Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όποια προσπάθεια σπίλωσής μου, θα πέσει στο κενό, δηλώνει ο Αλ. Φλαμπουράρης
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Όταν τρίχρονα παιδάκια ξεβράζονται νεκρά, τότε ξεβράζεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός
  • [03] Πρέπει να μπορώ να εφαρμόζω όσα αποφασίζονται, δηλώνει η ΓΓΔΕ Αικ.Σαββαΐδου
  • [04] Στις 672,77 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με οριακή πτώση 0,03%
  • [05] Κομισιόν: Δεν θα μειωθούν οι πόροι προς τις χώρες που αρνούνται να συμμετάσχουν στο σχέδιο κατανομής προσφύγων
  • [06] Η Ευρώπη «βουτηγμένη στη ντροπή», δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ
  • [07] Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον Κάμερον για την παραμονή στην ΕΕ, λένε οι Εργατικοί
  • [08] Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 30 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό
  • [09] Μάθε πού ψηφίζεις
  • [10] Στη Singular Logic η συγκέντρωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκλογών
  • [11] Σ. Αναγνωστοπούλου: Χωρίς μεροληψία υπέρ των αδύναμων, δεν πρόκειται να σταθούμε στα πόδια μας
  • [12] «Μνημόνια και ξερό ψωμί» σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας για τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στο ντιμπέιτ
  • [13] Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην ΕΕ το 2015
  • [14] Δικαστική έρευνα στην Τουρκία εναντίον του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan
  • [15] Άρνεσεν: «Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ»

  • [01] Όποια προσπάθεια σπίλωσής μου, θα πέσει στο κενό, δηλώνει ο Αλ. Φλαμπουράρης

    «Η πρώην εταιρεία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ρ/σ "ΑΘΗΝΑ 9.84" ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" για ανάληψη έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

    «Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός», σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης, επισημαίνοντας: «Εγώ, έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλα τα χαρτιά μου για σύνταξη».

    Ανέφερε ακόμη ότι «από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές», προσθέτοντας ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με νομικές διαδικασίες. «Η ιστορία μου, 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα, είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα...», τόνισε και υπογράμμισε ότι «όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό...».

    Εξάλλου, δριμεία κριτική στο "Πρώτο Θέμα" ασκεί το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει πως «το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει τον ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγει: «Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Όταν τρίχρονα παιδάκια ξεβράζονται νεκρά, τότε ξεβράζεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός

    Η λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό- πρόβλημα δεν είναι να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγεςσαν σκουπίδια, αλλά να τους ενσωματώσουμε στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

    Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο euronews, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    «Όταν τρίχρονα παιδάκια ξεβράζονται νεκρά, τότε αυτό που ξεβράζεται είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Πρέπει να αναλάβουμε συλλογικά την ευθύνη ως ευρωπαϊκή οικογένεια και να μη θεωρούμε επειδή το έχουμε στη γειτονιά μας, ας το λύσουν αυτοί που το έχουν στην αυλή τους. Χρειάζονται κονδύλια, χρειάζεται ενίσχυση των υποδομών, χρειάζεται μια άλλη πολιτική που δυστυχώς η Ευρώπη σήμερα δεν διαθέτει», τόνισε ο κ Τσίπρας.

    Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο euronews και την Έφη Κουτσοκώστα θα προβληθεί στην εκπομπή Global Conversation, το βράδυ της Τρίτης στις 21:40.

    Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στο Αιγαίο

    Σήμερα ανοικτά των νοτιο-δυτικών ακτών της Τουρκίας άλλοι 22 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στην Κω

    Οι τούρκοι λιμενοφύλακες κατόρθωσαν να διασώσουν 211 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από την περιοχή της Ντάτσα.Οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται.

    [03] Πρέπει να μπορώ να εφαρμόζω όσα αποφασίζονται, δηλώνει η ΓΓΔΕ Αικ.Σαββαΐδου

    Η ανεξαρτητοποίηση της γενικής γραμματείας Εσόδων θα συμβάλλει "να εφαρμόζει, όσα αποφασίζει" όπως τόνισε η γενική γραμματέας Αικατερίνη Σαββαΐδου στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

    Οι επιχειρηματίες - μέλη του Ε.Β.Ε.Π., με τις τοποθετήσεις τους έθεσαν στη γενική γραμματέα ζητήματα όπως, οι φορολογικές επιβαρύνσεις, η επιτάχυνση των διαδικασιών και η μείωση των καθυστερήσεων, ως προς τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρου και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με απαιτήσεις, η επιδότηση των εμπόρων για την αγορά POS, η απόδοση του Φ.Π.Α. σε ηλεκτρονικές συναλλαγές ή «πλαστικό» χρήμα, η αξιοποίηση υπέρ των στόχων των δημοσίων και ιδιωτικών συμφερόντων της προσαρμογής του Εθνικού Νόμου περί (Εκτελωνιστών) - Τελωνειακών Αντιπροσώπων, η αναμόρφωση του νομικού πλαισίου για τον εφοδιασμό πλοίων, η αναβάθμιση του υποσυστήματος Ε.Φ.Κ. του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (Ο.Π.Σ.Τ.) κ.ά.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, η κυρία Σαββαΐδου είπε ότι θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τους επιχειρηματίες, είτε με τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, είτε με την έκδοση εγκυκλίων, είτε με αποστολή των προτάσεών τους στην πολιτική ηγεσία.

    [04] Στις 672,77 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με οριακή πτώση 0,03%

    Σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται η χρηματιστηριακή αγορά.Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν και σήμερα σημαντικές απώλειες, οι οποίες αντισταθμίζονται από την άνοδο άλλων μη τραπεζικών blue chips.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 672,77 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,03%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης 5 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 674,70 μονάδες (+0,25%) και κατώτερη τιμή στις 669,49 μονάδες(-0,52%).Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,25 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,28%.

    [05] Κομισιόν: Δεν θα μειωθούν οι πόροι προς τις χώρες που αρνούνται να συμμετάσχουν στο σχέδιο κατανομής προσφύγων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ μίας μείωσης των διαρθρωτικών πόρων που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν τις ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων, αντίθετα απ' ό,τι ισχυρίζεται το Βερολίνο.

    Οι χώρες αυτές "είναι συνήθως χώρες που λαμβάνουν πολλούς διαρθρωτικούς πόρους" από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

    "Νομίζω πως είναι επίσης δίκαιο (..) να λαμβάνουν λιγότερα χρηματοδοτικά μέσα" εκ μέρους της Ευρώπης, επιχειρηματολόγησε ο ντε Μεζιέρ, λέγοντας πως εγκρίνει μία πρόταση που διατυπώθηκε σε αυτό το πνεύμα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Όμως ο Γιούνκερ "ποτέ δεν το είπε αυτό" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    "Οι συμφωνίες σύμπραξης και τα εν λειτουργία προγράμματα για την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού δεν προσφέρουν νομική βάση ώστε να μειωθούν οι κατανομές των διαρθρωτικών ταμείων και των επενδύσεων, αν ένα κράτος αρνηθεί τους υποχρεωτικούς μηχανισμούς μετεγκατάστασης" προσφύγων, επέμεινε η εκπρόσωπος.

    [06] Η Ευρώπη «βουτηγμένη στη ντροπή», δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ

    Ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε πως η Ευρώπη είναι «βουτηγμένη στη ντροπή» μετά την αποτυχία της χθεσινής υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες να καταλήξει σε συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Χθες βράδυ, η Ευρώπη καλύφθηκε για άλλη μια φορά από ντροπή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκάπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

    «Αυτό που ζήσαμε (χθες) βράδυ είναι μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή απ' ό,τι η ελληνική κρίση», είπε. «Και αν δεν συμφωνήσουμε, τότε οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών μεσοπρόθεσμα δεν θα είναι παρά αέρας».

    «Η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να είναι στην Ευρώπη, για να το πούμε έτσι, αυτός που πληρώνει (...). Όλοι συμμετέχουν όταν λαμβάνουν χρήματα, αλλά κανείς όταν είναι να αναλάβει ευθύνες. Αν αυτό συνεχίσει έτσι, θα είναι το τέλος των ισχυουσών όρων χρηματοδότησης», είπε ο Γκάμπριελ.

    [07] Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον Κάμερον για την παραμονή στην ΕΕ, λένε οι Εργατικοί

    Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας δεν σχεδιάζει να δώσει «λευκή επιταγή» στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με το εάν η χώρα θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ.

    «Ο (ηγέτης των Εργατικών) Τζέρεμι (Κόρμπιν) είπε αρκετά ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την παραμονή στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να δούμε τι περιλαμβάνει το πακέτο του Κάμερον», δήλωσε ο ΜακΝτόνελ στην τηλεόραση του BBC.

    «Δεν θα δώσουμε στον Κάμερον λευκή επιταγή για καμία διαπραγμάτευση - θέλουμε να δούμε σε τι θα καταλήξει» πρόσθεσε.

    [08] Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 30 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε από τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, όλα τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με τη σύσταση της ρυθμιστικής αρχής που θα διαχειριστεί τα χρήματα που θα προέλθουν από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επιτροπή εξετάζει τα έγγραφα αυτά με διαδικασία κατεπείγοντως, ούτως ώστε να αποδεσμευτεί άμεσα τα πρώτα 30 εκατομμυρία ευρώ, από τα 450 εκατ. που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν την Επιτροπή για την πρόθεσή τους να αποστείλουν επίσημο αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. «Είχαμε ζητήσει από την ελληνική πλευρά να το κάνει νωρίτερα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Όσον αφορά τα κέντρα καταγραφής μεταναστών (hotspots) που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό τόνισε ότι δεν είναι ούτε κέντρα υποδοχής, ούτε κέντρα κράτησης.

    [09] Μάθε πού ψηφίζεις

    Τέθηκε σε λειτουργία, από το υπουργείο Εσωτερικών, υπηρεσία ενημέρωσης των εκλογέων που θέλουν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και σχολικό συγκρότημα όπου ψηφίζουν, την προσεχή Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

    - Τρίτη έως Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 18:00.

    - Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 19:00.

    - Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00.

    - Κυριακή από τις 07:00 έως τις 19:00.

    Επίσης, οι εκλογείς μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», όπου πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

    [10] Στη Singular Logic η συγκέντρωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκλογών

    Η Singular Logic θα αναλάβει το έργο της συγκέντρωσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία, είναι μέλος του Marfin Investment Group (MIG), και το όνομά της έχει ταυτιστεί απόλυτα με τις εκλογές, καθώς αποτελεί το σταθερό συνεργάτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη μηχανογραφικήεπεξεργασία των αποτελεσμάτων όλων ανεξαιρέτως των εκλογικών αναμετρήσεων από το 1981 και μετά (Εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και Δημοτικές), καθώς και του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

    Για τις υπηρεσίες της η εταιρεία θα εισπράξει 2.398.500 ευρώ. Εκτός από τη λειτουργία κεντρικού συστή?ατος για τη συγκέντρωση και ?ετάδοση των αποτελεσ?άτων, η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη δικτύου εκλογών για δη?όσιους φορείς ?έσω σύνδεσης με το "Σύζευξις", καθώς και για την ΕΡΤ, τα κό??ατα και τα ραδιόφωνα, την παροχή εξοπλισ?ού (υπολογιστές, εκτυπωτές και επικοινωνιακός εξοπλισ?ός) για όλα τα ση?εία του δικτύου των εκλογών (υπουργείο Εσωτερικών, Κέντρο Τύπου, ΕΡΤ, κό??ατα, ραδιόφωνα), τη συγκέντρωση αποτελεσ?άτων ?έσω SRT (σύστημα αποστολής αποτελεσμάτων μέσω κινητού από περίπου 4.800 εκλογικά τ?ή?ατα) κ.α.

    [11] Σ. Αναγνωστοπούλου: Χωρίς μεροληψία υπέρ των αδύναμων, δεν πρόκειται να σταθούμε στα πόδια μας

    Η ιδεολογική κατεύθυνση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στη διαχείριση του μνημονίου, τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, και πρώτη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Σία Αναγνωστοπούλου. Υποστηρίζει ότι «μια κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο θα προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού -και ο ΣΥΡΙΖΑ το επτάμηνο της διακυβέρνησής του, αυτό απέδειξε με τα νομοσχέδια που έφερε στη Βουλή», ενώ επισημαίνει ότι «είναι θέμα τιμής» για όλους η στήριξη της κυβερνητικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά σε εκείνη τη φάση ο Τσίπρας και η διαπραγματευτική ομάδα, χωρίς να καταστρέψει τη χώρα».

    Για το «μένος» των παλιών συντρόφων αναφέρει: «Δεν μπορείς να είσαι σύντροφος μέχρι χθες και να βγαίνεις σήμερα και να λες: ο Τσίπρας φτιάχνει τον γύψο του Παπαδόπουλου. Αυτές είναι πάρα πολύ βαριές κουβέντες. Ή το ήξερες και πριν αυτό το πράγμα και θα έπρεπε να παραιτηθείς ή δεν το ήξερες, άγνοια όμως δεν συγχωρείται». Και προσθέτει: «θέλουν να κρατήσουν τα χέρια τους καθαρά» και «να κερδίσουν πόντους από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να πάρουν εκλογική πελατεία».

    Τέλος, τονίζει ότι «αυτές είναι οι πιο ιστορικές εκλογές στη Μεταπολίτευση» διότι «πρέπει να εξυγιανθεί το κράτος» από «θεσμούς και μηχανισμούς οι οποίοι είναι εντελώς διαβρωμένοι από μέσα». «Αυτά αν δεν αλλάξουν -και δεν μπορεί να τα αλλάξει αυτός που τα δημιούργησε, τα κόμματα που τα δημιούργησαν- δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα. Θα ψηφίζουμε μονίμως μνημόνια και θα παρακαλάμε, θα υποκύπτουμε στους εκβιασμούς για να μπορούμε να έχουμε κάποια ρευστότητα. Αν δεν έχουμε εξυγίανση του κράτους, εάν δεν έχουμε έναν αριστερό εκσυγχρονισμό με πρόσημο κοινωνικό, δηλαδή με μεροληψία υπέρ των αδύναμων, δεν πρόκειται να σταθούμε στα πόδια μας. Είμαστε σε οριακή στιγμή».

    [12] «Μνημόνια και ξερό ψωμί» σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας για τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στο ντιμπέιτ

    «Μνημόνια και ξερό ψωμί» ήταν οι τοποθετήσεις, στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ, των προέδρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Σε χθεσινοβραδινή του παρέμβαση στην εκπομπή «Στον Ενικό», αναφορικά με την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η αντιπαράθεση αφορούσε το ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα εντός του ασφυκτικού πλαισίου του μνημονίου και των αντιλαϊκών νόμων προηγούμενων και επόμενων.

    Σημείωσε, ακόμη, ότι ήταν καλύτερος ο τρόπος διεξαγωγής της διότι έδινε την δυνατότητα να διεξαχθεί συζήτηση, πρόσθεσε όμως ότι αυτή η δυνατότητα δεν αξιοποιήθηκε από τους κκ Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

    [13] Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην ΕΕ το 2015

    Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου 2015, έναντι 280.000 για το σύνολο του 2014, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την προστασία των συνόρων Frontex, προειδοποιώντας όμως ότι κάποιοι ενδέχεται να έχουν καταμετρηθεί δύο φορές.

    Αριθμοί ρεκόρ καταγράφηκαν επί πέντε συνεχόμενους μήνες, με 156.000 πρόσφυγες να εισήλθαν στην ΕΕ τον Αύγουστο, πρόσθεσε η Frontex.

    Παρόλα αυτά η υπηρεσία διευκρίνισε ότι ένας «μεγάλος αριθμός προσώπων που εντοπίστηκαν στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας είχαν ήδη καταγραφεί κατά την άφιξή τους από την Τουρκία στην Ελλάδα λίγες εβδομάδες νωρίτερα».

    Εξάλλου τα ελληνικά νησία κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ αφίξεων τον Αύγουστο, με 88.000 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στις ακτές τους, αριθμός έντεκα φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι Σύροι πρόσφυγες.

    Με δεδομένη αυτή «τη μεγάλη μεταναστευτική πίεση» η Frontex ζήτησε επιπλέον προσωπικό το οποίο θα βοηθήσει στην καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών στη Λέσβο και την Κω, «που πλήττονται ιδιαίτερα», όπως δήλωσε ο Φαμπρίς Λεγκέρι, διευθυντής της Frontex, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [14] Δικαστική έρευνα στην Τουρκία εναντίον του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan

    Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν δικαστική έρευνα εναντίον του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan Media Group για "τρομοκρατική προπαγάνδα", μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η εταιρεία Dogan Media ανήκει στον τουρκικό όμιλο εταιρειών Dogan Holding και εκδίδει την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet.

    Τα γραφεία της Hurriyet δέχτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες επίθεση από φιλοκυβερνητικές ομάδες που κατηγορούν την εφημερίδα ότι υποστηρίζει το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν

    [15] Άρνεσεν: «Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ»

    Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου, έδωσε ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Φρανκ Αρνεσεν, με την συμπλήρωση τριών μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Δανός παράγοντας αποκάλυψε τις σκέψεις του για την οργάνωση της ομάδας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

    Αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΟΚ είπε μεταξύ άλλων: «Όταν είχα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι σας, είχα πει ότι πρέπει να βρισκόμαστε στην κορυφή της Λίγκας. Συμμετέχουμε στις ελληνικές διοργανώσεις και στο Europa League. Στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο καλά και στις τρεις. Δυστυχώς έχουμε χάσει ήδη τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Η προετοιμασία ήταν διαταραγμένη, γιατί είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Κάναμε πολλές μεταγραφές και δεν ήταν εύκολο για τον Τούντορ. Πλέον είμαι αισιόδοξος. Έχουμε καλό ρόστερ και ο Ίγκορ έχει πολλές επιλογές με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι να είμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις του πρωταθλήματος και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στις άλλες διοργανώσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 12:32:18 UTC