Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων
  • [02] Γκεζίνε Σβαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι τρεις θεσμοί να συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ το οκτάμηνο του 2015
  • [04] Τζ. Στίγκλιτς: Η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί και η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί
  • [05] Συμπλοκές αστυνομικών με πρόσφυγες στα σύνορα με τη Σερβία
  • [06] Γ. Μουζάλας: Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται σε Λαύριο και Σίνδο
  • [07] Εικαστική πορεια ζωντανεύει μια ιδέα του Καζιμίρ Μάλεβιτς
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε τη δυνατότητα η χώρα να βγει ξανά στην ανάπτυξη το 2016
  • [10] Βεργέτης: «Ο Αστέρας δεν μένει πεσμένος μετά από μια ήττα»
  • [11] Τούντορ: «Προσοχή στην ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό»
  • [12] Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού...

  • [01] Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

    «Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση τετραετίας, μία σταθερή κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που στήριξαν και το προηγούμενο διάστημα τη χώρα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε το απόγευμα για να απευθύνει κάλεσμα ενότητας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τα γραφεία της αντιπεριφέρειας, όπου συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, δημάρχους του Ρεθύμνου και στελέχη της αυτοδιοίκησης, στέλνοντας το μήνυμα , όπως είπε, πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης της συνεργασίας και ο εγγυητής της σταθερότητας σε μία περίοδο δύσκολη, περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ ξαναχτίζει τη δύναμή του: «Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, ευρωπαϊκή, δημιουργική δύναμη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί να είναι η τρίτη δύναμη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας».

    Παρεκκλίνοντας για λίγο από το πρόγραμμα της δεδομένου ότι κατευθυνόταν από τα Χανιά στο Ηράκλειο, η κα Γεννηματά, σταμάτησε στο Ρέθυμνο για να απευθύνει όπως είπε «κάλεσμα σε όλους όσους βαδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Σε όσους ονειρευτήκαμε μαζί, σε όλους με τους οποίους αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα. Και τους καλώ να επιστρέψουν, να ξανασυναντηθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι, το δικό μας σπίτι. Θα είμαστε πιο δυνατοί για να στηρίξουμε τη χώρα μας, στη βάση μίας προγραμματικής, δεσμευτικής συμφωνίας, για να προχωρήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές στους δύσκολους όρους αυτού του μνημονίου, αλλά και να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ μέσα από εμπιστοσύνη, επενδύσεις, πολιτική σταθερότητα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέσεις δουλειάς για να χτυπήσουμε το μεγάλο εχθρό, που είναι η ανεργία, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην χώρα τους».

    [02] Γκεζίνε Σβαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι τρεις θεσμοί να συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους

    Για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα, θα πρέπει η ΕΕ να δώσει έμφαση στις επενδύσεις και οι τρεις θεσμοί να συμφωνήσουν επιτέλους σε μια αναδιάρθρωση του χρέους, όπως αυτήν που πάντα απαιτούσε η κυβέρνηση Τσίπρα.

    Αυτό τονίζει στην συνέντευξη της στον Αντώνη Πολυχρονάκη, για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σοσιαλδημοκράτης Γκεζίνε Σβαν, καθηγήτρια του "Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου" (Freie Universitat Berlin), υποψήφια της αντιπολίτευσης για την Προεδρία της Δημοκρατίας της Γερμανίας.

    Δεν έχουν δε νόημα τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, λέει η κ. Σβάν και επισημαίνει ότι «θα είχε νόημα η ελάφρυνση του χρέους, όπως έγινε με τη Γερμανία, το πρώτο χρέος της οποίας από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο αποπληρώθηκε μόλις φέτος».

    Η Γκεζίνε Σβαν, προσκεκλημένη του ιδρύματος Φρίντριχ Εμπερτ και του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας όπου μίλησε σε ημερίδα, τονίζει ακόμη τις «αρνητικές επιπτώσεις της παρέμβασης των αγορών και των τεχνοκρατών» στη δημοκρατική βούληση, χαρακτηρίζει τη γερμανική κριτική πολύ επιφανειακή και επικρίνει την ηγεσία του κόμματός της, που «προσχώρησε στη χορωδία των ατεκμηρίωτων επιθέσεων κατά της Ελλάδος για μικροκομματικούς λόγους».

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ το οκτάμηνο του 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 3,801 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,946 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,264 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, που καταγράφουν υστέρηση εσόδων και δαπανών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε σε 1,101 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,849 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 1,694 δισ. ευρώ.

    [04] Τζ. Στίγκλιτς: Η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί και η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί

    Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς προειδοποιεί ότι δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί.

    Παρά την πρόσφατη διάσωση της Ελλάδας ο Στίγκλιτς εκτιμά ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί. «Η κρίση στην ευρωζώνης σε καμία περίπτωση δεν είναι πίσω μας. Η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση τα πράγματα θα πάνε πολύ λίγο καλύτερα», τόνισε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

    Παράλληλα ο Αμερικανός οικονομολόγος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που προωθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ένας οικονομολόγος θα κατανοούσε ότι η πολιτική λιτότητας τελικά αποδεικνύεται μοιραία», εξήγησε.

    Όμως ο Σόιμπλε δεν είναι οικονομολόγος και επιμένει ότι οι χώρες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες. «Όμως όταν οι κανόνες είναι λανθασμένοι, τότε αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Ο Στίγκλιτς τάχθηκε επίσης και κατά της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED). «Δεν υπάρχει πληθωρισμός και η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από το καταγεγραμμένο 5,1%. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυξηθούν τώρα τα επιτόκια».

    [05] Συμπλοκές αστυνομικών με πρόσφυγες στα σύνορα με τη Σερβία

    Τετρακίνητα οχήματα Χάμβι του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, κινούνται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και ορισμένα μπήκαν σε χωράφια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Δεκάδες μετανάστες κατάφεραν, κατά τη διάρκεια συμπλοκών, να σπάσουν τον κλοιό των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της Ουγγαρίας και να διεισδύσουν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία, στο συνοριακό σταθμό Ρόζκε, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι μετανάστες κατάφεραν να παραβιάσουν τον φράκτη που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος δύο σημείων διέλευσης προς την Ουγγαρία, κατόπιν προχώρησαν, σε πλήρη ετοιμότητα να αντιπαρατεθούν με τις δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών, οι οποίες οπισθοχώρησαν για περίπου 50 μέτρα και απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

    Είκοσι Ούγγροι αστυνομικοί και δύο παιδιά τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αφού μια ομάδα μεταναστών επιχείρησε να παραβιάσει τα σύνορα, γνωστοποίησε ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού της χώρας.

    «Μέχρι στιγμής 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο παιδιά έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα (στο νοσοκομείο), τα οποία τραυματίστηκαν αφού τα πέταξαν πάνω από τον φράκτη ασφαλείας» δήλωσε ο Γκιόργκι Μπάκοντι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    «Θα επιδιορθώσουμε οριστικά τον φράκτη, θα τον ενισχύσουμε και θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της Ουγγαρίας με κάθε νόμιμο μέσο».

    Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς ανέφερε ότι η αστυνομία δε μπορεί να επιτρέψει σε κανένα μετανάστη να εισέλθει σε ουγγρικό έδαφος, ενώ προσέθεσε ότι η Σερβία δεν έχει προβεί σε οποιουδήποτε είδους συνεργασία σήμερα με την Ουγγαρία με στόχο τη διαχείριση της ροής των παράτυπων μεταναστών.

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Επιτροπής για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων.

    [06] Γ. Μουζάλας: Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται σε Λαύριο και Σίνδο

    Δύο νέα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν στο Λαύριο και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση και άλλων χώρων.

    Τα δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στα πρότυπα του Ελαιώνα και θα αφορούν στη σύντομη παραμονή των προσφύγων πριν την πλήρη ταυτοποίησή τους ή πριν την αναχώρησή τους για άλλους προορισμούς.

    «Είναι εντελώς έξω από τη λογική μας και το δηλώσαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν θα κάνουμε τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο. Αυτό που φτιάχνουμε είναι χώροι μικρής φιλοξενίας, δηλαδή χώροι, όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν μία- δύο μέρες πριν αναχωρήσουν ή πριν ταυτοποιηθούν πλήρως. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε φυλακές, δεν πρόκειται να μεταφέρουμε μέσα στις πόλεις στρατόπεδα προσφύγων», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Στο Λαύριο έχουν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, ενώ στη Σίνδο έχει εντοπιστεί ένα παλιό κτίριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις έχει γίνει η απαραίτητη αυτοψία και σχεδιαστική αποτύπωση των χώρων και προχωράει η δημιουργία των κέντρων. Τα δύο κέντρα θα έχουν χωρητικότητα 500-700 ατόμων.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τα δύο ανοιχτά κέντρα θα λειτουργήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ όπως εκτιμά ο κ. Μουζάλας η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει τον όλο σχεδιασμό. «Εμείς συνεχίζουμε κάτι που βρήκαμε και ελπίζω ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το σχεδιασμό μας. Είναι πράγματα τα οποία, όποια και να είναι η πολιτική σου άποψη, οι πρόσφυγες τα δικαιούνται», λέει.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο προσφυγικό

    [07] Εικαστική πορεια ζωντανεύει μια ιδέα του Καζιμίρ Μάλεβιτς

    «H τέχνη βγαίνει στο δημόσιο χώρο - Η τέχνη είναι βήμα». Το λευκό πανό με τα μαύρα γράμματα κρατούσαν οι άνθρωποι με τα λευκά, αυτοί που περιέβαλαν τους ανθρώπους με τα μαύρα κι όλοι μαζί σχημάτισαν την πρώτη εικαστική πορεία που πορεύθηκε στη χώρα...

    Οι μετέχοντες στην πρώτη εικαστική πορεία δεν ξεπερνούσαν τα 500 άτομα. Ήταν όμως αρκετοί για να διαδηλώσουν πως «Η τέχνη ΜΠΟΡΕΙ να είναι ένα βήμα...»

    «Το μαύρο συμβολίζει την ενέργεια του κόσμου, είναι όπως το κάρβουνο, το πετρέλαιο, το λευκό είναι η λευκή σελίδα - το σημείο μηδέν όπου βρισκόμαστε - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γερμανός εικαστικός Mischa Kuball ο οποίος ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος.

    «Για μένα ήταν μεγάλη τιμή, είναι πρόκληση αυτή η εκδήλωση, εδώ, στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, δίνουμε ζωή σε μια ιδέα του Καζιμίρ Μάλεβιτς. Ήταν αυτός που εντόπισε το σημείο «μηδέν» (Ο) της τέχνης κι επιχείρησε με το «Μαύρο Τετράγωνο» να την επαναπροσδιορίσει... Είναι καιρός κι εμείς να βγούμε απ' τους καναπέδες και τους υπολογιστές μας. Ο κόσμος αλλάζει. Η τέχνη μπορεί να αλλάξει την κοινωνία. Μόνο στην «αγορά» με την αρχαιοελληνική έννοια, οι πολίτες μαζί μπορούν να αλλάξουν την πολιτική τους μοίρα. Και της κάθε χώρας ξεχωριστά και της Ευρώπης γενικότερα. Να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους μας. Να ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα».

    Η εικαστική πορεία με τους... ασπρόμαυρους ανθρώπους που σχημάτιζαν παραταγμένοι το «Μαύρο Τετράγωνο», ξεκίνησε από το περίπτερο «g» της ΔΕΘ (όπου αναπτύσσεται η κεντρική έκθεση της 5ης Bienale Σύγχρονης Τέχνης) διέσχισε την οδό Τσιμισκή, ξανά... «ζωγράφισε» το «Μαύρο Τετράγωνο» στην πλατεία Αριστοτέλους και επέστρεψε από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης στο Λευκό Πύργο όπου διαλύθηκε...

    [08] Αλ. Τσίπρας: Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

    «Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας απόψε την ομιλία του, σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

    Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στη κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής» και συμπλήρωσε: «Ψηφίζουμε όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης, ψηφίζουμε όχι στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας.

    Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «στη κάλπη που θα κρίνει τη διακυβέρνηση του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της προκοπής». Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη Δευτέρα ο λαός μας τη δική του κυβέρνηση, για αυτό από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς».

    [09] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε τη δυνατότητα η χώρα να βγει ξανά στην ανάπτυξη το 2016

    "Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μέτρων που έχουν δυσκολίες, όμως τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε ότι ο δρόμος έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και έχει τέλος", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ATTICA TV.

    Σημείωσε ότι "προχωράμε μπροστά και έχουμε τη δυνατότητα η χώρα να βγει ξανά στην ανάπτυξη το 2016", τονίζοντας ότι με την απομείωση του χρέους μπορεί να δοθεί προοπτική και σταθερότητα και με τις μεγάλες τομές από αυτά που μας κρατούν γαντζωμένους, να βρούμε την έξοδο στις αγορές και ανάπτυξη με προοπτική.

    Αναφέρθηκε στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησής του και του ίδιου, σημειώνοντας ότι διεκδίκησε μια αλλαγή πορείας σε ένα πλαίσιο που οι δυνάμεις ήταν ετεροβαρείς και όπου κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός της χώρας είχαν ενορχηστρώσει σχέδιο αριστερής παρένθεσης. Επισήμανε ότι δόθηκε η μάχη αντιμετωπίζοντας πρωτοφανές έλλειμμα ρευστότητας, κλείσιμο της κάνουλας από την ΕΚΤ, και με την προηγούμενη κυβέρνηση να έχει αποφασίσει δίμηνη παράταση. Όλο αυτό δεν είναι τυχαίο, σχολίασε, για να προσθέσει ότι "είχαν κάποιοι σχεδιάσει να μας ρίξουν τον Φλεβάρη και δεν το κατάφεραν γιατί το εσωτερικό υπήρξε μια πρωτοφανής αίσθηση εθνικής συσπείρωσης, λαϊκής ενότητας". Είπε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τους σκοπέλους και την κρίσιμη ώρα οι εταίροι έδωσαν μια συμφωνία με πολύ σκληρότερα μέτρα και καθόλου προοπτική, με χρήματα που έφταναν για ένα δίμηνο, με κανένα παράθυρο για την προστασία των πρώτων κατοικιών από πλειστηριασμούς και, μεταξύ άλλων, με παράλογες απαιτήσεις όπως 23% στο ρεύμα, άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ κ.α.

    [10] Βεργέτης: «Ο Αστέρας δεν μένει πεσμένος μετά από μια ήττα»

    Ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της πρεμιέρας για το Europa League, χαρακτήρισε την Σπάρτα Πράγας «βαρύ όνομα». Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι το παιχνίδι λογικά θα κριθεί στο γκολ και έδωσε την υπόσχεση ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει και στα 6 παιχνίδια.

    «Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκής παρουσίας η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα έξι παιχνίδια του ομίλου, γι αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά, για να είμαστε ξανά στους ομίλους», τόνισε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια είπε για την ομάδα του: «Η Σπάρτα έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, έχει μέταλλο νικητή, αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας, γι? αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα. Αυτό το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να ξανασυμβεί».

    Η προπόνηση δεν έκρυβε εκπλήξεις κι ο Βεργέτξς συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές που είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Κοσίσκι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Αλόκο, Γιαννούλης, Τορμενα, Τσοκάνης, Λουι, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μάσα, Φούντας, Μπερτόλιο, Νίκο Φερνάντζες, Γιάννου, Σκούρτης.

    [11] Τούντορ: «Προσοχή στην ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό»

    Την πίστη πως η ομάδα του παρά τις απουσίες και τα προβλήματα θα παρουσιαστεί αξιόμαχη και δυνατή στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, απέναντι στην Kαμπάλα, εξέφρασε με τις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ.

    Ο Κροάτης τεχνικός τόνισε πως θέλει τη νίκη σε κάθε ματς, ενώ επισήμανε πως πρέπει η ομάδα του να σεβαστεί την αντίπαλο, που έκανε θετική παρουσία και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

    «Έχει αποκλείσει τον Παναθηναικό, άρα πρέπει να την σεβαστούμε. Έχουμε αναλύσει την ομάδα αυτή, είναι σοβαρή και έχει ποιοτικούς παίκτες. Είναι μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Έχει γρήγορους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε οποιαδήποτε ομάδα», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Θέλουμε τη νίκη σε όλα τα ματς. Με ενδιαφέρει να δω μια καλή εμφάνιση από την ομάδα μου και το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της εμφάνισης αυτής».

    [12] Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού...

    Στη μουντή και βροχερή Λιλ, η ψυχολογία των Ελλήνων διεθνών ταιριάζει με τον καιρό. «Για το νοκ άουτ προημιτελικό προετοιμαζόμασταν όλο το καλοκαίρι», δήλωναν οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, μία ημέρα πριν τη «μάχη» με την Ισπανία και μέσα σε 40 λεπτά, ο ιδρώτας πήγε χαμένος, τα όνειρα για τετράδα έμειναν όνειρα.

    Κι όμως στην απογευματινή προπόνηση στο κλειστό που είναι η έδρα της μπασκετικής Λιλ, οι Έλληνες διεθνείς θα προετοιμάζονται για τη Λετονία (και όχι για τη Γαλλία) και τον αγώνα (17/9, 17:00) που θα κρίνει την 5η θέση και το εισιτήριο στο Προολυμπιακό τουρνουά. Κανείς από τα δώδεκα αυτά παιδιά δεν ήθελε να βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη θέση!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2015 - 18:32:22 UTC