Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεννηματά και Θεοχαρόπουλος στην 80ή ΔΕΘ
  • [02] Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
  • [03] Πέθανε ο Λάμπρος Κανελλόπουλος
  • [04] Εξαντλήθηκαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα τα εισιτήρια για τη λειτουργία του Πάπα στη Φιλαδέλφεια
  • [05] Κανονικά σήμερα οι πτήσεις της Lufthansa
  • [06] Ντ. Τουσκ: Η Ευρώπη θα παραμείνει ανοιχτή για τους πρόσφυγες
  • [07] Η Apple παρουσίασε το νέο μεγαλύτερο iPad Pro, νέα μοντέλα iPhone και τη νέα «έξυπνη» Apple TV

  • [01] Γεννηματά και Θεοχαρόπουλος στην 80ή ΔΕΘ

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλους επισκέπτονται σήμερα τους χώρους της 80ης ΔΕΘ.

    Στις 16:00 θα συναντηθούν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε περίπτερα (στις 17:00) και στις 20:00 θα μιλήσουν στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    [02] Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    Τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτιά της έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ.

    Στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκονται κατά σειρά οι Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου, ενώ ακολουθούν οι Παναγιώτης Χηνοφώτης, Αντύπας Καρύπογλου, Κωνσταντίνος Χολέβας, Ιωάννης Γούσιας, Γρηγόρης Φαρμάκης, Παγώνα Μανούσακα-Τσιριντάνη, Νικόλαος Πέππας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

    Στην πρώτη θέση στην Α΄ Αθηνών βρίσκεται η Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θανάσης Πλεύρης και άλλοι.

    Στην Β΄ Αθηνών, στην πρώτη θέση, είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος είναι υποψήφιος και στην περιφέρεια Ηρακλείου. Ακολουθούν οι βουλευτές που εξελέγησαν με την ίδια σειρά στις εκλογές του Ιανουαρίου κάτι που συμβαίνει με όλα τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

    [03] Πέθανε ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

    Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

    Γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74), εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 1984. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96.

    Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88)και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93).

    Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2001 ήταν πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.

    [04] Εξαντλήθηκαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα τα εισιτήρια για τη λειτουργία του Πάπα στη Φιλαδέλφεια

    Εξαντλήθηκαν μέσα σεμόλις30 δευτερόλεπτα, 10.000 εισιτήρια για την λειτουργία που θα τελέσει ο πάπας Φραγκίσκος στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ αργότερα μέσα στον μήνα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας.Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς όλες οι εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρευρεθεί ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ στις 22-17 Σεπτεμβρίου έχουν συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον μεταξύ των καθολικών των ΗΠΑ.

    Μία ημέρα νωρίτερα, 10.000 εισιτήρια για την υπαίθρια ομιλία που θα εκφωνήσει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Εμπορικό Κέντρο της Ανεξαρτησίας στη Φιλαδέλφεια, εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις δύο λεπτά.Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί την επομένη της ομιλίας, σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στο Benjamin Franklin Parkway, έξω από το Μουσείο Τέχνης, στο πλαίσιο της διάσκεψης της Παγκόσμιας Συνάντησης Οικογενειών.Και για τις δύο εκδηλώσεις τα εισιτήρια διατέθηκαν δωρεάν στο Διαδίκτυο.

    [05] Κανονικά σήμερα οι πτήσεις της Lufthansa

    Οι πτήσεις της Lufthansa επέστρεψαν σήμερα στο κανονικό τους πρόγραμμα έπειτα από την διήμερη απεργία των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας.«Αναμένουμε την κανονική ροή των πτήσεων χωρίς ακυρώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

    Γερμανικό δικαστήριο έκρινε χθες Τετάρτη ότι οι πιλότοι της Lufthansa έπρεπε να σταματήσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, επειδή ο αρχικός λόγος για την απεργία -οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις - είχε παραμεριστεί και οι πιλότοι, επί της ουσίας, απεργούσαν για διαφορετικό λόγο.Ωστόσο, η απόφαση εκδόθηκε αρκετά αργά ώστε οι πτήσεις της Τετάρτης να επανέλθουν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

    [06] Ντ. Τουσκ: Η Ευρώπη θα παραμείνει ανοιχτή για τους πρόσφυγες

    Η Ευρώπη δεν θα κλείσει τα σύνορα της στους πρόσφυγες και θα παραμείνει η πιο ανεκτική κοινωνία του κόσμου, δεσμεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    «Η Ευρώπη θα παραμείνει η πιο ανοικτή, η πιο ανεκτική κοινωνία στον κόσμο. Επίσης για τους πρόσφυγες» δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, σύμφωνα με το λογαριασμό του στο Twitter.

    Ο Τουσκ επαίνεσε τις δράσεις της ΕΕ να σώσει ζωές μεταναστών και δεσμεύτηκε να «δράσει πιο σθεναρά από ποτέ».

    Κάλεσε παράλληλα για επίδειξη αλληλεγγύης από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την κριτική κάποιων ανατολικών ευρωπαϊκών κρατών για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, τονίζοντας πως «το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών δεν θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

    Μιλώντας στα περιθώρια της συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χαρακτήρισε προτεραιότητα τη συνεργασία με την Τουρκία για το θέμα των μεταναστών. Σημείωσε πως η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο κλειδί στην διασφάλιση της σταθερότητας στην Συρία, όπου ο πόλεμος με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχει προκαλέσει την μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων.

    [07] Η Apple παρουσίασε το νέο μεγαλύτερο iPad Pro, νέα μοντέλα iPhone και τη νέα «έξυπνη» Apple TV

    Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα μοντέλο iPad, το iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών (32,7 εκατοστών), που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί πλέον τους φορητούς υπολογιστές (laptop), δύο νέα κινητά τηλέφωνα iPhone με πιο «έξυπνη» αίσθηση αφής, καθώς και μια βελτιωμένη έκδοση της τηλεόρασης Apple TV, που ελέγχεται φωνητικά και μετατρέπεται σε παιγνιδοκονσόλα, παρουσίασε -μεταξύ άλλων- η αμερικανική εταιρεία σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

    Οι πολλοί φίλοι της Apple μάλλον θα ευχαριστηθούν, αλλά οι μετοχές της κινήθηκαν καθοδικά μετά τις ανακοινώσεις, καθώς οι επενδυτές δεν έδειξαν το ίδιο εντυπωσιασμένοι, περιμένοντας μάλλον κάτι περισσότερο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το ΒΒC. Η εταιρεία πούλησε 19% λιγότερα iPad στο εννεάμηνο Οκτωβρίου 2014-Ιουνίου 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο εννεάμηνο και προσδοκά να αυξήσει και πάλι ετις πωλήσεις της με το νέο μεγαλύτερο iPad.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2015 - 6:32:14 UTC