Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το προσφυγικό κύριο θέμα στις συναντήσεις του Σπ. Φλογαΐτη στις Βρυξέλλες, με Αβραμόπουλο και Μογκερίνι
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Άλλος Τσίπρας μετά την υπογραφή μνημονίου
  • [03] Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία
  • [04] «Στικάκι» με στοιχεία για οκτώ πρόσωπα φέρεται να έδωσε στους εισαγγελείς ο Ε. Φαλτσιανί
  • [05] Το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για την περίοδο 2015-16
  • [06] «Το Ταξίδι στην αιωνιότητα» της Ε. Καραϊνδρου και ένα αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή
  • [07] Το μιούζικαλ-θρύλος «Mamma Mia!» με μουσική των Abba έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [08] «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών»
  • [09] Νεκροί 2 αστυνομικοί στην Τουρκία από βόμβα του PKK
  • [10] Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη για το μεταναστευτικό
  • [11] Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών, 73-71 από την Ισπανία
  • [12] Ο Νίκος Αναστόπουλος ανέλαβε τον Άρη
  • [13] Μάρκο Σίλβα: «Αν η Μπάγερν έχει μειονεκτήματα θα τα αξιοποιήσουμε»

  • [01] Το προσφυγικό κύριο θέμα στις συναντήσεις του Σπ. Φλογαΐτη στις Βρυξέλλες, με Αβραμόπουλο και Μογκερίνι

    Το ζήτημα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο και των σημερινών επαφών του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Φλογαΐτη, στις Βρυξέλλες.

    Μετά τη χθεσινή του παρέμβαση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου τόνισε την ανάγκη συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αιτίων της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, και τη συνάντησή του με τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ο κ. Φλογαΐτης συναντήθηκε σήμερα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Στις διαδοχικές συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τους δύο αξιωματούχους της ΕΕ εξετάστηκαν οι τρόποι που θα μπορούσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να συνδράμουν την Ελλάδα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης και των γενεσιουργών αιτιών της.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και εξωτερικής πολιτικής, όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή και στη Συρία.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Άλλος Τσίπρας μετά την υπογραφή μνημονίου

    Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στο Mega Channel ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Είναι άλλος Τσίπρας μετά την υπογραφή μνημονίου. Έκανε φτηνιάρικα πραγματάκια που δεν του αρμόζουν. Έβαλε τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά και όταν ρώτησα γιατί με κατηγορούν δεν είπαν τίποτα. Είπε πολλά ψέματα ακόμα και χθες που δεν μου δείχνουν τον κ. Τσίπρα που εγώ γνώριζα. Γι' αυτό ζητώ να δεσμευτεί στο πρόγραμμα και στην πορεία και μετά κυβέρνηση μπορεί να γίνει, να περπατήσουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος τόνισε ότι αν το κόμμα του είναι πρώτο θα απευθυνθεί για κυβερνητική συνεργασία και στον ΣΥΡΙΖΑ, και στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι.

    «Δεν κατάλαβα πως έχει βγάλει από τώρα την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα», είπε επίσης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι είχε βρεθεί τρόπος και από την παρούσα Βουλή ώστε να διατηρήσει η ΝΔ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Προσπαθεί να βρει δικαιολογίες. Γιατί δεν θέλει να συνεργαστούμε αν είναι δεύτερος; Για να πετροβολάει;» πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως υπάρχει τελικά πιθανότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συνεργαστούν καθώς είπε ότι «μπορεί τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι δεύτερος με χαμηλά ποσοστά» αφού η πολιτική, υπογράμμισε, δεν έχει στατικότητα.

    Επιπλέον υποστήριξε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε εκλογές. «Λέει τώρα ότι με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ίσως να συνεργαστεί», συμπλήρωσε για τον κ. Τσίπρα και αναρωτήθηκε τότε γιατί δεν έκανε χρήση των διερευνητικών εντολών χωρίς εκλογές.

    [03] Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σχετικά με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζει η χώρα του για να σταματήσει την εισροή μεταναστών.

    "Θα γράψω σήμερα στον πρωθυπουργό (της Ουγγαρίας) για να του ζητήσω το τελικό κείμενο των νόμων που εγκρίθηκαν" για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν η νομοθεσία αυτή είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

    Ο Γιάγκλαντ δήλωσε "ανήσυχος" από τις μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στη Βουδαπέστη να κηρύττει τη χώρα σε "κατάσταση κρίσης" λόγω της μαζικής μετανάστευσης.

    "Θα ζητήσω διαβεβαιώσεις ότι, αν κηρυχθεί κατάσταση κρίσης, η Ουγγαρία θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ευρωπαϊκή Συμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα", πρόσθεσε.

    Με βάση το άρθρο 15 της Σύμβασης αυτής, μια χώρα μπορεί να παραβλέψει ορισμένα από τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από τη Σύμβαση αλλά θα πρέπει να ενημερώσει για αυτό τον γενικό γραμματέα, υπενθύμισε ο Γιάγκλαντ.

    Στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετέχουν 47 χώρες, μεταξύ των οποίων οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ αλλά επίσης η Τουρκία και η Ρωσία.

    [04] «Στικάκι» με στοιχεία για οκτώ πρόσωπα φέρεται να έδωσε στους εισαγγελείς ο Ε. Φαλτσιανί

    Οκτώ συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ερευνούν οι Εισαγγελείς που έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί μετά από υλικό που τους παρέδωσε σε «στικάκι», ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC.

    Ο κ. Φαλτσιανί φέρεται να παρέδωσε στο κλιμάκιο των Εισαγγελέων που μετέβη στο Παρίσι υλικό για συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση δράση εγκληματικής οργάνωσης που καταγγέλλεται πως στοχευμένα «ξέπλενε» παράνομο χρήμα.

    Το επίμαχο νέο ηλεκτρονικό αρχείο, που ζήτησαν οι τέσσερις Εισαγγελείς από τον Φαλτσιανί πριν από το ταξίδι τους στην γαλλική πρωτεύουσα, εκτιμάται ότι θα διευρύνει τις έρευνες των αρχών και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες συμπληρώνει τα στοιχεία που το πρώην στέλεχος τεχνικών υπηρεσιών της HSBC έδωσε κατά τη διάρκεια της σχεδόν 10ωρης κατάθεσης του την περασμένη Παρασκευή.

    [05] Το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για την περίοδο 2015-16

    Σε ατμοσφαιρικό κλίμα με αποσπάσματα από την καινούργια παραγωγή «Ταξίδι στον Χειμώνα», βασισμένη στον κύκλο τραγουδιών «Βίντεράιζε» του Φραντς Σούμπερτ και ατάκες από τα έργα που θα ανέβουν τη σεζόν 2015-16, η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαριάννα Κάλμπαρη και οι συνεργάτες της παρουσίασαν σήμερα το φετινό πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης, το οποίο μάλιστα, με σαφή αναφορά στην προεκλογική περίοδο, μοιράστηκε σε μορφή ψηφοδελτίων.

    «Η θεματική μας έχει να κάνει με το πέρασμα στην ομορφιά που είναι για μας όλα αυτά, για τα οποία αξίζει να μιλάει κανείς», τόνισε η Μαριάννα Κάλμπαρη. Εξ ου και ο γενικός τίτλος του φετινού ρεπερτορίου -«Για να θυμίζεις το πέρασμα ανάμεσα στην ομορφιά»- που δανείστηκαν από το ποίημα του Αλέξη Ασλάνογλου στα «Ερείπια της Παλμύρας».

    Το στίγμα της θεατρικής σεζόν 2015 -2016 δίνουν στο Θέατρο Τέχνης κείμενα μεγάλων συγγραφέων όχι τόσο συχνά παιγμένων, και κείμενα ελληνικά. Κι ακόμα, μουσική, χορός, και αξιόλογοι καλλιτέχνες που συμπράττουν με το Θέατρο Τέχνης.

    Στις νέες παραγωγές που θα ανέβουν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Τα παιδιά του ήλιου» του Μαξίμ Γκόργκι, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελλώνη, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

    [06] «Το Ταξίδι στην αιωνιότητα» της Ε. Καραϊνδρου και ένα αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή

    Με το μπαλέτο του Ρενάτο Τζανέλλα και τη μουσική της Ελένης Καραΐνδρου «Ταξίδι στην αιωνιότητα», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή, ξεκινάει το καλλιτεχνικό πρόγραμμά της. Η ποιητική μουσική της Καραΐνδρου, που έντυσε τις διάσημες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, δίνει αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Με σύμμαχο τα κοστούμια και σκηνικά της Κατερίνας Αγγελοπούλου, η κίνηση των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην μνήμη τις εικόνες και τους συμβολισμούς του οικουμενικού σινεμά του Αγγελόπουλου.

    Στη συνέχεια, στις 10 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ολύμπια, η ΕΛΣ τιμά τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συμφωνικό και οπερατικό έργο του, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Οι σολίστ Τζούλια Σουγλάκου, Ελένη Δάβου, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς θα αποδώσουν αποσπάσματα από την 1η, την 3η και την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες Αντιγόνη, Μήδεια, Ηλέκτρα, το ορατόριο Canto General και το Μπαλέτο Ζορμπάς.

    Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου, στο θέατρο Ολύμπια με το παραμυθένιο αριστούργημα του Μότσαρτ, «Ο μαγικός αυλός», σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ.

    [07] Το μιούζικαλ-θρύλος «Mamma Mia!» με μουσική των Abba έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Μία μητέρα, μία κόρη, τρεις πιθανοί? μπαμπάδες κι ένας γάμος. Η ιστορία του «Mamma Mia!», του διάσημου μιούζικαλ με τα διαχρονικά και πολυαγαπημένα τραγούδια των Abba που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, έρχεται το φθινόπωρο σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. «Πρεσβευτής» κατά κάποιο τρόπο του ελληνικού καλοκαιριού, καθώς εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί, το έργο είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον. Εκεί θα επιστρέψει από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ λίγο πριν, από τις 21 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου θα παίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με διεθνές καστ, το μιούζικαλ σκηνοθετείται από τη Φιλίντα Λόιντ, ενώ οι χορογραφίες είναι του Άντονι Βαν Λάαστ.

    «Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο. Όταν ξεκινούσαμε το 2004 την παγκόσμια περιοδεία μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Σε αυτά τα 11 χρόνια επισκεφτήκαμε πολλές πόλεις σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Αθήνα, που αποτελεί σημαντικό σταθμό της περιοδείας μας, καθώς το 2008 μείναμε για 6 εβδομάδες πραγματοποιώντας ένα κύκλο πολύ επιτυχημένων παραστάσεων. Η Ελλάδα για εμάς είναι το πνευματικό μας σπίτι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε εδώ», ανέφερε, μιλώντας σήμερα στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο παραγωγός του μιούζικαλ Νικ Γκρέις.

    [08] «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών»

    Προχωράμε μπροστά με τη Δημοκρατική Αριστερά, με τις Κινήσεις Πολιτών, με τους Δημοκρατικούς και Προοδευτικούς Πολίτες της Κεντρο-Αριστεράς στην πρώτη γραμμή.

    Πάμε μπροστά με αυτοπεποίθηση, με πίστη, με αισιοδοξία. Δώστε μας τη δύναμη, δώστε δύναμη από τη δύναμή σας, να είμαστε εμείς ο εγγυητής της σταθερότητας, να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας. δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πλατεία Κοτζιά.

    Είμαστε σήμερα εδώ για να ξαναφέρουμε την ελπίδα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτή την ελπίδα που συνετρίβη στο τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο του κ. Τσίπρα είπε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης τώρα, δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα.

    Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι. Όμως εκφράζει την παλιά, γνωστή δεξιά, με τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες συνταγές, ανέφερε η κ. Γεννηματά .

    Ο κ. Τσίπρας από την άλλη παριστάνει «το καινούργιο». Όμως οι πολίτες τον γνώρισαν, τον δοκίμασαν, ξέρουν, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον κόσμο να δώσει δύναμη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει την τρίτη εντολή.

    Να επιβάλλει τη συνεργασία για την χώρα. Και να ξαναφέρει την ελπίδα.

    «Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου με μεταρρυθμιστική πνοή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση. Ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική πολιτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του, .

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού». «Επιδίωξη μας είναι να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, μία απαραίτητη αλλαγή στην οποία δυστυχώς δεν προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της αριστεράς» προσέθεσε.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «συντηρητικό είναι ένα πρόγραμμα που μετακυλύει το βάρος της προσαρμογής πάντα στους αδύναμους, καθώς και η δογματική λιτότητα αντί για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά είναι βαθιά συντηρητικός και ο λαϊκισμός, που καλλιέργησε και καλλιεργεί αυταπάτες για επαναφορά στην πρότερη προβληματική κατάσταση και μάλιστα χωρίς δύσκολες αλλαγές». Αντιθέτως, συμπλήρωσε, «προοδευτικό είναι να επιδιώκεις ευρύτερες συναινέσεις, αλλά δεν είναι να προτάσσεις τον κρατισμό, να υιοθετείς όλα ανεξαιρέτως τα συντεχνιακά αιτήματα ακόμη και αν είναι κοινωνικά άδικα και κυρίως να αντιμετωπίζεις τους πολίτες ως πελάτες». «Συντηρητική πολιτική είναι να προσπαθείς με πόλωση να συσπειρώσεις κομματικά ακροατήρια. Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που θα κρατήσει τη χώρα εντός ΕΕ και ευρωζώνης και όχι αυτή που θα διακινδυνεύσει την παρουσία μας στον ΕΕ και την ευρωζώνη», τόνισε.

    [09] Νεκροί 2 αστυνομικοί στην Τουρκία από βόμβα του PKK

    Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα όταν αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πυροδότησαν εκρηκτικά με στόχο το όχημα που επέβαιναν, ενώ κινούνταν σε μια λεωφόρο στην νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν πηγές στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η επίθεση διαπράχθηκε τις απογευματινές ώρες στην επαρχία Χακάρι, σε τμήμα του οδικού δικτύου προς για την επαρχία Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

    Νωρίτερα σήμερα, άλλες πηγές ανέφεραν πως 13 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε χτύπημα από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου βορειότερα, στην επαρχία Μους.

    [10] Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη για το μεταναστευτικό

    Οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα το Λουξεμβούργο, καθώς η σύνοδος της Δευτέρας κατέληξε σε αδιέξοδο.

    Το Λουξεμβούργο, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι επιθυμεί από το συμβούλιο των υπουργών να συμφωνήσει έναν μηχανισμό για τη μετεγκατάσταση 120.000 αιτούντων άσυλο από τις χώρες πρώτης εισόδου τους, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

    Το θέμα έχει διχάσει τις ευρωπαϊκές χώρες αφού οι δυτικές, με επικεφαλής τη Γερμανία, τάσσονται υπέρ της ανακατανομής των προσφύγων αυτών ενώ οι ανατολικές αντιδρούν στο σύστημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων που έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [11] Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών, 73-71 από την Ισπανία

    Ο «κακός δαίμονας» της Εθνικής Ανδρών, Ισπανία, «έφραξε» το δρόμο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προς τα μετάλλια του Ευρωμπάσκετ 2015, το οποίο επικεντρώνεται πλέον στις θέσεις 5-8 για την εξασφάλιση ενός «εισιτηρίου» για το προολυμπιακό τουρνουά. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ηττήθηκε 73-71 στα προημιτελικά, με τους «φούριας ρόχας» να περιμένουν στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Λετονία.

    Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71

    [12] Ο Νίκος Αναστόπουλος ανέλαβε τον Άρη

    Νέος προπονητής του Άρη για τη νέα σεζόν θα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο 57χρονος τεχνικός είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Θοδωρή Καρυπίδη και οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια, καθώς βρέθηκε η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις.

    Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τους Νίκο Γεωργιάδη και Αλέξανδρο Καλογέρη. Τόσο ο 32χρονος δεξιός μπακ και ο 29χρονος ανασταλτικός μέσος βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας, όπου και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία.

    Τέλος, επέστρεψε στον Άρη μετά από 5 χρόνια, ο Βασίλης Ρόβας. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τη σεζόν 2009-10. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας δήλωσε: «Αισθάνομαι όμορφα που γύρισα στον Άρη, μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Περιμένω τη στιγμή που θα φορέσω ξανά τη φανέλα και να αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Θέλω να κάνω στον Άρη ένα καινούργιο ξεκίνημα».

    [13] Μάρκο Σίλβα: «Αν η Μπάγερν έχει μειονεκτήματα θα τα αξιοποιήσουμε»

    Έτοιμος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα της πρεμιέρας του Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, θα είναι ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Μάριο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα μείον της αντιπάλου του, ενώ σχετικά με την 11άδα την οποία θα παρατάξει, είπε πως δεν έχει πολλές αμφιβολίες, αφού έχει αρχίσει εδώ και καιρό να ετοιμάζει τον αγώνα και να δοκιμάζει σχήματα.

    «Η αλήθεια είναι πως έχουμε ασχοληθεί πιο πολύ με τα πλεονεκτήματά της. Εάν έχει κάποια μειονεκτήματα θα κοιτάξουμε να τα κρατήσουμε για εμάς και να τα αξιοποιήσουμε για εμάς. Καμία ομάδα δεν νιώθει καλά και άνετα σε αυτό το γήπεδο και εμείς αύριο θα τα δώσουμε όλα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν. Δεν σκεφτόμαστε πλεονεκτήματα, ούτε φαβορί ούτε κάτι άλλο. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τα δώσουμε όλα».

    Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών παραβρέθηκε ο Ρομπέρτο, που είπε: «Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Γνωρίζουμε ποιον αντίπαλο έχουμε. Γνωρίζουμε σε τι διοργάνωση παίζουμε, αλλά και ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα στο Καραϊσκάκη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 18:32:18 UTC