Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ν.Κοτζιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Αριστερά να αξιοποιήσει τα ρήγματα που προκάλεσε ο Τσίπρας στην ΕΕ
  • [02] Στην τελευταία θέση του Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Κ. Λαλιώτης
  • [03] Επιτακτική ανάγκη για τη ΝΔ ένα σύμφωνο δίκαιης κατανομής των βαρών, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] Δεν θα υπάρχει ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εκλογές, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος
  • [05] Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος τα περί νέας χαλάρωσης των capital controls
  • [06] Στο 25,2% η ανεργία τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
  • [07] O Standard & Poor's υποβάθμισε στην κατηγορία «σκουπίδια» το αξιόχρεο της Βραζιλίας
  • [08] Νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης
  • [09] Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία
  • [10] Προφυλακιστέα μπέιμπι σίτερ στην ΠΓΔΜ διότι χτυπούσε βρέφος εννέα μηνών για να το ηρεμήσει
  • [11] Ελληνικές πρεμιέρες στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
  • [12] «Οι επιστήμες με απλά λόγια» από τον Θαλή τον Μιλήσιο στον Στίβεν Χόκινγκ
  • [13] Πολύ σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [14] Παίκτες έτοιμοι... ελεύθεροι και ωραίοι
  • [15] Ενδεκάδα προπονητών στην UEFA με... άρωμα Ελλάδας

  • [01] Ο Ν.Κοτζιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Αριστερά να αξιοποιήσει τα ρήγματα που προκάλεσε ο Τσίπρας στην ΕΕ

    «Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι μικροί ή μεγάλοι συνασπισμοί, αλλά τι είδους πολιτική θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο τέως υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Κοτζιάς.

    «Χρειάζεται μια πολιτική που θα αξιοποιήσει τα ρήγματα που διαμορφώθηκαν παρά τη σκληρότητα της συμφωνίας που υπέγραψε ο Αλέξης ο Τσίπρας , μια πολιτική η οποία θα αξιοποιεί όλες τις άλλες δυνατότητες που είναι έξω από το μνημόνιο, μια πολιτική που θα αξιοποιεί τα ρήγματα που διαμορφώθηκαν στην πολιτική ανάμεσα στους Αμερικάνους, Γάλλους και Ιταλούς από τη μια και τμήματα του Βερολίνου από την άλλη; Αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση. Δυστυχώς δε συζητάμε γι αυτά», σημειώνει ο κ.Κοτζιάς.

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει « χαρισματικό» τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί και την μοναδική προοπτική για τη χώρα». Ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει ακόμη ότι «η Αριστερά δεν σηματοδοτεί την παραίτηση από τη χώρα, αλλά πρέπει να στέλνει ένα δημοκρατικό πατριωτικό μήνυμα». Εκτιμά ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι θα βγει πρώτο κόμμα . Ήδη παρά την μικρότερή του συσπείρωση προηγείται. Είναι το μόνο από τα μεγάλα κόμματα που έχει προοπτικές παραπέρα συσπείρωσης γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει πιάσει ταβάνι . Εκείνο που μετράει και εκείνο που εξαρτάται από τις επόμενες 10 μέρες είναι εάν θα προσεγγίσει και θα ξεπεράσει την αυτοδυναμία ή όχι. Νομίζω όλοι δουλεύουνε στο να την κόψουνε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή έστω την αυτοδύναμη κυβερνητική ικανότητα δυνατότητα ΑΝΕΛ ? ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιθυμούν να προωθήσουν διαφορετικά σχέδια δηλαδή κυβερνήσεις τύπου 1989».

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκλείει κατηγορηματικά τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα σημειώνοντας πάντως με έμφαση « σίγουρα όχι με δικιά μου παρουσία». «Αυτοί που προσπαθούν να βάλουν το ερώτημα "και τι θα κάνετε αν δεν πάρετε αυτοδυναμία και τι θα κάνετε αν οι ΑΝΕΛ δεν είναι στη βουλή", βάζουν δυο υποθέσεις τις οποίες επιθυμούν και δεν είναι πραγματικότητα, προκειμένου να μας βάλουν σε μια συζήτηση που είναι λανθασμένη. Η συζήτηση θα έπρεπε να ήταν ποιες είναι οι δυνατότητες της χώρας προκειμένου να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά αλλά και ηθικά, πολιτισμικά. Ποιες είναι οι στρατηγικές που θα αναβαθμίσουν το ρόλο της Ελλάδος στο διεθνές διπλωματικό στερέωμα και στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. Αυτά είναι τα προβλήματα».

    Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει: «Τον Φλεβάρη του 2015 στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυβρίστηκα όταν είπα ότι το θέμα της Ουκρανίας είναι πράγματι πάρα πολύ σημαντικό και κεντρικό πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ότι υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής και της Λιβύης, που είναι το μεγάλο θέμα των μεταναστευτικών ρευμάτων που μας έρχονται και ότι αυτό το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής αλλά κυρίως θα μετατραπεί σε πρόβλημα εσωτερικής πολιτικής έναντι μιας βαθιά παγκόσμιας σημασίας ανθρωπιστικής κρίσης. ?Όλοι καμώνονται ως να μην θυμούνται ποιος έθεσε στην Ευρώπη πρώτος το ζήτημα των νέων ρευμάτων μετανάστευσης και καμώνονται ως να μην ευθύνονται για τις ύβρεις που απένειμαν σε βάρος μου. Δεν είναι δυνατόν όποιος άνθρωπος εντοπίζει έγκαιρα και ανοίγει νέους δρόμους για προβλήματα που έρχονται να υβρίζεται και κανείς εκ των υστέρων να μην παραδέχεται ότι πράγματι είχε δίκιο τότε και κανείς να μην κάνει αυτοκριτική ότι δεν μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να αντιμετωπίζει με ύβρεις. Ξέρετε ότι εγώ πολιτική δεν κάνω στην βάση του παρελθόντος το παρελθόν μας διδάσκει δεν πρέπει να μας φυλακίζει, από το παρελθόν μαθαίνουμε αλλά αυτή τη μάθηση πρέπει την αξιοποιούμε για να κατανοούμε το επερχόμενο. Εγώ νομίζω ότι η πολιτική έχει και οφείλει να ανοίγει νέους δρόμους, να αντιλαμβάνεται τα νέα προβλήματα και να προετοιμάζεται για λύσεις».

    [02] Στην τελευταία θέση του Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Κ. Λαλιώτης

    Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και στην τελευταία θέση ο Κώστας Λαλιώτης.

    Μετά τον κ. Θεοχαρόπουλο, ακολουθούν κατά σειρά, ο συνταγματολόγος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ξενοφών Κοντιάδης, τρίτος ο Θάνος Μωραϊτης, στην τέταρτη θέση η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, πέμπτος ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, έκτη η καθηγήτρια και πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Λίλιαν Μήτρου, έβδομος ο πρώην βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, όγδοη η Χαριτίνη Καρακωστάκη, ένατος ο ομογενής από τις ΗΠΑ Σπύρος Γαρυφάλλης, δέκατος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης και στην προ τελευταία θέση ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η κ. Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο απεικονίζει την προσπάθεια συμπόρευσης προσώπων από διαφορετικά κόμματα και κινήσεις, σηματοδοτεί την πίστη και την ελπίδα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα είναι ο τρίτος πόλος και η δύναμη αναφοράς για κοινή πορεία δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού κέντρου, καθώς επίσης ότι θα εγγυάται ένα σύγχρονο ιεραρχημένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, για να βγει από την κρίση.

    Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο έχει αναφορά στην κοινωνία και την ανανέωση και πως θα προωθήσει πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι ο καθοριστικός καταλύτης των εξελίξεων.

    [03] Επιτακτική ανάγκη για τη ΝΔ ένα σύμφωνο δίκαιης κατανομής των βαρών, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυρ. Μητσοτάκης

    «Θα ήταν καλύτερο για τη χώρα εάν με κάποιο τρόπο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία τελικά υπερψήφισε το πρόγραμμα, εύρισκε και έκφραση στην εκτελεστική εξουσία, στην κυβέρνηση που θα κληθεί να το υλοποιήσει», αλλά «δεν θα πέσουμε και στα γόνατα», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση με αυτό που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είναι ανοιχτή σε συνεργασία, συναινέσεις, συγκλίσεις και εξεύρεσης κοινών τόπων.

    Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να εκφραστεί πολιτικά από τη ΝΔ ένα σύμφωνο δίκαιης κατανομής των βαρών», το οποίο σημαίνει στην πράξη καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και πιο επιθετικές πολιτικές στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν προβλήματα επιβίωσης, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι. Στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζει ότι «το κεφάλαιο των οριζοντίων απολύσεων έχει κλείσει για το Δημόσιο», σε αντίθεση, όπως προσθέτει, με «το κεφάλαιο των απολύσεων των επίορκων, των πειθαρχικά ελεγχόμενων, πολλών δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δυστυχώς επανήλθαν στο δημόσιο μέσα από τις πολιτικές του κ. Κατρούγκαλου» για τον οποίο ότι σημειώνει «εγείρεται και μείζον ζήτημα ηθικής τάξης».

    [04] Δεν θα υπάρχει ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εκλογές, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος

    Την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές «δεν θα υπάρχει» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ίσως και η Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν βουλευτές της Ν.Δ., που δεν είναι ακροδεξιοί, όπως είπε, και να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

    Για τον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι είναι προσωρινός αρχηγός της Ν.Δ. και στην περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ηγεσία και θα απελευθερωθούν δυνάμεις.

    Είπε, μάλιστα, πως γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ν.Δ. και σύμφωνα με την εικόνα που έχει άλλοι «δελφίνοι» δίνουν «γραμμή» να ψηφιστούν τρία κόμματα, να ρίξουν «λευκό» ή να κάνουν αποχή και «μαχαιρώνονται» μεταξύ τους.

    Πρόσθεσε πως στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου.

    [05] Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος τα περί νέας χαλάρωσης των capital controls

    Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στα Μέσα Ενημέρωσης περί επικείμενης νέας χαλάρωσης των capital controls.

    Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος της ΤτΕ οποιαδήποτε χαλάρωση προϋποθέτει, πρώτον υποβολή αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την έγκριση του αιτήματος από αρμόδια επιτροπή της ΕΚΤ και τέλος έπεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης ή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Όπως διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ αρμόδια πηγή της ΤτΕ, ανάλογο αίτημα προς την ΕΚΤ δεν έχει υποβληθεί.

    [06] Στο 25,2% η ανεργία τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

    Στο 25,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος και μειώθηκε μεν από το 26,6% του Ιουνίου πέρυσι, αλλά αυξήθηκε, έστω και οριακά από το 25% του περασμένου Μαΐου. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.204.844 άτομα, με το ποσοστό της ανεργίας στους νέους έως 24 ετών να υποχωρεί κάτω από το 50%.

    Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 81.474 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2014 (μείωση 6,3%) και κατά 2.609 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2015 (μείωση 0,2%).

    Το σύνολο των απασχολουμενων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.584.973 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 40.395 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο πέρυσι (αύξηση 1,1%) και μειώθηκαν κατά 42.125 άτομα σε σχέση με τον Μάιο εφέτος (μείωση 1,2%).

    Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 1.204.844 άτομα και μειώθηκαν κατά 7.806 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2014 (μείωση 0,2%), ενώ αυξήθηκαν κατά 41.158 άτο?α σε σχέση ?ε τον Μάιο 2015 (αύξηση 1,3%).

    Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας (29,5% τον Ιούνιο 2015 από 30,6% τον Ιούνιο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (21,7% από 23,5%).

    Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ομάδες 15-24 ετών (48,3% τον Ιούνιο 2015 από 49,4% τον Ιούνιο 2014) και 25-34 ετών (32,1% από 35,2%). Ακολουθούν, οι 35-44 ετών (22,4% από 22,8%), 45-54 ετών (19,7% από 20,9%), 55-64 ετών (17,2% από 17,4%) και 65-74 ετών (10% από 11,6%).

    Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (27,1% τον Ιούνιο 2015 από 25,9% τον Ιούνιο 2014), η Ήπειρος - Δυτική Μακεδονία (26,7% από 27,2%) και η Αττική (25,3% από 27,3%). Ακολουθούν, η Μακεδονία - Θράκη (25,2% από 27,5%), η Κρήτη (24,3% από 25,8%), η Πελοπόννησος - Δυτική Ελλάδα - Ιόνια Νησιά (24,1% από 26,4%) και το Αιγαίο (18,4% από 17,8%).

    [07] O Standard & Poor's υποβάθμισε στην κατηγορία «σκουπίδια» το αξιόχρεο της Βραζιλίας

    Ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βραζιλίας στην κατηγορία «σκουπίδια», συγκεκριμένα στη βαθμίδα BB+ από τη βαθμίδα BBB-, δημιουργώντας περαιτέρω δυσκολίες στις προσπάθειες της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να βγάλει από την ύφεση την οικονομία της χώρας. Η πιο γρήγορα από το αναμενόμενο υποβάθμιση της Βραζιλίας, θα κλονίσει πιθανόν τις χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας σήμερα και θα αυξήσει το κόστος δανεισμού του δημοσίου και των εταιρειών της.

    Το αξιόχρεο της Βραζιλίας αναβαθμίσθηκε σε επενδυτική κατηγορία το 2008 και η υποβάθμιση από τον S&P αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη Ρούσεφ, μία αριστερή πολιτικό που δυσκολεύεται να επιτύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας και την τόνωση των αδύναμων δημόσιων οικονομικών της χώρας. Περαιτέρω, επιδεινώνει το κλίμα για τη χώρα στις αγορές και τα βραζιλιάνικα στοιχεία ενεργητικού θα υποφέρουν, καθώς πολλοί επενδυτές θα αντιληφθούν ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι.

    Ο S&P προειδοποίησε πριν από λίγες εβδομάδες, ότι ήταν πιθανή μία υποβάθμιση, αλλά η ασυνήθιστα γρήγορη κίνησή του υπογραμμίζει την ταχύτητα με την οποία η βραζιλιάνικη οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της χώρας επιδεινώθηκαν από τότε.

    Η προοπτική της νέας αξιολόγησης παραμένει αρνητική, που σημαίνει ότι είναι πιθανές και νέες υποβαθμίσεις στο κοντινό μέλλον.

    [08] Νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης

    Ένα νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου, που φέρεται να έθαβε τους νεκρούς του, συμπεριφορά που σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει συνδεθεί μόνο με τους ανθρώπους, αποκαλύφθηκε στη Νότια Αφρική.

    Σύμφωνα με το CNN, η ιστορία του Homo naledi, όπως ονομάστηκε ο νέος πρόγονός μας, άρχισε να ξετυλίγεται το 2013, όταν ένας ερασιτέχνης σπηλαιολόγος και πανεπιστημιακός γεωλόγος παρουσίασε στον Λι Μπέργκερ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Witwatersrand, στο Γιοχάνεσμπουργκ, τμήμα μίας απολιθωμένης γνάθου. Ο καθηγητής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν συνειδητοποίησε αμέσως τη σπουδαιότητα του ευρήματος που μπορεί να αλλάξει ό,τι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σχετικά με την πρόοδο της ανθρώπινης εξέλιξης.

    [09] Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία

    Ένας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, από έναν άγνωστο επιτιθέμενο ο οποίος άνοιξε πυρ από το συριακό έδαφος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ρεϊχανλί της τουρκικής επαρχίας Χατάι. To Dogan δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, το οποίο δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί.

    Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας εξακολουθεί να αγνοείται έπειτα από ένα διασυνοριακό επεισόδιο με πυροβολισμούς με μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος την περασμένη εβδομάδα κοντά στην τουρκική πόλη Κιλίς, περισσότερο ανατολικά. Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έγραψε το Σάββατο πως ο αγνοούμενος στρατιώτης θεάθηκε σε ένα νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζεται το Ισλαμικό Κράτος.

    Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι ο τούρκος στρατιώτης βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση για την Τουρκία η οποία ενέτεινε τη στρατιωτική δράση της εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης αυτής τον Ιούλιο, ανοίγοντας τις αεροπορικές βάσεις στα πολεμικά αεροσκάφη των, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συμμαχικών δυνάμεων και εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα.

    Στο μεταξύ, σύροι αντάρτες σκότωσαν 56 κυβερνητικούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίθεσης που οδήγησε στην κατάληψη αεροπορικής βάσης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Μία συμμαχία ανταρτών που περιελάμβανε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο αλ Νόσρα, κατέλαβε την Τετάρτη (χθες) το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού αλ-Ντούχουρ καθώς τα συριακά στρατεύματα αποσύρθηκαν από το τελευταίο μεγάλο προπύργιό τους στην επαρχία Ιντλίμπ.

    [10] Προφυλακιστέα μπέιμπι σίτερ στην ΠΓΔΜ διότι χτυπούσε βρέφος εννέα μηνών για να το ηρεμήσει

    Δικαστήριο των Σκοπίων έκρινε σήμερα προφυλακιστέα για διάστημα 30 ημερών μία μπέιμπι σίτερ, μετά την εμφάνιση ενός βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αυτή κακοποιεί ένα βρέφος εννέα μηνών για να το ηρεμήσει.

    Οι γονείς του βρέφους είχαν ανησυχήσει, όταν εντόπισαν αρκετές μελανιές σε σημεία του σώματος του και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφή κάμερα προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν τη συμπεριφορά της μπέιμπι σίτερ.

    Στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook η θεία του βρέφους φαίνεται πως η μπέιμπι σίτερ χτυπάει και βρίζει συνεχώς το βρέφος για να το ηρεμήσει.

    Σήμερα, το βίντεο "κατέβηκε" από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο είχε αναρτηθεί

    [11] Ελληνικές πρεμιέρες στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους Έλληνες δημιουργούς και παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες ταινίες και ντοκιμαντέρ της χρονιάς, μαζί με 66 μικρού μήκους ταινίες, που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα, διεκδικώντας 6 διαφορετικά βραβεία.

    Φέτος, στο σημαντικό τμήμα των Ελληνικών Ταινιών, γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες παρουσιάζουν τις νέες ταινίες τους σε αποκλειστικότητα, λίγο πριν βγουν στις αίθουσες.

    Ειδικότερα, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Το όνειρο του σκύλου» και «Μέσα στο δάσος» 'Αγγελος Φραντζής, παρουσιάζει την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Σύμπτωμα». Ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι πανικοβάλλει τους κατοίκους ενός απομονωμένου νησιού. Μονάχα μια παράξενη κοπέλα μοιάζει ικανή να το αντιμετωπίσει. Mια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Μισέλ Βάλεϊ.

    Στην τρίτη της ταινία «Μικρή 'Αρκτος», η Ελισάβετ Χρονοπούλου αφηγείται μια δυνατή ιστορία αγάπης που βασίζεται στο δικό της διήγημα με τίτλο «Φοράει Κοστούμι», επιχειρώντας για πρώτη φορά στο ελληνικό σινεμά μία ανατρεπτική κινηματογράφηση. Στα 12 υποκειμενικά πλάνα η κεντρική ηρωίδα (Σοφία Γεωργοβασίλη) μας παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή (Γιάννης Κοκιασμένος) χωρίς ο ίδιος να εμφανίζεται ποτέ στην κάμερα.

    [12] «Οι επιστήμες με απλά λόγια» από τον Θαλή τον Μιλήσιο στον Στίβεν Χόκινγκ

    «Για να γίνετε πραγματικοί κυνηγοί της αλήθειας, είναι απαραίτητο- τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή σας- να αμφισβητήσετε τα πάντα!». Με το επίγραμμα αυτό του Καρτέσιου η ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον 'Ανταμ Χαρτ Ντέιβις, χημικό στα βρετανικά πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Υόρκης καθώς και της Αλμπέρτας στον Καναδά ανοίγει το βιβλίο - πανόραμα «Οι επιστήμες με απλά λόγια» που, μετά την Αγγλία, κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Πρόκειται για μια εκλαϊκευμένη επιτομή 352 σελίδων η οποία μας ξεναγεί στους απρόσιτους χώρους των αρχικών επιστημών του 600 π.Χ. όταν ο Θαλής ο Μιλήσιος έκανε την πρόβλεψη των ηλιακών εκλείψεων για να φτάσει μέχρι σήμερα στα μοντέρνα πεδία της κοσμολογίας όπου ο Στίβεν Χόκινγκ μιλάει για το πως εξατμίζονται οι μαύρες τρύπες του διαστήματος και ποιά υπήρξε η κατάσταση του σύμπαντος κατά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang).

    Aμφισβήτηση και του Αριστοτέλη; Ναι και του Αριστοτέλη! Διότι, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή του βιβλίου, η επιστήμη δεν αποδέχεται αυθεντίες. Οι συντάκτες αφηγούνται το πραγματικό γεγονός που συνέβη το 1590, όταν μέχρι σε όλους τους επιστήμονες δεν πήγαινε το μυαλό τους ότι ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος θα διέπρατε και λάθη. Για παράδειγμα, είχε γράψει ότι τα βαριά υλικά πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα ελαφριά, ( άρα το σίδερο θα έπεφτε πρώτο στη γη από ισόποσο βαμβάκι ) .

    Και επειδή αυτό το ισχυριζόταν ένας ύψιστος επιστήμονας, κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει πειραματική επιβεβαίωση ώσπου, ο ιταλός αστρονόμος, Γαλιλαίος Γαλιλέι, τόλμησε να κάνει δοκιμή και έκτοτε η εμπειρική απόδειξη αντικατέστησε τις αφοριστικές βεβαιότητες. Το λάθος του Αριστοτέλη έπαψε να επικρατεί.

    [13] Πολύ σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Η Αστυνομία, ειδικά σε περιόδους κρίσης, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών. Θα πρέπει να δημιουργεί ένα πλαίσιο, ώστε ο πολίτης να νιώθει τουλάχιστον ασφαλής στο σπίτι του και στους δρόμους. Οι άνθρωποι της Αστυνομίας επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής επίσκεψής του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ενημερώθηκε από αξιωματικούς Διευθύνσεων για τις δράσεις της Αστυνομίας.

    Ο κ.Θεοδωράκης συναντήθηκε διαδοχικά με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής Γιάννη Διαμαντόπουλο, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, τον επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Μανώλη Πλουμή, τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

    [14] Παίκτες έτοιμοι... ελεύθεροι και ωραίοι

    Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, όχι όμως και η δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση των ομάδων! Δεκάδες ποδοσφαιριστές παγκόσμιας φήμης κυκλοφορούν... ανάμεσά μας ως ελεύθεροι, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάγονται στους χρονικούς περιορισμούς της μεταγραφικής περιόδου. Μπορούν να βρουν καινούρια «στέγη» σε οποιαδήποτε στιγμή έως το τέλος του 2015 και συνήθως καλούνται να «κλείσουν τρύπες», οι οποίες εντοπίζονται στις αρχές της περιόδου και αποδίδονται στον ελλιπή μεταγραφικό σχεδιασμό.

    Σπάνια οι free agents είναι παίκτες που προέρχονται «από τα αζήτητα», όπως κάποιοι αυθαίρετα συμπεραίνουν. Όταν πρόκειται για παίκτες εγνωσμένης αξίας, σε καλή ηλικία και με εμπειρία στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μπορούν εύκολα να βρουν ομάδα σε χώρα της Βαλκανικής. Γιατί προτιμούν την ανεργία; Γιατί έχουν εισπράξει τεράστια συμβόλαια στην καριέρα τους, πιθανότατα έχουν επενδύσει τα χρήματά τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να αγωνιστούν σε πρωταθλήματα δεύτερης ταχύτητας, αν το αντίτιμο δεν είναι (πολύ) υψηλό.

    Αν, όμως, κάποιος ελληνικός σύλλογος έβαζε το χέρι βαθιά (σε άλλες περιπτώσεις λιγότερο και σε άλλες περισσότερο) στην τσέπη, θα μπορούσε να φέρει στην χώρα μας κάποιον από αυτούς τους παίκτες.

    Οι δέκα κορυφαίοι free agents που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη την προηγούμενη σεζόν:

    ΡΟΪΣΤΟΝ ΝΤΡΕΝΤΕ (Ολλανδός, 28 ετών): Παιδί-θαύμα της Φέγενορντ πριν από μία δεκαετία, αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2007 ως επίδοξος διάδοχος του Ρομπέρτο Κάρλος. Παρότι δεν τα κατάφερε, πρόλαβε να φορέσει πάνω από 50 φορές τη φανέλα της «βασίλισσας», ενώ έχει περάσει επίσης από την Έβερτον, τη Ρέντινγκ, τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Τελευταίος του σταθμός, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, η τουρκική Καϊσερί. Παλαιότερα μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ο Ντρέντε υπήρξε ένας από τους πιο μοντέρνους αριστερούς full-back, αλλά με φθίνουσα πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια.

    ΓΙΟΑΝ ΓΚΟΥΡΚΙΦ (Γάλλος, 29 ετών): Μπορεί να μην εξελίχθηκε ποτέ σε «νέο Ζιντάν», όπως τον προσφωνούσαν στα νιάτα του, όμως έγραψε τη δική του ιστορία στην Μπορντό (πρωτάθλημα 2009) και στη Λιόν, όπου έπαιξε τα τελευταία πέντε χρόνια, πρωταγωνιστώντας στην αναγέννησή της. Πριν απ? όλα αυτά, όμως, η Μίλαν είχε δαπανήσει 14 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει πριν καλά-καλά κλείσει τα 20, τον Ιούλιο του 2006, από τη Ρεν. Διαδοχικές «γεμάτες» χρονιές, με εξαίρεση μόνο την περσινή (18 συμμ.), ήταν μόνιμο στέλεχος της εθνικής Γαλλίας έως το 2013.

    ΡΟΝ ΦΛΑΑΡ (Ολλανδός, 30 ετών): Σέντερ μπακ με μπόι που αγγίζει το 1.90 και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν αρχηγός της Φέγενορντ και της Άστον Βίλα. Έχει 31 συμμετοχές στην εθνική Ολλανδίας και έπαιξε σε όλα τα ματς του Μουντιάλ 2014, όπου οι «οράνιε» κατέκτησαν την 3η θέση. Τον Ιούλιο η Άστον Βίλα του πρόσφερε νέο συμβόλαιο, αλλά ο Φλάαρ αρνήθηκε λέγοντας πως κοιτάει κάπου «πιο ψηλά»! Τελικά είναι από τότε ελεύθερος. Βεβαίως είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, αλλά από την άλλη πλευρά δύσκολα μπορεί κανείς να βρει έναν ή δύο σέντερ μπακ ανώτερούς του, στην ελληνική Super League.

    ΟΥΡΜΠΙ ΕΜΑΝΟΥΕΛΣΟΝ (Ολλανδός, 29 ετών): Ένα από τα πιο περιζήτητα «προϊόντα» των Ακαδημιών του Άγιαξ, πραγματοποίησε φανταστικές σεζόν στην Ολλανδία από τα 19 έως τα 24. Τον Ιανουάριο του 2011 τον απέκτησε η Μίλαν και από τότε άρχισε ο... κατήφορος. Ο Εμάνουελσον έπαιξε πέρυσι μόνο 11 ματς σε Ρόμα και Αταλάντα, έχει 2,5 χρόνια να σκοράρει και θα αποτελούσε «ευκαιρία» μόνο αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να του... ξυπνήσει τις αναμνήσεις από τα χρόνια του Άμστερνταμ.

    ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΕΜΠΟΥΕ (Ακτή Ελεφαντοστού, 32 ετών): Έμπειρος, αξιόπιστος και με σχετικά χαμηλό κασέ, ο Αφρικανός θα μπορούσε «περπατώντας» να είναι ο βασικός δεξιός μπακ, στο rotation οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια μόνο σε δύο ομάδες, την Άρσεναλ και τη Γαλατασαράι, και έπαιξε συνολικά περισσότερους από 300 αγώνες στο διάστημα αυτό.

    ΚΕΒΙΝ ΝΟΛΑΝ (Άγγλος, 33 ετών): Μεσοεπιθετικός με περισσότερες από 400 συμμετοχές στην Premier League και 600 συνολικά στην καριέρα του στην Μπόλτον, τη Νιούκαστλ και τη Γουέστ Χαμ. Έφυγε από το «Β¨Απτον Παρκ» επειδή ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν μπορούσε να του υποσχεθεί ότι θα έχει φανέλα βασικού. Παρόλα αυτά μέχρι να λυθεί το συμβόλαιό του (27/8) πρόλαβε να παίξει και στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Premier League και σε τρία ματς των «Σφυριών» στο Eurοpa League.

    ΕΖΕΚΙΕΛ ΣΚΕΛΟΤΟ (Ιταλο/Αργεντινός, 26 ετών): Στα 19 του μετανάστευσε από το Μπουένος Άιρες στην Ιταλία και έμπλεξε με το περίεργο καθεστώς συνιδιοκτησίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε έξι χρόνια να αλλάξει επτά ομάδες (Τσεζένα, Αταλάντα, Κατάνια, Ίντερ, Σασουόλο, Πάρμα, Κιέβο). Αγωνίζεται ως ακραίος μεσοεπιθετικός και παρά το ύψος του (1.87μ) είναι πολύ γρήγορος, εξ ου και το παρατσούκλι του «λαγωνικό». Έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ γιατί ?όπως δήλωσε ο ίδιος- κουράστηκε από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μαντσίνι και δεν επιθυμούσε να ταλαιπωρηθεί ξανά με ένα νέο δανεισμό. Αποφάσισε, επίσης, να μην εκπροσωπείται πλέον από μάνατζερ. «Όποιος με θέλει, να πάρει τηλέφωνο εμένα απευθείας», είπε ο διεθνής με την εθνική Ιταλίας μέσος.

    ΙΛΣΙΝΙΟ (Βραζιλιάνος, 30 ετών): Γνωστός στην Ευρώπη από τη θητεία του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, από το 2007 έως το 2015, με ένα «διάλειμμα» επιστροφής στην πατρίδα του (2011, Σάο Πάουλο και Ιντερνασιονάλ). Δεινός ντριπλέρ, πεντάκις πρωταθλητής Ουκρανίας, νικητής του Κυπέλλου UEFA του 2009, με 41 συμμετοχές και 3 γκολ στο Champions League, ο Βραζιλιάνος μέσος παραμένει χωρίς ομάδα από τον Ιούλιο.

    ΟΝΤΡΕΪ ΜΑΖΟΥΧ (Τσέχος, 26 ετών): Πριν από οκτώ μήνες, η αξία του κεντρικού αμυντικού της Ντνίπρο δεν έπεφτε κάτω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, τον Φεβρουάριο υπέστη ρήξη χιαστών, χειρουργήθηκε και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος με τη λήξη του συμβολαίου του. Είναι νέος, ψηλός (1.89μ), διεθνής και προέρχεται από τέσσερις «γεμάτες» σεζόν (2009-11 με την Άντερλεχτ, οι υπόλοιπες με τη Ντνίπρο) πριν τραυματιστεί. Από τον Αύγουστο προπονείται με τη Σπάρτα Πράγας.

    ΦΛΟΡΑΝ ΣΙΝΑΜΑ ΠΟΝΓΚΟΛ (Γάλλος, 31 ετών): Ελάχιστοι θυμούνται ότι ο Γάλλος επιθετικός ήταν ουσιαστικά αυτός που πριν από δέκα χρόνια απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Champions League, ισοφαρίζοντας για τη Λίβερπουλ με την είσοδό του στο ματς. Τότε θεωρείτο ως ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες στον κόσμο. Εξελίχθηκε όμως σε γυρολόγο, δεν στέριωσε πουθενά και πλέον ψάχνει το γκολ με το... κυάλι (μόλις 3 από το 2012!). Περιέργως, κατέχει ακόμα το ρεκόρ συμμετοχών (37) και γκολ (11) στη εθνική U21 της Γαλλίας, στην οποία αγωνιζόταν από 17 ετών. Είναι συνομήλικος και εξάδελφος του Αντονί Λε Ταλέκ που παίζει στον Ατρόμητο. Μάλιστα συνυπήρξαν από τα 17 τους στη Χάβρη, τη Λίβερπουλ και τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας, πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους το 2006.

    [15] Ενδεκάδα προπονητών στην UEFA με... άρωμα Ελλάδας

    Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των ομίλων του Europa League, η UEFA δημοσίευσε μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα. Περιέχει την κορυφαία 11άδα των προπονητών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, στην οποία η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία κατέληξε με βάση την καριέρα των 48 προπονητών που κάθονται στους πάγκους των ομάδων που θα δώσουν μάχη μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για να περάσουν στην επόμενη φάση.

    Από τα 11 ονόματα, τα 6 είναι πάρα πολύ γνωστά στο ελληνικό κοινό, καθώς κάποιοι είτε εργάστηκαν στο παρελθόν σε ελληνική ομάδα, είτε δουλεύουν αυτή την περίοδο στην χώρα μας.

    Ο Ιγκόρ Τούντορ βρίσκεται μέσα στην ενδεκάδα, ο οποίος οδήγησε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Υπάρχουν ακόμη ο Πάουλο Σόουζα (τώρα στην Φιορεντίνα, έπαιξε στον Παναθηναϊκό), ο Ερνέστο Βαλβέρδε (πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και νυν της Αθλέτικ Μπιλμπάο), ο Ρικάρντο Σα Πίντο (πέρασε από τους πάγκους των ΟΦΗ, Ατρόμητου και τώρα εργάζεται στην Μπελενένσες), ο Μίτσελ (πέρυσι ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού και τώρα στην Μαρσέιγ) και ο Τιμούρ Κεtσμπάγια (τώρα στον ΑΠΟΕΛ, μεγάλη καριέρα στην ΑΕΚ, ενώ για λίγο εργάστηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού).

    Την υπόλοιπη ενδεκάδα συμπληρώνουν οι Μισέλ Πρεντόμ (προπονητής της Μπριζ), Φρανκ ντε Μπουρ (προπονητής του Άγιαξ), Μαουρίσιο Ποκετίνο (προπονητής της Τότεναμ), Χένιγκ Μπεργ (προπονητής Λέγκια Βαρσοβίας) και Βίλι Σανιόλ (προπονητής Μπορντό).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2015 - 12:32:15 UTC