Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Τσακαλώτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Είμαστε με τους αδικημένους και τα κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν
  • [02] Φ. Γεννηματά: Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας
  • [03] Ισχυρή εκπροσώπηση της Λαϊκής Ενότητας στην επόμενη Βουλή, ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να ξεμπερδέψουμε με το σύστημα που κρατά όμηρο την πολιτική ζωή
  • [05] Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον μεταναστών στα ουγγροσερβικά σύνορα
  • [06] Γαλλία: Η Γκρενόμπλ αποφάσισε να γενικεύσει στην πόλη και την περιφέρειά της το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα
  • [07] Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς
  • [08] Ώρα για σινεμά με τις Νύχτες Πρεμιέρας
  • [09] Πάραθυρο στην ποίηση «ανοίγει» το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών
  • [10] Αλ. Φλαμπουράρης: Να σταματήσει άμεσα η συκοφαντική επίθεση
  • [11] Ρ. Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για... καλλιστεία δημοσιότητας
  • [12] Αλαφούζος: «Στηρίζω ομάδα, παίκτες και προπονητή»
  • [13] Η συγνώμη του Μορένο στον Λουκ Σο
  • [14] Η «μάχη» της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων

  • [01] Ευ. Τσακαλώτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Είμαστε με τους αδικημένους και τα κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν

    «Ο δικός μας ο ρόλος είναι να βρούμε ένα χώρο που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είμαστε με τους αδικημένους, ότι είμαστε με τα κοινωνικά στρώματα που έχουν υποφέρει μέχρι τώρα»,δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ερωτηθείς αν φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις όταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα του νέου μνημονίου σημειώνει: «Βεβαίως θα υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις. Η συλλογικότητα δεν τελειώνει ποτέ, η πολιτική δεν τελειώνει ποτέ, η κοινωνική διαμαρτυρία δεν τελειώνει ποτέ. Κάνουμε και διορθωτικές κινήσεις και προχωράμε μια ανάπτυξη που έχει όχι μόνο ποσοτικά στοιχεία αλλά και ποιοτικά στοιχεία που ενισχύειτους ανθρώπους που έχουν υποφέρει πιο πολύ».

    Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι«κάτι έχει αλλάξει στην Ευρώπη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα δείχνει στους Ευρωπαίους πως έκανε μεν «έναν δύσκολο συμβιβασμό αλλά συγχρόνως έχει την ικανότητα να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στην υγεία, στην κοινωνική οικονομία» σημειώνει.

    Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει: «Με τη Νέα Δημοκρατία νομίζω όλοι το έχουνε αποκλείσει. Εγώ νομίζω ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΠΟΤΑΜΙ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη μια τέτοια συγκυβέρνηση. Βεβαίως θα είναι θέμα συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνουμε, αλλά έχω μια πολύ μεγάλη ένσταση ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που χτίσανε την κοινωνική τους βάση πάνω στο πελατειακό σύστημα και στην φοροδιαφυγή θα μπορέσουν να αλλάξουν και τώρα να αντιμετωπίσουν αυτά τα πολύ σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία».

    [02] Φ. Γεννηματά: Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας

    «Η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση τετραετίας», δήλωσε το μεσημέρι από τα Χανιά -πρώτο σταθμό της επίσκεψής της στην Κρήτη- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα της και να το αναδείξουν στις κάλπες τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου.

    Η κ. Γεννηματά αμέσως μετά την άφιξή της στα Χανιά κατέθεσε στέφανο στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι από όπου και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να στείλω από εδώ, από τα Χανιά, από την Κρήτη, από τη γη των Βενιζέλων, ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο "σπίτι τους", ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας».

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών για να είμαστε εμείς, η τρίτη δύναμη, να πάρουμε την τρίτη εντολή για να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας. Μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότερες, αν είναι δυνατόν όλες, οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις [?] Μέχρι το 2019 η Ελλάδα πρέπει να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση. Τώρα χρειάζεται δράση και αποτελεσματικότητα. Εμείς έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόταση, έχουμε εμπειρία, έχουμε ομάδα».

    [03] Ισχυρή εκπροσώπηση της Λαϊκής Ενότητας στην επόμενη Βουλή, ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης

    Ισχυρό ποσοστό για τη Λαϊκή Ενότητα ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.

    Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι το κόμμα του θέλει να αντιπροσωπεύσει το 62% των πολιτών που ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα και προσέθεσε ότι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας θα μετρήσει περισσότερο από εκείνο των μνημονιακών κομμάτων, και θα καθορίσει μετεκλογικά τις πολιτικές εξελίξεις.

    Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «δράμα για τη χώρα» η διακύβευση των εκλογών να είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «πρόκειται για δυο διεκδικητές της εξουσίας που φιλοδοξούν να είναι πρωθυπουργοί σε μνημονιακό προτεκτοράτο».

    «Το δίλημμα που έχουμε είναι αν θα υπομείνουμε τη λεηλασία του τρίτου μνημονίου» ανέφερε και προσέθεσε, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κάλεσε τη νεολαία να στηρίξει την προσπάθεια. «Να στηρίξει την εργασία, την δυνατότητα για προοπτική, να μείνει σ αυτό τον τόπο και να μην ξενιτεύεται. Να στηρίξει την δύναμη για να έχει ελπίδα αυτή η χώρα. Το ΟΧΙ συνεχίζουμε να το στηρίζουμε και θα το κάνουμε μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο αγώνας του κόμματός του δεν είναι μικροκομματικός, δεν περιορίζεται σε προγραμματικές διαφορές. «Διεξάγουμε αγώνα εθνικού χαρακτήρα, επιβίωσης του λαού και της νεολαίας μας».

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να ξεμπερδέψουμε με το σύστημα που κρατά όμηρο την πολιτική ζωή

    Την πεποίθησή του ότι σε αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη «να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου» και ότι «θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στα ΜΜΕ και στην αντιμετώπιση της διαπλοκής.

    Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό sbc τόνισε ότι θα διασφαλίσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με κριτική που δέχεται από ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δεν ασχολούμαι με τα συγκροτήματα της παραδημοσιογραφίας που έχουν οργιάσει το τελευταίο διάστημα». Ασχολούμαι με τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος, είπε ο κ. Τσίπρας δηλαδή με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, και είμαι αποφασισμένος να τις προχωρήσω κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Διότι , σημείωσε, «εάν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία και γυρίσουμε ξανά πίσω, θα μείνουμε για πάρα πολλά χρόνια καθηλωμένοι».

    Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι ειδικότερα όσον αφορά την πολιτική του ως προς τα ΜΜΕ δεν σκέφτεται καθόλου να κάνει εκπτώσεις λέγοντας ότι αν ήθελε να κάνει εκπτώσεις, θα τις έκανε και στην πρώτη περίοδο, στο πρώτο επτάμηνο.

    «Δεν έκανα τις εκπτώσεις την περίοδο εκείνη, που η σύγκρουση με την Ευρώπη ήταν σκληρή και που δεν είχα σταθερό έδαφος να πατήσω», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε : «Τώρα που θα έχω σταθερό έδαφος, θα φοβηθώ να κάνω πίσω και να μην σπάσουμε το απόστημα που βαραίνει την πολιτική ζωή του τόπου εδώ και δεκαετίες;

    [05] Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον μεταναστών στα ουγγροσερβικά σύνορα

    Η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς μετέδωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με τη στήριξη ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων με θωρακισμένα οχήματα και αντλίες νερού υπό πίεση, εφόρμησαν εναντίον μιας ομάδας μεταναστών στο σημείο διέλευσης του Ρόζκε.

    Οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στη σερβική πλευρά, πίσω από το μεταλλικό φράκτη που κατασκεύασαν οι ουγγρικές αρχές.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθε αντιμέτωπη με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.

    Ένας αξιωματούχος ωστόσο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στο σημείο επισήμανε ότι οι μετανάστες δεν φάνηκαν να παραβιάζουν την πύλη.

    Ένας εκπρόσωπος τύπου της ουγγρικής κυβέρνησης είπε ότι οι μετανάστες «ήταν οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους».

    Δημοσιογράφοι όμως του πρακτορείου Ρόιτερς δεν είδαν οπλισμένους μετανάστες, αν και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνεται μια ομάδα ανθρώπων να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

    Κλειστό για 30 μέρες το συνοριακό πέρασμα στο Ρόζκε

    Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κοινοποίησε στην κυβέρνηση της Σερβίας το αίτημά της για το κλείσιμο για 30 μέρες του συνοριακού περάσματος Ρόζκε-Χόργκος, ανέφερε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων.

    Πρόκειται για ένα από τα κύρια συνοριακά περάσματα μεταξύ της Σερβίας και του κράτους-μέλους της ΕΕ, που έκλεισε τα σύνορα στους μετανάστες χθες.

    [06] Γαλλία: Η Γκρενόμπλ αποφάσισε να γενικεύσει στην πόλη και την περιφέρειά της το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα

    Για πρώτη φορά στη Γαλλία, μια μεγάλη μητρόπολη ετοιμάζεται να γενικεύσει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα σχεδόν στο σύνολο της περιφέρειάς της, με μια απόφαση η οποία ελήφθη για λόγους ασφάλειας και για να καταπολεμηθεί η ρύπανση.

    «Θα φτιάξουμε μια πόλη στην οποία θα μπορεί κανείς να αναπνέει», υπόσχεται ο Ερίκ Πιόλ, ο οικολόγος δήμαρχος της Γκρενόμπλ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και ενάμισυ χρόνο επικεφαλής αυτής της πόλης της νοτιοανατολικής Γαλλίας που βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων και είναι γνωστή για τη μολυσμένη ατμόσφαιρά της.

    Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το όριο ταχύτητας θα είναι τα 30 χλμ/ώρα στο 80% των δρόμων της πόλης αυτής των 160.000 κατοίκων, ενώ σήμερα το όριο αυτό ισχύει στο 25% των δρόμων της.

    Το όριο των 30 χλμ/ώρα θα γενικευθεί και σε 42 άλλες από τις 49 κοινότητες που, μαζί με την Γκρενόμπλ, σχηματίζουν έναν οικιστικό ιστό με περισότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, ανακοίνωσε χθες βράδυ η συλλογικότητα Grenobles Alpes Metropole.

    Είναι η πρώτη φορά στη Γαλλία που μια περιοχή τέτοιου μεγέθους υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο ίσχυε ως τώρα σε μερικές μικρότερες πόλεις.

    Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δεσμευθηκε από την πλευρά της να γενικεύσει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα μέχρι το 2020.

    [07] Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς

    Μια όαση και μια ανοιχτή αγκαλιά, χαρακτήρισε τη Μαρία Χορς, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, η διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Παυλίνα Βερέμη. Έχοντας υπάρξει μαθήτρια της σπουδαίας χορογράφου, συνεργάστηκε μαζί της, μόλις γύρισε από τις σπουδές στο Παρίσι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, μια συνεργασία, που όπως δηλώνει της έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. «Δεν υπήρχε ίχνος ανταγωνισμού στην Μαρία Χορς», θα πει η κυρία Βερέμη. «Μια ιδιαίτερη περίπτωση η Μαρία Χορς. Μια προσωπικότητα, αφιερωμένη στον σκοπό της και με ανοιχτό μυαλό, έτοιμη να ρουφήξει οτιδήποτε καινούργιο, δίνοντας χώρο στο καινούργιο, και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι. Η γενναιοδωρία της θα λείψει από το χώρο της τέχνης».

    Τη βαθειά θλίψη τους για την χαμό της κορυφαίας Ελληνίδας χορογράφου εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους η διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ στην ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνεται:

    «O πρόεδρος, το ΔΣ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής με οδύνη πληροφορήθηκαν την απώλεια της Μαρίας Χορς. Η Μαρία Χορς θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας ως η μεγάλη δασκάλα που σημάδεψε γενιές και γενιές χορευτών και ηθοποιών, διδάσκοντας την ποιητικότητα της κίνησης, την αρμονία σώματος και ψυχής, και την ελευθερία του λόγου που βρίσκεται πέρα από τα στενά γλωσσικά σημεία και όρια. Το Εθνικό Θέατρο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της σημαντικής αυτής καλλιτέχνιδος που υπηρέτησε με ήθος και αρχές το ελληνικό θέατρο».

    «Η κίνηση είναι ζωή και αυτός που κινείται είναι ζωντανός», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου και προστίθεται:

    «Η Μαρία Χορς, το γένος Παναγιωτοπούλου, γεννήθηκε το 1921 στον Πειραιά. Φοίτησε στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής Ορχηστικής Τέχνης της Κούλας Πράτσικα (ως μέλος του οποίου έλαβε μέρος σε σειρά χορευτικών παραστάσεων, κατά την περίοδο 1938-1955), ενώ παρακολούθησε και μαθήματα χορού στη Γαλλία, με κορυφαίους δασκάλους του είδους.

    Για πάνω από σαράντα χρόνια (1964-2007) δίδαξε χορό, εκφραστική κίνηση, χορογραφία και ελληνικό παραδοσιακό χορό, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε επίσης στο Τμήμα Ρυθμικής του Λυκείου των Ελληνίδων, το οποίο ίδρυσε η ίδια, στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, στο Εργαστήριο του «Αμφι-θέατρου» και στο Στούντιο της Λυρικής Σκηνής.

    Η μακρόχρονη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο, ξεκίνησε το 1958 όταν μετά από πρόταση του Αλέξη Μινωτή, ανέλαβε τη χορογραφία του Οιδίποδα επί Κολωνώ. Από τότε η Μαρία Χορς, χορογράφησε στο Εθνικό Θέατρο πλήθος παραστάσεων αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πάνω από 120 χορογραφίες της σε αρχαίες τραγωδίες, ταξίδεψαν στο εξωτερικό, και παρουσιάστηκαν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, καθώς και σε Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Αμερική και Ρωσία.

    Η Μαρία Χορς θα παραμείνει ως μία εμβληματική μορφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, την οποία χορογραφούσε επί σχεδόν πενήντα χρόνια, προσθέτοντας με την απύθμενη έμπνευσή της, νέα στοιχεία που ζωντάνευαν το τελετουργικό.

    Η κηδεία της Μαρίας Χορς θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    [08] Ώρα για σινεμά με τις Νύχτες Πρεμιέρας

    Με ένα δυναμικό πρόγραμμα, πλούσιο σε αφιερώματα και με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-«Νύχτες Πρεμιέρας» έρχεται μετεκλογικά για να συστήσει στο ελληνικό κοινό μέσα από τα δέκα διαφορετικά τμήματά του, τους μεγάλους σκηνοθέτες και τις σύγχρονες τάσεις του σινεμά, τόσο μέσα από την μυθοπλαστία όσο και από την τεκμηρίωση.

    Η «Νιότη» («Youth») του Πάολο Σορεντίνο -που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες- θ' ανοίξει στις 23 Σεπτεμβρίου τις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1&2, Odeon Opera 1&2, Ιντεάλ, στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στη Τεχνόπολη Δ.Α.-INNOVATHENS.

    «Δεν κάναμε περικοπές στις ταινίες», ξεκαθάρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει 239 ταινίες (όπως και πέρυσι) από κάθε γωνιά του κόσμου (από τις οποίες 102 ελληνικές -μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους).

    [09] Πάραθυρο στην ποίηση «ανοίγει» το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

    Παράθυρο στην ποίηση ανοίγει για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), που πραγματοποιείται από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών -την πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα-, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη.

    Συμμετέχουν 50 ποιητές από 21 χώρες, κι ανάμεσά τους οι Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Κική Δημουλά, Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Στεργιόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου, Άδωνις, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά.

    Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον Κήπο τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, και η λήξη στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 19:30. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00.

    Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τη λήξη του Φεστιβάλ (Σάββατο 26.9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα «Ιωνικόν» του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.

    Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτές σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

    [10] Αλ. Φλαμπουράρης: Να σταματήσει άμεσα η συκοφαντική επίθεση

    Με γραπτή δήλωσή του και επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα (9 συνολικά) ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά στα «ψευδή και συκοφαντικά» δημοσιεύματα, όπως τα χαρακτηρίζει, του "Πρώτου Θέματος".

    Αποκρούοντας τις αιτιάσεις του δημοσιεύματος, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι α) παραιτήθηκε από το ΔΣ της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015, β) μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε (όπως προκύπτει από το από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας) και γ) στις 26.01.2015 προέβη στη διακοπή εργασιών (όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής), κατέθεσε το πτυχίο του και αίτηση συνταξιοδότησης.

    Διαμηνύει ότι εάν μετά από τις διευκρινίσεις που δίνει και που συνοδεύονται από όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα δεν σταματήσει άμεσα «η συκοφαντική επίθεση του Πρώτου Θέματος» και δοθεί «συνέχεια στα ψεύδη», «την απάντηση θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη».

    Ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ότι «η αήθης χθεσινή επίθεση εναντίον μου από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική στοχεύει δε στην προσωπική και πολιτική μου εξόντωση καθώς και στην αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπλυθούν οι τέσσερις δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».

    [11] Ρ. Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για... καλλιστεία δημοσιότητας

    «Η πολιτική παρουσία δεν μετριέται με όρους τηλεθέασης ή εφήμερης δημοσιότητας» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ερωτηθείσα για το γεγονός ότι αν και στέλεχος πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην προεκλογική εκστρατεία. «Το γεγονός ότι δεν επιλέγω τη συμμετοχή σε κάποια τηλεοπτικά στούντιο δεν συνεπάγεται αδιαφορία ή απόσυρση. Ούτε βέβαια η δουλειά που κάνουμε στην Περιφέρεια σηματοδοτεί κάποιου είδους αναχωρητισμό. Αντιθέτως σηματοδοτεί μια διαφορετική πολιτική στάση, μια στάση ευθύνης με την παραγωγή καθημερινά έργου. Και αναφέρομαι στα έργα υποδομής, την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικά με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας, τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη νεανική επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς. Γιατί οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για... καλλιστεία δημοσιότητας με έπαθλο τη μεγαλύτερη αυτοπροβολή. Μας εκλέγουν για να προσφέρουμε συγκεκριμένο έργο στην κοινωνία» σημειώνει η κα Δούρου.

    Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν τήρησε τις προγραμματικές της δηλώσεις, η Ρένα Δούρου σημειώνει: «Η κυβέρνηση, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, κατάφερε αρκετά. Πήρε μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας και ανακούφισης των ασθενέστερων. Παράλληλα έβαλε και τις βάσεις για μελλοντικές πολιτικές, με στόχο αυτές να ελαφρύνουν το βαρύ φορτίο που συνεπάγεται για τους πολίτες, η συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Από κει και πέρα το ζητούμενο παραμένει: η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών της χώρας ? ακριβώς αυτών που την έφεραν στη δίνη της κρίσης. Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε μεν χθες, πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί άμεσα, με την προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών που θα δημιουργήσουν νέα προοπτική για τη χώρα».

    [12] Αλαφούζος: «Στηρίζω ομάδα, παίκτες και προπονητή»

    Τα social media επέλεξε (για πολλοστή φορά) για να τοποθετηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον Πανιώνιο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επανέλαβε και πάλι την στήριξή τους προς τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, ενώ, αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά, σχολίασε την αιφνίδια παραίτηση του Γιάννη Τσαχειλίδη από την θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, υπεύθυνου για τους ορισμούς των διαιτητών της Super League.

    «Πιστεύω σε αυτό που χτίζουμε στον Παναθηναϊκό με ήθος, με πάθος, με θυσίες. Πολεμάμε το ανήθικο, το αντιαθλητικό, κάθε τι το συμβιβασμένο», ήταν το σχόλιό του για τα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ συνέχισε:

    «Στην μάχη αυτή πολλές φορές νικήσαμε. Άλλες φορές ηττηθήκαμε. Χάσαμε όμως μάχες, όχι τον πόλεμο. Θα συνεχίσω να μάχομαι συνθέτοντας και όχι διαλύοντας αυτά που χτίσαμε. Έχω εμπιστοσύνη στην τεχνική διεύθυνση στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές».

    Και κατέληξε λέγοντας: «Έχω πίστη στην Παναθηναϊκή ιδέα και στους οπαδούς μας. Ζητώ συγνώμη για τις αποτυχίες μας. Αυτές τις δύσκολες στιγμές που πολεμάμε την κατεστημένη διαφθορά, κάνω έκκληση για ενότητα αναγνωρίζοντας ευθύνες και λάθη. Ξέρω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα, το αποδείξαμε πέρυσι, αλλά και πρόπερσι. Ζητώ να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, ενωμένοι θα νικήσουμε».

    [13] Η συγνώμη του Μορένο στον Λουκ Σο

    Συγνώμη ζήτησε ο αμυντικός της Αιντχόφεν Έκτορ Μορένο για το τάκλιν που έκανε στον 20χρονο αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουκ Σο, με αποτέλεσμα να υποστεί διπλό κάταγμα στο δεξί του πόδι, σε κνήμη και περόνη. «Νιώθω πολύ άσχημα γι? αυτό το ατύχημα, λυπάμαι πολύ», δήλωσε ο Μεξικανός παίκτης.

    Το παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε με νίκη (2-1) των Ολλανδών, διακόπηκε για οκτώ λεπτά, πριν ο Σο μεταφερθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, έχοντας δεμένη στο πρόσωπό του μία μάσκα οξυγόνου.

    Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Εντ Γουντγουόρντ επισκέφτηκε τον Σο στο νοσοκομείο και επέστρεψαν μαζί στην Αγγλία. Ο Σο, που έφτασε τον Ιούνιο του περασμένου έτους από την Σαουθάμπντον αντί 42 εκατομμυρίων ευρώ, αγωνίστηκε για 20 ματς την πρώτη σεζόν, αλλά ένας τραυματισμός τον κράτησε έξω.

    Η UEFA δεν έχει καμία πρόθεση να ερευνήσει το τάκλιν, που δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή, και δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. «Νομίζω ότι πήγα προσπαθώντας να διώξω την μπάλα, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να με νοιάζει αν ήταν φάουλ», δήλωσε ο Μορένο, ο οποίος έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας. «Νιώθω άσχημα γι 'αυτόν και για την οικογένειά του», συμπλήρωσε στο τέλος.

    [14] Η «μάχη» της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων

    Πέντε είναι τελικά οι πόλεις που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Πρόκειται για το Λος Άντζελες (που αντικατέστησε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα της Βοστόνης), το Αμβούργο, τη Βουδαπέστη, το Παρίσι και τη Ρώμη. Το Τορόντο και το Μπακού είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά τις τελευταίες ημέρες αποσύρθηκαν, λόγω της μικρής υποστήριξης από χορηγούς. Η ΔΟΕ θα αποφασίσει για τη διοργανώτρια πόλη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Περού.

    Από αυτές τις πέντε πόλεις, το Αμβούργο και η Βουδαπέστη δεν έχουν διοργανώσει ποτέ κατά το παρελθόν τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του πλανήτη. Αντίθετα, το Παρίσι φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1900 και το 1924 (δηλαδή ακριβώς έναν αιώνα πριν από τους τωρινούς Αγώνες που διεκδικεί), το Λος Άντζελες το 1932 και το 1984 και η Ρώμη μια φορά το 1960.

    Στην ιστορική διαδρομή, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχικά διεξήχθησαν με απευθείας ανάθεση από τη ΔΟΕ σε πόλεις, το 1896 στην Αθήνα, το 1900 στο Παρίσι και το 1904 στο Σεντ Λούις. Εκείνη τη χρονιά, η οριστική απόφαση της ΔΟΕ ήταν να δοθούν οι Αγώνες σε πόλη των Η.Π.Α. και συνυποψήφια πόλη ήταν και το Σικάγο, ωστόσο επιλέχθηκε το Σεντ Λούις λόγω της μεγάλης διεθνούς εμπορικής έκθεσης που φιλοξενούσε. Έκτοτε η «μάχη» των υποψηφιοτήτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε να «φουντώνει» και φυσικά στις μέρες μας έχει κορυφωθεί.

    Αναλυτικά:

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1908

    Υποψήφιες πόλεις: Βερολίνο (Γερμανία), Μιλάνο (Ιταλία), Ρώμη (Ιταλία), Λονδίνο (Μ. Βρετανία)

    Τους ανέλαβε το Λονδίνο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1912

    Υποψήφιες πόλεις: Αποσύρθηκαν όλες οι υποψηφιότητες και παρέμεινε μόνο η Στοκχόλμη που ανέλαβε τους Αγώνες.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1916

    Είχε αναλάβει το Βερολίνο τη διεξαγωγή τους, αλλά δεν έγιναν λόγω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1920

    Υποψήφιες πόλεις: Αμβέρσα (Βέλγιο), Λιόν (Γαλλία), Άμστερνταμ (Ολλανδία)

    Τους ανέλαβε η Αμβέρσα.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1924

    Υποψήφιες πόλεις: Άμστερνταμ (Ολλανδία), Βαρκελώνη (Ισπανία), Παρίσι (Γαλλία), Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Πράγα (Τσεχία), Ρώμη (Ιταλία)

    Τους ανέλαβε το Παρίσι για δεύτερη φορά.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1928

    Υποψήφιες πόλεις: Άμστερνταμ (Ολλανδία), Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

    Τους ανέλαβε το Άμστερνταμ.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1932

    Υποψήφιες πόλεις: Μόνο το Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

    Τους ανέλαβε το Λος Άντζελες.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1936

    Υποψήφιες πόλεις: Βαρκελώνη (Ισπανία), Βερολίνο (Γερμανία)

    Τους ανέλαβε το Βερολίνο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1940

    Είχε αναλάβει το Ελσίνκι τη διεξαγωγή τους, αλλά δεν έγιναν λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και οι Αγώνες του 1944, όπου η αρχική επιλογή ήταν το Λονδίνο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1948

    Υποψήφιες πόλεις: Βαλτιμόρη (ΗΠΑ), Λοζάνη (Ελβετία), Λονδίνο (Μ. Βρετανία), Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Μινεάπολη (ΗΠΑ), Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ)

    Τους ανέλαβε το Λονδίνο για δεύτερη φορά.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1952

    Υποψήφιες πόλεις: Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Μινεάπολη (ΗΠΑ), Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Σικάγο (ΗΠΑ), Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ)

    Τους ανέλαβε το Ελσίνκι.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1956

    Υποψήφιες πόλεις: Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Μελβούρνη (Αυστραλία), Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Μεξικό (Μεξικό), Σικάγο (ΗΠΑ), Μινεάπολη (ΗΠΑ), Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ)

    Τους ανέλαβε η Μελβούρνη και για πρώτη φορά έγιναν στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1960

    Υποψήφιες πόλεις: Λοζάνη (Ελβετία), Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Ρώμη (Ιταλία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Βρυξέλλες (Βέλγιο), Μεξικό (Μεξικό), Τόκιο (Ιαπωνία)

    Τους ανέλαβε η Ρώμη.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1964

    Υποψήφιες πόλεις: Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Βιέννη (Αυστρία), Βρυξέλλες (Βέλγιο), Τόκιο (Ιαπωνία)

    Τους ανέλαβε το Τόκιο και για πρώτη φορά έγιναν στην Ασία.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1968

    Υποψήφιες πόλεις: Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Λιόν (Γαλλία), Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Μέξικο (Μεξικό)

    Τους ανέλαβε το Μέξικο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1972

    Υποψήφιες πόλεις: Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Μαδρίτη (Ισπανία), Μόντρεαλ (Καναδάς), Μόναχο (Δυτ. Γερμανία)

    Τους ανέλαβε το Μόναχο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1976

    Υποψήφιες πόλεις: Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Μόντρεαλ (Καναδάς), Μόσχα (Σοβιετική Ένωση)

    Τους ανέλαβε το Μόντρεαλ.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1980

    Υποψήφιες πόλεις: Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Μόσχα (Σοβιετική Ένωση)

    Τους ανέλαβε η Μόσχα.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1984

    Υποψήφιες πόλεις: Αποσύρθηκαν όλες οι υποψηφιότητες και παρέμεινε μόνο το Λος Άντζελες που ανέλαβε τους Αγώνες για δεύτερη φορά.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1988

    Υποψήφιες πόλεις: Ναγκόγια (Ιαπωνία), Σεούλ (Ν. Κορέα)

    Τους ανέλαβε η Σεούλ.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1992

    Υποψήφιες πόλεις: Άμστερνταμ (Ολλανδία), Βελιγράδι (Γιουγκοσλαβία), Βαρκελώνη (Ισπανία), Μπέρμιγχαμ (Μ. Βρετανία), Μπρισμπέιν (Αυστραλία), Παρίσι (Γαλλία)

    Τους ανέλαβε η Βαρκελώνη.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 1996

    Υποψήφιες πόλεις: Αθήνα (Ελλάδα), Ατλάντα (ΗΠΑ), Βελιγράδι (Γιουγκοσλαβία), Μάντσεστερ (Μ. Βρετανία), Μελβούρνη (Αυστραλία), Τορόντο (Καναδάς)

    Τους ανέλαβε η Ατλάντα.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2000

    Υποψήφιες πόλεις: Σίδνεϊ (Αυστραλία), Πεκίνο (Κίνα), Βερολίνο (Γερμανία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Μάντσεστερ (Μ. Βρετανία)

    Τους ανέλαβε το Σίδνεϊ.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

    Υποψήφιες πόλεις: Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Αθήνα (Ελλάδα), Ρώμη (Ιταλία), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική), Στοκχόλμη (Σουηδία)

    Τους ανέλαβε η Αθήνα για δεύτερη φορά.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2008

    Υποψήφιες πόλεις: Παρίσι (Γαλλία), Τορόντο (Καναδάς), Πεκίνο (Κίνα), Οσάκα (Ιαπωνία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

    Τους ανέλαβε το Πεκίνο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2012

    Υποψήφιες πόλεις: Παρίσι (Γαλλία), Λονδίνο (Μ. Βρετανία), Μαδρίτη (Ισπανία), Μόσχα (Ρωσία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

    Τους ανέλαβε το Λονδίνο για τρίτη φορά.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2016

    Υποψήφιες πόλεις: Σικάγο (ΗΠΑ), Τόκιο (Ιαπωνία), Ρίο Ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Μαδρίτη (Ισπανία)

    Τους ανέλαβε το Ρίο Ντε Τζανέιρο και θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα διεξαχθούν στο νότιο ημισφαίριο και η πρώτη φορά στη Νότια Αμερική.

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

    Υποψήφιες πόλεις: Τόκιο (Ιαπωνία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Μαδρίτη (Ισπανία)

    Τους ανέλαβε το Τόκιο για δεύτερη φορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2015 - 16:32:17 UTC