Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β.Θάνου «Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και διεθνές»
  • [02] Α. Τσίπρας: «Ο λαός δεν θα δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος»
  • [03] Κοινή παρέμβαση των βιομηχάνων μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει εκλογών
  • [04] Την ανάγκη προετοιμασίας για την ελάφρυνση του χρέους, έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών
  • [05] Σημαντικά στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε ο Φαλτσιανί
  • [06] Η «πρώτη» τού Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων
  • [07] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Θ. Τζήμερος
  • [08] Νεκροί τρεις παράτυποι μετανάστες από ανατροπή λέμβου,ανατολικά του Φαρμακονησίου
  • [09] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
  • [10] Η Εθνική «καθάρισε» το Βέλγιο και προχωρά

  • [01] Β.Θάνου «Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και διεθνές»

    Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και διεθνές, τόνισε η Β.Θάνου κατά τη διευρυμένη σύσκεψη που γίνεται στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Ζώη και φορέων του νησιού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Το προσφυγικό κυριάρχησε και στη συνάντηση της κ. Θάνου χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στη Χίο.

    Εν τω μεταξύ χθες το απόγευμα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο ιστορικό Αργέντικο, στον Κάμπο της Χίου.Ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στην ευαισθησία της πρωθυπουργού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, «για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους κινητοποιήσατε τα πάντα», είπε. Από την πλευρά της, η κ. Θάνου υποστήριξε ότι όλοι οι Έλληνες διαθέτουν αυτή την ευαισθησία. «Είναι γνωστό εξάλλου και από αρχαιοτάτων χρόνων -τόνισε- ότι η φιλοξενία των Ελλήνων ήταν πάντοτε στο DNA τους».

    «Ξένιος Ζευς», πρόσθεσε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, για να προσθέσει η πρωθυπουργός: «Επομένως, τα φιλάνθρωπα αυτά αισθήματα και πάλι βρίσκονται». «Αλλά ως πρωθυπουργός τα εκφράζετε κατά τον καλύτερο τρόπο», παρατήρησε ο Πατριάρχης.

    [02] Α. Τσίπρας: «Ο λαός δεν θα δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος»

    Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, εκφράζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας. Η επιλογή του λαού θα είναι τέτοια, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα και να προκύψει λύση κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

    «Ήδη, σε όλες τις μετρήσεις η συσπείρωσή μας ενισχύεται σημαντικά και γι? αυτό έχουμε μια ευδιάκριτη άνοδο» επισημαίνει και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο λαός δεν θα επαναφέρει στην εξουσία αυτούς που καταψήφισε πριν από λίγους μήνες και ότι «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που μας έφερε μέχρι εδώ, που θέλει να συγκαλύψει αμαρτίες, να δώσει πίσω ό, τι καταφέραμε στη διαπραγμάτευση, να κρύψει ξανά στα συρτάρια του τις λίστες της φοροδιαφυγής».

    Σε ό,τι αφορά την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανεπτράπη από αριστερούς βουλευτές και συνεπώς οι κάλπες ήταν αναπόφευκτες.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. «Η ΝΔ είναι με τον Ευρώπη του κ. Σόιμπλε. Εμείς είμαστε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια κοινωνική στροφή και απαγκίστρωση από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Για το αυριανό ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βούλησή του για ένα πλούσιο και αναλυτικό διάλογο, «διότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να ενημερωθεί αναλυτικά για τις διαφορετικές πολιτικές και τα αντίπαλα πολιτικά σχέδια» και προσθέτει ότι η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική.

    Για τη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες της βάζει επί τάπητος το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, θέτει ως προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 20 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ξαναθέτει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και συνοδεύεται από ένα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ

    [03] Κοινή παρέμβαση των βιομηχάνων μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει εκλογών

    Την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής με στόχο την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, την ευημερία και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας επισημαίνουν με άρθρο τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρόεδροι των πέντε βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας.

    Η κοινή παρέμβαση των Θεόδωρου Φέσσα (ΣΕΒ), Αθανάσιου Σαββάκη (ΣΒΒΕ), Ευριπίδη Δοντά (ΣΒΘ&ΚΕ), Δημήτρη Μαθιού (ΣΒΑΠ), Κλεομένη Μπάρλου (ΣΕΒΠΕ), ενόψει των εκλογών, περιγράφει τους άξονες της νέας πολιτικής που προτείνει η βιομηχανία.

    Στο κείμενο των προέδρων των πέντε βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας μεταξύ άλλων αναφέρεται: Στην κρισιμότερη καμπή της κρίσης η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με δυο ταυτόχρονες και καίριες προκλήσεις: Η μια είναι η ανάγκη άμεσης εφαρμογής όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών προσαρμογών της συμφωνίας με τους εταίρους. Η δεύτερη πρόκληση αφορά στην εκπόνηση και υλοποίηση των πολιτικών που θα λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό αντίβαρο, αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του νέου κύκλου ύφεσης που ανοίγεται μπροστά μας και αποτρέποντας τη δομική ανεργία.

    [04] Την ανάγκη προετοιμασίας για την ελάφρυνση του χρέους, έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών

    «Στο άτυπο Eurogroup του Λουξεμβούργου επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Αυγούστου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία τονίζεται:

    «Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων της και έθεσε εκ νέου την ανάγκη προετοιμασίας της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

    [05] Σημαντικά στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε ο Φαλτσιανί

    Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών καταθετών της HSBC Γενεύης φέρεται να έδωσε το άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί, που έδωσε την Παρασκευή πολύωρη κατάθεση σε τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

    Ο κ. Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας τα οποία στη χώρα μας αποκαλούνται «λίστα Λαγκάρντ», φέρεται να μην αναφέρθηκε σε ονόματα προσώπων, αλλά να παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία εκτιμάται πως αφού αξιολογηθούν και ερευνηθούν, ίσως αποκαλύψουν πτυχές της υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης παράνομων χρημάτων που ερευνά η Δικαιοσύνη.

    Οι πρώτες πληροφορίες για την πολυσέλιδη κατάθεση του άλλοτε υπαλλήλου της HSBC, μάρτυρας που θεωρείται κρίσιμος για τη διερεύνηση των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ», αναφέρουν πως αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα που διενεργούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, στους καταθέτες της τράπεζας για αφορολόγητα ή παράνομης προέλευσης χρήματα.

    [06] Η «πρώτη» τού Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων

    Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε χθες το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

    Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό άρχισε σήμερα την πορεία του στους δρόμους των Τρικάλων, όπως θα κάνει κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.

    Η κυκλοφορία για τις πρώτες έξι ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.

    [07] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Θ. Τζήμερος

    Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 χθες στο κέντρο του Βόλου, στο οποίο τραυματίστηκε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος.

    Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Ιωλκού, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο κ. Τζήμερος, που εκινείτο στην οδό Ανθίμου Γαζή, συγκρούστηκε με άλλο όχημα επί της Ιωλκού.

    Ο κ. Τζήμερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου με χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι θλαστικό.

    [08] Νεκροί τρεις παράτυποι μετανάστες από ανατροπή λέμβου,ανατολικά του Φαρμακονησίου

    Νέα τραγωδία με παράτυπους μετανάστες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Φαρμακονησίου. Λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 100 άτομα ανετράπη,με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτεροSuper Puma και πλωτότου λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τρεις νεκροί, 68 διασώθησαν,ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

    Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρειατης Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπουςμετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

    Στη Μυτιλήνη αναμένονται εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία προκειμένου να παραλάβουν μετανάστες. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που αναχώρησε χθες από Πειραιά, παρέλαβε 207 μετανάστες από τη Λέρο, 158 από την Κάλυμνο, 648 από την Κω και συνεχίζει το δρομολόγιό του με προορισμό τη Μυτιλήνη και επιστροφή Πειραιά. Από τον Πειραιά αναχώρησε χθες στη 1 τα μεσάνυχτα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Λέσβο περίπου στη 1 το μεσημέρι.

    [09] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

    Ρευστό σκηνικό με οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αυτό το Σαββατοκύριακο και με μικρές αποκλίσεις πιστοποιούν την αδυναμία επίτευξης αυτοδυναμίας.

    Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5%. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,7%, η ΝΔ 26,2%, η Χρυσή Αυγή 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,1%, ΚΚΕ 5,9%, Ποτάμι 5%, Λαϊκή Ενότητα 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 10,2%.

    Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το «Πρώτο Θέμα» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,7 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,4%, η ΝΔ 24,7%, η Χρυσή Αυγή 6,4%, το ΚΚΕ 6,2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,1%, το Ποτάμι 4%, η Ένωση Κεντρώων 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 2,6%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10,4% του δείγματος.

    Σε δημοσκόπηση της MRB για τη «Realnews» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,4%. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,9%, η ΝΔ 25,5%, η ΧΑ 6,1%, το ΚΚΕ 5,7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,3%, το Ποτάμι 4,9%, η Ένωση Κεντρώων 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αφού συγκεντρώνουν 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 14,1% του δείγματος.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% και 31% συγκεντρώνει και η ΝΔ. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 8%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΚΚΕ 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%.

    Με δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,4%, η ΝΔ 27,1%, η Χρυσή Αυγή 6,4%, το ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,8%, το Ποτάμι 3,8%, η Ένωση Κεντρώων 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 13,1%.

    [10] Η Εθνική «καθάρισε» το Βέλγιο και προχωρά

    Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2015, για πρώτη φορά μετά το 2009, επικρατώντας του Βελγίου με 75-54 στην Λιλ της Γαλλίας. Η Ελλάδα στους «8» της διοργάνωσης θα βρει απέναντι της την Ισπανία, που νίκησε 80-66 την Πολωνία.

    Τα δεκάλεπτα 16-15, 34-31, 57-42, 75-54


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2015 - 8:32:18 UTC