Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρθρο της Φώφης Γεννηματά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Είμαστε αισιόδοξοι. Η τρίτη δύναμη είναι εδώ
  • [02] Το πρόγραμμά του, που υπηρετεί τις «ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων» έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Συνεργασία για να έρθουν εμπιστοσύνη, επενδύσεις και δουλειές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Θεοχάρης
  • [04] Την Παρασκευή στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλ. Τσίπρα
  • [05] O Βλαντίμιρ Πούτιν υπεραμύνεται της στρατηγικής του στη Συρία
  • [06] Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα
  • [07] Τουλάχιστον 20 νεκροί σε βομβαρδισμό πόλεων της Συρίας
  • [08] Το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για την περίοδο 2015-16
  • [09] «Το Ταξίδι στην αιωνιότητα» της Ε. Καραϊνδρου και ένα αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή
  • [10] Το μιούζικαλ-θρύλος «Mamma Mia!» με μουσική των Abba έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [11] Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων της Monumenta
  • [12] Το προσφυγικό κύριο θέμα στις συναντήσεις του Σπ. Φλογαΐτη στις Βρυξέλλες, με Αβραμόπουλο και Μογκερίνι
  • [13] Διχασμένη η Ευρώπη για το μεταναστευτικό
  • [14] Ώρα «τελικού» για την εθνική στο Ευρωμπάσκετ
  • [15] Νίκη-προπομπό για τη συνέχεια θέλει ο Γκουαρντιόλα

  • [01] Άρθρο της Φώφης Γεννηματά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Είμαστε αισιόδοξοι. Η τρίτη δύναμη είναι εδώ

    Άρθρο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

    1. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που θα σηματοδοτήσει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και την άρρηκτη σχέση τους με το ιστορικό κεκτημένο της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

    Κλιμακώνουμε και κορυφώνουμε τον αγώνα μας με αυτοπεποίθηση, πίστη και αισιοδοξία, γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναδειχθούν ως Τρίτος Πόλος, ως Τρίτη Δύναμη θετικός καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις και εγγύηση για μια σταθερή Κυβέρνηση 4ετίας με Δημοκρατικό, Μεταρρυθμιστικό και Προοδευτικό πρόγραμμα. Ένα συνεκτικό, αξιόπιστο και ιεραρχημένο πρόγραμμα Παραγωγής, Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Κοινωνικής Συνοχής και Δικαιοσύνης.

    2. Απευθύνομαι σε όλους τους Πολίτες, αλλά κυρίως σε εσάς που έχετε διαχρονικά ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και μας ενώνουν πολλά.

    Οι δεσμοί μας, ιστορικοί, πολιτικοί, ιδεολογικοί, κοινωνικοί είναι δεδομένοι. Γιατί μας συνδέουν συναισθήματα, αγαπημένα πρόσωπα, βιώματα, κατακτήσεις, αγώνες και αγωνίες. Απευθύνομαι σε όλους εσάς, τον καθένα και την κάθε μια ξεχωριστά.

    Όλους εσάς που μας γυρίσατε την πλάτη, από τις εκλογές του 2009. Τα τελευταία χρόνια μας αμφισβητήσατε, μας αρνηθήκατε. Για λάθη και αδυναμίες μας. Για συμπεριφορές και παραλείψεις. Πήραμε το ηχηρό σας μήνυμα!

    Όλοι βιώσαμε πως είναι να βαδίζουμε σε δρόμους χωριστούς. Έχουμε προχωρήσει σε κριτική και αυτοκριτική έχουμε αποδώσει ευθύνες. Γυρίσαμε σελίδα. Έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Αλλάζουμε, ανανεώνουμε ριζικά το λόγο μας και το πρόγραμμά μας, τα πρόσωπα και τις προτάσεις μας.

    3. Τα τελευταία χρόνια κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Όμως ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει γονατίσει, έχει υποφέρει, έχει ματώσει, το τίμημα είναι βαρύ. Όμως τώρα πια όλοι ξέρουμε ότι τα διλλήματα που μας χώρισαν ήταν πλαστά, κατέρρευσαν, δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Τώρα ξέρουμε ποιοι υπηρέτησαν τον τόπο και ποιοι είπαν ψέματα.

    Ας αφήσουμε πίσω μας το χθες. Μετά από 6 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη το «Κοινό μας Σπίτι» είναι ΕΔΩ, ανοιχτό και πάλι σε όλους. Το «δένδρο» της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί και πάλι να αναγεννηθεί, να δώσει ξανά καρπούς, για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κόψαμε τα κλαδιά που μας πλήγωσαν, ας μην κόψουμε όμως τις κοινές μας ρίζες.

    Ξέρω ότι αυτή η συναισθηματική εξομολόγηση, αυτό το πολιτικό κάλεσμα για κοινή πορεία μπορεί, άλλους να προβληματίσει, άλλους ίσως να θυμώσει, άλλους να πείσει. Σίγουρα όμως αξίζει και πάλι, να επικοινωνήσουμε. Να σας ακούμε και να μας ακούτε.

    Να αγωνιστούμε μαζί, με Μνήμες, με Προτάσεις και με Όνειρα. Για το παρόν και το μέλλον, της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνίας και της Νέας Γενιάς.

    Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αξίζει την υποστήριξη σας, την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας. Πάμε πάλι μαζί, ξανά δυνατοί.

    Ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι οι δεσμοί μας είναι ισχυροί. «Το αίμα νερό δε γίνεται».

    Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αξίζει να αναδειχθεί Τρίτη Δύναμη, κρίσιμη, χρήσιμη, Ευρωπαϊκή.

    Εγγύηση και καταλύτης για μια σταθερή Κυβέρνηση 4ετίας, με Δημοκρατικό, Μεταρρυθμιστικό, Προοδευτικό Πρόγραμμα.

    4. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθούν απεγνωσμένα να στήσουν εικονική προεκλογική πραγματικότητα. Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει το λύκο, που έγινε αρνάκι. Όμως η Δεξιά δεν αλλάζει και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Ο κ. Τσίπρας, απ΄την άλλη μεριά, παριστάνει το νέο. Αποδείχθηκε όμως ότι είναι το τέλος του παλιού. Τον γνωρίσαμε, τον δοκιμάσαμε.

    Κανείς πλέον δεν τους πιστεύει.

    Δεν αναφέρονται και δε δεσμεύονται για τα ουσιώδη οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα.

    Δεν καταθέτουν δεσμευτικές προτάσεις για συντεταγμένη αξιόπιστη και σίγουρη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια.

    Να τελειώνουμε λοιπόν, με τα ψέματα και τις άγονες συγκρούσεις τους.

    Τώρα είναι η ώρα για την Κεντροαριστερά της λογικής.

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με δημοκρατικό προοδευτικό πρόγραμμα.

    Η Τρίτη δύναμη είναι εδώ με συγκεκριμένο σχέδιο και ιεραρχημένες αξιόπιστες λύσεις.

    Δώστε μας με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας την Τρίτη εντολή για να εγγυηθούμε μια κυβέρνηση τετραετίας με συνεργασία, με πρόγραμμα, με αποτέλεσμα.

    [02] Το πρόγραμμά του, που υπηρετεί τις «ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων» έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα αποτυπώνονται στο σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα στην πλήρη μορφή του και με την σημείωση ότι παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις.

    Βασική ιδεολογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα. Με βάση τη θέση αυτή και την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί εγγύηση δημοκρατίας».

    Στο πολιτικό προοίμιο του προγράμματος, που αναπτύσσεται σε 130 σελίδες, υπογραμμίζεται ότι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα είναι «αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση».

    [03] Συνεργασία για να έρθουν εμπιστοσύνη, επενδύσεις και δουλειές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Θεοχάρης

    Αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα, είναι να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που στήριξαν το μνημόνιο να το στηρίξουν και μετά, να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη, ώστε παράλληλα με την υλοποίηση του μνημονίου να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις και να βρούμε από την πρώτη μέρα τις πρώτες δουλειές και σε βάθος ενός, δύο χρόνων να μειωθεί δραστικά η ανεργία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος του Ποταμιού στη Β΄Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης.

    Όπως είπε, είναι πρωτεύον, ο ελληνικός λαός να δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να μην μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το Ποτάμι. Να υπάρξει κυβέρνηση αξιόπιστη που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    [04] Την Παρασκευή στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλ. Τσίπρα

    Την Παρασκευή, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

    [05] O Βλαντίμιρ Πούτιν υπεραμύνεται της στρατηγικής του στη Συρία

    Oπρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπεραμύνθηκε σήμερα της στρατηγικής του στη Συρία και της υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ απαντώντας στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον σε σχέση με την πρόσφατη ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και ρώσων στρατιωτών στη βόρεια Συρία.

    Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό. "Αν η Μόσχα δεν είχε στηρίξει τη Συρία, τότε η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη και από την κατάσταση στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη".

    [06] Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα

    Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν σήμερα πεζή προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, δημιουργώντας εν δυνάμει ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση.

    Η Τουρκία προσφέρει καταφύγιο σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους --ο μεγαλύτερος προσφυγικός πληθυσμός στον κόσμο--, όμως εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και της έλλειψης εργασίας στη χώρα ολοένα και περισσότεροι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ, οι περισσότεροι με επικίνδυνα πλεούμενα.

    Η τουρκική χωροφυλακή έστησε σήμερα οδοφράγματα κοντά στο Εντιρνέ (Αδριανούπολη), σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στον δρόμο και άλλοι κατευθύνονταν προς τους γύρω λόφους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα σύνορα.

    Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, μερικοί με ομπρέλες για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τον ήλιο και μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, είπαν στο Ρόιτερς πως θέλουν να φθάσουν στην Ελλάδα όπου πιστεύουν πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ' ό,τι στην Τουρκία και πως αποφάσισαν να μεταβούν δια ξηράς λόγω των πολλών θανάτων στις θαλάσσιες οδούς.

    [07] Τουλάχιστον 20 νεκροί σε βομβαρδισμό πόλεων της Συρίας

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν αντάρτες βομβάρδισαν το Χαλέπι και άλλοι επτά από βομβιστική επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στη Χασάκα, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

    Στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και άλλοτε οικονομική πρωτεύουσά της, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες σφυροκόπησαν με ρουκέτες πέντε δυτικές συνοικίες που ελέγχει το καθεστώς, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο από την πλευρά του για έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Χαλέπι, για τον έλεγχο του οποίου μάχονται ακατάπαυστα οι αντάρτες και το καθεστώς από τον Ιούλιο του 2012.

    [08] Το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για την περίοδο 2015-16

    Σε ατμοσφαιρικό κλίμα με αποσπάσματα από την καινούργια παραγωγή «Ταξίδι στον Χειμώνα», βασισμένη στον κύκλο τραγουδιών «Βίντεράιζε» του Φραντς Σούμπερτ και ατάκες από τα έργα που θα ανέβουν τη σεζόν 2015-16, η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαριάννα Κάλμπαρη και οι συνεργάτες της παρουσίασαν σήμερα το φετινό πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης, το οποίο μάλιστα, με σαφή αναφορά στην προεκλογική περίοδο, μοιράστηκε σε μορφή ψηφοδελτίων.

    «Η θεματική μας έχει να κάνει με το πέρασμα στην ομορφιά που είναι για μας όλα αυτά, για τα οποία αξίζει να μιλάει κανείς», τόνισε η Μαριάννα Κάλμπαρη. Εξ ου και ο γενικός τίτλος του φετινού ρεπερτορίου -«Για να θυμίζεις το πέρασμα ανάμεσα στην ομορφιά»- που δανείστηκαν από το ποίημα του Αλέξη Ασλάνογλου στα «Ερείπια της Παλμύρας».

    Το στίγμα της θεατρικής σεζόν 2015 -2016 δίνουν στο Θέατρο Τέχνης κείμενα μεγάλων συγγραφέων όχι τόσο συχνά παιγμένων, και κείμενα ελληνικά. Κι ακόμα, μουσική, χορός, και αξιόλογοι καλλιτέχνες που συμπράττουν με το Θέατρο Τέχνης.

    Στις νέες παραγωγές που θα ανέβουν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Τα παιδιά του ήλιου» του Μαξίμ Γκόργκι, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελλώνη, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

    [09] «Το Ταξίδι στην αιωνιότητα» της Ε. Καραϊνδρου και ένα αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή

    Με το μπαλέτο του Ρενάτο Τζανέλλα και τη μουσική της Ελένης Καραΐνδρου «Ταξίδι στην αιωνιότητα», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή, ξεκινάει το καλλιτεχνικό πρόγραμμά της. Η ποιητική μουσική της Καραΐνδρου, που έντυσε τις διάσημες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, δίνει αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Με σύμμαχο τα κοστούμια και σκηνικά της Κατερίνας Αγγελοπούλου, η κίνηση των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην μνήμη τις εικόνες και τους συμβολισμούς του οικουμενικού σινεμά του Αγγελόπουλου.

    Στη συνέχεια, στις 10 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ολύμπια, η ΕΛΣ τιμά τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συμφωνικό και οπερατικό έργο του, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Οι σολίστ Τζούλια Σουγλάκου, Ελένη Δάβου, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς θα αποδώσουν αποσπάσματα από την 1η, την 3η και την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες Αντιγόνη, Μήδεια, Ηλέκτρα, το ορατόριο Canto General και το Μπαλέτο Ζορμπάς.

    Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου, στο θέατρο Ολύμπια με το παραμυθένιο αριστούργημα του Μότσαρτ, «Ο μαγικός αυλός», σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ.

    [10] Το μιούζικαλ-θρύλος «Mamma Mia!» με μουσική των Abba έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Μία μητέρα, μία κόρη, τρεις πιθανοί? μπαμπάδες κι ένας γάμος. Η ιστορία του «Mamma Mia!», του διάσημου μιούζικαλ με τα διαχρονικά και πολυαγαπημένα τραγούδια των Abba που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, έρχεται το φθινόπωρο σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. «Πρεσβευτής» κατά κάποιο τρόπο του ελληνικού καλοκαιριού, καθώς εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί, το έργο είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον. Εκεί θα επιστρέψει από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ λίγο πριν, από τις 21 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου θα παίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με διεθνές καστ, το μιούζικαλ σκηνοθετείται από τη Φιλίντα Λόιντ, ενώ οι χορογραφίες είναι του Άντονι Βαν Λάαστ.

    «Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο. Όταν ξεκινούσαμε το 2004 την παγκόσμια περιοδεία μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Σε αυτά τα 11 χρόνια επισκεφτήκαμε πολλές πόλεις σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Αθήνα, που αποτελεί σημαντικό σταθμό της περιοδείας μας, καθώς το 2008 μείναμε για 6 εβδομάδες πραγματοποιώντας ένα κύκλο πολύ επιτυχημένων παραστάσεων. Η Ελλάδα για εμάς είναι το πνευματικό μας σπίτι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε εδώ», ανέφερε, μιλώντας σήμερα στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο παραγωγός του μιούζικαλ Νικ Γκρέις.

    [11] Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων της Monumenta

    Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων που υλοποιεί η Monumenta θα παρουσιαστεί από τις 17 ως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος. Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται στιγμιότυπα από την καταγραφή, καθώς και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της περιόδου 1830-1940 που διατηρούνται στα επτά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων.

    Το πρόγραμμα καταγραφής υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Monumenta» τα τελευταία τρία χρόνια, με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

    Η έκθεση με τίτλο «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτίρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτιρίων της περιόδου 1830-1940» εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. Στα εγκαίνια το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η συντονίστρια της Monumenta, Ειρήνη Γρατσία. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καταγράφω ένα παλιό κτίριο ανακαλύπτω την ιστορία του» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ.

    [12] Το προσφυγικό κύριο θέμα στις συναντήσεις του Σπ. Φλογαΐτη στις Βρυξέλλες, με Αβραμόπουλο και Μογκερίνι

    Το ζήτημα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο και των σημερινών επαφών του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Φλογαΐτη, στις Βρυξέλλες.

    Μετά τη χθεσινή του παρέμβαση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου τόνισε την ανάγκη συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αιτίων της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, και τη συνάντησή του με τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ο κ. Φλογαΐτης συναντήθηκε σήμερα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Στις διαδοχικές συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τους δύο αξιωματούχους της ΕΕ εξετάστηκαν οι τρόποι που θα μπορούσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να συνδράμουν την Ελλάδα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης και των γενεσιουργών αιτιών της.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και εξωτερικής πολιτικής, όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή και στη Συρία.

    [13] Διχασμένη η Ευρώπη για το μεταναστευτικό

    Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν μετά την συνάντησή τους στο Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε» μέχρι την τακτική Σύνοδο στα μέσα Οκτωβρίου. Η καγκελάριος έλαβε ωστόσο αποστάσεις από τις απειλές για οικονομικές κυρώσεις στις χώρες που αντιδρούν στο σύστημα κατανομής.

    Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ μίας μείωσης των διαρθρωτικών πόρων που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν τις ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων, αντίθετα απ' ό,τι ισχυρίζεται το Βερολίνο.

    Οι χώρες αυτές «είναι συνήθως χώρες που λαμβάνουν πολλούς διαρθρωτικούς πόρους» από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

    «Νομίζω πως είναι επίσης δίκαιο να λαμβάνουν λιγότερα χρηματοδοτικά μέσα" εκ μέρους της Ευρώπης, επιχειρηματολόγησε ο ντε Μεζιέρ, λέγοντας πως εγκρίνει μία πρόταση που διατυπώθηκε σε αυτό το πνεύμα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Όμως ο Γιούνκερ «ποτέ δεν το είπε αυτό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Οι συμφωνίες σύμπραξης και τα εν λειτουργία προγράμματα για την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού δεν προσφέρουν νομική βάση ώστε να μειωθούν οι κατανομές των διαρθρωτικών ταμείων και των επενδύσεων, αν ένα κράτος αρνηθεί τους υποχρεωτικούς μηχανισμούς μετεγκατάστασης» προσφύγων, επέμεινε η εκπρόσωπος. «Δεν είναι ένας δρόμος που εξετάζουμε προς το παρόν», δήλωσε.

    Νέο ναυάγιο με τουλάχιστον 22 νεκρούς ανοικτά των τουρκικών ακτών

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους 4 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί ανοικτά των νοτιο-δυτικών ακτών της Τουρκίας στο ναυάγιο του πλοίου που τους μετέφερε στην Κω, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Οι τούρκοι λιμενοφύλακες κατόρθωσαν να διασώσουν 211 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από την περιοχή της Ντάτσα.Οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται.

    [14] Ώρα «τελικού» για την εθνική στο Ευρωμπάσκετ

    Με «έπαθλο» το «εισιτήριο» για την τετράδα, η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών αναμετράται στις 19:30 με την αντίστοιχη της Ισπανίας στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015. Η αναμέτρηση στη Λιλ θα είναι η 44η για τις δύο ομάδες, με το ελληνικό συγκρότημα να καλείται να «σπάσει» μια εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στους Ίβηρες, προκειμένου να «αρπάξει» την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς οι «φούριας ρόχας» μετρούν 31 νίκες σε 43 αγώνες. Η αποστολή για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δεν είναι εύκολη, καθώς η Ισπανία έχει να μείνει εκτός τετράδας σε Ευρωμπάσκετ από το 1997, όταν κατετάγη πέμπτη. Όμως, η «γαλανόλευκη» καλείται να εκμεταλλευθεί τις απουσίες των Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο και Χουάν Καλντερόν και να επιστρέψει στους «4» της διοργάνωσης, όπου έφτασε για τελευταία φορά το 2009, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Πολωνία.

    Ο νικητής του αγώνα Ισπανία-Ελλάδα θα αναμετρηθεί μεθαύριο (17/9, 22:00) στους ημιτελικούς με την -«οικοδέσποινα» της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ- Γαλλία ή την Λετονία, οι οποίες τίθενται απόψε (22:00) αντιμέτωπες στον δεύτερο προημιτελικό.

    [15] Νίκη-προπομπό για τη συνέχεια θέλει ο Γκουαρντιόλα

    Στο βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζει για την Μπάγερν Μονάχου το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Champions League στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ένα 24ωρο πριν από το εναρκτήριο ματς της φάσης των ομίλων. Ο Ισπανός τεχνικός των Βαυαρών, εξήρε την ποιότητα του Ολυμπιακού, επεσήμανε ωστόσο ότι το ζητούμενο για την ομάδα του είναι να φύγει από την Ελλάδα με τους βαθμούς της νίκης. Μια νίκη, η οποία θα αποτελέσει τον προπομπό για μια καλή πορεία της Μπάγερν στη διοργάνωση, στην τρίτη παρουσία του ίδιου στον πάγκο των Γερμανών.

    Σχετικά με το θέμα των προσφύγων και τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο θέμα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του τόσο για τη στάση του συλλόγου όσο και για τη στάση της Καγκελαρίου Μέρκελ. «Το πρόβλημα δεν είναι απλό. Δεν είναι απλή και η λύση. Και εμείς οι Καταλανοί ήμασταν κάποτε πρόσφυγες και μας δέχθηκαν άλλες χώρες. Ελπίζω να συνεχιστούν οι προσπάθειες προς την ίδια κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των προσφύγων. Νοιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα αλλά και για τη χώρα στην οποία ζω».

    Από τη δική του μεριά, ο αρχηγός της Μπάγερν Φίλιπ Λαμ, είπε μεταξύ άλλων: «Ανυπομονούμε γι? αυτό το ματς. Θέλουμε να συνδυάσουμε το ξεκίνημα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ισχυρή έδρα. Είναι βέβαιο ότι με τη βοήθεια και των οπαδών του, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη. Εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι σημαντικό να ξεκινάς τη διοργάνωση με νίκη. Είμαστε 100% έτοιμοι. Το ερώτημα είναι ποιός μπορεί να κρατήσει το 100% για ενενήντα λεπτά. Όποιος δεν τα καταφέρνει τότε τιμωρείται. Το θέμα είναι ότι αύριο θα υπάρξει ένας νικητής. Εμείς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 16:32:15 UTC