Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] « Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο »
  • [03] Στη Χίο η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου
  • [04] Ο αριστερός Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη πανηγυρικά ηγέτης των Εργατικών
  • [05] Για ναζιστικούς χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων, κατηγορεί ο Φάιμαν τον Ορμπάν
  • [06] «Το ποσοστό των ΑΝΕΛ στη Βουλή θα επιτρέψει τη συγκρότηση κυβέρνησης»

  • [01] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

    Οριακή διαφορά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ από 0,2% έως μία μονάδα, καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Οι έρευνες είναι: της Μetron Analysis για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, της GPO για το Mega και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάϊ.

    Στην προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ καταγράφεται οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Συγκεκριμένα, στην «εκτίμηση ψήφου», τα ποσοστά που καταγράφει η δημοσκόπηση έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,7%, ΝΔ 31,3%, Χρυσή Αυγή 6,2%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,0%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,2%, Ένωση Κεντρώων 5,9%, Λαϊκή Ενότητα 3,3%, 'Αλλο 2%. Στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά που καταγράφει η έρευνα δείχνουν: ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΝΔ 24,7%, Χρυσή Αυγή 4,9%, Ποτάμι 4,4%, ΚΚΕ 4,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,4%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,1%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,6%, 'Αλλο 1,5%, 'Ακυρο-Λευκό 4,3%, Δεν θα ψηφίσουν 8,3%, Αναποφάσιστοι 7,1%, ΔΑ 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,5%.

    Στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega (μεταδόθηκε την Παρασκευή), στην «πρόθεση ψήφου», τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΝΔ με 25,8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6%, ΚΚΕ στο 5,7%, Ποτάμι 4,4%, Λαϊκή Ενότητα 3,6%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, Άλλο 1,3%, «Δεν θα ψηφίσω/λευκό -άκυρο» 4,4%, «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» 10%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 60% ενώ η ΝΔ 80%.

    Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για τον Σκάϊ (ξεκίνησε την Τετάρτη πριν από το debate και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή), δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 27,5%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%, το Ποτάμι 5%, η Ένωση Κεντρώων με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%. Το Λευκό - Άκυρο είναι στο 3,5%, η Αποχή στο 11,5%, Άλλο στο 3%, «Δεν ξέρω-δεν απαντώ» είναι στο 8%.

    [02] « Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο »

    Μια ακόμα «κοκορομαχία» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα παρακολουθήσουμε στο ντιμπέϊτ της Δευτέρας, αλλά αυτό δεν θα τους εμποδίσει να τα βρουν πολύ καλά την επομένη των εκλογών, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ.

    Εξέφρασε την πολιτική εκτίμηση ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά θα σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνταγή «καπιταλισμός και ξερό ψωμί», καθώς αντικειμενικά υπάρχει η βάση είτε για ένα μεγάλο συνασπισμό με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είτε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί η πολιτική πόλωση, θα τεθούν και νέα εκβιαστικά διλήμματα και κάλεσε τον λαό να μην υποκύψει και να κάνει ένα τολμηρό βήμα ενισχύοντας στις κάλπες το ΚΚΕ, διότι, όπως παρατήρησε, «σήμερα υπάρχει περισσότερη πείρα με τις ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες» που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε, μάλιστα, δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου για «σκίσιμο» των Μνημονίων και ότι «θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές».

    Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι «κοροϊδεύουν» τον κόσμο και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

    [03] Στη Χίο η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου

    Την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί της Χίου, τιμά η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία έφθασε στο αεροδρόμιο στις 11.30, όπου όπως η ίδια ζήτησε δεν επιθυμούσε να τής γίνει επίσημη υποδοχή.Η κ. Θάνου θα μεταβεί στη Βέσσα, όπου στις 19.00 ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βεσσιανού αείμνηστου Πατριάρχη Κωνσταντίνου του Ε' (Βαλλιάδη). Η πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο το πρωί με ελικόπτερο Super Puma για τη Μυτιλήνη, όπου θα προεδρεύσει συσκέψεως για το μεταναστευτικό.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής της περιλαμβάνει:

    Στις 13.30, παρουσία της πρωθυπουργού στο γεύμα που παραθέτει ο δήμος Χίου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Το απόγευμα, στις 19.00, θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε΄ στην κεντρική πλατεία της Βέσσας - Χίου, που θα γίνουν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τέλος, στις 21.00, η κ. Θάνου θα συναντηθεί με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα στο Ξενοδοχείο «Χανδρής», οδός Ευγενίας Χανδρή 2 στη Χίο.

    Την Κυριακή, η πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λέσβο, στις 9 το πρωί, και στις 9:30 θα επισκεφθεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια και θα επιθεωρήσει το χώρο όπου γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. η ταυτοποίηση των προσφύγων. Επιπρόσθετα, θα έχει συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων: «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα».

    [04] Ο αριστερός Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη πανηγυρικά ηγέτης των Εργατικών

    Ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη άνετα σήμερα ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος. Η εκλογή του αποτελεί μια νίκη που επικυρώνει την απροσδόκητη άνοδο του 66χρονου ευρωσκεπτικιστή, σκληρού πολέμιου των πολιτικών της λιτότητας.

    Φαβορί των δημοσκοπήσεων και των μπουκμέικερς, ο Κόρμπιν εξελέγη με ποσοστό 59,5% υπερισχύοντας των τριών αντιπάλων του, του Άντι Μπέρνχαμ, της Ιβέτ Κούπερ και της Λιζ Κένταλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο στη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

    [05] Για ναζιστικούς χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων, κατηγορεί ο Φάιμαν τον Ορμπάν

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, με δηλώσεις του στον Spiegel, επέπληξε έντονα σήμερα τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, συγκρίνοντας τη μεταχείριση που επιφυλάσσει στους πρόσφυγες που διέρχονται από την Ουγγαρία με την περίοδο των ναζί.

    «Το στοίβαγμα των προσφύγων μέσα σε τρένα με την προσδοκία να φύγουν πολύ μακριά, ξυπνά την ανάμνηση της πιο σκοτεινής περιόδου στην ήπειρό μας», δήλωσε ο Β. Φάιμαν. «Ο Βίκτορ Ορμπάν ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο όταν κάνει όλους (αυτούς τους πρόσφυγες) οικονομικούς μετανάστες. Ακολουθεί ηθελημένα μια πολιτική αποτροπής». , τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

    Η Ουγγαρία, που υποστηρίζει μια σκληρή γραμμή κατά των μεταναστών, δακτυλοδείχνεται από τους ευρωπαίους εταίρους της, και ιδιαίτερα ο λαϊκιστής επικεφαλής της κυβέρνησής της που θέλει να εμποδίσει τη διέλευση προσφύγων από τη χώρα του προς την Αυστρία και στη συνέχεια προς τη Γερμανία από τις 15 Σεπτεμβρίου κατασκευάζοντας έναν φράχτη από συρματόπλεγμα στα σύνορα με τη Σερβία.

    Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ορμπάν δηλώνει πως «οι Σύροι πρόσφυγες, που φθάνουν μαζικά στην Ευρώπη και περνούν από την Ουγγαρία, δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται στις γειτονικές χώρες. Εκεί ήταν ασφαλείς». Ο Ορμπάν υποστήριξε πως οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη «επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή».

    [06] «Το ποσοστό των ΑΝΕΛ στη Βουλή θα επιτρέψει τη συγκρότηση κυβέρνησης»

    « Η ομερτά της Μεταπολίτευσης και τα δύο κόμματα της μόνιμης εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είχαν αποφασίσει ότι κυβέρνηση συνεργασίας θα σημαίνει και συγκυβέρνηση συγκάλυψης» δηλώνει ο Π. Καμμένος σε συνέντευξη του στην Αυγή.

    Η Νέα Δημοκρατία συγκάλυπτε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου και το ΠΑΣΟΚ συγκάλυπτε τη Νέα Δημοκρατία του Παπασταύρου, της λίστας Λαγκάρντ και της Siemens. Αν εννοούν ότι οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης κάθε υπόθεση που αφορά τον απλό πολίτη, τότε, ναι, είμαστε το κόμμα της καταγγελίας και υποσχόμαστε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις, όπως οι 19 δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, θα φτάσουν πλέον στη Δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος , ερωτηθείς αν «έχει αντικαταστήσει, όπως λένε, την εισαγγελική λειτουργία και είναι κυνηγός σκανδάλων».

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι το «μυστικό» της συνεργασίας μεταξύ ενός κεντροδεξιού και ενός αριστερού κόμματος είναι η εθνική συμφιλίωση μεταξύ της έντιμης αριστεράς που διαφυλάσσει τις αρχές και τις αξίες της και της κεντροδεξιάς που δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα και αποτελείται από λαϊκούς πολίτες που πιστεύουν σε αρχές και αξίες και στο όραμα ότι όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.

    «Αυτή τη στιγμή μπήκαμε πλέον στην εποχή της αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου και της αποζημίωσης του ελληνικού λαού από τα σκάνδαλα τα οποία διενεργήθηκαν, ιδίως στον τομέα των εξοπλισμών» προσέθεσε. Εκτίμησε ότι η διαφορά στις εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι μεγάλη, ενώ και το ποσοστό της εισόδου των ΑΝΕΛ στη Βουλή θα είναι τέτοιο που θα επιτρέπει τη συγκρότηση κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 12:32:23 UTC