Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άμεση διεξαγωγή συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, ζητάει εκ νέου ο Π. Παυλόπουλος
  • [02] Π.Μοσκοβισί: Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα
  • [03] «Οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος»
  • [04] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις
  • [05] Σημαντικά στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε ο Φαλτσιανί
  • [06] Ε. Τσακαλώτος: «Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει η Ελλάδα από το 2016»
  • [07] Ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Αϊλάν
  • [08] «Η ποίηση έχει όπλα που καίνε σε σιγανή φωτιά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ποιητής Μάρκος Μέσκος
  • [09] «Ξαναζωντάνεψε» ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη, στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
  • [10] Ο θρύλος της ροκ Τζ. Λ. Τέρνερ μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [11] Γ. Ντάισελμπλουμ : «H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί»
  • [12] Σύσκεψη Β.Μεϊμαράκη με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

  • [01] Την άμεση διεξαγωγή συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, ζητάει εκ νέου ο Π. Παυλόπουλος

    Την ανάγκη διεξαγωγής έκτακτης συνόδου Κορυφής της Ε.Ε για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό επανέλαβε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Χρήστο Ζώη, προκειμένουνα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη. Ο κ. Ζώης επέστρεψε χθες το βράδυ, από το νησί, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε για να κάνει αυτοψία με τους συναρμόδιους φορείς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούμε να μείνουμε με την εικόνα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου. Προσέθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίζει επιδερμικά όσο αντιμετωπίστηκε τότε ένα τέτοιο φαινόμενο που είναι θέμα όχι μόνο ασφάλειας αλλά ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου.

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Λιμενικό Σώμα «για όλη τη δραστηριότητα του που είναι στο ύψος των περιστάσεων», κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνοντας με αυτοθυσία τη δουλειά του, και ζήτησε από τον κ. Ζώη να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την αναγνώριση των ενεργειών των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

    [02] Π.Μοσκοβισί: Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

    «Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα, που υποστηρίζει τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις» , δήλωσε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    [03] «Οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος»

    Μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή της πορείας του τόπου και οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος», είναι το μήνυμα που έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπατά» τον ελληνικό λαό, αλλά και στη ΝΔ, το Ποτάμι, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του νέου Μνημονίου.

    Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι «πρόκληση» να λέει ότι ως κυβερνώσα Αριστερά εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό για 30.000 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

    Είναι «πρόκληση» να ανακοινώνει 8μηνες συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προσέθεσε. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα άλλα κόμματα είπε ότι δεν είναι νέες οι ιδέες που παρουσίασαν στη ΔΕΘ για την ανάπτυξη και παρατήρησε: «Ψάξτε παλιές ομιλίες του Κώστα Σημίτη ή του Κώστα Καραμανλή για να δείτε πόσο νέες είναι οι ιδέες που σερβίρονται σήμερα».

    [04] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

    Οριακή διαφορά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ από 0,2% έως μία μονάδα, καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Οι έρευνες είναι: της Μetron Analysis για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, της GPO για το Mega και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάϊ.

    Στην προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ καταγράφεται οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Συγκεκριμένα, στην «εκτίμηση ψήφου», τα ποσοστά που καταγράφει η δημοσκόπηση έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,7%, ΝΔ 31,3%, Χρυσή Αυγή 6,2%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,0%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,2%, Ένωση Κεντρώων 5,9%, Λαϊκή Ενότητα 3,3%, 'Αλλο 2%. Στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά που καταγράφει η έρευνα δείχνουν: ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΝΔ 24,7%, Χρυσή Αυγή 4,9%, Ποτάμι 4,4%, ΚΚΕ 4,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,4%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,1%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,6%, 'Αλλο 1,5%, 'Ακυρο-Λευκό 4,3%, Δεν θα ψηφίσουν 8,3%, Αναποφάσιστοι 7,1%, ΔΑ 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,5%.

    Στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega (μεταδόθηκε την Παρασκευή), στην «πρόθεση ψήφου», τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΝΔ με 25,8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6%, ΚΚΕ στο 5,7%, Ποτάμι 4,4%, Λαϊκή Ενότητα 3,6%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, Άλλο 1,3%, «Δεν θα ψηφίσω/λευκό -άκυρο» 4,4%, «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» 10%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 60% ενώ η ΝΔ 80%.

    Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για τον Σκάϊ (ξεκίνησε την Τετάρτη πριν από το debate και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή), δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 27,5%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%, το Ποτάμι 5%, η Ένωση Κεντρώων με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%. Το Λευκό - Άκυρο είναι στο 3,5%, η Αποχή στο 11,5%, Άλλο στο 3%, «Δεν ξέρω-δεν απαντώ» είναι στο 8%.

    [05] Σημαντικά στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε ο Φαλτσιανί

    Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών καταθετών της HSBC Γενεύης φέρεται να έδωσε το άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί, που έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση σε τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

    Ο κ. Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας τα οποία στη χώρα μας αποκαλούνται «λίστα Λαγκάρντ», φέρεται να μην αναφέρθηκε σε ονόματα προσώπων, αλλά να παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία εκτιμάται πως αφού αξιολογηθούν και ερευνηθούν, ίσως αποκαλύψουν πτυχές της υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης παράνομων χρημάτων που ερευνά η Δικαιοσύνη.

    Οι πρώτες πληροφορίες για την πολυσέλιδη κατάθεση του άλλοτε υπαλλήλου της HSBC, μάρτυρας που θεωρείται κρίσιμος για τη διερεύνηση των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ», αναφέρουν πως αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα που διενεργούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, στους καταθέτες της τράπεζας για αφορολόγητα ή παράνομης προέλευσης χρήματα.

    [06] Ε. Τσακαλώτος: «Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει η Ελλάδα από το 2016»

    Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει από το 2016 η Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αύξησης του χρέους της χώρας, καθώς δεν υφίσταται ανάγκη δανείων για κάλυψη ελλειμμάτων, δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Ποιος έχει πρόταση για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας».

    Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε λάθος τους ισχυρισμούς της Ν.Δ., ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα χρεώθηκε 90 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η μόνη αύξηση του χρέους αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ήτοι 10 δισσεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο στάδιο και άλλα 15 σε περίπτωση που χρειαστεί.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δυνατότητες επανεξέτασης της φορολογίας των αγροτών παραδέχθηκε πως αναμφίβολα οι αγρότες θα έχουν ένα μεγαλύτερο βάρος και αυτό είναι ένα από τα πολύ άσχημα της συμφωνίας. «Υπάρχει υπόσχεση από εμάς αλλά και από όλα τα κόμματα να δούμε πως θα το διορθώσουμε». Ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε ότι η σύσταση των θεσμών ήταν να προχωρήσει η κυβέρνηση στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και σε σχέση με τους αγρότες και με το ΦΠΑ και μέχρι τον Οκτώβρη να κατατεθεί σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. «Μέχρι τον Οκτώβρη θα υπάρχει αυτό το σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Όχι για όλους, δεν χρειάζονται όλοι. Υπάρχουν όμως αγρότες που πρέπει να βοηθηθούν και θα υπάρχουν ελαφρύνσεις, γενικώς όχι μόνο για τους αγρότες, όσο μπορούμε να διορθώσουμε το φορολογικό σύστημα όσο μπορούμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή».

    [07] Ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Αϊλάν

    O πατέρας του μικρού Αϊλάν Κούρντι, που πνίγηκε στο Αιγαίο ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, συνεργαζόταν με τους διακινητές και οδηγούσε τη βάρκα που βυθίστηκε κατά τον διάπλου, κατήγγειλαν συνεπιβάτες του, που παρουσίασαν μια εκδοχή η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα εκείνος υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Άχμεντ Χάντι Τζαουάντ και η σύζυγός του, ένα ζευγάρι Ιρακινών, που έχασαν την 11χρονη κόρη και τον 9χρονο γιο τους στο ίδιο ναυάγιο, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Αμπντουλάχ Κούρντι πανικοβλήθηκε και επιτάχυνε όταν ένα κύμα χτύπησε τη βάρκα, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του ότι κάποιος άλλος οδηγούσε το πλεούμενο. Ένας τρίτος επιβάτης επιβεβαίωσε τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, τη μαρτυρία του οποίου ωστόσο το πρακτορείο Ρόιτερς δε μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι επιχείρησε πολλές φορές να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Κούρντι που βρίσκεται στο Κομπάνι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να τον εντοπίσει. Εντούτοις, ο Κούρντι δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα MailOnline ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι ψευδείς. «Σκέφτηκαν να οδηγήσω τη βάρκα αλλά δεν το έκανα. Πρόκειται για ψέματα» σημείωσε.

    [08] «Η ποίηση έχει όπλα που καίνε σε σιγανή φωτιά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ποιητής Μάρκος Μέσκος

    «Εγώ δίνω περίοδο χάριτος πολύ περισσότερο στους δικούς μου ανθρώπους» δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολυβραβευμένος και πολυδιαβασμένος ποιητής Μάρκος Μέσκος, ο οποίος είναι υποψήφιος σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η είδηση της τοποθέτησης του σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι γεγονός που περνά απαρατήρητο. Ο βραβευμένος - κρατικό βραβείο ποίησης (2014), Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του (2006), περιοδικό Διαβάζω 1995- και πολυδιαβασμένος ποιητής Μάρκος Μέσκος, ο ποιητής των καταφρονεμένων και παρεμποδισμένων, ο ποιητής που αντέταξε στο κακό του εμφυλίου μια μυθική κλεφτουργιά της Μακεδονίας, είναι ένας άνθρωπος που αποφεύγει τη δημοσιότητα. Όταν όμως δεχτεί να μιλήσει, η ελευθερία του λόγου του είναι απολαυστική.

    Στη συνέντευξη που παραχωρεί στη Νατάσσα Δομνάκη μεταξύ άλλων αναφέρει:« Για την εμπλοκή μου στον δημόσιο βίο, ξέρω τι μπορώ να κάνω στη ζωή μου και τι όχι. Εν πάση περιπτώσει είμαι από αυτούς που από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν αλλάζω εύκολα ρότα. Επειδή βίωσα με πολύ άγριο τρόπο τα γεγονότα της δεκαετίας του 40, είχα από τότε τραβήξει τον δρόμο μου. Έμεινα εκεί, υπηρετώντας τον κανόνα, πιστεύοντας στον κανόνα. Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο φάνηκε ένα ξέφωτο στον ορίζοντα. Θυμηθήκαμε τα παλιά και μπήκαμε αγαπώντας και τιμώντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο μας».

    Σε ερώτηση για το αν η ποίηση να κατακτήσει ένα νέο δημόσιο χώρο και λόγο ο Μ. Μέσκος απαντά: «Μακροπρόθεσμα, την ποίηση πιστεύω, οι ενδιαφερόμενοι θα την επικαλούνται πάντα. Με άμεσο τρόπο δεν μπορεί να κινητοποιήσει τις μάζες. Είναι αδύνατον. Άλλοι έχουν τα σπαθιά και τα όπλα. Η ποίηση έχει όπλα που καίνε σε σιγανή φωτιά».

    [09] «Ξαναζωντάνεψε» ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη, στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Περίπου 3.800 θεατές, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και ξένοι, παρακολούθησαν χθες βράδυ την πρώτη μετά το 1974, παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

    Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΘΟΚ με τον Σύνδεσμο της Εντός των Τειχών Πόλης της Αμμοχώστου (MASDER) και τελούσε υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό. Ήταν υπερτιτλισμένη στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα.

    Την παράσταση παρακολούθησαν οι διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός και ο Τουρκοκύπριος ομόλογος του, οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου και Νεοκλής Συλικιώτης, και οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης και Σκεύη Κουκουμά. Από τον ΔΗΣΥ παραβρέθηκε μόνο ο Ρίκκος Μαππουρίδης.

    [10] Ο θρύλος της ροκ Τζ. Λ. Τέρνερ μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Είναι φανταστικό, εξωπραγματικό, να βάζεις μουσικό πολιτισμό μέσα σε ένα σπήλαιο». Ο Τζο Λιν Τέρνερ, ο θρύλος της ροκ, ο τραγουδιστής των «Rainbow» και των «Deep Purple», λίγο πριν από τη συναυλία του στο Σπήλαιο Περάματος στα Γιάννενα, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την πρωτόγνωρη εμπειρία του.

    Τον συναντήσαμε λίγες ώρες πριν από το ακουστικό σόου, που λόγω συνθηκών στο σπήλαιο, θα διαρκέσει 40 λεπτά (θα αρχίσει στις 20.30), μαζί με τον στενό του φίλο και γνωστό Γιαννιώτη ροκ καλλιτέχνη Γιώργο Γάκη, ο οποίος είναι και η «ψυχή» της διοργάνωσης.

    «Στην καριέρα μου έπαιξα σε αρχαιολογικού χώρους, σε ιστορικά μνημεία, ποτέ όμως σε σπήλαιο», λέει και επισημαίνει, πως ίσως απόψε γραφτεί ιστορία για τη ροκ μουσική. «Είναι η πρώτη και μοναδική εμπειρία για μένα, «η παρθενική». Ίσως παγκοσμίως, δεν έχει ξανασυμβεί ανάλογο μουσικό γεγονός. Γράφουμε ιστορία απόψε, με κάποιο τρόπο».

    Ο ροκ σταρ δεν κρύβει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον ενθουσιασμό του για τη συναυλία, αλλά και γιατί πραγματοποιείται η ιδέα που είχε πριν από ένα χρόνο, όταν είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά το Σπήλαιο. Τότε, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Γάκης του είπε, «εδώ, σε αυτό το χώρο πρέπει να γίνει συναυλία».

    [11] Γ. Ντάισελμπλουμ : «H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί»

    «H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι νομοθετικές προετοιμασίες στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει ασαφής.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι «η δουλειά» πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των θεσμών. Όπως είπε, οι θεσμοί θα πρέπει να προετοιμάσουν την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και να προσδιορίσουν τα προαπαιτούμενα για τους επόμενους μήνες.

    Στο άτυπο Eurogroup την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και το νομοθετικό έργο.

    [12] Σύσκεψη Β.Μεϊμαράκη με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

    Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, είχε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση. Από την πλευρά τους οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν στον κ. Μεϊμαράκη τις θέσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και συζήτησαν για το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. «Με πολύ σεβασμό επισκέπτομαι τον Παναγιώτατο. Ανεξαρτήτως, αν είναι προεκλογική περίοδος ή όχι, από τη στιγμή που θα ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα ξεκινούσα από εσάς γιατί μας συνδέει μια μακρά, παλιά φιλία, γιατί θέλω την ευλογία σας για την περαιτέρω πορεία μας και γιατί, ταυτόχρονα, θέλω να δείξω τον σεβασμό μας στο μεγάλο κοινωφελές έργο, το οποίο επιτελείται σε μια περίοδο πολύ μεγάλης κρίσης, που εσείς ανιδιοτελώς δίδετε φροντίδα και ανοίγετε την αγκαλιά σας σε ανθρώπους, οι οποίοι την έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και που πολλές φορές η Πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως πρέπει»δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Άνθιμο.

    Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη, είπε:«Ο Χριστός και η Παναγία και ο Άγιος Δημήτριος να είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία και όλα ειρηνικά και ευλογημένα για την πατρίδα μας». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στην αποψινή ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο«Ι. Βελλίδης», στις 8 το βράδυ, και ο Μητροπολίτης ανταποκρίθηκε θετικά, με τον κ. Μεϊμαράκη να σχολιάζει με νόημα:«Δεν θα πηγαίνεις μόνο στον Αλέξη (Τσίπρα)».

    Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη πουπαραχώρησεο πρόεδρος της Ν.Δ στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συνεννοήσεις, συνεργασίες και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, «μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εξασφαλίσω στη χώρα μια σταθερή και μακράς πνοής κυβέρνηση» επισημαίνει ο κ. Μεϊμαράκης και εκφράζει την πεποίθηση πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. «Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη ΝΔ πρώτο κόμμα, θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου» υπογραμμίζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 10:32:31 UTC