Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρόγραμμά του, που υπηρετεί τις «ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων» έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Συνεργασία για να έρθουν εμπιστοσύνη, επενδύσεις και δουλειές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Θεοχάρης
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ εμφανίστηκε, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάβαστος
  • [04] Μέρκελ και Φάιμαν ζητούν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό
  • [05] Επτά συλλήψεις για το φονικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [06] Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων της Monumenta
  • [07] Ευ. Μεϊμαράκης: Αν η ΝΔ κερδίσει, θα πάω πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα, για το σχηματισμό κυβέρνησης
  • [08] Π. Καμμένος: Θα επιδιώξουμε μείωση της φορολογίας και φορολογικά κίνητρα για προσέλευση επενδύσεων
  • [09] Με Μανιάτη στην αποστολή ο Ολυμπιακός
  • [10] «Μύδροι» Μαραντόνα κατά Μπλάτερ και Πλατινί
  • [11] Πρεμιέρα στο υπερθέαμα του Champions League

  • [01] Το πρόγραμμά του, που υπηρετεί τις «ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων» έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα αποτυπώνονται στο σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα στην πλήρη μορφή του και με την σημείωση ότι παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις.

    Βασική ιδεολογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα. Με βάση τη θέση αυτή και την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί εγγύηση δημοκρατίας».

    Στο πολιτικό προοίμιο του προγράμματος, που αναπτύσσεται σε 130 σελίδες, υπογραμμίζεται ότι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα είναι «αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση».

    [02] Συνεργασία για να έρθουν εμπιστοσύνη, επενδύσεις και δουλειές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Θεοχάρης

    Αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα, είναι να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που στήριξαν το μνημόνιο να το στηρίξουν και μετά, να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη, ώστε παράλληλα με την υλοποίηση του μνημονίου να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις και να βρούμε από την πρώτη μέρα τις πρώτες δουλειές και σε βάθος ενός, δύο χρόνων να μειωθεί δραστικά η ανεργία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος του Ποταμιού στη Β΄Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης.

    Όπως είπε, είναι πρωτεύον, ο ελληνικός λαός να δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να μην μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το Ποτάμι. Να υπάρξει κυβέρνηση αξιόπιστη που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ εμφανίστηκε, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάβαστος

    Τις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο χτεσινό ντιμπέιτ. ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάπτυξη και την ανεργία, αποδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία μεταξύ της διακυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο κ. Μεϊμαράκης «εμφανίστηκε, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάβαστος ή, στη χειρότερη ψεύτης, τόσο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη που αφορούν την ανάπτυξη, όσο και στους δείκτες της ανεργίας».

    Συγκρίνοντας τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σχετικά με την ανάπτυξη ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2015, της πραγματικά σκληρής διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομία όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά μεγεθύνθηκε συνολικά 1,1% σε ετήσια βάση». Ως προς το ζήτημα της ανεργίας, τονίζει πως «η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, όταν ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

    [04] Μέρκελ και Φάιμαν ζητούν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

    Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν μετά τηνσυνάντησή τους στο Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε» μέχρι την τακτική Σύνοδο στα μέσα Οκτωβρίου. Η καγκελάριος έλαβε ωστόσο αποστάσεις από τις απειλές για οικονομικές κυρώσεις στις χώρες που αντιδρούν στο σύστημα κατανομής.

    «Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο από κοινού. Αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ και εξήγησε ότι αντικείμενο της συνόδου δεν πρέπει να είναι η κατανομή των 120.000 προσφύγων, θέμα με το οποίο ασχολούνται οι υπουργοί Εσωτερικών, αλλά το «πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, πώς μπορούμε να συζητήσουμε καλύτερα με την Τουρκία και πώς μπορούμε πιο γρήγορα, από τη στιγμή που θα έχουμε τον τρόπο κατανομής, να δημιουργήσουμε τα κέντρα υποδοχής (hot spots) στην Ελλάδα και στην Ιταλία - διότι χωρίς αυτά δεν θα υπάρξει κατανομή».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Γερμανία απειλεί με οικονομικές κυρώσεις τα κράτη-μέλη που αντιδρούν στο σύστημα της υποχρεωτικής κατανομής των προσφύγων, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι «οι απειλές δεν είναι ο σωστός δρόμος» για την επίτευξη συμφωνίας και επισήμανε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε εκ νέου στο ευρωπαϊκό πνεύμα», αναφέροντας ότι δεν ελπίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσω απειλών.

    [05] Επτά συλλήψεις για το φονικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά μεταναστών με ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος, που ανετράπη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών την Κυριακή τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

    Από το ναυάγιο κατάφεραν να διασωθούν 99 μετανάστες, για τους οποίους έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά τους από τη Λέρο στη Ρόδο. Επίσης αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

    Και οι επτά φερόμενοι ως διακινητές, μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προκειμένου απαγγελθούν κατηγορίες.

    [06] Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων της Monumenta

    Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων που υλοποιεί η Monumenta θα παρουσιαστεί από τις 17 ως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος. Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται στιγμιότυπα από την καταγραφή, καθώς και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της περιόδου 1830-1940 που διατηρούνται στα επτά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων.

    Το πρόγραμμα καταγραφής υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Monumenta» τα τελευταία τρία χρόνια, με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

    Η έκθεση με τίτλο «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτίρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων της περιόδου 1830-1940» εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. Στα εγκαίνια το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η συντονίστρια της Monumenta, Ειρήνη Γρατσία. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καταγράφω ένα παλιό κτίριο ανακαλύπτω την ιστορία του» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ.

    [07] Ευ. Μεϊμαράκης: Αν η ΝΔ κερδίσει, θα πάω πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα, για το σχηματισμό κυβέρνησης

    «Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα πάω πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα, για το σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον ραδιοσταθμό Βήμα.

    «Έχουμε μια σκληρότατη πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με δήθεν αριστερά ή κεντροδεξιά συννεφάκια», είπε χαρακτηριστικά.«Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν». Ζήτησε όμως να μην υπάρξει υποβιβασμός του επιπέδου του πολιτικού λόγου στα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής εκστρατείας.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να μην προδικάζει την απόφαση των πολιτών, πριν την κάλπη, και χαρακτήρισε «συναρχηγό» του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη λίστα Λαγκάρντ.

    [08] Π. Καμμένος: Θα επιδιώξουμε μείωση της φορολογίας και φορολογικά κίνητρα για προσέλευση επενδύσεων

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ερωτηθείς γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει ΑνΕλ μετά την συμφωνία της 12ης Ιουλίου, γνωρίζοντας ότι το κόμμα του δημιουργήθηκε από τον αγώνα κατά των μνημονιακών πολιτικών, είπε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί «την έξοδο από την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης», διότι προβλέπει την κατάργηση του αγγλικού δικαίου και την εκ νέου ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού, τριετή χρονικό ορίζοντα εφαρμογής και αναπτυξιακό πακέτο προς ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς συνεπικουρούμενο από τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ.

    Απέδωσε ως αποτυχία του τρίτου αυτού πακέτου την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων που οδηγεί στη μετεγκατάσταση των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και στην αποτροπή επενδύσεων σε όλη τη χώρα.

    [09] Με Μανιάτη στην αποστολή ο Ολυμπιακός

    Χωρίς τον Μπουχαλάκη, αλλά με τον Μανιάτη στην αποστολή, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Μπουχαλάκης δεν γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα, γεγονός που τον αφήνει εκτός πλάνων του Μάρκο Σίλβα για το αυριανό ματς, την ίδια στιγμή που ο Μανιάτης μετέχει κανονικά αλλά θεωρείται σχεδόν απίθανο να βρίσκεται στην αρχική 11άδα, δεδομένου ότι προέρχεται από πολύμηνο τραυματισμό.

    Στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα θα βρίσκονται οι Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά και Σιόβας.

    [10] «Μύδροι» Μαραντόνα κατά Μπλάτερ και Πλατινί

    «Λαύρος» κατά των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί εμφανίσθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό «Piuenne», τις οποίες αναδημοσίευσε η «Corriere dello Sport».

    Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογή για την προεδρία της FIFA, ο διάσημος Αργεντινός δήλωσε με νόημα: «Είμαι έξω απ' αυτό, διότι κάποιος με το όνομα Μπλάτερ μου έκλεισε όλες τις πόρτες»! Συνεχίζοντας, ο Μαραντόνα σχολίασε πως: «Εγώ δεν είμαι κλέφτης. Ο Μπλάτερ έκανε πολύ κακό στο ποδόσφαιρο και μαζί με τον Πλατινί δημιούργησαν μία κωμωδία. Προσποιήθηκαν πως είναι χωριστά, ο ένας στην FIFA και ο άλλος στην UEFA, ωστόσο πάντα ήταν ο ένας κοντά στον άλλον».

    Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο -κατά πολλούς- κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία, αποκάλυψε ότι βρίσκεται στο πλευρό του υποψήφιου για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, του Πρίγκηπα της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν: «Εάν επικρατήσει στις εκλογές, θα είμαι αντιπρόεδρος»!

    [11] Πρεμιέρα στο υπερθέαμα του Champions League

    Ώρα για Champions League, καθώς αρχίζει η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των πρώτων τεσσάρων ομίλων (1 έως 4). Το κορυφαίο ματς του προγράμματος θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ με τη Σίτι να υποδέχεται την πρωταθλήτρια και περσινή φιναλίστ του θεσμού Γιουβέντους, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου.

    Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ολλανδία και στην έδρα της Αϊντχόφεν, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να προσέξει πολύ στην Τουρκία και στην έδρα της Γαλατασαράι.

    Τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι τα λογικά φαβορί στα εντός έδρας παιχνίδια με Μάλμε και Σαχτάρ Ντόνετσκ αντίστοιχα, ενώ χωρίς προγνωστικά είναι το ματς της Σεβίλης με την Γκλάντμπαχ.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων με ώρα έναρξης στις 21:45:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Παρί Σεν Ζερμέν - Μάλμε

    Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βόλφσμπουργκ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας

    Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Γαλατασαράι - Ατλέτικο Μαδρίτης

    Μπενφίκα - Αστάνα

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους

    Σεβίλη - Γκλάντμπαχ

    Στη συνέχεια έρχεται η πρεμιέρα για τους ομίλους 5-8 και ταυτόχρονα η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού, που θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Γερμανίας και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπάγερν Μονάχου. Ο τραυματίας Άριεν Ρόμπεν θα είναι ο μεγάλος απών από την αναμέτρηση.

    Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου η Άρσεναλ θα έχει δύσκολη αποστολή στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό, ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει στη Ρώμη μεταξύ της Ρόμα και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσελόνα. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Ζενίτ, αλλά και αυτή της Ντιναμό Κιέβου με την Πόρτο.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων με ώρα έναρξης στις 21:45:

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λεβερκούζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

    Ρόμα - Μπαρτσελόνα

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Άρσεναλ

    Ολυμπιακός - Μπάγερν

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Ντιναμό Κιέβου - Πόρτο

    Τσέλσι - Μακάμπι Τελ Αβίβ

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βαλένθια - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

    Γάνδη - Λιόν


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 14:32:16 UTC