Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τις αναφορές Κεφαλογιάννη στους Έλληνες αστυνομικούς
  • [02] Αυριο η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομονοίας
  • [03] Περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA τον Αύγουστο
  • [04] Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην βόρεια Ιταλία
  • [05] Ραπ φεστιβάλ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Π. Φύσσα
  • [06] Στις 29 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ
  • [07] Η «Medea Electronique» διοργανώνει ερευνητικό εργαστήριο στον Ταΰγετο
  • [08] Ο Γ. Δραγασάκης στο «Πρακτορείο FM 104,9»: Η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει σταθερότητα
  • [09] Στις 21:00 το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη
  • [10] Τραυματισμό έξι μελών της από επίθεση νεοφασιστών, καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

  • [01] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τις αναφορές Κεφαλογιάννη στους Έλληνες αστυνομικούς

    Με τίτλο: «Και νέοι 'άχρηστοι' προστέθηκαν στη λίστα της ΝΔ», σε συνέχεια της σχετικής αναφοράς που είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί με ανακοίνωσή του κριτική στη ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά δηλώσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους αστυνομικούς.

    Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ότι απαξιώνει τους αστυνομικούς και καλεί τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για το αν υιοθετεί τη θέση του κ. Κεφαλογιάννη σχετικά με τις ικανότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

    «Δεν φαίνεται να έχει τελειωμό η λίστα των "άχρηστων του δημοσίου τομέα" που έχει συγκροτήσει η Νέα Δημοκρατία. Μετά την επίθεση του προέδρου της, Β. Μεϊμαράκη, στους επαναπροσληφθέντες καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, τους σχολικούς φύλακες, το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων και τις καθαρίστριες, που είχαν απολυθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ήρθε η σειρά του Μ. Κεφαλογιάννη, να απαξιώσει τα σώματα ασφαλείας της χώρας και συγκεκριμένα τους αστυνομικούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Αυριο η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομονοίας

    Με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της Βουλής -και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α? Αθήνας- Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα γίνει αύριο στις 7.30 στην Πλατεία Ομονοίας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.

    Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν, ο επικεφαλής κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Μανώλης Γλέζος.

    Λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της«Λαϊκής Ενότητας»,Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας σε ερωτήματα του Συνδέσμου Ελλήνων Πολυτέκνωνανέφερε ότι«Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με συνέπεια και σταθερότητα για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες και οι απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».

    «Οι πολύτεκνες οικογένειες, και ειδικά οι μητέρες, ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών, που προωθήθηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Στρατούλης και συνεχίζει: «Επίσης, θα συνεχίσουν να είναι θύματα του τρίτου μνημονίου, που ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού στη Βουλή και έχουν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν, αφού αφενός καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων παιδιών και αφετέρου περιορίζονται από 1-1-2016 κατά 0,5% οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες για οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

    [03] Περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA τον Αύγουστο

    Περαιτέρω μείωση εμφάνισε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) τον Αύγουστο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον ELA υποχώρησε τον Αύγουστο στα 84 δισ. ευρώ από 85,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.

    Αντιθέτως, η χρηματοδότησή τους απευθείας από την ΕΚΤ διατηρήθηκε αμετάβλητη στα 40 δισ. ευρώ.

    [04] Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην βόρεια Ιταλία

    Ένας 56χρονος εργαζόμενος σε εταιρία ιδιωτικής φύλαξης έχασε την ζωή του έξω από την πόλη Πιατσέντσα της Βόρειας Ιταλίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου που υπερχείλισε και το πτώμα του άτυχου άνδρα εντοπίσθηκε σε λίγα μέτρα απόσταση από το κατεστραμμένο ΙΧ του.

    Την ίδια ώρα αγνοούνται δυο αδέλφια που ζουν στο χωριό Μπέτολα, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει δυο εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

    Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων ποταμοί έσπασαν τα φράγματα, σειρά κατοικιών έχουν απομονωθεί και σε οκτώ δήμους της περιφέρειας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

    Παράλληλα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ώρες αυτές την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας και μέρος του Πεδεμόντιου, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

    [05] Ραπ φεστιβάλ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Π. Φύσσα

    Δύο χρόνια συμπληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η ραπ κοινότητα αποτίει φόρο τιμής στον Killah P, όπως ήταν γνωστός, με το 3ο μουσικό φεστιβάλ «Rap Monsters Festival», που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

    Πρόκειται για διοργάνωση, την οποία ξεκίνησε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας το 2012 και η ραπ κοινότητα αποφάσισε να συνεχίσει στη μνήμη του.

    Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι οι: 12ος Πίθηκος, Μέγας, Τοτέμ, Wrongface, Ορθολογιστές, Flowjob, Μυστική Συνταγή, MC Yinka, JK1 & Eversor, Λύκος, X-KAPE.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ δεν συνδιοργανώνεται με κανένα πολιτικό σχήμα, αφού εξ αρχής δεν είχε ποτέ πολιτικό χαρακτήρα, αλλά σκοπός του ήταν να αναδείξει την ραπ κοινότητα και κουλτούρα μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μόνη πολιτική θέση που αποκτά φέτος το φεστιβάλ, οφείλεται στον τρόπο που χάθηκε ο άνθρωπος που το ξεκίνησε και είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους, πως οι δολοφόνοι του Παύλου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες δολοφονούσαν μαζικά ανθρώπους για κάποια δήθεν "ανώτερη ιδέα". Αυτό ονομάζεται φασισμός. Και ο λαός μας δεν ξεχνά. Ελπίζουμε ούτε οι δικαστές που τους δικάζουν αυτές τις ημέρες».

    Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 μμ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [06] Στις 29 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

    Στις 29/9 συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.Σήμερα, η διαδικασία προχώρησε στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες, αφού νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.Μάλιστα, σήμερα, που υπήρχε πιθανότητα να κληθεί στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας του δολοφονηθέντος, από «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ούτε οι «αποστασιοποιηθέντες» Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, όπως έχουν κάνει σε αρκετές προηγούμενες συνεδριασεις.

    «Κατάφεραν για άλλη μια φορά να μην ακουστεί η φωνή μας για προφανείς λόγους», δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 29/9. Η μητέρα του μουσικού που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου, Μάγδα Φύσσα, τόνισε πως δεν περίμενε ποτέ ότι θα έφτανε ο καιρός να αποφυλακιστεί ο δολοφόνος του γιου της -σε λίγους μήνες- Γιώργος Ρουπακιάς, και η μητέρα και ο πατέρας του μουσικού να μην έχουν ακουστεί ακόμη στο δικαστήριο. «Βέβαια δεν περίμενα ότι θα είμαι ζωντανή δύο χρόνια μετά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

    Η κ. Φύσσα δήλωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια δεν θα συμμετάσχει στις πορείες που οργανώνονται για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του γιου της και ότι τα μέλη της οικογένειας θα βρίσκονται την Πέμπτη το βράδυ στο μνημείο στο Κερατσίνι και την Παρασκευή στο Σκοπευτήριο Καισαριανής όπου διοργανώνεται συναυλία για τον Π. Φύσσα..

    Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα έδρας, ενώ, έπειτα από ένα διάλειμμα της δίκης, συνήγοροι των κατηγορουμένων κατήγγειλαν ότι εντολείς τους δέχθηκαν επίθεση με καφέδες και σάντουιτς στα κρατητήρια από κατηγορουμένους για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που για ακόμη μια φορά εκδικαζόταν στη διπλανή αίθουσα. Η πρόεδρος ζήτησε από τον επικεφαλής αστυνομικό για τα μέτρα τάξης να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

    [07] Η «Medea Electronique» διοργανώνει ερευνητικό εργαστήριο στον Ταΰγετο

    Επανέρχεται στην Πελοπόννησο, 18-28 Σεπτεμβρίου, για τα ερευνητικά της εργαστήρια, η Medea Electronique, καλλιτεχνική κολεκτίβα από όλα τα πεδία της τέχνης, συνεχίζοντας τους πειραματισμούς της στις εφαρμογές νέων μέσων, στην ανανέωση και διερεύνηση των μελλοντικών της πρότζεκτ.

    Τα τελευταία επτά χρόνια, η κολεκτίβα διοργανώνει εργαστήριο-residency, σε έναν ελαιώνα, λίγο έξω από τον μικρό οικισμό Σελλασία, βόρεια της Σπάρτης, και μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες -video artists, ζωγράφους, περφόρμερ, σχεδιαστές, επιμελητές-, αναπτύσσουν έναν πολυπολιτισμικό διάλογο, με σκοπό την παραγωγή και την παρουσίαση συλλογικού αυτοσχεδιαστικού έργου.

    Στόχος του residency, λένε οι διοργανωτές, είναι η δημιουργία μιας συμβιωτικής εμπειρίας για τους συμμετέχοντες η οποία θα εμπνεύσει και θα προάγει τη μελλοντική τους δουλειά.

    Για το Koumaria Residency 2015, η Medea Electronique, προτείνει τον τίτλο «Site-specific ηχητικοί αυτοσχεδιασμοί: Ένα έργο καταγραφής» και συγκεντρώνει για τη φετινή εκδοχή του προγράμματος καλλιτέχνες που προέρχονται κυρίως από το πεδίο της μουσικής. Αυτή τη χρονιά οι συμμετέχοντες (Felix Del Tredici, Marili Pizarro, Melisa Delgado, Preston Beebe, Robert Jedrzejewski και Jung Wook Jonathan Hong) καλούνται να εστιάσουν στον ηχητικό-μουσικό αυτοσχεδιασμό και σε τοπο-ειδείς (site-specific) επιτελέσεις/καταγραφές, που θα γίνουν διάσπαρτα σε μέρη της Πελοποννήσου.

    Χρησιμοποιώντας τον ελαιώνα στην Κουμαριά ως βάση, τα μέλη της Medea Electronique με τους φετινούς συμμετέχοντες του Residency θα ταξιδέψουν σε απομακρυσμένα σημεία, όπως απομονωμένες βουνοκορφές, αρχαία ερείπια, μεσαιωνικά κάστρα και δυσπρόσιτες παραλίες και σπηλιές, και θα καταγράψουν εκεί, συλλογικά, ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς τόσο μεταξύ τους όσο και με τη συνέργεια ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή.

    [08] Ο Γ. Δραγασάκης στο «Πρακτορείο FM 104,9»: Η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει σταθερότητα

    Να κρίνουν οι πολίτες «ποια κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει, ποιο πρόγραμμα;» κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρώην αντιπρόεδρος της απελθούσας κυβέρνησης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

    Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9» και στην εκπομπή «Δύο στις 12» με τον Νίκο Γιώτη και τον Φάνη Γρηγοριάδη, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι«αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα αποσαφηνίσεων». Στη συνέχεια ο κ.Δραγασάκης υπογράμμισε ότι αυτό που είναι μπροστά «δεν είναι απλώς όπως λένε ορισμένοι, μια πιστή υλοποίηση του μνημονίου», αλλά «ένα μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού προγράμματος», που να εξασφαλίζει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων και ότι αυτό θα γίνει «με το δικαιότερο δυνατό τρόπο» και επίσης «να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος για να βγει η χώρα από την κρίση».

    «Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα και η δική μας τουλάχιστον απάντηση, είναι, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα σήμερα, μόνο η αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα μπορούν να διασφαλίσουν αυτή τη σταθερότητα που είναι αναγκαία, αλλά και αυτές τις προϋποθέσεις για να έχουμε μια δίκαιη διακυβέρνηση».

    [09] Στις 21:00 το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη

    Στο αποψινό debate στρέφουν το βλέμμα τους τα επιτελεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Το debate θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 9 το βράδυ από το studio 3 της ΕΡΤ.

    Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα καθίσουν δίπλα- δίπλα, ενώ απέναντί τους θα βρεθούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν τις ερωτήσεις και στο προηγούμενο debate και είναι οι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

    Τον ρόλο του συντονιστή, θα έχει και αυτή τη βραδιά ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος.

    H σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες με σημαντικότερη τη λεγόμενη «κόκκινη κάρτα», τη δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας αρχηγός να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του «αντιπάλου του» για ένα λεπτό.

    Ο πρώτος γύρος θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα περιλαμβάνει ερωτήσεις που θα αφορούν οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση. Στη δεύτερη ενότητα θα υπάρξουν ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν συνολικά δώδεκα ερωτήσεις, οι πρώτες έξι στην πρώτη ενότητα και οι άλλες έξι στη δεύτερη. Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να δείξουν τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλό» σε κάθε ενότητα. Όταν θα απαντά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, η κάμερα θα δείχνει και τους δύο ώστε να διακρίνονται οι αντιδράσεις του καθενός.

    Στον δεύτερο γύρο της τηλεμαχίας, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μία ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό.

    Στον τρίτο γύρο, ο συντονιστής της βραδιάς Πάνος Χαρίτος θα κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις προς τους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη χωρίς δικαίωμα followup.

    Τέλος, στον τελευταίο τέταρτο γύρο, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

    [10] Τραυματισμό έξι μελών της από επίθεση νεοφασιστών, καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

    Τρομοκρατική επίθεση σε βάρος μελών της, το βράδυ της Κυριακής στα Πατήσια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «κατά τη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης, ομάδα 20 έως 25 νεοφασιστών, ενδεδυμένοι με το μανδύα του δήθεν ακομμάτιστου οπαδού επιτέθηκαν, προκαλώντας εκδορές, μώλωπες και τραύματα, σε έξι μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με κυριότερα θύματα τον νεαρότερο και τη μοναδική γυναίκα εξ αυτών».

    «Είναι σαφές» συνεχίζει η ανακοίνωση, «πως, μέσα στην ισοπεδωτική και επιμελώς καθοδηγούμενη λογική του «όλοι ίδιοι είναι», βρίσκουν ευκαιρία να ανθίσουν οι πιο σκοτεινές και αντιδραστικές πρακτικές, με στόχο να κάμψουν αυτούς που δεν είναι ίδιοι με όλους τους άλλους, αυτούς που αγωνίζονται. Δεν μας τρομάζουν αυτές οι επιθέσεις. Ακλόνητα επιμένουμε στον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες», καταλήγει η Λα?κή Ενότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2015 - 16:32:25 UTC