Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να ενισχυθεί το Ποτάμι για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη των εκλογών
  • [03] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το δίλημμα είναι Μνημόνιο ή Δημοκρατία και εμείς επιλέγουμε Δημοκρατία
  • [04] Εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής
  • [05] Τριάντα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομικών με μετανάστες στα ουγγροσερβικά σύνορα
  • [06] Η Γκρενόμπλ αποφάσισε να γενικεύσει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα
  • [07] Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς
  • [08] Εικαστική πορεία ζωντανεύει μια ιδέα του Καζιμίρ Μάλεβιτς
  • [09] Ευ. Μεϊμαράκης: Η συμφωνία είναι του Τσίπρα
  • [10] Δ. Κουτσούμπας: Να μην δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που έφεραν το 3ο μνημόνιο
  • [11] Πανό κατά Αναστασίου και «πυρά» κατά παικτών στο 6-0 με Πανελευσινιακό
  • [12] Από την 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ξεκίνησε η καριέρα του νέου Kia Sportage

  • [01] Να ενισχυθεί το Ποτάμι για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης

    Την εκτίμηση ότι το Ποτάμι θα βγει δυνατό από τις κάλπες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης , κατα την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης ενόψει των εκλογών. Έβαλε το δίλημμα προς τους πολίτες για τη ψήφο της Κυριακής: «Θα γυρίσουμε προς τα πίσω ή θα πάμε πρός τα μπρός με το Ποτάμι» και πρόσθεσε ότι πρέπει να σκεφθούν καλά και να ενισχύσουν το Ποτάμι για να σταθεροποιηθεί η χώρα.

    Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ποσοστό του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο παραδεχόμενος ότι «αν πάμε κάτω από το ποσοστό του Ιανουαρίου, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα». Τόνισε ότι διεκδικούν ποσοστό του 10% για να μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. «Αν δεν έχεις μπόι δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τέρατα, γι αυτό χρειαζόμαστε τις 30 έδρες ώστε να μην μπορεί ο ισχυρότερος να επιβάλλεται στους μικρότερους», σημείωσε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς την επομένη των εκλογών.

    Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια πολιτική συμφωνία- δέσμευση η οποία θα αποτελείται από τρεις άξονες:

    -Να μην γίνουν εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια.

    -Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας.

    -Να απαγκιστρωθούν τα κόμματα από τους κομματικούς στρατούς.

    Επίσης κατέστη σαφές ότι η στάση του Ποταμιού θα καθοριστεί κι από τη συμφωνία στα θέμτα Παιδείας καθώς, όπως είπε, «όλες οι χώρες που ήταν σε μνημόνιο έκαναν μεγάλες αλλαγές στη Παιδεία». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχει κατα νου να προτείνει και τον νέο υπουργό Παιδείας στη νέα κυβέρνηση χωρίς όμως να ανακοινώσει το όνομά του παρότι του ζητήθηκε πιεστικά.

    [02] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη των εκλογών

    «Δώστε μας δύναμη από τη δύναμη σας για να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας» ανέφερε μιλώντας απόψε από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έγινε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια»

    "Δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε κατά την ομιλία της προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ .

    «Ο Ελληνικός λαός θα δώσει σε μας την τρίτη εντολή την κρίσιμη, για σχηματισμό Κυβέρνησης λέγοντας όχι στον Μιχαλολιάκο όχι στη Χρυσή Αυγή» είπε .

    Ακολούθως ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα και μια βαθειά ανάμνηση . Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ζει μέσα στις καρδιές μας και μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες οι νίκες και οι ήττες, η αγωνία που έχουμε όλοι» και έκανε λόγο για μεγάλη προσφορά της Δημοκρατικής παράταξης . «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα το σπίτι μας. Για αυτή την παράταξη δίνουμε μάχη στις 20 Σεπτέμβρη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνέχεια έκανε αναφορές σε έργα και δράσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μεταξύ άλλων : «Σκεφτείτε πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Εθνική συμφιλίωση , την μεγάλη αναδιανομή του πλούτου, χωρίς το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ , την Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία κ.α. , μιλώντας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις .

    Επίσης επεσήμανε ότι ενώ όλοι αγωνίζονται σήμερα για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κανείς δεν λέει ότι η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος είναι ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ

    Διαβάστε επίσης:

    Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

    [03] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το δίλημμα είναι Μνημόνιο ή Δημοκρατία και εμείς επιλέγουμε Δημοκρατία

    Το δίλημμα είναι «Μνημόνιο ή Δημοκρατία» και εμείς επιλέγουμε Δημοκρατία, δήλωσε με έμφαση απόψε από την Λάρισα η πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Α΄ Αθηνών της Λαϊκής Ενότητας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο, και κάλεσε όλους σε ένα αγώνα δημοκρατίας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας για να δικαιωθούν οι προηγούμενοι αγώνες. «Τα σχέδια περιθωριοποίησης του λαού, της κονιορτοποίησης της κοινωνίας και ισοπέδωσης της νεολαίας, δεν πρόκειται να περάσουν γιατί η κοινωνία είναι ενεργή και δεν πρόκειται να παραδοθεί» υπογράμμισε.

    Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ έφερε το μνημόνιο στην χώρα, και η Ν.Δ. αποφάσισε να υποστυλώσει το ΠΑΣΟΚ στην μνημονιακή πολιτική του όταν συνέπραξαν το 2011 στην «εκτρωματική και πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου». Ενώ αναφερόμενη στο ΠΟΤΑΜΙ το αποκάλεσε «μόρφωμα» και «υπάλληλο» των Μπόμπολα - Ψυχάρη τον επικεφαλής του Σταύρο Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε προκειμένου να εκπροσωπήσει στην χώρα και στην Βουλή τα συμφέροντα των δανειστών. Όσον αφορά στους ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν θα ήθελε να ασχοληθεί μιλώντας για την θεαματική κυβίστηση που έκαναν, αλλά και την «βρώμικη δουλειά» που έχει αναλάβει να κάνει ο Πάνος Καμμένος.

    Για μία ακόμη φορά η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον διέλυσε ο ίδιος ο πρόεδρος του, «καθώς παραβιάστηκαν όλες οι εσωτερικές διεργασίες και οι συλλογικές αποφάσεις για να φέρει η κυβέρνηση το 3ο Μνημόνιο, που είναι το πιο καταστροφικό από όλα».

    [04] Εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής

    Την πρόταση της Επιτροπής για σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης προς την Ελλάδα στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ, στόχος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα καθώς επίσης η αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και δημόσιων πόρων για τις αναγκαίες επενδύσεις στη χώρα. Εκτιμάται, δε, ότι η αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής, μεταφράζονται για την Ελλάδα σε εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ.

    [05] Τριάντα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομικών με μετανάστες στα ουγγροσερβικά σύνορα

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσα τους τρία παιδιά και δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας σήμερα, μετέδωσαν σερβικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό RTS1, η ουγγρική αστυνομία χτύπησε αρκετούς δημοσιογράφους, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, που της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Επίσης γίνεται λόγος από τα μέσα ενημέρωσης για τον τραυματισμό τριών παιδιών στα σύνορα, όπου μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα.

    Οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 29 μετανάστες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, χαρακτηρίζοντας έναν από τους συλληφθέντες ως «γνωστό τρομοκράτη». Επίσης, ηουγγρική αστυνομία ανέφερε πως 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συμπλοκές.

    Νωρίτερα σήμερα, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς διαπίστωσε πως τουλάχιστον τρία οχήματα Χάμβι του ουγγρικού στρατού στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα προσέγγισαν τα σύνορα με τη Σερβία, κοντά στο σημείο ελέγχου όπου αστυνομικοί συγκρούστηκαν με πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στο ουγγρικό έδαφος.

    Δεκάδες μετανάστες, κατά τη διάρκεια συμπλοκών, έσπασαν τον κλοιό των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της Ουγγαρίας και μπήκαν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία, στο συνοριακό σταθμό Ρόζκε, μετέδωσαν νωρίτερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη, η χώρα του θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί.

    Στο μεταξύ, καθοριστική θα είναι η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την ερχόμενη Τρίτη για το προσφυγικό, τόνισε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Τέλος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Επιτροπής για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων.

    [06] Η Γκρενόμπλ αποφάσισε να γενικεύσει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα

    Για πρώτη φορά στη Γαλλία, μια μεγάλη μητρόπολη ετοιμάζεται να γενικεύσει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα σχεδόν στο σύνολο της περιφέρειάς της, με μια απόφαση η οποία ελήφθη για λόγους ασφάλειας και για να καταπολεμηθεί η ρύπανση.

    «Θα φτιάξουμε μια πόλη στην οποία θα μπορεί κανείς να αναπνέει», υπόσχεται ο Ερίκ Πιόλ, ο οικολόγος δήμαρχος της Γκρενόμπλ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και ενάμισυ χρόνο επικεφαλής αυτής της πόλης της νοτιοανατολικής Γαλλίας που βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων και είναι γνωστή για τη μολυσμένη ατμόσφαιρά της.

    Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το όριο ταχύτητας θα είναι τα 30 χλμ/ώρα στο 80% των δρόμων της πόλης αυτής των 160.000 κατοίκων, ενώ σήμερα το όριο αυτό ισχύει στο 25% των δρόμων της.

    Το όριο των 30 χλμ/ώρα θα γενικευθεί και σε 42 άλλες από τις 49 κοινότητες που, μαζί με την Γκρενόμπλ, σχηματίζουν έναν οικιστικό ιστό με περισότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, ανακοίνωσε χθες βράδυ η συλλογικότητα Grenobles Alpes Metropole.

    Είναι η πρώτη φορά στη Γαλλία που μια περιοχή τέτοιου μεγέθους υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο ίσχυε ως τώρα σε μερικές μικρότερες πόλεις.

    Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δεσμευθηκε από την πλευρά της να γενικεύσει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα μέχρι το 2020.

    [07] Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς

    Μια όαση και μια ανοιχτή αγκαλιά, χαρακτήρισε τη Μαρία Χορς, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, η διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Παυλίνα Βερέμη. Έχοντας υπάρξει μαθήτρια της σπουδαίας χορογράφου, συνεργάστηκε μαζί της, μόλις γύρισε από τις σπουδές στο Παρίσι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, μια συνεργασία, που όπως δηλώνει της έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. «Δεν υπήρχε ίχνος ανταγωνισμού στην Μαρία Χορς», θα πει η κυρία Βερέμη. «Μια ιδιαίτερη περίπτωση η Μαρία Χορς. Μια προσωπικότητα, αφιερωμένη στον σκοπό της και με ανοιχτό μυαλό, έτοιμη να ρουφήξει οτιδήποτε καινούργιο, δίνοντας χώρο στο καινούργιο, και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι. Η γενναιοδωρία της θα λείψει από το χώρο της τέχνης».

    Τη βαθειά θλίψη τους για τον χαμό της κορυφαίας Ελληνίδας χορογράφου εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους η διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ στην ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνεται:

    «O πρόεδρος, το ΔΣ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής με οδύνη πληροφορήθηκαν την απώλεια της Μαρίας Χορς. Η Μαρία Χορς θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας ως η μεγάλη δασκάλα που σημάδεψε γενιές και γενιές χορευτών και ηθοποιών, διδάσκοντας την ποιητικότητα της κίνησης, την αρμονία σώματος και ψυχής, και την ελευθερία του λόγου που βρίσκεται πέρα από τα στενά γλωσσικά σημεία και όρια. Το Εθνικό Θέατρο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της σημαντικής αυτής καλλιτέχνιδος που υπηρέτησε με ήθος και αρχές το ελληνικό θέατρο».

    «Η κίνηση είναι ζωή και αυτός που κινείται είναι ζωντανός», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου και προστίθεται:

    «Η Μαρία Χορς, το γένος Παναγιωτοπούλου, γεννήθηκε το 1921 στον Πειραιά. Φοίτησε στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής Ορχηστικής Τέχνης της Κούλας Πράτσικα (ως μέλος του οποίου έλαβε μέρος σε σειρά χορευτικών παραστάσεων, κατά την περίοδο 1938-1955), ενώ παρακολούθησε και μαθήματα χορού στη Γαλλία, με κορυφαίους δασκάλους του είδους.

    Για πάνω από σαράντα χρόνια (1964-2007) δίδαξε χορό, εκφραστική κίνηση, χορογραφία και ελληνικό παραδοσιακό χορό, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε επίσης στο Τμήμα Ρυθμικής του Λυκείου των Ελληνίδων, το οποίο ίδρυσε η ίδια, στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, στο Εργαστήριο του «Αμφι-θέατρου» και στο Στούντιο της Λυρικής Σκηνής.

    Η μακρόχρονη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο, ξεκίνησε το 1958 όταν μετά από πρόταση του Αλέξη Μινωτή, ανέλαβε τη χορογραφία του Οιδίποδα επί Κολωνώ. Από τότε η Μαρία Χορς, χορογράφησε στο Εθνικό Θέατρο πλήθος παραστάσεων αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πάνω από 120 χορογραφίες της σε αρχαίες τραγωδίες, ταξίδεψαν στο εξωτερικό, και παρουσιάστηκαν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, καθώς και σε Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Αμερική και Ρωσία.

    Η Μαρία Χορς θα παραμείνει ως μία εμβληματική μορφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, την οποία χορογραφούσε επί σχεδόν πενήντα χρόνια, προσθέτοντας με την απύθμενη έμπνευσή της, νέα στοιχεία που ζωντάνευαν το τελετουργικό.

    Η κηδεία της Μαρίας Χορς θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    [08] Εικαστική πορεία ζωντανεύει μια ιδέα του Καζιμίρ Μάλεβιτς

    «H τέχνη βγαίνει στο δημόσιο χώρο - Η τέχνη είναι βήμα». Το λευκό πανό με τα μαύρα γράμματα κρατούσαν οι άνθρωποι με τα λευκά, αυτοί που περιέβαλαν τους ανθρώπους με τα μαύρα κι όλοι μαζί σχημάτισαν την πρώτη εικαστική πορεία που πορεύθηκε στη χώρα...

    Οι μετέχοντες στην πρώτη εικαστική πορεία δεν ξεπερνούσαν τα 500 άτομα. Ήταν όμως αρκετοί για να διαδηλώσουν πως «Η τέχνη ΜΠΟΡΕΙ να είναι ένα βήμα...»

    «Το μαύρο συμβολίζει την ενέργεια του κόσμου, είναι όπως το κάρβουνο, το πετρέλαιο, το λευκό είναι η λευκή σελίδα - το σημείο μηδέν όπου βρισκόμαστε - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γερμανός εικαστικός Mischa Kuball ο οποίος ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος.

    «Για μένα ήταν μεγάλη τιμή, είναι πρόκληση αυτή η εκδήλωση, εδώ, στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, δίνουμε ζωή σε μια ιδέα του Καζιμίρ Μάλεβιτς. Ήταν αυτός που εντόπισε το σημείο «μηδέν» (Ο) της τέχνης κι επιχείρησε με το «Μαύρο Τετράγωνο» να την επαναπροσδιορίσει... Είναι καιρός κι εμείς να βγούμε απ' τους καναπέδες και τους υπολογιστές μας. Ο κόσμος αλλάζει. Η τέχνη μπορεί να αλλάξει την κοινωνία. Μόνο στην «αγορά» με την αρχαιοελληνική έννοια, οι πολίτες μαζί μπορούν να αλλάξουν την πολιτική τους μοίρα. Και της κάθε χώρας ξεχωριστά και της Ευρώπης γενικότερα. Να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους μας. Να ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα».

    Η εικαστική πορεία με τους... ασπρόμαυρους ανθρώπους που σχημάτιζαν παραταγμένοι το «Μαύρο Τετράγωνο», ξεκίνησε από το περίπτερο «g» της ΔΕΘ (όπου αναπτύσσεται η κεντρική έκθεση της 5ης Bienale Σύγχρονης Τέχνης) διέσχισε την οδό Τσιμισκή, ξανά... «ζωγράφισε» το «Μαύρο Τετράγωνο» στην πλατεία Αριστοτέλους και επέστρεψε από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης στο Λευκό Πύργο όπου διαλύθηκε...

    [09] Ευ. Μεϊμαράκης: Η συμφωνία είναι του Τσίπρα

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στο Euronews ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας του ότι "είπε ψέμματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες επενδύσεις". Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι "η συμφωνία είναι του Τσίπρα" και ότι η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει τις βασικές δεσμεύσεις της συμφωνίας όσον αφορά διαρθρωτικές αλλαγές και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είναι σε θέση να ζητήσει την επανεξέταση των υφεσιακών προβλέψεων. Ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα επέρριψε και για το μεταναστευτικό και υποστήριξε ότι "η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ΄ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες. Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται"

    [10] Δ. Κουτσούμπας: Να μην δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που έφεραν το 3ο μνημόνιο

    Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Πλατεία Συντάγματος, κάλεσε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να μην προσθέσει την λαϊκή ψήφο στις 222 ψήφος των 5 κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και τώρα εμφανίζονται «σαν αθώες περιστερές που αμάρτησαν για το παιδί τους», κάλεσε τον λαό να μην δώσει δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς «που με τη μάσκα της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας έφεραν το 3ο μνημόνιο και γκρέμισαν ελπίδες, διέψευσαν προσδοκίες».

    Τόνισε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια «δεύτερη ευκαιρία» θα είναι νέα παραίτηση από τη λαϊκή θέληση και δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να επιστρέψει στην Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ επειδή απογοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι κανένας δεν πρέπει να πάει στην ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και εγκάλεσε το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ. για συνυπευθυνότητα για την χθεσινή και την αυριανή αντιλαϊκή πολιτική.

    Ανέφερε ότι «κανείς δεν πρέπει να σκοντάψει στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας, γιατί το «αντιμνημόνιο» είναι ψεύτικη διαχωριστική γραμμή, όπως και το δραχμή αντί για ευρώ, χωρίς να θίγονται τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές».

    [11] Πανό κατά Αναστασίου και «πυρά» κατά παικτών στο 6-0 με Πανελευσινιακό

    Τα πανό διαμαρτυρίας των οπαδών κατά του Αναστασίου και το πρώτο 90λεπτο του Μίκαελ Εσιέν από την ημέρα που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, «σημάδεψαν» το φιλικό με τον Πανελευσινιακό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των «σταχυοφόρων» με 6-0, με τα 5 γκολ να σημειώνονται στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (32', 41' Καρέλης, 34', 39' Μπεργκ, 36' Καλτσάς), ενώ στο 61΄ ο Λάμπρου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    «Σε στηρίξαμε για τον Παναθηναϊκό, τώρα στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό. Αντίο, Γιάννη», έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του «τριφυλλιού», ενώ από το «στόχαστρο» δεν ξέφυγαν ούτε οι παίκτες: «Παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13», ήταν ένα από τα συνθήματά τους με αποδέκτες τους ποδοσφαιριστές.

    Εκτός από το ευρύ σκορ, αυτό που άφησε ικανοποιημένους τους φίλους του Παναθηναϊκού και φυσικά τον Γιάννη Αναστασίου ήταν το πρώτο 90λεπτο του Εσιέν από τότε που υπέγραψε στο «τριφύλλι». Ο Γκανέζος έβγαλε όλο το ματς χωρίς κανένα πρόβλημα και θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό και θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

    Επίσης, την πρώτη του εμφάνιση έκανε και ο Δανός κεντρικός αμυντικός Ράσμους Τελάντερ, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα την προσεχή Τετάρτη, εφόσον δεν παίξει ο Σάντσεθ.

    [12] Από την 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ξεκίνησε η καριέρα του νέου Kia Sportage

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

    Η 66η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα υποδέχεται το κοινό από αύριο το πρωί, είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στον χώρο του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη και η πλέον σημαντική έκθεση για το αυτοκίνητο, που γίνεται στην Ευρώπη. Φιλοξενείται στη Φρανκφούρτη, σε ένα τεραστίων διαστάσεων εκθεσιακό κέντρο, το οποίο έχει όλη την υποδομή που αναζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Επίσης, διαθέτει μεγάλους χώρους για την παραμονή των επισκεπτών και την εύκολη μετακίνηση τους.

    Η φετινή διοργάνωση είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία της γερμανικής έκθεσης, γιατί παρουσιάστηκαν πολλά νέα μοντέλα τα οποία σύντομα θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Επίσης στα πολυτελή περιπτερά υπάρχει και μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μοντέλων. Η 66η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

    Η Kia, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της γερμανικής έκθεσης για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του Kia Sportage. Η τέταρτη γενιά προσφέρει μοντέρνο εσωτερικό με υψηλής ποιότητας υλικά, πρακτικότητα και άνεση, καθώς επίσης και μια σειρά τεχνολογιών για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Ζίλινα της Σλοβακίας και είναι το best seller μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη, με περισσότερα από 97.000 οχήματα να πωλούνται σε όλη την Ευρώπη το 2014, αντιπροσωπεύοντας το 27,5% των πωλήσεων της μάρκας.

    Εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης αποτελείται από ένα κινητήρα 1.6 GDI άμεσου ψεκασμού και από ένα νέο 1.6 turbo άμεσου ψεκασμού, ο οποίος είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά στο Sportage. Ο τελευταίος κινεί αποκλειστικά με τις εκδόσεις GT Line.

    Ο κινητήρας 1.6 GDI (Gasoline Direct Injection), παράγει 132 ίππους και 16,4 χλγμ. ροπής. Με πολλές βελτιώσεις καθώς και την υιοθέτηση του συστήματος ISG της Kia, ο κινητήρας αυτός έχει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ο νέος 1.6 T-GDI κινητήρας βασίζεται στην ίδια μονάδα που τροφοδοτεί το cee'd GT και pro_cee'd GT προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση. Διαθέσιμος αποκλειστικά για το Sportage GT Line, ο 1.6 T-GDI κινητήρας εξασφαλίζει ταχύτερη απόκριση επιτάχυνσης, 177 ίππους και μέγιστη ροπή 26,8 χλγμ., διαθέσιμη από 1.500 - 4.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας T-GDI διαθέτει ένα νέο single-scroll υπερσυμπιεστή με ηλεκτρονική wastegate (βαλβίδα εκτόνωσης υπερτροφοδότησης) για ταχύτερη απόκριση του κινητήρα και καλύτερη οικονομία κατά την επιτάχυνση. Εφοδιάζεται και με το νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της μάρκας (DCT).

    Το νέο Kia Sportage θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται την Άνοιξη του ίδιου χρόνου.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2015 - 20:32:19 UTC