Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: «Μπαμπούσκα η ΝΔ : Ψηφίζεις Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς»
  • [02] Δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη, τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Σε ορίζοντα τετραετίας το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική
  • [04] Φοροδιαφυγή για μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δείχνουν έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών
  • [05] Στους 8 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στη Χιλή
  • [06] «Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι ελεγχόμενη, από την Αστυνομία και το Λιμενικό»
  • [07] Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση 250 αναπληρωτών για αναστολή της πρόσληψης εκπαιδευτικών
  • [08] Διευκρινίσεις του Α. Μητρόπουλου στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 για την εμπλοκή του στην υπόθεση Φλαμπουράρη
  • [09] «Η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: «Μπαμπούσκα η ΝΔ : Ψηφίζεις Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς»

    Δριμεία κριτική στη ΝΔ ασκούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δεν άλλαξε πρόσωπο, ούτε περιεχόμενο πολιτικής, και σημειώνουν ότι ενδεχόμενη επάνοδος της στη διακυβέρνηση της χώρας θα σημαίνει απώλεια του εδάφους που κερδήθηκε από τη σκληρή διαπραγμάτευση, καθώς «η ΝΔ εξακολουθεί να υπερασπίζεται την πολιτική του Β. Σόιμπλε για την Ευρώπη».

    Τονίζουν ότι η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη προσέρχεται στις εκλογές με το πρόγραμμα, τα ψηφοδέλτια και τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά, για να σχολιάσουν δηκτικά: «Μπαμπούσκα η ΝΔ: Ψηφίζει Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα διλήμματα που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ιστορικής σημασίας». Συγκεκριμένα, οι πηγές του κόμματος τονίζουν ότι στις 20 Σεπτέμβρη καλούμαστε να επιλέξουμε:

    - Δημοκρατία, δικαιοσύνη και προκοπή ή παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής

    - Σταθερότητα, ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική ή επαναφορά του συστήματος συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης

    - Ελπίδα και αλλαγή προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας ή συντήρηση και ολιγαρχία

    - Σκληρή διαπραγμάτευση ή "ναι σε όλα" και πλήρη παράδοση στους δανειστές.

    [02] Δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη, τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος

    «Το αποτέλεσμα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι θετικό για την παράταξή μας», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

    «Καλύψαμε απόσταση 20 μονάδων σε 40 ημέρες», προσέθεσε και επισήμανε ότι η εκλογική αναμέτρηση προβλέπεται να είναι ντέρμπι και γι? αυτό «δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη».

    «Στόχος είναι να είμαστε πρώτο κόμμα έστω και με μία ψήφο και να σχηματιστεί φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», τόνισε και ανακοίνωσε μια σειρά από δράσεις του κόμματός του για τις τελευταίες ώρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών, συμπληρώνοντας ότι καθένας μπορεί να πάρει πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 2109444725 και στην ιστοσελίδα www.nd.gr/72hs.

    Ο κ. Παπαμιμίκος εκτίμησε ότι η ΝΔ θα εκλογικούς αντιπροσώπους στο περίπου 80% των εκλογικών τμημάτων σε όλη τη χώρα.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Σε ορίζοντα τετραετίας το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική

    Απορρίπτει εκ νέου το σενάριο «μεγάλου συνασπισμού», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς το «σενάριο παρά φύσιν φαντασίας», για να τονίσει πως «είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε σ' αυτό το σχέδιο να τελεσφορήσει ακυρώνοντας την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

    Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας αφού παραπέμπει στην «οδυνηρή» τελευταία εμπειρία μεγάλου συνασπισμού, την κυβέρνηση του «αρχιτεχνοκράτη κ. Παπαδήμου», σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα». Αναφέρει ότι «η Ν.Δ. κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά» -με πρόγραμμα που θα αποσταθεροποιήσει τη συμφωνία, την οικονομία και την κοινωνία- και ότι «εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, των κοινωνικών εκείνων δυνάμεων που βγήκαν κερδισμένες από την κρίση». Υπογραμμίζει, αντίθετα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των άνεργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, εκείνων που υπέστησαν τα πλήγματα της κρίσης». Τόνισε ότι αφού δεν φαίνεται πλέον εφικτό το σχέδιο του πολιτικού κατεστημένου σε Ελλάδα και Ευρώπη για ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη "αριστερή παρένθεση", «έχει εκπονηθεί τώρα το σχέδιο της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα με τα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού». Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζει ότι «είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε σ' αυτό το σχέδιο να τελεσφορήσει ακυρώνοντας την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο αυτό είναι σενάριο παρά φύσιν φαντασίας».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και το κόμμα του «έχουν το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο, αποτελούν τον κορμό των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, που αγωνίζονται για να μπει τέλος στη λιτότητα και για την εμβάθυνση της δημοκρατίας».

    Προαναγγέλλει ότι αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες που είχε εκκινήσει το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, «ενώ έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνών και καυσίμων». «Αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητα και αμέσως μετά τις εκλογές», αναφέρει.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε σειρά δεσμεύσεων του προγράμματος Θεσσαλονίκης που προχώρησαν, αναφέρεται στα ανοικτά μέτωπα και σημειώνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας «και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».

    [04] Φοροδιαφυγή για μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δείχνουν έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών

    Ποσοστό παραβατικότητας που ξεπέρασε το 23% διαπιστώθηκε κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα. Διενεργήθηκαν 2.959 έλεγχοι σε 2.940 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 691 από αυτές.

    Συνολικά τις τελευταίες επτά εβδομάδες έγιναν 35.859 έλεγχοι σε 34.642 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 6.970 αυτές.

    Αναλυτικότερα την περασμένη εβδομάδα:

    Από τις Δ.Ο.Υ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 1.876 έλεγχοι σε 1.857 επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκαν 310 παραβάσεις στις 304 επιχειρήσεις. Από τις παραβάσεις αυτές το 88% αφορούσε την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων.

    Οι 1.876 έλεγχοι αυτής της εβδομάδας κάλυψαν κατά 52% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης (976 έλεγχοι) και κατά 29% εμπορικές επιχειρήσεις (539 έλεγχοι). Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών κατασχέθηκαν έξι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές από ισάριθμες επιχειρήσεις. Οι τέσσερις επιχειρήσεις απ αυτές δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου και οι δύο στο χώρο της εστίασης

    Από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. πραγματοποιήθηκαν 201 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε παραβατικότητα που ξεπερνά το 50%, καθώς στις 102 επιχειρήσεις καταγράφηκαν συνολικά 676 παραβάσεις. Πρόκειται για ελέγχους που έγιναν κυρίως στους νομούς Αττικής, Αχαΐας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ενώ οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν δραστηριοποιούνται κυρίως στην εστίαση και στον τουρισμό, σε ποσοστό περίπου 55%, και στο εμπόριο, σε ποσοστό περίπου 33%.

    [05] Στους 8 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στη Χιλή

    Σε οκτώ αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών που έπληξε της Χιλή. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς ισχυρά κύματα έπληξαν τις παραθαλάσσιες πόλεις της χώρας μετά τη δόνηση, ενώ είχε εκδοθεί και προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία λίγες ώρες αργότερα ήραν οι αρχές.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Μπούργκος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σοβαρές ζημιές υπέστη το λιμάνι του Κοκουίμπο. Πρόσθεσε ότι η σεισμική δόνηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί φέτος στον κόσμο.

    [06] «Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι ελεγχόμενη, από την Αστυνομία και το Λιμενικό»

    «Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι ελεγχόμενη από την Αστυνομία και το Λιμενικό, ενώ δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί η συνδρομή του στρατού, ακόμα και αν αυξηθεί η εισροή μεταναστών και προσφύγων» τονίζει η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, σε αποκλειστική συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ταυτοποιούνται καθημερινά 3.000 άτομα στα νησιά, ενώ θεωρεί ως κυριότερο πρόβλημα την έλλειψη χώρων πρώτης υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

    [07] Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση 250 αναπληρωτών για αναστολή της πρόσληψης εκπαιδευτικών

    Θα συνεχιστεί η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών, καθώς με την υπ' αριθ. 242/2015 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκε η αίτηση περίπου 250 αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά την προκήρυξη για πρόσληψη αναπληρωτών (Υ.Α. 132812/25.08.2015).

    Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας το χρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών, σύμφωνα με το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων και της κάλυψης των κενών στα σχολεία.

    [08] Διευκρινίσεις του Α. Μητρόπουλου στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 για την εμπλοκή του στην υπόθεση Φλαμπουράρη

    «Δεν υπήρξαν άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ενημέρωσα τον πρωθυπουργό», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά μικρόφωνα» του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, αναφορικά με καταγγελίες, που είχαν έλθει σε γνώση του, για δραστηριότητες πολιτικών στελεχών.

    «Στις θυρίδες και της κυρίας προέδρου και άλλων μας, ερχόντουσαν διάφορα, ανώνυμα, τα οποία πολλές φορές τα πετάγαμε ή δεν ασχολούμαστε, αλλά για κάποια ζητήματα δράσης στελεχών, είχαμε ενημερώσει σχετικώς», είπε ο κ. Μητρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε ερεύνησε τέτοια θέματα.

    Ερωτηθείς, αν ήλθαν στα χέρια του καταγγελίες που αφορούσαν τον κ.Φλαμπουράρη, είπε ότι «υπήρχε μία κινητικότητα αναφορικά με τις δράσεις, με τις οποίες ούτε ασχολήθηκα, αλλά είπα για ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες αναλόγως μεταφέρονταν».

    Σε ερώτηση αν οι ανώνυμες καταγγελίες θα έπρεπε να μεταφερθούν στις εισαγγελικές αρχές απάντησε ότι «δεν ήταν καταγγελίες ήταν σημειώματα και αναφορές». «Δεν τα ξέρω αυτά. Είναι θέμα του πρωθυπουργού που τελικά και ο ίδιος είχε λάβει φακέλους», είπε.

    [09] «Η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα»

    «Είναι μια δύσκολη μάχη που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο-ψήφο, πάνω από την κάλπη», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον Σπύρο Γκουτζάνη για στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει ότι «δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος, αφενός στα πολιτικά κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους και αφετέρου στους πολίτες να ενημερωθούν».

    Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι -έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι «είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Όλοι μαζί, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι τη Δευτέρα θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Επιμένει να καλεί και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει και λέει ότι η κυβέρνησή του θα έχει τη μορφή της "εθνικής Ελλάδας" με τους πιο άξιους και ικανούς, όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από την κοινωνία. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι συμβιβασμοί έχουν κάποιο όριο: «Αν εννοείτε συμβιβασμό να υιοθετήσω την άποψη ότι το Αιγαίο δεν έχει θαλάσσια σύνορα ή ότι η αριστεία στην Παιδεία είναι κακό πράγμα, σας λέω ότι δεν υπάρχει βάση για συζήτηση».

    Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέει ότι «έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής της κοινωνίας και της οικονομίας», υποστηρίζει ότι «η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα», ωστόσο βάζει και την ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος σημειώνοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της εκρηκτικής αύξησης των προσφυγικών ροών, οργανωμένα, με σχέδιο και ανθρωπιά. Διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, αξιοποιώντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 12:32:13 UTC