Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος στο Πρακτορείο FM 104,9: Ψήφο, είτε στο ΚΚΕ, είτε στη Λαϊκή Ενότητα
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων, θα είναι το θέμα μιας νέας στρατηγικής της Επιτροπής
  • [03] Νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης
  • [04] Αψηφώντας τον Ερντογάν, φιλοκούρδοι βουλευτές έκαναν πορεία στη νοτιοανατολική Τουρκία
  • [05] Δεν είμαστε οπαδοί της δραχμής, δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9 ο Κ. Λαπαβίτσας
  • [06] Θρίαμβος και πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος
  • [07] Ο Ολυμπιακός και τα νέα «αστέρια» του
  • [08] «Καθαρόαιμα» παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην 80η ΔΕΘ

  • [01] Μ. Γλέζος στο Πρακτορείο FM 104,9: Ψήφο, είτε στο ΚΚΕ, είτε στη Λαϊκή Ενότητα

    Ψήφο, είτε στο ΚΚΕ, είτε στη Λαϊκή Ενότητα, για τη «λαϊκή εξουσία», πρότεινε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στην εκπομπή «Δυο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Εγώ θα ήθελα όλα τα κόμματα της αριστεράς, τα αντιμνημονιακά, να μπορούνε να συμπήξουνε ένα μέτωπο. Ο ελληνικός λαός θα το δει αυτό, είναι στην κρίση του, είναι μπροστά του και θα ψηφίσει όπου θέλει», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος και πρόσθεσε:

    «Και γι αυτό το λόγο, ο κάθε ψηφοφόρος της αριστεράς μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα, είτε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό. Και εδώ, παρακαλώ, όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς που δεν έχουν δυνατότητα εκλογής, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, διότι η χαμένη ψήφος πάει υπέρ των κυρίαρχων κομμάτων, να επιλέξουν να ψηφίσουν, είτε το ΚΚΕ, είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό».

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων, θα είναι το θέμα μιας νέας στρατηγικής της Επιτροπής

    «Δεν αποτελεί πρόβλημα η Συμφωνία Σέγκεν», για την καταπολέμηση της «εμπορίας ανθρώπων» στην ΕΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα στο Στρασβούργο.

    Η συζήτηση, έγινε ύστερα από προφορική ερώτηση για «την εμπορία ανθρώπων στην ΕΕ» εκ μέρους της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα, κατά πόσο το σύστημα Σέγκεν αποτελεί πρόβλημα διευκολύνοντας την κυκλοφορία και εμπορία ανθρώπων. Με την παρέμβασή του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «η Συμφωνία Σέγκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ. Δεν αποτελεί πρόβλημα. Αντιθέτως, αποτελεί μέρος της λύσης. Με την πλήρη εφαρμογή των κανόνων Σέγκεν μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των συνόρων μας», δήλωσε.

    Ο Επίτροπος, ανέπτυξε στη συνέχεια τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. «Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο νομικό και πολιτικό πλαίσιο», εξήγησε, «που καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Εξάλειψη της Εμπορίας Ανθρώπων, για την περίοδο 2012-2016. Η Οδηγία αυτή είναι βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά».

    [03] Νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης

    Ένα νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου, που φέρεται να έθαβε τους νεκρούς του, συμπεριφορά που σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει συνδεθεί μόνο με τους ανθρώπους, αποκαλύφθηκε στη Νότια Αφρική.

    Σύμφωνα με το CNN, η ιστορία του Homo naledi, όπως ονομάστηκε ο νέος πρόγονός μας, άρχισε να ξετυλίγεται το 2013, όταν ένας ερασιτέχνης σπηλαιολόγος και πανεπιστημιακός γεωλόγος παρουσίασε στον Λι Μπέργκερ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Witwatersrand, στο Γιοχάνεσμπουργκ, τμήμα μίας απολιθωμένης γνάθου. Ο καθηγητής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν συνειδητοποίησε αμέσως τη σπουδαιότητα του ευρήματος που μπορεί να αλλάξει ό,τι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σχετικά με την πρόοδο της ανθρώπινης εξέλιξης.

    [04] Αψηφώντας τον Ερντογάν, φιλοκούρδοι βουλευτές έκαναν πορεία στη νοτιοανατολική Τουρκία

    Φιλοκούρδοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, επιχείρησαν σήμερα να κάνουν πορεία προς μια πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί εκεί εδώ και μια εβδομάδα, την ώρα που το κόμμα τους δέχεται πυρά από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοιγάν και διεξάγεται παράλληλα δικαστική έρευνα σε βάρος του ηγέτη τους.

    Η σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχει ενταθεί μετά την κατάρρευση μιας κατάπαυσης του πυρός τον Ιούλιο που σταμάτησε την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία είχε αρχίσει το 2012, και προκάλεσε εκατοντάδες νεκρούς.

    Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και ο ηγέτης του, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κατηγορούν τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα AKP ότι ενισχύουν τα εθνικιστικά αισθήματα ενόψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου και ασκούν καταστολή στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία.

    [05] Δεν είμαστε οπαδοί της δραχμής, δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9 ο Κ. Λαπαβίτσας

    «Εμείς δεν είμαστε δραχμιστές, δεν είμαστε οπαδοί της δραχμής, εμείς θέλουμε πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας», το οποίο «δεν μπορεί να γίνει όσο είμαστε μέσα στην ΟΝΕ», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    «Χρειάζεται και εθνικό νόμισμα για να πάει η χώρα μπροστά» είπε και πρόσθεσε πως «η μετάβαση είναι μία δύσκολη διαδικασία και μπορούμε να τη συζητήσουμε, αλλά το ότι θα ήμασταν καλύτερα, αν είχαμε εθνικό νόμισμα παρά να είμαστε μέσα σε αυτόν τον μηχανισμό, αυτό είναι λυμένο, τελειωμένο ζήτημα».

    [06] Θρίαμβος και πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

    Θριαμβευτική πρόκριση στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν, πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, επικρατώντας 13-12 της Κροατίας σε έναν επεισοδιακό προημιτελικό, που σημαδεύτηκε από οκτώ κόκκινες κάρτες(!), έντονες αντεγκλήσεις, πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Κροατών και μία ένσταση που καθυστέρησε κατά περίπου μία ώρα την επικύρωση του αποτελέσματος. Στο τέλος του αγώνα εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους Κροάτες να κυνηγούν τους διαιτητές, ενώ κάποιο μέλος της αποστολής έσπασε ένα τζάμι στο κολυμβητήριο του Αλμάτι.

    Αν και η ελληνική ομάδα ήταν θεωρητικά το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Σερβία-Ισπανία.

    [07] Ο Ολυμπιακός και τα νέα «αστέρια» του

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επίσημα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους δημοσιογράφους μέσα από την «Transfers Media Day» που διοργάνωσε η πειραϊκή εταιρεία. Οι νέοι «ερυθρόλευκοι» άσοι μίλησαν για τους στόχους τους στον Ολυμπιακό και δήλωσαν μεταξύ άλλων:

    Εστεμπάν Καμπιάσο: «Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει μια ανυπομονησία. Αυτό που σκέφτομαι τώρα, όμως, είναι ο Πλατανιάς και όχι η Μπάγερν Μονάχου. Πριν το Champions League υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ένας παίκτης δεν είναι ποτέ 100% έτοιμος. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Κάθε μέρα που περνάει, γνωρίζω καλύτερα την ομάδα. Προσπαθώ να είμαι 100% συγκεντρωμένος».

    Φελίπε Πάρντο: «Γνωρίζω τις ευθύνες που έχω και επιθυμώ να κάνω αυτό που θέλω καλά, να παίζω καλό ποδόσφαιρο. Το Champions League είναι ένα όνειρο για μένα. Από τη μέρα μου ήρθα μου έχουν φερθεί όλοι με τον καλύτερο τρόπο, διοίκηση, συμπαίκτες, οπαδοί».

    Άλφρεντ Φινμπόγκασον: «Θέλω να κάνουμε μια καλή σεζόν, πιστεύω ότι θα ζήσω πολύ όμορφες στιγμές εδώ, είναι ωραία η ατμόσφαιρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ανταγωνισμό, έχουν πολλούς παίκτες που διεκδικούν μία θέση, είναι καλό αυτό. Όποιος είναι καλός και δουλεύει, θα κερδίσει αυτή τη θέση, στόχος του καθενός είναι να κερδίσει θέση βασικού».

    Μανουέλ Ντα Κόστα: «Νιώθω περήφανος που είμαι εδώ, που με διάλεξε μια τεράστια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και οι άνθρωποι μας βοηθούν να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαι περήφανος που θα υπερασπιστώ την φανέλα και θα παίξω γι' αυτόν τον κόσμο. Είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

    Σεμπά Ζούνιορ: «Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού κι Εστορίλ είναι πολύ μεγάλη, κάτι απόλυτα λογικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μπορώ να καλύψω και τη θέση στην επίθεση. Για μένα είναι καλύτερα να αγωνιστώ στα δεξιά, όμως από την άλλη παίζω όπου μου πει ο προπονητής και θα το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν νιώθω βάρος που φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού, ούτε πίεση και άγχος».

    Στέφανος Καπίνο: «Στόχος είναι σίγουρα να καταφέρω να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό, που είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα υπάρχει ανταγωνισμός, μπροστά μου είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας που έχει δείξει την αξία του όλα αυτά τα χρόνια».

    Μπράουν Ιντέγε: «Προσωπικός στόχος μου δεν είναι άλλος από το να κερδίζω. Να κερδίζω παιχνίδια και φυσικά μαζί μου να κερδίζει η ομάδα. Δεν μπορούμε να βάλουμε ταβάνι».

    Άλαν Πουλίδο: «Μετά από μία μεγάλη διαδρομή έφτασα στην ομάδα που επιθυμούσα. Είμαι έτοιμος για το καινούριο στάδιο της καριέρας μου, να δώσω τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη λίστα για το Champions League. Προσπαθώ να ανακτήσω το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχα, αυτό που με καθιέρωσε στην εθνική ομάδα. Είναι ένα προσωπικό όνειρο, ένας στόχος το Champions League».

    Γιάννης Γιαννιώτας: «Όταν έχεις καλούς συμπαίκτες, προσπαθείς στην προπόνηση να δείξεις κάτι καλύτερο και γίνεσαι καλύτερος και εσύ. Αυτό μόνο καλό θα μας κάνει και νομίζω ότι μόνο θετικά στοιχεία μπορούμε να πάρουμε από τον μεταξύ μας ανταγωνισμό. Οι δικές μου προσδοκίες και της ομάδας είναι μεγάλες, από τη στιγμή που είμαστε στον Ολυμπιακό. Οι φιλοδοξίες της ομάδας είναι το νταμπλ στην Ελλάδα και μία καλή πορεία στην Ευρώπη».

    Φάνης Τζανδάρης: «Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα είδα μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την παλιά μου ομάδα. Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή. Όταν δοθεί η ευκαιρία σε εμάς τους νέους παίκτες, θα πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά. Οι δικές μου οι φιλοδοξίες είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια μπορούμε και αυτός είναι ο στόχος της κάθε ομάδας και κυρίως του Ολυμπιακού».

    Δημήτρης Γούτας: «Αν δεν δουλεύεις, δεν μπορείς να καθιερωθείς. Εγώ προέρχομαι από τραυματισμό και είναι πιο δύσκολο να καθιερωθώ. Αλλά γι' αυτό δουλεύουμε, γι' αυτό είμαστε επαγγελματίες, για να καθιερωθούμε».

    [08] «Καθαρόαιμα» παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην 80η ΔΕΘ

    Παλιούς θρύλους των κυριότερων αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ράλι μπορεί να δει και να θαυμάσει από κοντά το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια έκθεση που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με «καθαρόαιμα» παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

    Ο χαρακτηρισμός «καθαρόαιμα» ανήκει στον πρόεδρο του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) Ιωάννη Ψηφίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ?ΜΠΕ μιλά για τη διοργάνωση, στην οποία κυριαρχούν 23 αυτοκίνητα ? διαμάντια, όπως λέει, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όταν ρωτάται ποιο είναι το αγαπημένο του, απαντά: «Τολμώ να πω ότι τα αγαπώ όλα γιατί όλα έχουν από μία εξαιρετική ιστορία».

    Σημειώνει, εξάλλου, ότι το σύνολο της αξίας των αυτοκινήτων που εκτίθενται στο περίπτερο 14 υπολογίζεται σε δύο εκατομμύρια ευρώ. Το ακριβότερο από αυτά θεωρεί πως είναι μια λευκή Jaguar XK 120 σπορ διθέσια που κέρδισε το ράλι Ακρόπολις το 1953 και η τιμή της φτάνει τα 200.000 ευρώ. Όσο για το πιο σπάνιο μοντέλο, εκτιμά πως είναι μια κατακόκκινη Lancia Aurelia του 1955 που κέρδισε το 1958 το ράλι Ακρόπολις. «Είναι από τα πολύ σπάνια αυτοκίνητα και κοστολογείται περίπου στα 150.000 ευρώ», επισημαίνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2015 - 14:32:13 UTC