Υπόθεση Ντρέυφους» του Σκουλούδη, «Το φως της καρδιάς» του Ουΐλλιαμς, τους «Δίκαιους» του Καμί, το θρυλικό «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο κ.α. Από το 1968 το θεατρικό σχήμα γίνεται «Θίασος Μυράτ - Ζουμπουλάκη» και συνεχίζουν με έργα όπως: «Εσθήρ» του Ρακίνα, «Απαγορευμένο τετράδιο» του Τσέσπεντες, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή», «Διάλογοι» του Πλάτωνα, «Εκάβη» του Ευριπίδη, «Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Πιραντέλλο κ.α. Το Μετά το θάνατο του Δημήτρη Μυράτ το 1991, συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, και με το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα.

    Στον κινηματογράφο, όλοι την θυμόμαστε ως Αννέτα στη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, να τραγουδά το «Εφτά τραγούδια θα σου πω», ενώ έχει παίξει σε ακόμα εννέα ταινίες. Για την τελευταία της ταινία τους «Αθηναίους» του Γιάννη Αλεξάκη, το 1990, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας στην κατηγορία Β' ρόλου.

    Η Βούλα Ζουμπουλάκη έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Φεστιβάλ Λισσαβόνας (1964), με το Α'βραβείο ηθοποιίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 αλλά και με το Α' Έπαθλο Μ. Κοτοπούλη (καλύτερης ηθοποιού) το 1961.

    Στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ανήκει και η τηλεοπτική σειρά «Πορφυρα και αίμα» του Νίκου Φώσκολου, το 1978.

    H κηδεία της Βούλας Ζουμπουλάκη θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου από το Α Νεκροταφείο στις 16.00.

    [10] Άμεση λύση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις προμήθειες και έργα του δημοσίου, προτείνει ο Δ. Μάρδας

    Λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στους διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου, λόγω των capital controls, πρότεινε στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ο Δημήτρης Μάρδας, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β? Θεσσαλονίκης.

    Διαπιστώθηκε ότι αν και κατακυρώνονται διαγωνισμοί του Δημοσίου υπέρ κάποιων προμηθευτών, αυτοί δεν υπογράφουν και ματαιώνεται η σύμβαση γιατί φοβούνται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας των capital controls δεν θα εγκριθούν οι εισαγωγές των προς προμήθεια υλικώνή δεν θα εγκριθούν έγκαιρα.

    Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Μάρδας πρότεινε στην Επιτροπή το εξής: Με την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού (κυρίως) ή με την υπογραφή της σύμβασης, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών να εγκρίνει ΑΜΕΣΑ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση την εισαγωγή. Αυτό, πρέπει να γίνει γνωστό σε φορείς και ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η ροή των προμηθειών του Δημοσίου σημειώνει ο κ. Μάρδας.

    [11] «Αυθαιρεσίες» της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας, κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην 80η ΔΕΘ

    «Αυθαιρεσίες» της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ.

    Κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως «εντολοδόχος» της Ν.Δ. και του «εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ», επειδή στις προεκλογικές ρυθμίσεις δίνεται ο μικρότερος τηλεοπτικός χρόνο στη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ενώ δεν προβλέπεται καμιά προεκλογική κρατική χρηματοδότηση.

    «Ένα κόμμα που δεν έχει οικονομικά μέσα και δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση πρέπει να αποκλειστεί. Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που αυθαιρετεί και δείχνει το μετεκλογικό σχέδιο για τετρακομματικό μνημονιακό μέτωπο» είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας φιμώσουν, θα νικήσουμε».

    «Η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί γιατί αποδεικνύει ότι ο μονόδρομος δεν είναι η υποταγή» επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, όπως και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές.

    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν την ιστορία που τους χτυπάει την πόρτα και να την ανοίξουν για να περάσει η ελπίδα.

    [12] Τιμήθηκαν οι «χρυσοί» έφηβοι του μπάσκετ

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Εφήβων, το οποίο στέφθηκε «χρυσό» στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου, τίμησε σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η μεγάλη χορηγός όλων των Εθνικών ομάδων μπάσκετ Eurobank. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμο της επιτελείο της Εθνικής Εφήβων, ενώ από τους διεθνείς απουσίασαν οι Νίκος Δίπλαρος, Δημήτρης Φλιώνης, Βασίλης Χριστίδης και Βασίλης Μουράτος, λόγω προετοιμασίας με τους συλλόγους τους.

    «Η επιτυχία, πέρα από δίκαιη αναγνώριση των ικανοτήτων και της προσπάθειάς σας, αποτελεί στη σημερινή συγκυρία και ένα ισχυρό συμβολισμό. Πρώτα από όλα για τη γενιά σας. Δείχνετε στην ελληνική νεολαία ότι υπάρχει δρόμος προς την κορυφή, με σκληρή δουλειά, με επιμονή, με ομαδική προσπάθεια, με πειθαρχία, με στόχους, όλα είναι δυνατά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «Φτάσαμε σε μεγάλες επιτυχίες και συνεχίζουμε. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο για την πρωτιά και η συμβολή της Eurobank ήταν καθοριστική. Προχωράμε μαζί, ο ένας αγκαλιάζει τον άλλον. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα συναντηθούμε πολύ γρήγορα σε μια νέα γιορτή».

    Και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου, είπε: «Οι εθνικές ομάδες για το ελληνικό μπάσκετ είναι η βιτρίνα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη αυτών, πόσω μάλλον όταν συνδυάζονται με επιτυχίες. Πίσω από τη βιτρίνα υπάρχουν πολλοί που εργάζονται και είναι οι αφανείς ήρωες. Ευχαριστούμε την Eurobank που είναι κοντά και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μας στηρίχθηκε στην άμυνα. Η άμυνα στο μπάσκετ είναι λεφτά στην τράπεζα είχε πει ο Παναγιώτης Γιαννάκης».

    Το τιμητικό έπαθλο «Νίκη», έργο του καταξιωμένου Τήνιου γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου, παρέλαβε ο αρχηγός της «χρυσής» ομάδας Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, έδωσε βραβεία στους παίκτες της εθνικής ομάδας και το προπονητικό επιτελείο.

    [13] Γ. Καρράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προβλέπω βάθρο και τέσσερα πληρώματα στο Ρίο»

    Οι δύο απευθείας προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας, αποτέλεσαν δικαίωση για ακόμη μία φορά για την ελληνική κωπηλασία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και θυσιών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104,9» για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου στο διπλό σκιφ, αλλά και την πρόκριση ενός ακόμη πληρώματος στο Ρίο, της τετρακώπου (Χρήστου, Τσίλης, Τζιάλλας, Αγγελόπουλος).

    Δύο ακόμη ελληνικά πληρώματα έχασαν για εκατοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στη Γαλλία, τα οποία ο Γιάννης Καρράς θεωρεί πως θα «σφραγίσουν» κι αυτά το εισιτήριο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης του χρόνου. Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, σε περίπτωση περαιτέρω μείωσης της κρατικής επιχορήγησης (μία μείωση της τάξης του 50% τα τελευταία χρόνια).

    «Οι γονείς πληρώνουν για όλα σε συλλογικό επίπεδο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς ακόμη κρατάμε όλες τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων με τα λίγα χρήματα που παίρνουμε. Αν υπάρξει περαιτέρω μείωση, γιατί δυστυχώς τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά, τότε και οι εθνικές ομάδας θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν τη σημαία και να πάμε πλέον σε μία πλήρη κατάρρευση του ελληνικού αθλητισμού», εξέφρασε την ανησυχία του ο Γιάννης Καρράς, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενός αθλήματος που βρίσκεται ανελλιπώς στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 στην Αθήνα.

    [14] Αντεπίθεση Γκουαρντιόλα στον Ισπανό υπουργό Εσωτερικών

    Ο Πεπ Γκουαρντιόλα απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίας, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, με το ψηφοδέλτιο «Convergencia y Esquerra», για την «ανεξαρτησία της Καταλονίας», στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

    Η επιλογή του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, δεν άρεσε σε κάποιους Ισπανούς πολιτικούς, έστω κι αν είναι συμβολική, μιας και δεν έχει πρόθεση να αφήσει τους ποδοσφαιρκούς πάγκους. Ο Ισπανός υπουργός είχε χαρακτηρίσει «θλιβερή και άτυχη» την απόφαση του Γκουαρντιόλα και τον κατηγόρησε πως «άνθρωποι που έπαιξαν και θριάμβευσαν με την εθνική Ισπανίας, βλέπουμε ότι το έκαναν όχι για πατριωτικό αλλά για οικονομικό ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν άτομα που ο δικός του θεός είναι το χρήμα» .

    Ο 44χρονος κόουτς πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε στον Ντίας: «Εγώ έχω πληρώσει όλους τους φόρους μου, σε αντίθεση με πολλά πολιτικά κόμματα... Γνωρίζω τι είπε για εμένα ο υπουργός, αλλά δεν έχει δίκιο. Μακάρι κάποια μέρα να έχω την ευκαιρία να τον συναντήσω και να τα πούμε. Τότε θα του εξηγήσω πολλά, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να λέει ότι έπαιξα στην εθνική Ισπανίας για τα χρήματα. Αν υπήρχε καταλανικό κράτος, τότε θα έπαιζα στην εθνική ομάδα της Καταλονίας, γιατί έχω γεννηθεί στο Σαντπεδόρ. Εκείνη την εποχή κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, με κάλεσαν στην εθνική ομάδα και ήμουν χαρούμενος και πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου» .

    0 Γκουαρντιόλα, είναι ένας από τους πρεσβευτές της προσπάθειας ανεξαρτησίας, που κατευθύνεται από τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου της Καταλονίας Αρτούρ Μας, ο οποίος ζήτησε πρόωρες εκλογές για το Σεπτέμβριο, με στόχο να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, για την ανεξαρτησία από την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

    [15] Παπαθεοδώρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κλειδί στην Εθνική ανδρών η αποδοχή των ρόλων»

    Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βραβεύθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η μεγάλη χορηγός όλων των Εθνικών ομάδων μπάσκετ Eurobank, προς τιμήν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Εφήβων για την κατάκτηση της κορυφής στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής U18 μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο για τον άθλο των «χρυσών» Εφήβων, όσο και για την προσπάθεια που καταβάλει η Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2015.

    Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός εξήρε τις ειδικές ικανότητες του Βασίλη Σπανούλη, που όπως επεσήμανε έλειψαν στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ υπογράμμισε ότι η αποδοχή των ρόλων που έχει επιτευχτεί στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είναι αυτή που φέρνει τα πρωταθλήματα, τις επιτυχίες και τα μετάλλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2015 - 12:32:19 UTC